Юлските деца са на първо място в нашите сърца.

• 10 444
  • 287
  •   1
Отговори
# 270
Привет от нас и честито на всички празнуващи по 1 и 2 месеца!   bouquet  bouquet  bouquet

Ками, детето може да плаче по много други причини, не се шашкай за пустата му кърма! Моят синковец плаче и когато му се спи, когато го боли, когато просто е кисел и т.н., не е задължително да е от глад!!!
Аз да се оплача, изкарах 3 кофти нощи - малкият повтаря една и съща песен всяка нощ - към 1 часа и след това към 5 сутринта почва да издава странни звуци  Shocked  - пуфти, грухти, мърка, мрънкоти и плюе биберона - и хем спи, хем не спи  Shocked ShockedВ едно такова полусънно състояние и тотално се побърквам да се чудя КВО МУ Е  #Crazy Дали го боли нещо? Ама то ако го болеше, щеше да реве, а той не реве, а само пъшка странно. Дали не сънува?? Аз се стряскам при всяко негово помръдване или звук, дори безобиден такъв, а на всичкото отгоре и баща му като ми захърка, а и проклетите кучета на свекърва ми като се разлаят иииии  #2gunfire #2gunfire #2gunfire (на едното съм му вдигнала мерника да яде бой, гадинката,голяма аларма е през нощта  #Cussing out)
А досега бебо си спеше много спокойно, не е имало подобни неща  newsm78
Искам да ви питам нещо, по колко хранения сте на денонощие? Ние сме още на 7, кога трябва да минем на 6? Ние попроменихме режима (бебо така реши) и вместо в 12 вечерта, яде в 3 или в 4 и така 6 часовата пауза я прави между 9 и 4. Аз не смятам да спирам нощното хранене засега, щото и за бебо е по-спокойно и за мен по-лесно(иначе трябва да се цедя, което е досадно). Обаче се получава следното  - бебо яде в 9 вчерта, после в 4 (даже 4,30 понякога) и след това се буди в 7 - 7.30 и след това идва ред на манджата в 9  Shocked Тоест получава се много малка пауза между храненето в 7,30 и 9.00 и започва да го боли стомахчето. Според вас кое от храненията трябва да спра или не е необходимо???

И ние ще правим погача на 1 септември другата събота и грам идея си нямам кви са ритуалите. Знам само, че се прави сладка питка и се канят само жени. Нищо друго не знам, а и свеки не знае също, майка ми пък още по-малко.  newsm78

Забравих да се отчета с тъпите си опити да му давам сокче  Rolling Eyes (по съвет на педито - по една лъжичка сок от морков и ябълка) - първо бебо хич не хареса моркова и най-безцеремонно го изплю Laughing,  най-накрая успя да го погълне, но 10 минути след това го хванаха мноого зверски колики и аз категорично теглих майната на докторката и съм решила, че преди 3 месец няма да експериментирам със стомаха на детето си  newsm61

леле, олях се  Embarassed

Последна редакция: нд, 26 авг 2007, 16:58 от Andromeda

# 271
Andromeda малчо си прави голямата пауза между 4-5 и 10-11 сутринта, но докторката каза че не е проблем. Просто трябвало да има 5-6 часа между някои хранения. Нямало значение кои.
Аз също съм го усещала да мрънка и пъшка докато спи. Даже си мислих че е гладен и няколко пъти го будих да го храня  Embarassed Сега го гушкам при мен и го усещам че пръцка - явно това му е зора на човека  Peace
nellyani да ти е жива и здрава малката Жасмина и много да ви радва  Hug

# 272
Мерси, беболинчо!

Сетих се още нещо - вашите бебоци обръщат ли се вече? Щото нашият вчера както си го бях оставила на нашето легло, така го намерих преобърнал се, застанал по корем и се мъчи да пълзи  Shocked Shocked Вече ме е страх да го оставям сам  и  необезопасен за по-дълго време. И най-интересното, че калпазанинът решил да тръгне на разходка из матрака на мама и тати без да издаде звук - мълчаливо и самоинициативно  Laughing Laughing

Ето малко снимки да ни видите и нас колко сме порастнали:
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=3805780

# 273
Andromeda и ние сме така само че сутрин след 6 часа като закуси. Напъва се и току заспи току се събуди, ръмжи вдига крачета. Това сигурно са колики но капки не помагат пробвах няколко пъти. Открих един начин сега ще ти го покажа. Така се спим за да не се напъва:)
http://images19.snimka.bg/003806922-big.jpg

# 274
  • Sofia
Така - за ХРАНЕНИЯТА - Александър вече е на 5 ... Като има едно будене през нощта около 2:30, ама тогава му даваме вода и той пак си заспива. В 5 си го взимаме при нас в леглото, защото става нещо нервен. режима с яденето е: 6/6:30 - 9:30 - 13:30 - 16:30/17 - 20/20:30. Сам си го направи това - ама той е на АМ. Не сравнявайте децата - всяко е индивидуално.
Andromeda, защо не пробваш да му дадеш водичка или чай в 4 и да видиш дали ще издържи до 6. Ако стане номера - така ще можеш да му оправиш режима. Малко е насилствено, ама пробвай.
За коликите - само вечер даваме Инфакол.
Веси, нашия момък също заспива така. Ама той повече се лигави и обича да го гушкат. Simple Smile

# 275
  • USA
Момичета, аз съм на същото дередже с кърменето. Непрекъснато мислене дали е достатъчно или не. Ками, като ти чета постовете, все едно аз съм ги писала.
Засега бебето наддава добре, обаче и той си реве на гърдата и понякога ми изглежда гладен. И аз се чудя колики ли са, киселини ли, преяжда ли или е гладен. Сложна работа.
Дори ходих на консултант по кърмене, която също не можа да ми каже нищо точно, освен че детето яде бързо и наддава добре. Каза ми, че може да пробвам да си увелича кърмата за всеки случай. Препоръчват по 15 мин цедене след всяко кърмене за увеличаване на кърмата, ама аз много мразя това цедене, защото после ме болят зърната. Абе, голяма борба пада.

# 276
чесити месечинки на хубавите ни бебчета  Hug
Фил, вчера Никола също имаше много неадекватно поведение по време на едното кърмене - пуска гърдата и пищи, аз го слагам почти насила, той суче малко и след това пак същото. Бях чела една статия в кърмаческия, че това може да има различни обяснения, като едно от тях е - бебето се ядосва като отслаби струята на млякото /това е нормално на един етап от кърменето/ или защото прсто тече по-бавно отколкото на него му се иска /често след хранене от шише се получава така/. Препоръчва се да се прави компресия на гърдата - в кърмаческия е обяснено как, но аз нещо не успях да го приложа на практика. В моя случай Никола като пускаше гърдата аз го връщах и така се борихме на почивки около час и нещо...е накрая след като беше сукал достатъчно от едната гърда го сложих на другата да си дояде...Възможно е от едната гърда да тече по-бързо млякото и бебето да има предпочитание към нея, но заради лактацията трябва да го слагаш и на другата, колкото и да мрънка. Явно упоритост му е майката. Стискам палци да се пребориш с тази криза  Hug
Днес с Никола бяхме на гости на нашите. малкият господин имаше перфектно поведение - яде два пъти за по 15 мин /не си и помисли да разиграва мама с 7 папкания за час и половина/, спинка, а през времето през което беше буден си гледкаше кротичко от кошчето и раздаваше усмивки. В резултат на това сестра ми и зет ми заключиха, че ние не сме знаели какво е да гледаш дете  Rolling Eyes...то вярно, че ми е кротък и като сме си вкъщи, ама не е като да не мрънкоти въобще както днес...хитрушко
За броя на папканията - около 11 -12 ги броя...толкова си иска
Ели, бебиноса проявява ефекта си след два три дни даване  Hug
Емче, мерси - ще пробвам

Последна редакция: нд, 26 авг 2007, 21:22 от marisasav

# 277
  • София
marisasav,другият вариант,освен компресията при слаба струя или бавно слизане на млякото е редуването на гърдите-щом започне да мрънка и да се дърпа го слагаш на другата гърда и така редуваш.Аз прилагам тоя метод,че с компресията и аз май не се справих  Tired Пробвай  Peace
Аз се радвам на подаръчетата,които изненадващо получих за месечинката на бебчо  Laughing
Това ме подсеща,че elpet трябва да се отчете как е минала погачата  Wink

# 278
  • София
Емче, честити ви 3 месеца  newsm51 Пожелавам ви оттук нататък все хубави неща да ви се случват и много усмивки. Ама как си минаха, а.
Тази компресия и аз не мога да я приложа нещо. Ужким гледах клипчетата, стана ми ясно какво трабва да правя, ама... Едният от пътите като правех компресия беба точно се дръпна и видях, че потича мляко, но като тя е на гърдада не виждам да преглъща  newsm78
И Иринка ги прави тези номера с плаченето и дъпрането, но аз поне имам обяснение прави го явно, когато й намалява млякото и се ядосва щото си е друго да цокаш от шише. Та в такива случии и аз я премятам от едната на другата гърда, тя горката свикна вече  ooooh!

# 279
  • sf
върнаааааааааааааах се, ама отивам да ям и после ще чета. иначе сме добре. Цвърчан все така си цвърчи, ама поне почна да спи по час , час и половина
айде до после

# 280
И ние спим така  Mr. Green И на малчо и на мен ми е хубаво  Heart Eyes

# 281
  • sf
сега да попиша за каквото се сетя. Виктор го миня периода, в който се гърчеше по време на ядене. така и не разбрах от какво беше. иначе напоследък яде и по 7 пъти, а уж беше минал на 6. едва изтрайва да дойде третия час и реве яко. понякога реве и преди ядене, веднага и след това. не може да му се угоди. а и баба ми го научи съвсем все на ръце и от утре познайте каква дисциплина ще въвеждам. жал, не жал, ще го оставям да реве чат-пат в леглото, че иначе....  #2gunfire
за дрехите- гледам да го обличам по-малко в синьо, щото ме дразни тва. а вчера една лелка ме попита защо сме купили оранжева количка за момче, толкова ли не е имало сини в магазина  Joy а синя имаше от същия модел, ама ние нарочно си взехма оранжева  hahaha
иначе не се обръща , само главата си върти, не посяга към играчките и още само размахва хаотично ръце. даже не бих казала, че и гука, щото или реве или спи. рядко е в настроение.
утре сме на консултация и ще докладвам
айде стига, че се олях  Crazy

# 282
  • София
Вики все едно Виктор и моя Николай са братя,само дето твоя не повръща и е с кило повече.
предложение за тема:Хайде ЮЛСКИ мами,сваляйте килограми!

# 283
Здравейте  Grinning
Днес правихме погача на Кати. Искам и вас да почерпя с нещо сладко   cook cook Wine Glass
Малката се държа геройски, но голямата и приятелчетата й побесняха. Само не знам защо всеки път ми носят ненужни неща за подаръци. Ама ще го преживеем. Важното, е че беше весело  Grinning.И ето една снимка на Кати

# 284
Здравейте всички! Simple Smile

Имахме сравнително спокойни почивни дни...невероятно, но факт Laughing Малката беше кротка..Не, че не си поплакваше пак, но...по цели два филма да изгледам на обед и двата дни!!!:) Simple Smile Simple Smile Нооо...да не прекалявам с радостта, та да не помръкна утре Wink

Andromeda, моята редовно си пръхтеше нощем по едно време, а и сега и се случва от време на време. Странни звуци и движения около половин час. Определено това и поведение е свързано с дискомфорт в коремчето. Обичайно и е тежко от повечко мляко и/или иска да се изака и изпръцка, а нещо не и се отдава съвсем добре. Когато се изака и/ или пръцне, пръхтенето приключва.

За кърмата - да се присъединя и аз към отбора на несигурните в количеството на кърмата си. И аз на моменти имам чувсвтото, че ми е намаляла кърмата, че не стига...Знам, че е нормално да се случва понякога, обаче мисълта, че човечка може да е гладна ме потиска ужасно...Как да я оставя гладна?!?
И така де, въпреки че Ками беше споменала, че чаят на ХИП прави проблеми, го пийвах от време на време. Най много една чаша на ден, мислех - няма да стане проблем. Е, да, ама и при мен се получи запушване на каналчето.  Sad Бебка суче, суче нищо не излиза сякаш. Пробвах да изцедя - не става, а пък гърдата ми твърда Shocked Добре, че се усетих навреме - горещ душ, масаж и цедене под душа и се оправих...
Иначе съм чувала, че има и хомеопатично лераство за стимулиране на лактацията ricinus communis, но не съм опитвала с него.

А опитни в кърменето ми казват, че никакво цедене, чайове и лекарства не са ми нужни...Стига ми само бебка на поискване, ама...

Лека нощ от мен! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт