Юлските деца са на първо място в нашите сърца.

• 10 444
  • 287
  •   1
Отговори
# 240
Това смесеното хранене не си е работа,особенно ако детето е лакоми и погълне всичко което му дадеш.И като не знаеш колко е изсукало иди кажи колко в края на краищаата изяжда заедно с добавката  newsm78 Лично мое мнение -или на кърма или на АМ-иначе още по голям тормоз
Да Емче,именно че Ева е на кърма и вчера и днес ми яде по-малко ,та се чудя защо така се получава- дали кърмата намалява или просто не й се яде

# 241
  • София
Честити месечинки на h.kirova и marisasav!
Да сте много здрави, ядивни и послушни!
  bouquet  bouquet  bouquet
Коки не иска да спи миличкия много го боли ама аз пусто стискам бебиноса и не го давам че действа и си мисля егоистично че искам да поспим през нощта и ще му го дам след като се храним в 23.30 ч. Blush Blush Blush
Белег от БЦЖ нямаме но имаме издуто там където е правена. Педиатърката каза че доста по-натам се появявало (освен ако аз не съм разбрала де)  newsm78
Ние напазарувахме но днес не ми е ден- не можа хда си почина и съм супер кисела, дано довечера поспим и тримата ( не само Коки който му удари един здрав спанак през деня) та утре да сме свежари за погачката Praynig Лека и спокойна нощ от нас! Peace

# 242
ох и нас ни нападнаха коликите и е един рев по час и нещо  ooooh!
Инфакол давам - все едно нищо не съм дала  Tired
elpet да спите хубаво тази вечер и тримата и да разказвате как е минала погачата после, а и снимки ще искаме  Hug

# 243
  • BG
Здравейте и от мен!   bouquet
Честити два месеца на патерица на бебе Илия и мама Renie78!  newsm67
Честити месечинки на h.kirova, marisasav и KatiABV!  Tada

Най-накрая и аз да се включа. Етко напоследък яде по 7-8 пъти на ден - няма ден, няма нощ  и аз вече едва издържам ... Напоследък е много неспокоен и се буди през половин час с внезапен плач - явно коликите го мъчат. Да беше само той - супер, а то и да сготвя и да изчистя и да изгладя ...  #Crazy
А иначе за дрешките, аз съм му взела зелени, сини, жълти - обичам свежите цветове. Сега гледам, че има намаления на зимни детски дрешки и се чудя за зимата да му купя гащеризон или яке?! Вие какво мислите по въпроса?

# 244
Stephy моето скромно мнение - гащеризон  Peace
Уф малката бамбучка заспа, а да видим дали ще откара 30 мин  Tired
Яна пъпчиците ни минаха, появяват се чат пат по една две, но бързо изчезват. И оченцето вече не пуска секрет
Айде сирената се вкл, май няма да се спи тази нощ  Rolling Eyes

# 245
Момичета спрях кърмата,но гърдите  ме болят.Имам чувството,че са пълни с кърма и идея си нямам как ще се изпразнят.Страх ме е да не направя мастит.Не ми е ясно едно-изцедих се,изпих хапчето и то сигурноо докато е започнало да действа,гърдите ми са се напълнили ли какво е станало незнам.Има ли мами,които са спирали като мен с хапчета?Помагайте,защото много гадно се чувствам.немога да си гушна бебто,защото като го допра до мен ме болят много.Дали е нормално?

# 246
  • USA
Според мен се изцеди отново. Не ми се струва нормално да те боли така. Не съм експерт, но може да потърсиш в библиотеката на кърмаческия или в интернет. На този етап, обаче мисля че е добре да облекчиш болката.
За дрехите - аз обличам във всякакви цветове без розово - много харесвам червено и оранжево. На него много му отива светло синьо и затова най-често е в този цвят. Ако имах момиченце пак щях да му обличам сини дрешки.

# 247
  • София
Честити месечинки на патерица на Етко на мама Стефи, Илко на мама Рени, Сашко на х. кирова, Никола на мама марисасав  newsm51 Да са ви здравички и послушни.

Дойде и моят ред да почерпя   party023  food002 cheers cook. Днес Иринка става на 1 месец.  Heart Eyes

Емче, ние сме на смесено хранене, в началото на всяко ядене по 30 мил добавка, но успях да си увелича кърмата и сега давам само вечер по малко, защото количеството на кърмата тогава намалява.  Дадоха ми кантарче и ако имам съмнения дали бебка се е нахранила си я меря и тогава додавам, а пък вече и по нея си усещам сита ли е или не. Иначе Иринка си е лакомийка и си хапва всичко, а после повръща и хълца. Гадно е смесеното хранене, защото хем миеш шишета, хем се изцеждаш и т.н., ама като е за добро...
За белега от БЦЖ нямаме такъв.
Стефи, вземи гащеризон. С яке няма да ти е удобно като гушкаш бебо непрекъснато ще се вдига нагоре. Пък и да се изкажа като накоя баба: "с гащеризон кръстчето ще му е завито"   Grinning Определено по-удобно е. Якето само ще ти се набира. Като стане на годинка тогава  Peace.
Ели, приятно прекарване на погачата. Чакаме снимки  Laughing. Какво го закъса и ти с тези канали. А ти винаги ли изцеждаш гърдата след кърмене?
Анжелка,   Hug За съжаление нищо не  мога да те посъветвам. Ако искаш опитай, както ти е казала Уинкс, да изцедиш щом те боли. Може да спреш кърмата и с хомеопатия. В кърмаческия четох.
За цветовете на дрехите. Обличам ги във всякакви цветове. А специално Софи много я обличах в синьо, заради очите.
Веси, все забравям да ти кажа, че твоята бабмучка ти е одрала кожата  Laughing

# 248
  • София
Добро утро!
Днес ще водим бебетата до прасешката къща на пазар.
Моля пак да ми кажете за обривите/атопичния дерматит/пъпчиците ни преминах но остана много груба кожа какво ползвахте че нямам време да ровя,мерси?

# 249
Добро утро wavey
Анжела и според мен трябва пак да се изцедиш, но няма ли начин да я намалиш без тези хапчета. Просто изцеждай по малко и по на рядко тя сама ще си спре. Аз така направих и ето сега съм на 20-30 мл само вечер и сигурно скоро тя просто ще си спре, ама виж пак какво пише в кърмаческия както е писала уинкс.
Абе снощи нашата принцеса я изкъпахме към 10 и нещо и реши че е гладна, добре ама докато приготвя млякото явно е бил голям глад щото я намерих да се дере и цялата червена и като се нагълтала с въздух  хоп колики и не може да яде и така 1/2 час на ръце докато минат ни капки помагат ни чайче. Хващам я с една ръка през рамо а с другата на дупето все е дно като самолетче Grinning и така се разнасяме докато спрат или сядам и я слагам по корем върху краката си и я галя по гърба но това не й харесва много щото не може да разглежда какво става Mr. Green. Между другото от известно време забелязах че гледа телевизия. После хапна малко и като заспа към 11 и нещо чак в 7 сутринта се събуди. Ние имаме един проблем дето не знам как ще го разрешим главата ни се изкриви щото спим само на една страна и какво ли не правим но не ще на дргугата.
И на мен ми се иска вече да й напазарувам млко зимни дрешки ама си мисля че е рано още и че няма достатъчно стока по магазините, пък и не знам какъв размер да взема. Хайде лек ден от нас!

# 250
  • USA
Ох, имам чувството, че тези колики никога няма да свършат  Sad. Струва ми се, че става по-зле. Вече започна да се дере и по време на ядене. Има ли и други като нас дето се превиват яко и реват с цяло гърло? Много ми е мъчно за човечето.
Веси, това с главичката е много неприятно. Става ли да я подпирате от едната страна - т.е. да е леко под наклон към по-неизползваната страна?
Гоце, и на Кристиан му стана по-груба кожата след като минаха пъпките (които не съм лекувала с нищо). Засега мисля да го оставя без мазане, ама ако остане така може да потърся оня крем на Мустела, дето РОкси го хвалеше.

# 251
  • София
Уинкс, капки даваш ли? Нас малко от малко ни успокояват (пак ги подкарахме след спирането...)

Веси, ще ви се оправи главата  Simple Smile На Ники пък й стърчат ушите, все си ги затиска като лежи, оправянето не помага - като си мръдне главата и пак ги защипва. Обмислям да ги залепя  Mr. Green Mr. Green

Аз също провеждам борба с кърмата, ама за увеличаване. 3/4 от денонощието ми минава в кърмене, цедене, масажи на гърдите... Вече почти всичко, което си слагам в устата, е защото съм прочела някъде, че е лактогонно  ooooh! Едвам събирам някакви милилитърчета в хладилника и дохранвам по малко при кризите вечер...Не знам колко ще издържа преди да се изкуша да взема АМ за дохранване. Всъщност онзи ден притичквах до магазина, ама ми го затвориха под носа, та реших, че е знак да не се предавам още  Confused Стискайте ми палци, че така си го бях навила на пръста тва кърмене, много кофти ми се отразява на настроението...  Tired

И ето нещо интересно, което намерих - езика на тялото на бебето:
http://family.webshots.com/album/155029066KhGotZ

# 252
  • USA
Давам капки, но ми се струва, че не помагат особено. Все пак си ги давам редовно, че току виж станало по-зле.
Фил, ти защо искаш да увеличаваш кърмата? Знаеш ли със сигурност, че е малко? Аз също от време на време имам съмнения - на мен ми помага един български чай "Лактогенно средство". Ям и овесени ядки от време на време - виж с цеденето не съм много редовна. При мен в едната гърда е доста по-малко кърмата и затова се чудя дали е достатъчно. Имай предвид, че яде повече отколкото цедиш. Моят от шише изяжда не повече от 130 мл. а на пробно кърмене се оказа, че за нула време опука 190мл  Shocked. Не знам как го направи това.

# 253
  • София
Ами съдя по няколко признака: Като я сложа на гърда след 3-5 мин. сукане започва да я дърпа и плаче, а като засуква не преглъща, щото няма кво (но суче, не си играе на биберон)... Давам й другата гърда и историята се повтаря - в началото пие та чак и тече от устата, но след малко вече явно няма какво... Като й додам изцедена кърма след това си яде и се успокоява. При цедене след кърмене понякога не вадя нищо с помпата, а в добрите случаи по 10-15 мл общо. Снощи проспа едно кърмене и се изцедих, хем да видя какво реално има - докарах ги до чудните 50 мл. от двете гърди. Дори като приема, че все пак помпането не е достатъчно ефективно, пак няма да е кой знае колко повече количеството... И аз се наливам с бг чая, овесени ядки, белтъчини, бирена мая... абе кво ли не. Цедя след всяко кърмене, вкл. и нощем, слагам я по-често на гърда. Така вече 3 дни, а ефектът за момента е нулев...

# 254
  • София
здравейте!
моето момченце днес става на 3 месеца  Laughing,кога минаха и аз не знам...
Софи Бо,честита ви месечинка,да растете здрави и послушни!!!
Ками,не съм сигурна дали смесеното хранене е толкова зле.Нали все пак е важно бебето да поема и кърма,та дори и 5 мл да са (според hedra  Wink).А си права,че не мога да определя колко яде,но и само на кърма да беше пак нямаше да мога да определя...

Общи условия

Активация на акаунт