Има ли Господ и вярвате ли в него? - III

• 30 066
  • 879
  •   1
Отговори
# 645
Извинявам се, цитирам ги, за да попитам за "робите"?

С тях какво да правим днес?

# 646
Значи смяташ, че да правиш секс за нещо друго, освен за размножаване (за удоволствие да речем?) е грешно? Самозадоволяването и то е такова?

Огледай се. Огледай и това, което пишеш. Аз не смятам, че обществото, в което живея е перфектно, но като си представя това, в което религиозните хора се стараят да превърнат света и живота си разбирам, че никак, ама никак не искам да живея в такъв свят.

# 647
Силви, нали това е целта да се обезсмисли, че на хората не им харесва някой да им казва, че са грешни и имат нужда от покаяние, та това са отживелици...
"Секс, наркотици, рокендрол", айде на купона.... А това ценностите и морала те са отживелица за овчарите и рибарите... "Аз,Мене,Мене си" е троицата на която се покланя днешното поколение.

Холограма, преди за роба, би трябвало да попиташ за съботния ден. Wink
Аз го разбирам, че трябва да се дава почивка на тези които ти работят и са зависими от тебе.

# 648
Значи смяташ, че да правиш секс за нещо друго, освен за размножаване (за удоволствие да речем?) е грешно? Самозадоволяването и то е такова?

Огледай се. Огледай и това, което пишеш. Аз не смятам, че обществото, в което живея е перфектно, но като си представя това, в което религиозните хора се стараят да превърнат света и живота си разбирам, че никак, ама никак не искам да живея в такъв свят.

Първо има разлика между религиозен и вярващ човек!
Вярващите хора правят секс и за удоволствие, или ти не възприемаш секса със съпруга за удоволствие?
А аз не искам да живея в един свят където хората нямат никакви задръжки и са роби на хормоните и страстите си и по този начин не се различават от животните.

# 649
Аз понеже ще излизам, добре ще е някой да обясни на Longanlon разликат между вяра, религия и други важни понятия.

А аз съм грешна, да, това го казвам не за първи път и съм далеч от мисълта, че със собствени усилия ще бъда такава, каквато трябва.

# 650

... Холограма, преди за роба, би трябвало да попиташ за съботния ден. Wink

В смисъл, че петдневната работна седмица е неканонична  ли  Simple Smile?
Или че като ни принуждават да бачкаме по осем дни в седмицата ни правят двойни грешници...

Аз го разбирам, че трябва да се дава почивка на тези които ти работят и са зависими от тебе.

Видя ли. Пък то си е казано баш за робите.
Щото в светлото ни днешно общество кой може насила да те накара да му работиш и да си зависим от него  Laughing

# 651
А аз съм грешна, да, това го казвам не за първи път и съм далеч от мисълта, че със собствени усилия ще бъда такава, каквато трябва.

сигурна ли си? щото тази сутрин по битиви /тази отвратителна телевизия, избягвам усилено гледането й, но това ме заинтригува/ имаше три момченца от семинарията, които на въпроса на водещата "аз грешна ли съм?" те й отговориха "не, не си, ти не се различаваш по нищо от нас" ooooh!

# 652

To ако си спазваш както си го разбираш, защо изобщо ти е тая книга да я четеш? Ако ще се водиш от собствените си разбирания, може да преиначиш каквото пише в нея както си искаш - и много от хората точно така са правили и правят. Изтъркано е да споменавам инквизицията, ама и те така са разбирали написаното. В момента в САЩ има някакви ненормалници, които са се отказали от ток, телефон, телевизия и живеят във ферми, произвеждат си всичко и се обличат мъжете само в черно, а жените с бели бонета. Не четат нищо друго освен библията и не пращат децата си на училище.

Да, ще кажеш, че не си като тях - ама с какво те се различават от всеки друг, който прави каквото разбира, че пише в книгата? Ти разбираш едно, те разбират друго.... Всеки вижда в там каквото иска да види. Ако всичко опира до това какъв човек си всъщност, за какво ти е книгата изобщо? И защо точно тая книга?

# 653
100%  Blush

За момченцата... дали са разбрали правилно въпроса?  Whistling

# 654
  • Galaxy 13197853088

To ако си спазваш както си го разбираш, защо изобщо ти е тая книга да я четеш? Ако ще се водиш от собствените си разбирания, може да преиначиш каквото пише в нея както си искаш - и много от хората точно така са правили и правят. Изтъркано е да споменавам инквизицията, ама и те така са разбирали написаното. В момента в САЩ има някакви ненормалници, които са се отказали от ток, телефон, телевизия и живеят във ферми, произвеждат си всичко и се обличат мъжете само в черно, а жените с бели бонета. Не четат нищо друго освен библията и не пращат децата си на училище.
Да, ще кажеш, че не си като тях - ама с какво те се различават от всеки друг, който прави каквото разбира, че пише в книгата? Ти разбираш едно, те разбират друго.... Всеки вижда в там каквото иска да види. Ако всичко опира до това какъв човек си всъщност, за какво ти е книгата изобщо? И защо точно тая книга?

А знаеш ли, че в България живеят едни дето от нищо не се отказват, това разврат, кражби, наркотици, убийства за нищо ги нямат, та тези си вярват много. Също като лапетата захапали фаса с марихуана в градинката ..... чаткаш ли? Бъркаш понятията. Особенно това което съм ти подчертал ... назови ми една причина поради която трябва тези хора да ги наречем ненормалници? с какво са по-лоши от един ненормалник с голф2 каращ с 140 в града например??? Мисли повече ....

# 655
В момента в САЩ има някакви ненормалници, които са се отказали от ток, телефон, телевизия и живеят във ферми, произвеждат си всичко и се обличат мъжете само в черно, а жените с бели бонета. Не четат нищо друго освен библията и не пращат децата си на училище.

тука се обърка малко Wink,тези ''ненормалници'' пращат със сигурност децата си на у-ще и децата им се обу4ават от у4ители. То4но по време на у4ебен 4ас миналата година един''нормален''отиде и им изпостреля децата и у4ителката  и после гръмна и себе си а година по късно същите тези ''ненормални'' дариха голяма сума на съпругата и 3-те деца на убиеца.  
има на какво да ни нау4ат тези хора.

# 656
Виждате ли, тук в една тема, в която пишат 6-7 човека има такива различни възгледи за това кое е "нормално" и кое  е "ненормално", а какво остава за всички хора по света. После: "Ама защо някой ще ми налага нещо, откъде-накъде?"

Ето затова има и "заповеди". Да не се объркваме в собствената си човешка едноизмерна правота.

Последна редакция: вт, 18 сеп 2007, 23:31 от Silvy A

# 657
...щото е богохулство ли, не щеш да превеждаш...
Това не са ли твои думи?

Не съм му адвокат, но оставам с впечатлението, че човекът разказва... анекдот...

Не намирам нищо смешно, когато някой се подиграва с "написаното между двете корици"
Едно е да не вярваш и да отричаш, друго е да си правиш "шегички".

А, Лабрадор, "богохулство" и "ерес" са две различни по значение и съдържание понятия.

По добре не бих могла да го кажа.

Silvy Heart Eyes  bouquet

# 658
Виждате ли, тук в една тема, в която пишат 6-7 човека има такива различни възгледи за това кое е "нормално" и кое  е "ненормално", а какво остава за всички хора по света. После: "Ама защо някой ще ми налага нещо, откъде-накъде?"

Ето затова има и "заповеди". Да не се объркваме в собствената си човешка едноизмерна правота.

Заповеди, добре! Обаче май излиза че и те могат да се тълкуват по различен начин!

Примерно за някой "Не прелюбодействай" може да означава да не прави секс преди брака, (което според мен е интерпретация)
Колкото до това, да има само един сексуален партньор, да, правилно е, но замисляли ли сте се по каква причина? 10-те Божи заповеди имат дълбоки основания.
Според мен е за предпочитане човек да ЗНАЕ защо не трябва да прелюбодейства, отколкото само да го прави защото така пише в Библията.

# 659
Какво е "прелюбодейство"?

10-те Божи заповеди имат дълбоки основания.
Според мен е за предпочитане човек да ЗНАЕ защо не трябва да прелюбодейства, отколкото само да го прави защото така пише в Библията.
Така мисля и аз.

Общи условия

Активация на акаунт