Как приемате идеята за прераждането?

• 46 512
  • 1 221
  •   1
Отговори
# 300
  • tardis
Сега нямам време за дълъг пост, но...

@kiara много силно впечатление ми направиха разказите ти; и, всъщност, не знам ти, но аз се радвам за теб  Sunglasses
а за моите преживявания, ще помисля и ако има нещо не много лично - ще напиша по-късно.

@roza66, мерси за посрещането  Grinning
(Никът ми не е нищо специално, просто заглавието на много любима моя - африканска - песен на Oliver Shanti & friends)

Хубав ден от мен, ще бягам вече   bouquet

# 301
Сега виждам какво сте написали напоследък, ами аз вече знам, какво точно да ви отговоря. Натоварени сме с възпитание, което ни кара да се страхуваме, че сме "странни". Чудим се дали да се доверим на усещанията си и обявяваме най-големите си постижения за "случайности". Ако уловим нечия мисъл или чувство - "въобразяваме си". Ако получим прозрение - "много сме изнервени напоследък". Ако ни се плаче заради нещастието на друг - "какво те засяга". Ако имаме "предчувствие" - ами то самата дума е пълна с ирония. Нямам учител, не съм член на секта и съм горе-долу християнка и все пак успях "случайно" да попадна на информация (книга), която така ме потресе, че я четох около 3 години, по абзац или страница през няколко дни. И, да, Розе, страхът е най-големият ни враг, но като го преодолеем, не се отваря място за любовта, обратно, любовта ни помага да преодолеем страха.

# 302
Penkailieva....хареса ми какво си написала.  Peace И да,много съм  съгласна с теб че така сме ВЪЗПИТАНИ.... да се страхуваме от това че ни мислят за " странни"... и всичко  останало долу което си писала.

А голям процент  от хората са така...

Цитат
.....Чудим се дали да се доверим на усещанията си и обявяваме най-големите си постижения за "случайности". Ако уловим нечия мисъл или чувство - "въобразяваме си". Ако получим прозрение - "много сме изнервени напоследък". Ако ни се плаче заради нещастието на друг - "какво те засяга"......

..и наистина е така. Усещаш ли как сами/хората/ отхвърлят от  помоща на  Бог...без да разбират че всъщност тази вътрешна интуиция никога не лъже ... и че там е  истината. И че този вътрешен глас е нашия Божествен двойник..който "ние сме забравили".
И аз като тебе  не съм член на секти, може и да съм християнка тъй като се интересувам от учението на Христос, но и и уважавам източните философии тъй като те са  са съществували преди Христос.Тъй че съм"съм от странните". Той се е появил 500години по-късно. Също се знае че много неща"сапремахнати" от библията,на един от съборите/сега не помня точно на кой...но мога да ти го намеря ако желаеш  /...и са премахнати точно неща за прераждането.Тъй като в ранното християнство се е приемало прераждането.Но това не се е харесвало на тогавашната църква...и идеята за прераждане не им харесва.Така те няма пълен контрол върху хората.

От там насам библията не е същата книга...

А колко неща не са написани за Исус и за неговия живот от 15 до 30 години да речем.А той се е учил от Мъдреците на Изтока... Wink И колкото християните и да не искат да приемат това за истина...то  си е истина. Ми ако е трябвало за това да се пише в библията то тя щеше да е в хиляди томове..и това мога да ти го докажа с  цитати от библията Grinning

Цитат
Розе, страхът е най-големият ни враг, но като го преодолеем, не се отваря място за любовта, обратно, любовта ни помага да преодолеем страха.
Peace

При мен се получават на пръв поглед  много "странни неща но аз знам че те не са странни.  те  много лични,и ако пиша тука за това...тесногръдите християнки ако имаха сила щяха ме изгорят на кладата жива  като Жана Дарк... Joy Понеже през векоете знаем че "по- снзетивните"хора които са общували с Бог и са чували гласове и са получавали послания са ги горели ,убивали и изрезавали.  Е слава Богу сме в 21 век... Mr. Green

Може ли да ми кажеш как се казва тази книга.  Praynig Много бих искала да я прочета  bouquet.

Последна редакция: пт, 05 окт 2007, 02:54 от roza66

# 303
не вярвам в прераждането. По тази тема може да се дискутира много. Смятам, че тези неща са измислени за успокоение на хората

# 304
Авторът е Рамачарака - Ramacharaka. Като изпишеш името му в Гугъл, излизат и книгите free. На български има превод на забравих вече коя книга, ужасен - профанизиран, със съкращения, не го четете. Аз четох на руски "Сокровеннъе тайнъй йогов". (Нямам руски на PC). Купена в София, издадена е от Рипол. Сигурно може да се поръча или издири. Човекът е живял отдавна, бил е адвокат в Америка, после станал йога и най-накрая си измислил този псевдоним и взел да чете лекции пред публика. Подчертавам - авторът е далеч от всякаква религия и секта, изключително добронамерен, лишен от назидателност и всезнайковщина.

# 305
това е огромна тема и не се изчерпва с гласуване да или не. Има много книги свързани с прераждането и в днешно време то да се отрича, е твърде наивно.  Препоръчвам ви книгите на д-р Майкъл Нютон- "Пътят на душите" и "Следите на душите"

# 306
Със сигурност едно нещо разбрах тези дни и то е:
Няма случайни неща!
Вярвам в прераждането и никой не може да ме разубеди.

# 307
Няма случайни неща!

еее, поясни за тези дето не вярват де Wink

# 308
Може ли аз да поясня мъничко? Животът си минава, човек се труди усърдно и постига някои от мечтите си , а други не успява. Натрупва жизнен опит, но остарява и умира. Идеята всичко да свърши в гроба е адски депресираща. Идеята за прераждането пък дава надежда, че смъртта настига само тялото, а душата на човека отива да поживее в друго измерение. Там също трупа жизнен опит, усъвършенствува се и някой ден се връща отново в нашия свят, за да изживее следващия си живот. Хората, които са си близки, могат да общуват и в другия свят, а също и да се връщат заедно в нашия по свое желание.

# 309
Може ли аз да поясня мъничко? Животът си минава, човек се труди усърдно и постига някои от мечтите си , а други не успява. Натрупва жизнен опит, но остарява и умира. Идеята всичко да свърши в гроба е адски депресираща. Идеята за прераждането пък дава надежда, че смъртта настига само тялото, а душата на човека отива да поживее в друго измерение. Там също трупа жизнен опит, усъвършенствува се и някой ден се връща отново в нашия свят, за да изживее следващия си живот. Хората, които са си близки, могат да общуват и в другия свят, а също и да се връщат заедно в нашия по свое желание.

bouquet  bouquet  bouquet

# 310
това не е просто вяра, а е нещо по-дълбоко и важно, нещо, което влияе на решенията и действията ви?

Да така е, имам лични основания да смятам така. (предпочитам да не ги разказвам публично:)
Имам познати които са правили като мен "връщане в минал живот"... Резултатите бяха доста интересни поне за мен:)
 Има също методи, с които постепенно може да се възстановяват спомени дори от минали животи, но това е едно по-напреднало ниво на развитие.
Иначе е възможно, аз за една нощ и бях.. по на "ти" със самурайската фехтовка bowuu

Цитат
Иска ми се да вярвам,  че някога , някак си пак ще се видим с тези , кото са си отишли
С тези които истински се обичаме, ще се срещнем пак...
Може на "Небето", а може и в друг живот... усещайки другия...много познат  bouquet

# 311
Дори и да има прераждане, все някога сме се родили за първи път и все някога ще умрем за последен. В този ред на мисли няма значение в крайна сметка има или не прераждане Rolling Eyes
има значение - примерно за стигането на влака от точка А до точка Б може да има значение скоростта на влака:)

Та така, не е все едно какво правим през различните животи, въпреки че повечето хора не помнят преражданията си. Опита е в подсъзнанието и не случайно някои неща ни..."идват отръки"   bouquet

# 312

Хора, кажете ми как решавате къде е истината?

Аз също съм имала странни и необясними преживявания. Но мисля, че са такива само защото аз не съм открила обяснение, а не защото по принцип няма такова... вероятно всичко е в главата ми.

Цитат

Съвременните хора, според степента на развитието си, нямат еднакви разбирания за добро, за разумност, за любов, за правда. Когато се говори за добро, един го разбира по един начин, а друг - по съвършено различен начин. Ще кажем, че това зависи от развитието на човека; развитието му пък се обуславя от развитието на неговите органи. Ако радиото, което представлява един прост апарат, може да схваща вълните, които идват от близкото и далечно пространство, колко повече човек, със своите вътрешни органи, може да схване мислите, които идват от висшите светове. Органите, апаратите, с които човек възприема мисли на същества от висшите светове, трябва да бъдат добре устроени и по-съвършени от най-съвършеното радио в света. Тези апарати или органи не са еднакво развити у всички хора. За пример, съвестта, религиозното чувство не са еднакво развити у всички хора. Срещате религиозни хора, които се молят по десет пъти на ден, но ни най-малко не се замислят, какво трябва да правят, като намерят една отворена каса. Те бъркат в нея и вадят, колкото пари им трябват. Има хора, които без да са религиозни, са съвестни и честни.

# 313
Аз за медитацията не разбрах нещо - нали я препоръчват за разтоварване, как така се стига до уплаха? Не съм опитвала, де, но съм имала усещане за "поглед отгоре" - един вид съм извън себе си и се виждам отстрани. Беше нито радостно, нито лошо - беше ЯСНО и веднага разбрах какво трябва да направя. Мисля, че с медитация трябва да се стигне до нещо подобно - яснота и оттам - увереност.

има различни видове медитация. Хубаво е да се почне с нещо по-леко, и постепенно да се сжикжа.
Затова първо да се развие концентрация и оттам медитация.
Примерно около 5-10 минути на ден концентрация в пламъка на запалена свещ. Може да действа и хармонизиращо.

# 314
Няма случайни неща!

еее, поясни за тези дето не вярват де Wink

Бях още ученик и тренирах китайско кунг-фу (и то в сравнително начална фаза)
Беше есен и бях на село. Вечерта гледах филм за нинджите... А през ноща сънувах сън... японски градини, плъзгащи се врати и накрая - усещането как минава меч през мен (даже като го пишех сега понастръхнах), не беше ама никак приятно, беше разтърсващо и категорично!.
На другия ден си намерих едно стебло от слънчоглед (не право, но закръглено като японските мечове подобно) и установих че имам представа от техники на кендо - изкуството на меча.(това при условие, че съм тренирал китайски стилове и до  тогава в този ми живот не съм тренирал кендо)...
След години по един или друг начин връзката с Япония се появяваше в живота ми:) (работих в японска фирма, японската природа ми харесва, а сега тренирам айкидо)

Общи условия

Активация на акаунт