Как приемате идеята за прераждането?

• 46 533
  • 1 221
  •   1
Отговори
# 195
По-склонна съм да не вярвам, че душата се връща в ново тяло след смъртта.....Но в природата нищо не се губи, отива някъде със сигурност...

# 196
Там горе прочетох нещо за материята, но ще направя леееека корекция.
Става въпрос за ЗЗПЕ (Закон за запазване на пълната енергия), който гласи, че:
Енергията не се създава и не изчезва, а в резултат на различни взаимодействия само се предава от едно тяло на друго тяло или се трансформира от един вид енергия в друг вид енергия .
И ако последните теории са верни, смъртта като крайна инстанция ще отпадне от класацията .

# 197
Надявам се и очаквам да се окаже, че е точно така:

Енергията не се създава и не изчезва, а в резултат на различни взаимодействия само се предава от едно тяло на друго тяло или се трансформира от един вид енергия в друг вид енергия .

Ще видим! След време...

# 198
Не съм се замисляла. Като действам по определен начин, го правя, защото смятам, че така трябва, а не защото ще науча някакъв урок(а може би става неосъзнато, не знам..) или ако не постъпя еди  как-си ще отида в ада (тази идея пък никога не ми е близка май. Опитах се да я прегърна за определено време, но не става и не става..)
Адът е тук на земята. Библията е писана за хората преди стотици години, а те не са знаели доста неща, които съвременния човек може да си обясни по един научен начин. И за това си мисля, че е писана като за тогавашните времена. Хората са вярвали без да си задават много въпроси. Но сега ако кажеш на някой не прави така ще идеш в ада, няма да е достатъчно. Мисля, че адът е един вид прераждането, ако направиш нещо лошо в предишния живот, това ще ти се случи в следващия. За това е казано: "Който вади нож, от нож умира."  А това че човек не помни предишните си животи е за да се види дали наистина е осъзнал грешката си. Защото ако помни и знае последствията ще направи всичко възможно да ги избегне, а ако не помни ще повтаря грешката си, докато не осъзнае, че не е редно и както казва  ЧерешОвка става вече неосъзнато. Просто знаеш, че това не е редно и не можеш да си го позволиш да го направиш.

# 199
Библията е писана за хората преди стотици години, а те не са знаели доста неща, които съвременния човек може да си обясни по един научен начин. И за това си мисля, че е писана като за тогавашните времена. Хората са вярвали без да си задават много въпроси. Но сега ако кажеш на някой не прави така ще идеш в ада, няма да е достатъчно.

никъде в библията не пише подобно нещо: "не прави това защото ще отидеш в ада"
и бих била благодарна да ми споменеш нещо от библията, което сега е обяснено научно Peace

# 200
Това казвам и аз, че съвременния човек, за да повярва в нещо трябва да е научно доказано. За това и ада в момента ни изглежда доста абстрактно. Не мога да ти дам конкретни доказателства, но мога да ти преразкажа някои неща които съм чела. Примерно според Мулдашев първите хора са били само дух и след това са започнали да получават плът. В Библията пише, че Бог е облякъл човека в дрехи, според него тази дреха е именно нашето тяло, то е дреха на душата ни.
По-късано ще напиша и за друго, че сега тр. да тръгвам.

# 201
Останах с впечатление,че прераждането е повече от факт. Rolling Eyes
ОК...да питам тогава нещичко.След смъртта душата се "връща" в ново тяло,нали?Произволен ли е изборът и или не?Щом се всели в някого ... с цялото познание от предишните преживявания ли го прави или всичко започва съвсем от начало?
Не ми се е лучвало да срещна мъдро бебе,защо?! newsm78 newsm78 newsm78

"Ъпгрейдът" (щом не е наказание) ,казвате зависи единствено от нас? Rolling Eyes
Следователно,когато душата напусне тленното,тя съдържа познанието и опита от изминалия ни живот- има съзнание.Ако допуснем,че на човекът му се е струвало,че е водил(според него!) задоволителен начин на съществуване и си му е харесвало,може и да не желае да се съзидава. Rolling EyesТогава???.....

Последна редакция: нд, 19 авг 2007, 09:41 от ladyleopard

# 202
. Примерно според Мулдашев първите хора са били само дух и след това са започнали да получават плът. В Библията пише, че Бог е облякъл човека в дрехи, според него тази дреха е именно нашето тяло, то е дреха на душата ни.

Битие 3:21 "И Господ Бог направи кожени дрехи на Адама и на жена му и ги облече."

Преди това Адам му казва че е гол, духа няма как да е гол Mr. Green
а за кожените дрехи тълкуванието е че са били от животинска кожа и това е било като указание по какъв начин ще бъдат изкупвани греховете на хората - убиването на животни според Закона, даден на евреите, а оттам и на Агнеца Божий /Господ Исус Христос/

# 203
Там горе прочетох нещо за материята, но ще направя леееека корекция.
И ако последните теории са верни, смъртта като крайна инстанция ще отпадне от класацията .
Цитираният от теб закон се отнася към Нютоновата физика, а аз имах предвид Айнщайновата Обща теория на относителността Simple Smile
Айнщайн - "Моите идеали са Истината, Доброто и Красотата." Намирате ли връзка с Платон, а оттам и...Материя=Енергия=Дух...Смисълът е извън нас. Ние имаме подарък - Разум/между другото на много езици Разум и Причина са едно и също - Reason, Ratio..., само на немски причина е Grund - основа!/, чрез който да се опитваме да схванем този смисъл. Не сте ли се запитвали КАКВО Е ТОВА, КОЕТО НИ ИДЕНТИФИЦИРА КАТО ЧОВЕЦИ/ с тяло/, А Е НЕТЕЛЕСНО, НЕВИДИМО,защото психиката/психе на гръцки значи Душа/ е нематериална? Много въпроси,а? Grinning

# 204
Разбирам, че темата ви е интересна, но за мен това, което е интересно и за което получих отговор от доста по-малък брой от гласувалите, че вярват хора е: как вярата ви, че ще се върнем отново на Земята променя сегашния ви живот?

# 205
jeilmedia, сравнението ти е супер!
Мотивирано е обаче с непрекъснатостта на материята, т.е. училището продължава вечно, но едни приключват с него, а други се включват. Ето това е противоречието.  Ако е така, то тези които изват откъде се появяват, а тези, които приключват къде отиват /небуквално разбира се!/?
Изводът е, че всъщност материя се губи...А ако е така, то може да се обяснят много от необяснимите трансформации на физическата и психическата материя.
Хамелеон, при мен нещата няма как да се променят, защото не знам какво ще се случи. Нямам контрол върху събитията. Най-вероятно и другите нямат. Човек реагира /прави/ събитията на базата на предишен опит от това си съзнание. Стремя се да помагам, когато има нужда от моята помощ, това е.

Последна редакция: нд, 19 авг 2007, 14:57 от Mишон - да

# 206
Разбирам, че темата ви е интересна, но за мен това, което е интересно и за което получих отговор от доста по-малък брой от гласувалите, че вярват хора е: как вярата ви, че ще се върнем отново на Земята променя сегашния ви живот?
Различно. Защото сме различни. Едни го дават яваш-яваш, защото и безтова пак ще идват. Други "се грижат" за евентуалния си комфорт като трупат блага и добрини.
Мисля си, че прераждането  е по-демократичната религия от Страшния съд. В смисъл, че въртиш сам през различни тела докато узрееш. А мисълта, че там горе всичко се записва в голямата книга. Биг Брадър вижда всичко. Стряскащо е и внимаваш на момента какви ги вършиш.
"И если ты родился свинья, то останешься свиньею"  Laughing

# 207
Едни го дават яваш-яваш, защото и безтова пак ще идват.
Joy Peace

# 208
  • Linz
Това казвам и аз, че съвременния човек, за да повярва в нещо трябва да е научно доказано. За това и ада в момента ни изглежда доста абстрактно.
А- баш!

И на какво основание съвременният човек отрича едно, за да повярва в друго? Защо някои са фенове на източните философии, кармата и прераждането, а други (като УРИЕЛ например) стриктно се придържат към Библията?
Хора, кажете ми как решавате къде е истината?

Аз също съм имала странни и необясними преживявания. Но мисля, че са такива само защото аз не съм открила обяснение, а не защото по принцип няма такова... вероятно всичко е в главата ми.

# 209

Хора, кажете ми как решавате къде е истината?

Е, ти зададе най-сложния въпрос. Истината е много сложно понятие, колкото са човеците по земята, толкова са и истините по света.

Общи условия

Активация на акаунт