Юлските деца са на първо място в нашите сърца.

• 10 444
  • 287
  •   1
Отговори
# 165
  • София
само по диагонал прочетох и се вмъквам за някои неща  Peace
вики, не ти вярвам вече да знаеш  Laughing
беболинчо, мен ме чака дипломна, ако намериш лек за изпитите, кажи и на мен как да се справя ooooh!
стефи, на нас ни каза да не го пипаме засега детето, а за преобличането- понякога по 3-4 пъти, понякога си стои цял ден с 1 понякога си слагаме и пижамка.
искре, ти си права обаче имаме 1 малък успех- снощи му дадох долчето и спа като къпан! обаче промених и начина на даване на инфакола- преди му го давах и общо взето почти веднага след даване почвахме да папаме, сега го изчаквам поне 15 минутки и тогава, май и това има значение, нищо че не пише на опаковакта да се чака. Честит ви 2 месеца!  bouquet
за бейбиноса- не пише кога да се дава преди или след папо- вие кога го давахте? засега няма да му го давам да видя с долчето какво ще стане ама ми се ще да знам Peace
четоха ни нас молитвичката днес за 40 ден и живот и здраве в неделя ще му спретнеме на момчето погачката Peace
за детските- хм ами да питам, помня че имаше някакво ограничение с оглед на доходите, т.е. ако са ми по-високи нямам право на детски, нали така? ако може някой да ми обясни  Peace
Честити месечинки на всички бебоци които днес ги правят ( да не забравя някой та затуй)   bouquet

# 166
  • sf
аре аз изчезвам!
да слушате и доскоро!   bouquet

# 167
Аз знам за детските,че дохода на член от семейството трябва да е под минималната работна заплата,ама може и да бъркам.
А за тази молитва трябва ли предварително записване в черквата и носи ли се нещо?

# 168
За детските- трябва доходът на член от семейството 6 месеца назад да е под 200 лв на човек, т.е. ако сте трима- под 600 лв.

Виждам че Емчето е написала 12 месеца newsm78 Сигурно моето инфо е старо.

Последна редакция: чт, 23 авг 2007, 14:16 от r0ksi

# 169
  • София
здравейте!
искре,честита ви 2-ра месечинка!!!
моколоко,честита ви месечинка и на вас!!!за пишките,по мнение на специалистите в пирогов не ги пипай,че казаха много бебета после отивали там с инфекции от ранички.до 1 годинка може и така  Peace
ели,за детските аз си подадох онзи ден,искат доходите за 12 месеца назад и на двамата родители,дели се на 3(вие +детето) и не трябва да надвишава 200 лв.
оф,аз си поръчах вчера активна гимнастика и чакам да ми я доставят.честно казано го мислех за глезотия,ама като размислих си има нужда-хем да се занимава,хем има в/у какво да лежи,има си и играчки,а и е полезно за зрение и т.н.
нямам търпение да се подстрижа,че като бременна разни деветини,после нямах време и вече ми е до кръста,а ми падат цели шепи косми  Shocked

# 170
Здравейте!

Уф, и на мен ми правят забележки навън - що толкоз леко облечено бебето (с боди с къс ръкав при 30 градуса Т), що го извеждам толкоз малко (на 45 дена през август?!?), що й държа главата, а не кръстчето (?!?), абе...  като гледам май следващите 2-3 години все ще казвам, че още няма 40 дни и не може да ми идват на визитации  Twisted Evil.

Стефи, много ви е сладък Етко!  Hug
За преобличането - ами обикновено вечер след баня, сутрин след масаж и следобед преди разходка, ама ако се изцапа има междинни преобличания.

Да я похваля мойта лакомия, тая нощ сама си намери яденето - нито е мрънкала, нито нищо, аз се събудих като я усетих, че се е лепнала в мен и цока Simple Smile))

А ей ни тук ядем в морската градина: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=154572&photo=23

# 171
  • София
Влизам да кажа тея идиоти НОИ са ми превели всичко каквото трябва,но това не ми пречи да ги наричам така.цели 670лв има по банковата сметка.Радвам се че за първи път взимам нещо от държавата Laughing
Когато се тегли от банкомат колко се удържа ако банкомата и картата са на една банка?
Честити месечници моколоко Искре да са ви живи и здрави мерси за почерпката ама аз съм с близнаци и съм на твърдо,дай по една мастика или ракийка Joy

# 172
Влизам да кажа тея идиоти НОИ са ми превели всичко каквото трябва,но това не ми пречи да ги наричам така.цели 670лв има по банковата сметка.Радвам се че за първи път взимам нещо от държавата Laughing
Когато се тегли от банкомат колко се удържа ако банкомата и картата са на една банка?
Честити месечници моколоко Искре да са ви живи и здрави мерси за почерпката ама аз съм с близнаци и съм на твърдо,дай по една мастика или ракийка Joy
Гоца, повечето банки нищо не удържат. Най много 25 ст да е. Но можеш да изтеглиш най много 400 лв на един ден. Останалите- утре:)

# 173
Иве, доколкото знам нищо не се удържа ако са от една банка картата и банкоматът - поне за повечето банки е така.
А аз още в молбата си бях написала, че искам по банков път да ми преведат парите, че иначе ми беше много обидно като си представя да вися на опашка за помощи и да подавам "молби" - баси, на англ. е апликейшън, аз тука ще им се моля за нещо, дето ми се полага уж... абе само като се сетя за тия истории с амйчинството и яхвам метлата  #Cussing out.

Лекси, Теди колко кг и см е вече? Понеже са родени на една дата с Доротея и ми се иска да сравня, щото много голяма ми се струва, че е станала... м?

Хриси, а това с лимита от 400 лв не се ли коригира ако отидеш в банката да кажеш, че искаш да ти го увеличат (или махнат)?

# 174
  • София
Иве честити ти 670 лева   Laughing Peace
Знаех си аз че няма да се класираме за огромната сума от 18 лева ама все пак да си питам  Peace
Аз по принцип нямам лимит на тегленето та не знам, а и съгласно договора ни с ОББ можем да теглим от който и да е банкомат без да ни удържат та и това не знам, ама ако е от чужда банка май беше нещо от сорта на 40 ст, а от твоята ен би трябвало да е нищо май май newsm78
Indiscipline пу пу ама тя верно много голема таз твойта мома Laughing
за бейбиноса нищо не казвате, само аз ли ще го ползвам (не дай Боже де, ако ен свършат тези работа) Thinking
mokoloko ние ходихме в църквата дето е срещу зала фестивална- там не искат нищо да се носи, даже не е нужно и да се записваш. отидхоме по обяд днес, отеца като се освободи ни прие там където се правят кръщенета (барабар с количката), взехме 4 свещички (аз таткото бебето и 1 за отеца) прочете я и накрая му дадохме 10 лева (не са задължителни той каза колкото искаме за здраве, ама явно това е негласната "тарифа") и това е. вече с него можем да влизмае в църква, пречистени сме, а него можем да го кръстим по-натам, това не пречи да влизаме в църквата обаче. в някои църкви (не знам по канона как е) вкарват младенеца зад олтара понеже е мъж, но това съм го виждала и на кръщене та не знам дали не е добавено от някъде...
приятен следобед от нас, ще да полегнем с надежда да поспим Peace

# 175
  • София
Честити месечинки на празнуващите!   bouquet

Софи, аз лесно престраших, ама сега малко съжалявам...  Mr. Green Много цапа това нещо, а пъпките сигурно няма да минат за ден-два... Днес по този начин си унищожих единствения панталон, който ми става, понеже реших да я храня облечена точно преди излизане...

За преобличането - като се изцапа - ако се "оплюе" или и пропусне памперса. Иначе цял ден с едно и също я оставям, ама е рядкост.

Днес си взехме акта за раждане благодарение на едни добри портиери в общината, които ме пуснаха, въпреки че цъфнахме там баш в 12.00, когато им почва обедната почивка на чиновниците, а тя е до 14.00  Shocked Искам и аз да съм на държавна работа  Crossing Arms

# 176
Здравейте мами,включвам се набързо с един въпрос - днес ходихме на разходка,но се прибрахме по късно от оби4айното и хванахме жегите,сегаго гледам 4е е поза4ервил бузките,а уж гледах да е все на сянка.Кожи4ката му по принцип е много бяла и нежна ,а сега ми се струва 4е се е поопекъл,някой от вас имат ли такива наблюдения върху бебоците и ако ДА дали да го намажа с нещо и с какво?
В момента съм го оставила да порита без памперс, а в стаята е около 28 градуса,голяма жега,а вън не се живее.
Ох дано не съм го опекла детето Sad ,много се притеснявам,защото съм 4увала 4е по нежните кожи и на сянка изгарят.
А сетих се да попитам още нещо.Откакто родих много трудно задържам по малка нужда,понякога имам 4увството 4е ще се изпусна,на някой от вас слу4ва ли му се,май ще трябва да ходя на лекар  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 23 авг 2007, 15:48 от БУБОН

# 177
Хриси, а това с лимита от 400 лв не се ли коригира ако отидеш в банката да кажеш, че искаш да ти го увеличат (или махнат)?
За съжаление не може. Тпва е максимума за обикновенна дебитна карта и е определен от Борика, т.е. не зависи от банката.По малко обаче може Mr. Green А най гадното е че събота и неделя се броят за един ден, на мен ми се е случвало да чакам да стане понеделник сутрин понеже не съм се вместила в 400 лв Embarassed

Само нашата тъпанарска община ли не ще да ги превежда по сметка тея 200 лв? Май и аз ще яхвам метлата......

# 178
  • София
Хриси на мен ми казаха че по сметка ги превеждали ама докато ен ги видя не знам. Горе долу средата на септември ги чакам и ще ти кажа  Peace
Бубонче не ми се с случвало досега такова нещо  newsm78

# 179
Привет момичета! Simple Smile

Да се включа и аз скромно. Нещо не остава време тези дни. По цял ден се приспиваме с дребната...И в крайна сметка обичайно май заспивам преди нея Laughing..Какви ли не магии правя за да заспи!!! Онзи ден една позната ми се оплаква...Олеее сега е на една година и вече спи само веднъж на ден! Ужас!!! А пък аз и казвам - Ех, аз пък се чудя за моята кога ще започне да спи поне веднъж на ден?!?

По колко време дневно всъщност трябва да спят бебенцата на тази възраст? Вашите бебковци как са с нанкането?

За преобличането - сутрин и вечер след банята, евентуално при излизане може да преоблека и съответно при голямо оцапване.

И аз си получих 200тата лева! Чак се изненадах, когато си проверих сметката днес!!! Laughing Ели ще намаже със сигурност Heart Eyes

elpet , Бейбинос давах по едно време само вечер, иначе знам че се дават 3-4 пъти дневно максимум, преди храна 20-30 минути 3-4 капки в малко кърма.

Indiscipline, два пъти вече млади майки ме гледат ужасено, защо бебето е без чорапки. Педиатърката пък ми казва - В тези жеги какви чорапи?...и аз не знам вече!!! Трябвало да ги слагам само ако са студени крачетата. Е да ама понякога са леко хладни...не студени, не топли, а хладни!?!? Абе луда работа е това с обличането на бебетата - хем са малки и крехки и трябва да се пазят, хем лесно се претоплят, хем да се каляват трябва... Rolling Eyes

Айде чао от мен! И хубава вечер на всички! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт