Юлските деца са на първо място в нашите сърца.

• 10 444
  • 287
  •   1
Отговори
# 180
  • USA
Джой, не е проблем да са хладни краката. Дори е нормално. Няма нужда от чорапи.
Американските баби явно са различни от българските  Mr. Green, защото на мен тук много ми се радват като ме видят с кенгуруто и само ме хвалят колко добра майка съм, че си нося детето  Grinning.
Я кажете как успокоявате ревливите бебета? Моят напоследък много реве и понякога направо се дере неутешимо и няма успокояване просто.

# 181
Ако не стане със залъгалка и с цица просто го слагам да легне до мен и си слагам ръката през него и му говоря. Това са моите начини за успокояване.
А..и люлеене в шезлонга с биба в устата.
На баща му тежката артилерия е една песен на Гари Мур, аз бях писала преди Mr. Green

# 182
  • София
Добро утро.Winx незнам как се успокояват мойте,от самосебе си нищо не помага.Снощи взехме капките долче нана състава им е същия като на чайчето за сън на блевит явно концентрат са.
Кажете тези които са на АМ по колко пъти акат вашите?

# 183
Гоце, пак ли се запекоха твоите младежи? Ами моята принцеса по един път на ден - сутрин докато папка. Но ние давахме дуфалак и въпреки това голямо напъване. Сега ще я водя на консултация да видим да давам ли още? Ние сме на нутрилон и от няколко дена започнах да смесвам нутрилона с нутрилон комфорт 2/1 части, та да видим може и така да продължим да се храним и да има ефект върху памперса. Иначе съм чувала че до три дни не е проблем, ама то отиде ли повече от ден-два и трябва термометър. Ти с какво АМ ги храниш твоите юнаци и по колко ядете?

# 184
Ели, кога станахте на 40 дни...как си лети времето. Бебиноса го давам преди ядене /понякога след/. Трябва 15 мин преди папо, но при мен рядко се получава.Преди давах по 6 капки, сега заради запека по 3 - разреждам с водичка и вече не крещи, а само се мръщи  Grinning На Никола тези капки му помагат.
Eli_dm, и моят Никола яде така - понякога през 3 часа /през нощта най-често/, понякога през 2 или през 1...общо взето когато си поиска Laughing
И във връзка с яденето да си споделя нещо - вчера бяхме напървата детска консултация, не при нашия педи, защото е отпуск а при някаква заместничка. Както и да е - като качи Никола  на кантара и като каза 4320 гр., аз много се зарадвах, защото честно казано очаквах повече, но на консултацията мерат чистото тегло, а аз вкъщи не бях извадила тежестта на памперса и дрехите. Само че тая като сметна че е наддал 1300 гр. за 26 дни и като ме почна...дебело било бебето, колко пъти съм го хранила. Ази и казвам че го храня на поискване, а тя ми отговаря, че доносените деца се хранели на 3 часа и да му спирам нощните хранения, поне 6 часа пауза да имало. Като я попитах как да му ги спра, тая ми отговаря да давам водичка Rolling Eyes После го измери и на дължина и е порастнал 4 см, но като я питах това не прави ли грамчетата му равномерно разпределени по дължина, тая нищо не каза. Не знам какво да правя - не искам да му тъпча търбухчето с вода, предпочитам да пие кърма, а в същото време не искам и да е дебеличък  newsm78
Силве, да ти кажа какво знам аз за фактора. Високият фактор не значи че бебето не го лови слънце. Факторът е свързан със защитата на кожата от UVA и UVB  лъчи/едните предизвикват изгаряне на кожата, а другите стареене/. Ако бебето има естествена защита срещу тези лъчи, изразяваща се в това че може да стои на слънце без да изгори 1 минута /например/, като го намажеш с фактор 50 това време се увеличава на 50 минути, с фактор 30 съответно на 30  минути. След изтичане на това време вече няма защита. Аз например от години използвам 30 фактор и се връщам от морето почерняла - вярно много по-бавно се хваща тен, но пък е по-здравословно. Ако ме питаш мен, мажи я малката хубавица с по-висок фактор, още повече, че е момиченце  и трябва да е с нежна кожичка  Simple Smile

# 185
Мариса, те докторите хубаво дават съвети ама как да дадеш вода на бебе, което не иска да я пие?
И на мен така ми каза една сестра последния път и аз дадох бебето в ръцете на педиатърката ( пак заместничка Joy) заедно с шишето с глюкоза. Мъчи се и тя неуспешно и после ми го върна и вика " Ми не е просто детето, като има кърма как да пие вода".
ОСвен това има светлина в тунела- тая нощ нашия змей яде към 9 и полвина, след това в 3 и после сутринта в 9. Като към 6 сутринта се събуди, аз се пробвах да му дам да яде, а той не искаше. Явно му трябва време на бебето да си изгради режим на ядене и сам ще си мине към 6 часова пауза нощем.

# 186
  • София
 VESI_DIMITROVA   на другата крайност са акат ми по 5-6 пъти не е рядко ама множко ми се вижда за тените месеци.Аз също почнах на нитролон бях си го избрала преди да родя,ама не им понесе повръщаха и запек сега сме на Фризовом,ама много ги разхлабва.
Имали някой с дете кое се събужда с рев и заспива с рев,като се наяде се гърчи?Почвам да се притеснявам повече от нормалното?Педито казва колики 3 го преглежда.

# 187
  • в мечтите си
 Grinning запис

# 188
Здравейте и от нас  Laughing
Ние вчера бяхме на консултация и сложиха ваксина на малчо и го премериха и претеглилха. За една седмица е порастнал с 3 см  Shocked
Докато стигнем до поликлиниката няколко баби ми се скараха колко е гол и защо не бил завит  #2gunfire Едната даже ми обясни колко деца, внуци и правнуци имала.. да са и живи и здрави ама това не я прави безспорен експерт по всички бебешки въпроси.  Crossing Arms
После пък се оказа че с таткото сме си объркали нещо ключовете и аз бях заключена навън без ключ  Confused Та се моткахме из парка няколко часа с малчо и се наложи да кърмя навън. То не боляло  Mr. Green Пък и точно по това време нямаше никой около мен.. само няколко гълъба

# 189
Добър ден  bowuu
Ние сега се връщаме от дълга разходка - от 8 сме по улиците
r0ksi чудно си я поставила на място докторицата  newsm10
marisasav и аз много се чудя дали не е шишкава моята бамбучка  newsm78 /че като се има предвид аз каква съм, не ми ще да прилича на мен/ Още повече, че вее и гривнички ни се образуват по крачетата и ръчичките  Heart Eyes
Но кака да оставиш гладно такова малко детенце  Rolling Eyes
А паузата от 6 часа през ноща не се прави по-късно  newsm78 тя моята почти си я прави де - снощи яде в 1.30 и сутринта в 7.00.  Wink
Викат ме после пак  Mr. Green

# 190
  • София-Красна поляна
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=154572&photo=2
Indiscipline откъде ги намираш тея сладки дрешки? Тази рокличка откъде е? Много ти е сладка госпожицата и как нежно я гледа мама.   bouquet

Да я похваля мойта лакомия, тая нощ сама си намери яденето - нито е мрънкала, нито нищо, аз се събудих като я усетих, че се е лепнала в мен и цока Simple Smile))
А ей ни тук ядем в морската градина: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=154572&photo=23

Joy  Опасна е! Моето слънчице и то знае къде е папото. Като я вдигна уж да се уригаме и тя се сети че има още да яде и почва да се върти и така се мести настрани че накрая стига където ми е зърното - само дето мама е с сутиен. Радар имат тея мушмороци.  Joy

# 191
Ние вчера също бяхме на консултация. Вече сме 4600,57см,бяхме 50 см, когато се родихме. Нашето педи каза,че няма как да стане дебел като е само на кърма,иначе и нас ни карат да махаме нощното хранене,да въведа сок и да го храня на 3 часа. Няма да  направя нито едното от трите. Каза ми,че мн съм го разглезила, че искал само на ръце,да съм го оставяла да си плаче-да бе-никога  !Биха ни втората ваксина за хепатит, предписаха ни Вигантол и от днес давам по една капка. Вече спрях Инфакола и от 1 ден сме на чай с копър. За мое учудване го пие,вода не ще но явно чайчето му допада.

# 192
Марти, и аз знам такова нещо за фактора... а това, което съм взела се води микросън бейби и го има само с ф-р 30 и било с някакви ненамсикви специални защити за бебета и без химически филтри... А иначе имам спомен, че четох някъде, че са сменили номенклатурата при слънцезащитната козметика и сега 50 е най-високият възможен фактор, отговарящ на 100 по старата система.

Джой, и аз мисля, че студените крачета не са толкова индикация, че на бебето му е студено... нали уж носът трябва да се пипа и той ако е студен... Де да знам. Преценявам според случая, ама много ме хваща яд като почнат да ме гледат криво и да коментират, аз пък така си следя за най-малкия признак, че нещо не й е наред на малката, пък те ме изкараха баси безотговорната.  Close

беболинчо, и ние така с разтежа... аз за тва питам Лекси при тях как е. Доротея е качила 230 гр. и 4! см за една седмица.

Неймлес, такива роклички имам 2 - тази със зеленото, която е на снимката, и същата, ама с оранжево. Зелената е от Варна, а оранжевата от София, от един бебешки магазин, който се намира срещу БИЛА-та в Хаджи Димитър (която е на кръстовището на Вл. Вазов и Тодорини кукли, магазинчето е на Тодорини кукли). Иначе дрешките... непрекъснато ровя по детските магазини Simple Smile)) Оня ден взех един страхотен гащеризон, ама е още голям... В Овиесе в мол-а на Хемус има понякога много сладки неща...

Пък ние сме със стафилококи в носа Sad. Настоях оня ден на консултацията да й се пусне изследване ама си мислех, че вече ставам параноична. Обаче...

# 193
  • Sofia
Иве, Александър ака 1 път на ден - сутрин, ама той е на НАН 1. 4-5 пъти са ОК. Като почнат да стават по-големи ще се намалят. За рева - при нас понякога е така. Като се наяде - РЕВ, като се събуди пак и преди да заспи пак реве. Вече обаче му хващам видовете рев.
borianna, правилно са ти го казали - остави го да си поревава понякога - те имат нужда. понякога моя като го гледам как реве от яд да го взема го оставям и само заставам до него и му говоря.
Хич не мъчете хлапетата да им махате яденета - те сами ще ги махнат като са готови. Аз усещам че може да ни се кара педи, че моя е почти на 5 хранения ...

# 194
Ние преди малко се връщаме от консултация и вече тежим 5,400 и сме дълги 60 см. Бихме и първата ваксина пентаксим само малко изплака при боцването надявам се че няма да има проблеми днес, уж тези по-лесно се понасяли все пак едната струва 53 лв, че и трудно се намират тук във Варна. Коликите още не са ни спрели само вечер като е най-зле давам капки еспумизан, иначе по цял ден пием чай от копър и анасон аз й го правя, чиста вода не й давам,то чай е достатъчно, тя пие по 200 мл на ден. Но ние като сме изцяло на АМ трябва да пием повече течности. Вигантол още няма да давам нали сме по разходки по боди с призрамки и боси да печем краченцата, но то в АМ има витамин Д.

Общи условия

Активация на акаунт