Как растат нашите недоносени дечица?

• 56 060
  • 264
  •   1
Отговори
# 105
Не съм минавала от тук Grinning Ние вървим много добре за родени в 8-ми месец.
Тежим 6750 /това беше на 3-ти този месец/ и е 65см.Захранен е,върти се,обръща се от/във всички положения.Хваща играчки,посяга-пресяга. Аз много се тревожех за тези неща,все ми се струваше че няма да ги прави Embarassed Crazy
Страшно се дразни и кращи,че не може да пълзи  Mr. Green Heart Eyes и се опитва да се влачи по корем.Не разбира милото
че е малко още.

# 106
здравейте! моето бебе се роди много малка цели 750 грама сега е на 10 месеца и тежи 6 килограма и е висока 67 см.и нямаме все още нито един зъб на недоносените кога им излизат зъбки.много се притеснявам за това и дали е нормално това тегло. тя все още е в болница но лекарите не казват нищо.ако някой знае ими пише ще съм много благодарна

# 107
Ох,миличка много е тъжно че бебнцето ти е още в болница.Защо на 10м.е още там,от какво боледува
милото? И как така нищо не казват /не че е за чудене де,има ги всякакви по земята/ не я ли виждате,от кога е там.
По принцип съм чела,че на 1г.трябва /каквото и да значи тази дума/ да са около 10кг. но всяко бебе е различно,а нашите
още по-различни и специални.А за зъбите,ние имаме 1 на който му е набол върха и толкова.Дете без зъбки
няма,ще пораснат.Нека е здрава,това е най-важното, а зъбите когато им дойде времето.

# 108
  • Плевен
kiki-riki, според мен е нормално теглото. Моето бебе се роди 1055, но спадна и под килограм. За такова рожденно тегло, лекарите ми казаха, че ако на годинка е 9кг. ще  е идеално. Той още няма 9кг., но казват че е добре и всичко е наред засега. А колкото до зъбите преди 5 дни проби първия. Дано при вас всичко се оправи и да спреш да се тревожиш.

# 109
Станислава вие колко сте големи колко време бяхте в болница

# 110
здравейте! моето бебе се роди много малка цели 750 грама сега е на 10 месеца и тежи 6 килограма и е висока 67 см.и нямаме все още нито един зъб на недоносените кога им излизат зъбки.много се притеснявам за това и дали е нормално това тегло. тя все още е в болница но лекарите не казват нищо.ако някой знае ими пише ще съм много благодарна

Първото зъбче на детето ми, проби към 11-я месец. Това не трябва да те притеснява. На 1г беше 9200гр.и 72см  Височината зависи и от гените на детето. Какво му е на пиленцето ти? Как така не ти казват нищо лекарите? Сподели, ако имаш желание.

# 111
  • София
Кики, да е здраво детето, зъби ще пораснат и по-късно. Не го сравнявай с другите деца и не искай да е като тях.
Ани се роди 1200 гр/42 см, беше в болница дадоха ми я на 9 месеца, около 4500 гр. В картона на 1 год. беше 6100, а на 2 - 10200. Сега е 20 год. госпожица, манекенски тип, висока, стройна  и елегантна. Тай-важното е, че не се ограничава в яденето, а нищо неи се лепи/не е като майка си/. Зъби, май около 1 г. започна да се зъби, проходи на 1г 6 месеца.
В болницата 2 пъти боледува от нещо белодробно, забравила съм какво. Беше изпила всички видове антибиотици и лекарства. Откриха и 4 диоптъра далекогледство, но с годините очите се нормализираха.
Просто твоето дете не е като другите, важното е да е живо и здраво. Всичко се оправя в последствие.

# 112
здравейте в смисал не 4е незнам каква и е диагнозата но трябва да им вадиш думите с 4енгел казват 4е ако се снабдя с кислородна бутилка 6те я изпиша намерих си фирма от която да си пора4ам а сега ми казват не деи да барза6 а тя е с бронхополмунална дисплазия и все още от време на време и слагат кислород защото понякога цеанузира .а с жъпросът ми за зъбките питам защото на племенника ми  му излезе парвия зъб на 7 и половина месеци но тои си е роден нормално в 9 месец.
моми4ета много ви благодаря за подкрепата Hug

# 113
  • Плевен
Станислава вие колко сте големи колко време бяхте в болница
На година и един месец. А беше в болница два месеца и половина. В коя болница ти е бебето?
Желая ти да оздравее, а като го вземеш вкъщи всичко малко по-малко ще си идва на мястото. Важното е да оздравее, а теглото и зъбите ще дойдат, не се тревожи.

# 114
тя е в дмсгд Стара Загора

# 115
  • София
Детето колкотоповече е на кислород, повече се затруднява нормалната работа на белите дробове. Мин. месец мое близко дете /на 4 год/ беше в болница с белодробен проблем. В началото я държаха постоянно на кислород, после с майката решихме на наша отговорност да махнем тръбата, а да се слага само като се закашля за малко. Детето вече диша свободно.
Белия дроб се развива до 6-7 години на детето. Същата дисплазия Ани я мори 2 пъти и бяхме на ръба.
Кики, не питай и не се заглеждай по други бебета - няма да остане без зъби. Важното е да диша самостоятелно за да ти го дадат у вас. И като го вземеш не го сравнявай с децата на друи майки, каквото и да ти говорят.
През всичките 20 г. съм се придържала към това - да е жива и здрава, да спи, да яде, а за другото каквото стане. Не сме се състезавали за елитно у-ще и отлични оценки, но пак си пое пътя в живота. За тези деца е важно здравето и даимат спокойна майка.

# 116
здравей Ани на каква възраст израстна тази дисплазия

# 117
  • София
Кики, преди 15-20 год. не знаехме много неща.
Но боледуваше често и все кашлаше от дробовете. Колкото и гадно да звучи като пропуши в 6 клас и минаха всички болести. Просто махнах с ръка и спрях да се вторачвам, да тъпча с имуностимуланти, ваксини, със полезни храни и витамини. Вече сме забравили и сърдечния шум, и прескачането на сърцето, вечните болести. Днес е правила сама прическите на близо 50 души за реклама на Чио -чипс, а сега пътува към морето.
Вярвай в детето, в докторите, питай, търси информация и им казвай. Постепенно ще се наредят нещата. Доколкото знам белия дроб се формира до навършване на 7 год.

# 118
здравейте в4ера ходих при нея в болницата ими казаха 4е е по добре и е периоди4но на кислород не е постоянно много ви благодаря за подкрепата и съветите

# 119
здравейте имам още един въпрос към вас кога за пръв път казаха някаква дума   "мама"

Общи условия

Активация на акаунт