Юлските деца са на първо място в нашите сърца.

• 10 444
  • 287
  •   1
Отговори
# 255
Ехааа 3 месеца... вече си е цяло човече  Heart Eyes  Да ти е жив и здрав мъника  Hug
За кърменето - сигурно всички знаете, но аз пак да кажа  Wink За да се увеличи кърмата приемайте повече течности, за да е спрете - намалете течностите.
Аз за мен се уверих че е така. Когато се наливам насила с вода усещам че гърдите ми се пълнят повече  Peace
Другото което ми помогна - едно сокче на хип което се води витамини за кърмачки.  Реално е натурално сокче с добавки разни. В бутилки по половин литър е - аз го намерих за 5 лв. Има с желязо и с фолиева киселина. Изпива се за 2-3 дни и според мен ми помогна - най-малкото вече не ми причернява като се изправям. И кърмата ми сякаш се увеличи  newsm78
/абе може и да съм си въобразила или нещо такова, но със сигурност не вреди  Mr. Green/

# 256
Емче-кога мина това време и хоп вече сте на 3 месеца.Да е жив и здрав и голям послушко  HugДа това -дори и малко да е кърмата -да се даде е така.Просто ми се струва още по сложно да определя кога се е наяла при смесеното хранене.Тя плаче и преди и след хранене -така че "мисията невъзножна" Peace
Тази нощ пак ми разказа играта -от 2.00 до 6.00 не е мигнала Изобщо не знам какво й е .Давах й да яде,чистих й носа защото имаше секретчета,сминих пампа два пъти,преоблякох я.Нищо не помогна-ни биба,ни носене, ни пеене.Кокори се,пъхти,скимти,проплаква и така до сутринта,когато поспа 1 час и после старата песен на нов глас  Tired
Фил-при мен положението е подобно.Гърдите ми се пълнят на самото кърмене ,което протича ПО СЪЩИЯТ НАЧИН КАТО ПРИ ВАС- потича мляко първиете три минути,после ми сес струва че вече нищо няма.Ще се боря така до края на седмицата,когато сме на консултация и ако не е наддала добре ще почна да й давам АМ,и без това само се тормозя с това кърмене и вече приличам на парцал.Пък и детето мъча-аз съм тревожна и начумерена-та каква да е тя,нали по цял ден е с мен.
Веси -мойта дъщеря също спи повече на едната страна.Купих една джаджа от Пигис хаус,която уж не позволява да се обръща мъника и спи на която посока го поставиш,ама не се получи.Тя си се върти като пумпал ,мърда шава и докато не се обърне на любимото ляво не мирва.
Анжела-защо не се обадиш на мамолог някой,просто се посъветвай със специалист,защото с това шега не бива.  HugС
Софи Бо-честита месечинка  Tada  party002
Ели-хайде да разказваш за погачката и дано да е послушен Коки  Grinning

# 257
  • София
Уф, Ками, освен да ти ударя едно рамо и да ти пожелая и на теб повече упоритост ...  Hug Явно не винаги стават толкова лесно нещата, но пък надеждата умира последна  Grinning Най-глупавото е, че на всякъде пише, че трябвало майката да е спокойна и щастлива, за да се увеличи кърмата... а как да съм спокойна и щастлива, като не мога да си нахраня детето като хората.  Crossing Arms

беболинчо, четох за някакъв чай на Хип (не знам дали е същото) но в кърмаческия пишат, че българския е по-добър или поне не по-лош. Аз от него пия. Иначе и за течностите знам и се наливам кат бездънна каца...

# 258
Фил мерси за подкрепата  Hug Абсолютно съм съгласна че не мога да съм спокойна и щастлива ,акао знам че детето плаче заради това че остава гладно.И тогава колкото и упорита да съм и да мис е иска да я кърмя -няма да се получи защото съм винаги тревожна и все в чуденка-"не плачели сега ,защото кърмата ми пак е намаляла и не се е наяла"Направо незнам -изглежда най-лесно и най-красиво нещо на света,да кърмиш малкото човече,а всъщност е коренно различно.Може би след още някой друг месец нещата се нормализират и тогава ще съм на друго мнение ,но засега съм твърда-КЪРМЕНЕТО Е МНОГО,МНОГО ТРУДНО НЕЩО  ooooh!
Чая и това сокче на ХИП са различни неща.Аз пия от чая за кърмачки и отвреме на време от българският

# 259
  • София
Фил,  Hug Напълно те разбирам, мила. Аз го преживях същото. Така си бях навила на пръста, че искам да кърмя, че като претърпях неуспех го приех като личен провал  Confused. Особено пък като педито ми каза, че трябвало да дохранвам, щото детето ми горкото си гладува съвсем се скапах. Обаче като взех АМ и се примирих, че явно ще е така, но въпреки това упорствах със стимулацията, лактогонните напитки и илачи и т.н. нещата взеха да се поуправят  Laughing. В началото и аз започнах да изцеждам някакви мизерни 10 после 20 гр., а сега вече достигам до 90 - 100  newsm44, което далеч не е върхът, но ми дава надежда, че ще успея.  Peace Така, че и ти не се предавай. Ако искаш можем да обменим опит на лични и да ти препратя Постове на една мама, която много ми помогна в това начинание.  Hug
Важното е да не се предаваш. Ще успееш!   bouquet
Ками, а на теб ще ти се карам вече  Laughing Защо непрекъснато се притесняваш, че имаш проблеми с кърмата?  Naughty Нали ходи да теглиш Евичка и беше наддала повече от задоволително?  Wink После беше изцедила без проблем завидно количество. Я се стягай и не се шашкай. Детето си яде, явно проблемът е другаде, както ти казваш или преяжда или колики я мъчат. Успокой се  Hug
Добавям - съгласна съм с теб, че кърменето е УЖАСНО ТРУДНО НЕЩО за някои. Дори понякога като ме хване амокът започвам да си се чудя на упорството, ама бързо се окопитвам де...  Laughing
Момичета, няма да се даваме. Ще се подкрепяме  Hug  bouquet

# 260
  • София
Забравих да пиша, че пих и от двата чая българския и Хип, като че ли Хип-а има по-голям ефект при мен, а може и прасто стимулацията да си е изиграла ролята  newsm78 Знам ли? Единственото, което не съм опитала е бирената мая. От нея не се ли пълнееше (в смисъл, че отваря апетит)? Е, и така да е ще гледам да се ограничавам.

# 261
Софи Бо- знам че звуча вече налудничео,ама само това ми е в главата,вече просто ще изперкам.Просто си наблюдавам детето,знам че не всеки ден е еднакъв-че един път ще е спокойна и ще се усмихва,че след час може вече да плаче и нищо да не може да я успокои и моят болен мозък все си мисли разни глупости
Освен това чета много неща свързани с кърменето-например че твърдите гърди не са критерий за много мляко и в повечето случаи млякото от тях слиза по-бавно,ама аз например съм много по-спокойна когато "напращят".И когато са меки като мекици започва да ме глозга отвътре че са празни.Абе нали ти казвам-болен мозък.Плюс това-тя вече не повръща и коликите й определено са намаляли.На крачка съм от вариянта да купя кантар-ама тогава май-ще се шашкам повече
ОПРЕДЕЛЕНО ИМАМ НУЖДА ОТ ЕДНО КОНСКО  Confused

# 262
Здравейте
и аз съм на същия хал с кърмата.  Tired

# 263
  • София
Ох, Ками, напълно те разбирам  Hug Аз също си мисля какво ли не  Rolling Eyes Да ти кажа и кантара не помага при лудост като моята  Confused Плюс това, може да стане и по-лошо, защото бебето много мърда и е трудно да го засечеш, та понякога след теглене съвсем психясвам  Crazy Най-добре е да се тегли 1 път в седмицата, ама аз нали съм психопат я тормозя всеки път  Blush. По-добре не си харчи парите за това, че по-зле ще стане. Ходи да ти я мерят веднъж седмично в поликлиниката.
Момичета, нали ви казах преди, инат му е майката, ако не ще кареме докъдето има, но най-важното е да сме спокойни.   bouquet

# 264
  • София

Ева не ме остави цяла нощ да спя.И да се оплача нещо не иска да яде-суче 5 мин със зор и после започва да ме бута.Дали не е кърмаческа стачка и не е ли рано за нея  newsm78

Ками и ние сме така от вчера- суче малко и почва рев и бутане, а снощи беше върха от 9 до 12 се опитвах да я нахраня и не иска и не иска- ревеше ми на гърдата.
Оставих я. Събуди се сама в 4 д суче Rolling Eyes знам ли и аз какво е newsm78. И аз си мислех за кърмаческа стачка, но тя нали е около 3 месец. По скоро е "кърмачески инат" Laughing дано минава по бъррзо.

А и да ви почерпя виртуално- че днес навршваме 2 месеца   bouquet beer2

# 265
  • София
Ехааа 3 месеца... вече си е цяло човече  Heart Eyes  Да ти е жив и здрав мъника  Hug
За кърменето - сигурно всички знаете, но аз пак да кажа  Wink За да се увеличи кърмата приемайте повече течности, за да е спрете - намалете течностите.
Аз за мен се уверих че е така. Когато се наливам насила с вода усещам че гърдите ми се пълнят повече  Peace
Другото което ми помогна - едно сокче на хип което се води витамини за кърмачки.  Реално е натурално сокче с добавки разни. В бутилки по половин литър е - аз го намерих за 5 лв. Има с желязо и с фолиева киселина. Изпива се за 2-3 дни и според мен ми помогна - най-малкото вече не ми причернява като се изправям. И кърмата ми сякаш се увеличи  newsm78
/абе може и да съм си въобразила или нещо такова, но със сигурност не вреди  Mr. Green/
Hug беболинчо много точно си го казала  за течностите, дори когато не ям много ако пия вода имам кърма. А и аз знам че точно затова трупаме по време на бременност , за да има после с какво да храним бебето, затова и казват че след 5-6 месесц кърмачките отслабвали,но за всеки си е индувидуално.
Друго което помага и за кърма и за набавяне на витамини, за да не се изтощи тялото е бирената мая и че за да имаш повече кърма са много, много важни нощните кърмения така се увеличавала кърмата, мозъка подавал сигнал на тялото че детето се нуждае от повече мляко.
Аз кърмя нощем и не забелязвам стомахчето й да е претоварено, знам че кърмата се усвоява за около 90 минути напълно, затова и понякога бебчето иска да суче повече  Hug.

# 266
  • София
Софи, мерси!  Hug Прати ми постовете моля, в момента всичко ми е от полза. От бирената мая се пълнее, но килата за сега не са ми приоритет. Пък и гледам да ги боря с повече физическа активност и ... дай Боже кърмене  Mr. Green Grinning

# 267
  • София-Красна поляна
Добро утро!
Днес ще водим бебетата до прасешката къща на пазар.
Моля пак да ми кажете за обривите/атопичния дерматит/пъпчиците ни преминах но остана много груба кожа какво ползвахте че нямам време да ровя,мерси?

Иве и моята беба беше така. Имаше пъпки и кожата и стана грапава и чак почна да се лющи. Педито каза да мажа с крема на Мустела за атопичен дерматит и с 2-3 мазания се оправи. Сега от жегата тук там излизат малко пъпки и като мазна с кремчето и изчезват.  Peace

# 268
  • София-Красна поляна
Уф, Ками, освен да ти ударя едно рамо и да ти пожелая и на теб повече упоритост ...  Hug Явно не винаги стават толкова лесно нещата, но пък надеждата умира последна  Grinning Най-глупавото е, че на всякъде пише, че трябвало майката да е спокойна и щастлива, за да се увеличи кърмата... а как да съм спокойна и щастлива, като не мога да си нахраня детето като хората.  Crossing Arms

беболинчо, четох за някакъв чай на Хип (не знам дали е същото) но в кърмаческия пишат, че българския е по-добър или поне не по-лош. Аз от него пия. Иначе и за течностите знам и се наливам кат бездънна каца...

Ох тоя пуст чай на Хип. Мразя го в дън душа. От него 3 пъти направих температура и ей го резултата - кърмата ми намаля. Единствено напряга гърдите и запушва каналите. Де ми трябваше беля на главата. За второ дете ако имам ще знам.

# 269
Момичета спрях кърмата,но гърдите  ме болят.Имам чувството,че са пълни с кърма и идея си нямам как ще се изпразнят.Страх ме е да не направя мастит.Не ми е ясно едно-изцедих се,изпих хапчето и то сигурноо докато е започнало да действа,гърдите ми са се напълнили ли какво е станало незнам.Има ли мами,които са спирали като мен с хапчета?Помагайте,защото много гадно се чувствам.немога да си гушна бебто,защото като го допра до мен ме болят много.Дали е нормално?
На мен за спиране на кърмата ми изписаха Парлодел.Пих го 14 дни,по 2 таблетки дневно.Казаха ми през това време никакво стискане и цедене.Първите дни гърдите ми бяха целите в бучки и ужасно ме боляха,но после се оправиха.

Общи условия

Активация на акаунт