Има ли Господ и вярвате ли в него? - III

• 30 137
  • 879
  •   1
Отговори
# 675
Нещата могат да се оправят с молитва, с това да се разбере къде е корена на проблема и да се намерят начини......
Когато човека искрено търси Бога и решение на проблемите си Бог му дава свръхестествена сила да се справи.
Е с тези неща съм много съгласна.... Peace
Молитвата свързва душата с Бога.Ако тя е искрена и идва от дълбините на сърцето,тя ще бъде чута....и молещия се, винаги ще получи отговор.
Дънов е казал: "Защо е нужно да се молим?Защото молитвата е нужна за душата.Тя е храна за Духа.Човек трябва да се моли ако иска да се учи.Причината за нещастията ни е, че не се молим!"

# 676
.Причината за нещастията ни е, че не се молим!"

Причината е, че не искат да се покаят и да разберат, че имат нужда от спасение.

# 677
.Причината за нещастията ни е, че не се молим!"

Причината е, че не искат да се покаят и да разберат, че имат нужда от спасение.
Да,но това включва молитвата.Тъй като  и за покаянието е нужна молитва.Като  се молим на Бог да ни прости грешките...да ни очисти от невежеството и мръсотията отвътре...Да се помолим на Бог за прошка и покаяние...молим се и за спасение на душата ни.След като човек се моли на Бог да му помогне , да го изчисти и да го насочва по правилния път...значи  човек се покайва за грешките си , и  се моли да му се прости. Пак стигаме до молитвата...само така нашата душа се свързва с Бог.

Напълно съм съгласна с изречението..."Причината за нещастията ни е, че не се молим!"...Молитвата е разговор,единение с Бог. Още е казано че понякога молитвата на един човек е в състояние да донесе благо на хиляди хора...."Молете се не само за вас,но  за всички.."

Последна редакция: ср, 19 сеп 2007, 16:10 от roza66

# 678
Розе, ако някой неук те чете ще си реши, че може и на дялан идол да се моли, важното е да се моли човека.
Да молитвата е важна. Това което си го написала за молитвата е вярно, но се пропуска нещо много важно и това е, че тя трябва да е в името на Исус. Бог чува тези молитви. Опрощава греховете, ако си приел Синът Му.

Евангелие от Йоан 14 глава
(апостол Йоан е бил свидетел, ако някой реши да се заяжда Wink )

"10. Не вярваш ли, че Аз съм в Отца и че Отец е в Мене? Думите, които Аз ви казвам, не ги говоря от Себе Си; но Отец, който пребъдва в Мене, върши Своите дела.

11. Вярвайте Ми, че Аз съм в Отца и че Отец е в Мен; или пък Ми вярвайте поради самите дела.

12. Истина, истина ви казвам, който вярва в Мене, делата, които върша Аз, и той ще ги върши, и по-големи от тях ще върши; защото Аз отивам при Отца.
13. И каквото и да поискате в Мое име, ще го направя, за да се прослави Отец в Сина.
14. Ако поискате нещо в Мое име, ще го направя.
15. Ако Ме обичате, ще пазите Моите заповеди.
16. И Аз ще поискам от Отца и Той ще ви даде друг Утешител, за да бъде с вас вовеки -
17. Духа на истината, Когото светът не може да приеме, защото не Го вижда, нито Го познава. Вие Го познавате, защото Той пребъдва с вас и във вас ще бъде.
18. Няма да ви оставя сираци; ще дойда при вас."

# 679
  • Galaxy 13197853088
Розе, ако някой неук те чете ще си реши, че може и на дялан идол да се моли, важното е да се моли човека.
Да молитвата е важна. Това което си го написала за молитвата е вярно, но се пропуска нещо много важно и това е, че тя трябва да е в името на Исус. Бог чува тези молитви. Опрощава греховете, ако си приел Синът Му.

Евангелие от Йоан 14 глава
(апостол Йоан е бил свидетел, ако някой реши да се заяжда Wink )

"10. Не вярваш ли, че Аз съм в Отца и че Отец е в Мене? Думите, които Аз ви казвам, не ги говоря от Себе Си; но Отец, който пребъдва в Мене, върши Своите дела.

11. Вярвайте Ми, че Аз съм в Отца и че Отец е в Мен; или пък Ми вярвайте поради самите дела.

12. Истина, истина ви казвам, който вярва в Мене, делата, които върша Аз, и той ще ги върши, и по-големи от тях ще върши; защото Аз отивам при Отца.
13. И каквото и да поискате в Мое име, ще го направя, за да се прослави Отец в Сина.
14. Ако поискате нещо в Мое име, ще го направя.
15. Ако Ме обичате, ще пазите Моите заповеди.
16. И Аз ще поискам от Отца и Той ще ви даде друг Утешител, за да бъде с вас вовеки -
17. Духа на истината, Когото светът не може да приеме, защото не Го вижда, нито Го познава. Вие Го познавате, защото Той пребъдва с вас и във вас ще бъде.
18. Няма да ви оставя сираци; ще дойда при вас."

Да ли ще молиш Бог или сина му, едва няма разлика ...

# 680
migito...не говоря за дялан идол..или икони.Дори не съм и споменавала за това.
 Друго имах впредвид относно молитвата...но няма значение.Кой разбрал...ме е разбрал...  Hug

# 681

Така, че нека да се замислим наистина в какво общество живеем днес! Дали това, че повечето хора приемат нещо за нормално, то наистина е такова.

Нека погледнем и друга страна. Преди години хората са се женели твърде млади - 17-18 годишни. Днес човек иска професия, реализация ... готовност да създаде семейство, но затова трябва време и виж, че може да мине и 30.  Мислиш ли, че такъв човек не съгрешил нито веднъж би бил без емоционални проблеми ?!
Искам да бъда правилно разбрана - греха си е грях не го оспорвам, просто представям един факт от днешното общество .

Много интересна тема за размисъл!  Peace
Не мисля, че когато човек живее праведно, може да има емоционални проблеми, а точно обратното - когато живее в грях, тогава със сигурност ще има такива, неминуемо ще чувства някакъв дискомфорт - или ще има угризения на съвестта (което не е толкова лошо), или ще се чувства отегчен и празен (което е по-лошият вариант), или ще загуби физическото си здраве. Не може от нещо лошо да се роди нещо добро. Всички си мислим, че много харесваме съвременния си начин на живот - бързите коли, мобилните телефони, големите жилища, разкрепостения морал и т.н. и смятаме, че сме направили голяма крачка напред в сравнение с нашите баби и дядовци. Но, в крайна сметка, те са живеели много по-спокойно от нас и са се радвали на живота много по-пълноценно от нас. Не са познавали стреса - наш постоянен спътник в ежедневието ни, който постоянно подкопава физическото и душевното ни здраве. Реално погледнато съвременният начин на живот, към който сме толкова привързани, убива планетата, на която живеем. Всички забелязвате колко много се промени климата за последните 2-3 години, нали? Това се случва, защото вървим срещу природата, сечем клона, на който седим. Кой ще понесе последствията от нашия неразумен начин на живот? Децата ни! Няма да има какво да им завещаем. И кой ще бъде виновен за това? Господ ли? - Не, човекът със своята безгранична алчност и липса на мярка.

Сега по-конкретно за сексуалния живот преди брака. Естествено според християнската философия е недопустим - нарушава седмата Божа заповед - "Не прелюбодействай!".  Блудството също вреди на човека - може да го разруши както физически, така и душевно (и венерическите болести, и една нежелана бременност, и наранените хора при една евентуална раздяла - списъкът е дълъг). "Яденето не е грях, когато се яде с ред и не се преяжда. И пиенето не е грешно, но когато се пие умерено и не се злоупотребява с него. Също и плътските заложби не са грях, но когато чонек не злоупотребява с тях, а ги изживява в законната рамка на брака."
"Св. Ефрем Сирин веднъж бил съблазняван от една блудница да съгреши с нея. Той й рекъл:
- Добре, да извършим греха, но там, където аз кажа.
Тя се съгласила. Божият угодник я довел в центъра на многошумен град и й рекъл, посочвайки площада:
- Ето тука!
Тя го погледнала учудено.
- Но... тук не може... Има хора... Срамота е...
- Ако е срамота от хората, не е ли срамота от Бога, който е навсякъде и всичко вижда? Посочи ми място, дето не е Бог и дето Той няма да ни види, че грешим? - рекъл светецът и се освободил от блудницата."
Мисълта ми е че, ние можем да наричаме греховете с други имена, да оправдаваме постъпките си с обществото, времето и пр. Но все пак Господ има последната дума. И когато се свърши земният ни живот и отидем при него и Той ни попита: "Знаеше ли, че не трябваше да блудстваш и прелюбодействаш?" - "Да, знаех" "Защо го правеше тогава?" "Ми в такова време живеехме, всички така правехме, това беше нормално, аз трябваше първо да си поживея, трябваше да градя кариера и ми беше рано да създавам семейство, а пък сексът е физиологическа необходимост и щеше да ми се отрази зле на здравето, ако трябваше да се въздържам" и т.н... Дали това ще бъде достатъчно извинение за нас за да ни опрости греха? Дано да е, защото иначе здравата сме загазили.

# 682
Маги ....Толкова хубаво си го написала! Много съм съгласна с целия ти постинг....всичко е истина! bouquet

И най-вече  това...
.

Цитат
...Реално погледнато съвременният начин на живот, към който сме толкова привързани, убива планетата, на която живеем. Всички забелязвате колко много се промени климата за последните 2-3 години, нали? Това се случва, защото вървим срещу природата, сечем клона, на който седим. Кой ще понесе последствията от нашия неразумен начин на живот? Децата ни! Няма да има какво да им завещаем. И кой ще бъде виновен за това? Господ ли? - Не, човекът със своята безгранична алчност и липса на мярка....

Ние хората наистина унищожаваме планетата ни ..и по този начин се самоунищожаваме.А и не само това.
 Злото се шири навред,злоба, завист, лоши помисли към другите,омраза,алчност за все повече и повече ....това разрушава хората ,вътрешно и външно. И  лека по-лека  както много хубаво беше писал Labrador... ние деградираме и отиваме към "дъното" вместо да се издигаме.....което за  съжаление е самата истина.

А най-интересното е  че хората  знаят  какво да правят и как да го правят..но НЕ го правят. Тоест съвесем съзнателно   вършат делата си  които са  против Божията воля...

Последна редакция: чт, 20 сеп 2007, 01:01 от roza66

# 683
Случайно се натъкнах на откъс от книгата на монах Михаил (Хаджиантониу) "Сексуалното възпитание в Православната църква днес".

Някога всичко беше в човешките ръце, дори и Рая. Човекът беше големият началник и всички му се подчиняваха. В един момент обърка работата и загуби всичко. Тогава Бог отвори един прозорец в сърцето му и му даде любовта, за да намира утеха в безрадостния си живот и да може да общува с Него с помощта на друго сърце.
Но въпреки че получи този голям дар, човекът пак обърка всичко. Май за човека е типично да е неблагодарен и да злоупотребява с даровете на Бога...

Любовта също е пример за това как човекът злоупотребява с Божиите дарове към него. Бог му я дава, за да се освободи от веригите на егоизма си, да умилостиви сърцето и да облагороди личността си. А той успява да я обезобрази и почти да я унищожи, използвайки скъпия дар единствено, за да удовлетворява сексуалната си страст. Какво трагично падение!
Също като новобогаташа, на когото случайно стечение на обстоятелствата е донесло много пари. Макар че има възможност с тях да осъществи сериозни и важни цели и да инвестира парите си разумно – да се образова, да пътува, за да срещне интересни хора, да помогне на таланти и пр. – той се огражда с дебел зид в къщата си, построена като безвкусно подобие на някой дворец, и вътре се държи като султан в харема си. Единствената му грижа е как да задоволи плътските си страсти и как да задоволи егоцентризма си. Новобогаташът е най-лошият продукт на общество в упадък.
Когато се изпълнят с любов, хората стават богати, защото чувстват, че вече нищо значимо не им липсва. Когато обаче вместо да употребят Божия дар правилно, те се ограничат до сексуалните отношения, тогава стават като новобогаташа, загърбил всички прекрасни възможности, за да мастурбира духовно с егоцентризма си и да се наслаждава на изпражненията си, тоест на сексуалността си.

Православната аскеза е единственото решение за проблемите на съвременното общество. Ние сме единствената епоха, в която градовете се изпълниха със Siluette, Bodyline и фитнес зали. Дори само това доказва до каква степен човекът е загубил мярката, хармонията и баланса вътре в себе си. Използва изкуствени методи, за да постигне външно равновесие, но не може да се наложи над объркания си духовен свят и много скоро отново има нужда от Taste ‘n’ diet. Целият научен потенциал и мъдрост, с които разполага, са впрегнати за постигането на външно равновесие – да изглежда привлекателно, да се държи прилично, да прави кариера. Нищо от това обаче не успява да се докосне до вътрешния му свят и да подобри по някакъв начин неразборията в душата му. Това разбиране е напълно противоположно на православната аскеза, която определя като най-важен и почти единствен решаващ фактор за живота и поведението на човека сърцето му.

# 684
като ви чета ми става ясно как се става талибанин... достатъчно е да вярваш сляпо... и някой леееекичко да те побутне в необходимата посока

затова отричам вярата - защото препочитам разума и самостоятелното мислене пред нея

# 685
като ви чета ми става ясно как се става талибанин... достатъчно е да вярваш сляпо... и някой леееекичко да те побутне в необходимата посока

затова отричам вярата - защото препочитам разума и самостоятелното мислене пред нея

Хора без морал и ценности са толкова страшни колкото и талибаните.

Виж тук едни "талибани" и кажи дали ти "свободния" човек би ли могла, би ли имала сили да живееш като тях и да посветиш живота си на такива хора. http://www.missionbg.org/en/events/ (българскя не им работи днес)

# 686
най-страшни са хората, които налагат морала и ценностите си на другите. хората, които не мислят самостоятелно за това какво е правилно и какво не, а разчитат на някаква книга да им го каже - и всичко, което се различава от написаното в книгата обявяват за грешно и неправилно.

по това те приличат на талибаните

# 687

най-страшни са хората, които налагат морала и ценностите си на другите. хората, които не мислят самостоятелно за това какво е правилно и какво не, а разчитат на някаква книга да им го каже - и всичко, което се различава от написаното в книгата обявяват за грешно и неправилно.

Simple Smile
Много интересен обаче е фактът, че написаното в тази Книга съвпада със съвестта на човека! (не говоря за прегорялата съвест). Интересно, защо никой не смята лъжата, кражбата, убийството за нещо добро?
И никой нищо не налага! Всеки сам избира как да живее! Библията просто дава светлина и насочва човек към това, което е добро за него самия!
Всеки си носи последствията от начина на живот, но все пак е добре да знае, че има такива, нали?

# 688
  • Galaxy 13197853088
Labrador, давай да редактираме едновременно това "...выпил чуток, ну и брякнул прикола для..." и ще си стане приличен виц.
... пийнах малко, и рекох на майтап.... според отлично владеещите руски
също така "брякнул" означава 'казал кратко" но няма точен превод на български

прав си, но би ли ми казал сега кой може да ти наложи каквито и да е морални ценности ?

# 689
Да вярвам в силата,която стои над нас.

Общи условия

Активация на акаунт