Как приемате идеята за прераждането?

• 46 634
  • 1 221
  •   1
Отговори
# 330

Да ви питам, какво мислите за сънищата? Дали могат да се приемат като "спомен" от предишен живот?
И възможно ли е жена в един живот да се прероди като мъж в друг и обратно? (това хич не ми е ясно  newsm78)

може по време на сън да се появат спомени от минал живот.
жена може да се прероди в мъжко тяло.

# 331
може по време на сън да се появат спомени от минал живот.
жена може да се прероди в мъжко тяло.

Е, в такъв случай съм се преродила за втори път в България  Simple Smile  .  А също сънувах, че преди съм направила  (или по-точно не съм направила) нещо и в този живот отговарям за бездействието си. 

# 332
krasi_vasi
 разказва ли ти се съня? Thinking много ще ми е интересно да го прочета Peace

аз в момента съм се отнесла в света на душите поднесен от Майкъл Нютон и колко и да съм систематизирала някои нещица.. още съм леко объркана от някои твърдения( дали е точната дума newsm78 )

# 333
Ванга и Дънов се смята, че са християни, които вярват и говорят за прераждането, Уриел!  Peace
Аз на тях им вярвам, не ме интересува църквата дали ги има за християни или за неверници или подобни.

# 334
krasi_vasi

аз в момента съм се отнесла в света на душите поднесен от Майкъл Нютон и колко и да съм систематизирала някои нещица.. още съм леко объркана от някои твърдения( дали е точната дума newsm78 )

Ето единият за България, но няма да разказвам някои подробности защото смятам, че са от лично естество.
Сънувах, че съм облечена в нещо като военно облекло и имам странното чувство, че бях мъж. Казвам чувство защото не съм се виждала отстрани, както ако няма огледало не можеш да се видиш как изглеждаш. Разговарях с нещо като мъдрец или монах, но беше облечен в бяло с дълга бяла коса и брада. Той ми каза, че не бива да заминавам да се бия, защото призванието ми е друго много по-ценно, но аз отговорих, че родината ми има нужда от закрила. Вътрешно знаех, че съм обречен да загина, но някак си не ми пукаше, смятах, че така е редно.
И един път пак на сън ми се присъни нещо, но много за кратко и единственото, което остана в главата ми беше : Георги Тертер първи.

# 335
krasi_vasi

Тази книга я имам"Пътят на душите" на М .Нютон.....но нещо не мога да я възприема... Rolling Eyes Незнам защо.... newsm78 Не съм я прочела цялата...но нещо не ми върви като я чета...Странно ,тъй като вярвам в прераждането.. Thinking.

# 336
krasi_vasi
 а търсила ли си информция за това име? Thinking

roza66
особено в нчалото не е лесна за четене тази книга, например в сравнение с Третото око, която се чете на един дъх... но на мен лично ми даде някой отговори...и е факт, че я имам повече от година-година и половина, а чак сега я прочетох и не съжалявам Peace
досега бях отдадена повече на лично усещане, отколкото на търсенето на знанието и истината

например за мен сънищата са свързани повече с предсказание...

# 337
Ванга и Дънов се смята, че са християни, които вярват и говорят за прераждането, Уриел!  Peace
Аз на тях им вярвам, не ме интересува църквата дали ги има за християни или за неверници или подобни.

Има куп хора които се наричат християни, но такива ли са?
Дънов е окултист.
Ванга врачка (хайде да не използвам други думи Wink )

Ценностната система на тези хора е различна от тази на Христос.
Не е важно какво мисли църквата по въпроса, а какво мисли Бог.

Човек не може да се усъвършенства, защото винаги поне в едно нещо ще сгреши. Това означава, че е грешник. Може ли човек да бъде съвършен? Не!

За това имаме нужда от спасение. Не го казва църквата. Казва го Бог. Защото "Заплатата за греха е смърт" и ако дори в едно нещо си съгрешил заслужаваш да умреш.
Бог не иска хората да умират, за това Той дойде да ги спаси.

Има ли друг Бог който да е пряко заинтересован от живота на хората, който да не чака хората да заслужат любовта му, а да ги обича преди да са се обърнали към Него?

# 338
Има куп хора които се наричат християни, но такива ли са?
Дънов е окултист.
Ванга врачка (хайде да не използвам други думи Wink )

Ценностната система на тези хора е различна от тази на Христос.
Не е важно какво мисли църквата по въпроса, а какво мисли Бог.

Човек не може да се усъвършенства, защото винаги поне в едно нещо ще сгреши. Това означава, че е грешник. Може ли човек да бъде съвършен? Не!

За това имаме нужда от спасение. Не го казва църквата. Казва го Бог. Защото "Заплатата за греха е смърт" и ако дори в едно нещо си съгрешил заслужаваш да умреш.
Бог не иска хората да умират, за това Той дойде да ги спаси.

Има ли друг Бог който да е пряко заинтересован от живота на хората, който да не чака хората да заслужат любовта му, а да ги обича преди да са се обърнали към Него?

Дънов и Ванга може да са били много повече християни от теб, не допускаш ли?

Как разсъждаваш за ценностната система на Христос, нима го познаваш лично?

Човек се усъвършенства постоянно, нищо че греши. Напротив, грешките му помагат да стане по-добър. Тъй че това, което пишеш са глупости.

От това съвсем не следва, че имаме нужда от спасение (демек, някой да ни спаси). Човек - като същество, стремящо се към постоянно усъвършенстване - научава определени уроци, умира, за да се прероди отново и да продължи да се самоусъвършенства и да научава други поставени уроци.

Усъвършенствайки себе си, ние усъвършенстваме и Бога, който става все по-съвършен в своето съвършенство.

Не е нужно навсякъде да намесваш църквата, не мислиш ли? И много те моля, ако си решила и тук да постнеш някой чаршаф от 4-5 библейски цитата, откажи се, тази тема не е за това.

# 339
Tinatin,
Ще пропусна, заядливия ти тон Wink

"Човек се усъвършенства постоянно, нищо че греши. Напротив, грешките му помагат да стане по-добър. Тъй че това, което пишеш са глупости." Това означава ли, че може да стане абсолютно съвършен.

"Усъвършенствайки себе си, ние усъвършенстваме и Бога, който става все по-съвършен в своето съвършенство." - Бог не е ли абсолютно съвършен? Той има ли нужда от хора които да го усъвършенстват Него.

Не се притеснявай за Библейските цитати, тях ги давам на хора които приемат Бог като авторитет, както и Библията разбира се. ; ) А за църквата, погледни контекста и ще разбереш, защо я споменах... Grinning

# 340

чела съм книгата за ванга и една, писана от дънов /честно казано скучна беше и не я дочетох подробно/ никъде не срещнах да говорят за Христос като спасител на човечеството. а за ванга даже май въобще не се и споменаваше за Него. тъй, че нищо не може да ме убеди, че са били християни. християнинът вярва не само, че Христос е бил велик учител и пример за хората Peace

# 341
migito, животът не е само бели и черни тонове. В една друга тема спорихме пак за Ванга. Трябва да отбележиш също, че по времето когато тя е помагала на хората, режимът в България не позволяваше доста неща. Може би тя е била един от начините да се докаже на хората, че има други неща освен материалното. И това, че някои не одобряват действията й, не означава, че не е виждала истината. В тази тема не се позоваваме на някакви доказателства, а просто си споделяме разни неща, в крайна сметка пак търсим истината, но по друг начин  Peace . Ще се радвам и ти да кажеш какво мислиш за сънищата или да разкажеш някой от твоите.

krasi_vasi
 а търсила ли си информция за това име? Thinking

например за мен сънищата са свързани повече с предсказание...

Да, това е български владетел, но имаше нещо около името, което сега не мога да си спомня. Ставаше ясно, че е за първия Георги Тертер, но не го наричаха първи, а нещо от сорта първия или стария, някаква такава дума беше. И по-скоро сякаш участвах в някакъв разговор, където се даваше пример с него как е постъпил. За това си мисля, че ако мога да се доверя на съня си трябва да търся след него...

Има сънища, които са свързани с предсказания, но има и доста, в които човек просто усмисля някои преживявания. Доста видове са според мен. Аз примерно имах един период когато се чувствах нещо като самотна, имах приятели, имаше с кой да излизам, но някак си нямаше с кой да разговарям за нещата, които ме вълнуваха и все сънувах призраци, зомбита, разни хора, че ме преследват. Сега си мисля, че са били предизвикани от някакви мои чувства, щото отдавна не ми се е случвало. Сега съм на друга тематика  Laughing  .

# 342
"Човек се усъвършенства постоянно, нищо че греши. Напротив, грешките му помагат да стане по-добър. Тъй че това, което пишеш са глупости." Това означава ли, че може да стане абсолютно съвършен.

"Усъвършенствайки себе си, ние усъвършенстваме и Бога, който става все по-съвършен в своето съвършенство." - Бог не е ли абсолютно съвършен? Той има ли нужда от хора които да го усъвършенстват Него.

Човек МОЖЕ да се усъвършенства (според теб - не), плюс това се СТРЕМИ към съвършенство (според теб пак - не).

Бог е динамично съвършен. Всеки от нас носи Бог в себе си, съответно всички сме частично съвършени Wink. Усъвършенстването на всеки един от нас помага на Бог да е по-съвършен.
Заедно с това, Бог е абсолютно съвършен. Просто неговото съвършенство не е статично.

# 343

Човек МОЖЕ да се усъвършенства (според теб - не), плюс това се СТРЕМИ към съвършенство (според теб пак - не).

Бог е динамично съвършен. Всеки от нас носи Бог в себе си, съответно всички сме частично съвършени Wink. Усъвършенстването на всеки един от нас помага на Бог да е по-съвършен.
Заедно с това, Бог е абсолютно съвършен. Просто неговото съвършенство не е статично.

Да човек може да се усъвършенства, но не може да стане абсолютно съвършен.

А в останалия ти пост просто си противоречиш...Не може нещо да е абсолютно и после динамично... Thinking

Краси-васи, за мен сънищата са начин на мозъка да  се разтоварва. Вярвам, че Бог може да говори чрез сънища, но това не е задължително. Те както и всички свръх естествени проявления ги тествам дали са от Бога или не. Има един който също се опитва да се прави на светъл ангели се стреми да навреди на хората и да ги отдалечи от познанието за Бога. Винаги всички свръхестествени проявления ги тествам противоречат ли на Словото (на Библията) или не. Бог не би говорил нещо различно от това което е говорил до сега.

Последна редакция: вт, 16 окт 2007, 11:28 от migito

# 344
А в останалия ти пост просто си противоречиш...Не може нещо да е абсолютно и после динамично... Thinking

Виж, едно число може безкрайно да се стреми към безкрайност, и въпреки това никога да не я достигне. Това, че не са ти ясни някои неща, не означава, че не са верни или противоречиви.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт