Има ли Господ и вярвате ли в него? - III

• 30 046
  • 879
  •   1
Отговори
# 720
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
http://www.dayspring.com/ecards/predesign.asp HugНещо от мен за вас Heart Eyes

Цитат
аз лично, не съм кой знай колко вярваща, уви
Мимито, вярваш или не- това е въпроса WinkНяма малко/много.Има да/не.Другото  е опитност и израстване вследствие общуването ни с Бога.Аз лично ти го желая Heart Eyes

и аз споделям мнението ти, много по-добро изразяване от мен
вярвам, да, просто все още мисля, че не съм израстнала достатъчно в общуването си с Бог и затова в очите на тези, които са извървяли вече този път сигурно изглежда, че вярата ми не е силна

# 721
  • във фурната
Според мен грехът не се състои в това да вършим грешни неща,а по-скоро в това да живеем живот отделен от Бога,а ,,греховете" са последицата от това.Ако всеки един момент сме с Бога,то значи че ще сме едно с Него,всички мисли,действия,думи и подбуди ще са в съгласие с Неговия закон.

# 722
Според мен грехът не се състои в това да вършим грешни неща,а по-скоро в това да живеем живот отделен от Бога,а ,,греховете" са последицата от това.Ако всеки един момент сме с Бога,то значи че ще сме едно с Него,всички мисли,действия,думи и подбуди ще са в съгласие с Неговия закон.

да, тогава няма грях! Но за това са нужни много усилия и работа.
Това само да повярва човек, без да изпълнява Божиите заповеди и без да живее по християнски съвсем не е достатъчно понякога. Не може да прехвърляме цялата отговорност за нашето развитие на Бога.

Цитат
Матей, ГЛАВА 20
Вие знаете че господарите на народите господаруват над тех, и големците ги владеят. 26. Във вас обаче не ще така да бъде; но който иска да бъде големец между вас, нека бъде слуга вам; 27. и който иска да бъде пръв между вас, нека ви бъде раб; 28. както Син Человечески не дойде да му послужат, но да послужи, и да даде живота си откуп за мнозина.
и в комбинация с

Цитат
"
Матей, ГЛАВА 11
Вземете моето иго на себе си, и научете се от мене; защото съм кротък и смирен на сърце; и ще намерите спокойствие на душите си. 30. Защото моето иго е благо, и моето бреме е леко."
,

смятам че ученика на Христос трябва да води един активен и  динамичен живот, с работа и старание!

Цитат
Deepinside, а кой трябва да определи, Дънов ли, който се определя за преродилия се Христос, Висарион, който претендира за същото, а може би Анастасия, която с развратния си живот, призовава хората към "добро", за да спасят планетата си?
На кого не му харесва хората да знаят кога са спасени и кога не, на дявола разбира се!
Кой най-добре от синовете и дъщерите ще знаят правилата в дома на бащата, ще го познават най-добре? Кой по-добре от тях може да говори за него, защото те са в дома му, всеки ден общуват с него?

Дънов не се е определял за преродения Христос и е давал че Христос е Глава на Бялото братство  и го е наричал Господ, работил е също с Библията.
Що се отнася до Висарион, дали не става дума за съзнателно организиран експеримент - как ще оцеляват хора вън от цивилизацията (за самия него съм ... силно резервиран, да не се изказвам по-остро)
Така наречената Анастасия е литературен герой, във връзка с който някои хора са спечелили ..немалко пари.(видели са че такова нещо се продава  ooooh! ) За мен е доста под въпрос подобен начин за ... спасяване на планетата. Планетата има кой да я спасява, но начина на живот на хората, който водят също има значение за развитието на света.
Според мен хич не е случайно че преди време имаше цунами в Тайланд - известна дестинация за ... секс-туризъм  ooooh! , Индонезия - силно разпространение на черна магия... Няма случайни неща.

# 723
Един път писах че.... ако живота ни е само един, както християните твърдят,то значи има обречени хора,които за един свой живот не могат да се променят. Има такива! Те ще си крадат,прелюбодействат и т. н. Те са си просто такава нация, била са такива и  винаги ще си останат такива...

Еми какъв е смисъла да се родят тогава  след като нямат шанс да отидат в Рая?  Нали уж всеки човек на земята има шанса за спасенеи...А Те са обречени на гибел още от самото си раждане...Това ли е справедливия Бог според вас? newsm78

Ето е за тези хора говоря....старничката се зарежда малко бавно...

http://fishki.net/comment.php?id=26453

Друго....никъде Дънов не се е самоопределял като Христос...Откъде само се вадят такива странни изводи,не мога да разбера. Нека се дава  пример и докзателства когато  се казват  толкова абсурдни  и нелепи неща...

Последна редакция: нд, 30 сеп 2007, 19:24 от roza66

# 724

Според мен хич не е случайно че преди време имаше цунами в Тайланд - известна дестинация за ... секс-туризъм  ooooh! , Индонезия - силно разпространение на черна магия... Няма случайни неща.

Значи вместо да накаже богатите чички, които идват да купуват гладуваща детска плът за жълти стотинки, бог решава да изтрепе 250 хиляди души.

Мерсаж за такъв бог и за такива негови тълкуватели.

# 725

Значи вместо да накаже богатите чички, които идват да купуват гладуваща детска плът за жълти стотинки, бог решава да изтрепе 250 хиляди души.

Мерсаж за такъв бог и за такива негови тълкуватели.

а кой е казал, че тези 250 хиляди души са праведни?

нито ти знаеш със сигурност, нито аз

# 726
...  Нали уж всеки човек на земята има шанса за спасенеи...А Те са обречени на гибел още от самото си раждане...Това ли е справедливия Бог според вас? newsm78
...

да, всеки човек има шанс за спасение - ако повярва в Бог, и това е негов личен избор

# 727

О, то цунамито със сигурност е подбирало - праведниците наляво, грешниците надясно. А бог е надзиравал с огромния списък и сигурно нито едно детенце не е загинало, инвалиди и безпомощни (праведни) старци също.

Не правите реклама на бога си с тези приказки и с душевната си грубост.

Обаче на чужд гръб и сто тояги са малко.

# 728
...  Нали уж всеки човек на земята има шанса за спасенеи...А Те са обречени на гибел още от самото си раждане...Това ли е справедливия Бог според вас? newsm78
...

да, всеки човек има шанс за спасение - ако повярва в Бог, и това е негов личен избор

Това ми е ясно което си го написал....аз го знам.Ама  за циганите...?  newsm78 Какво мислиш по въпроса за тях като нация...като манталитет,и за каква култура и религия можем да говорим, след като манталитета им е все още в каменната ера...
За един живот от 80 години  дали ще успеят те   да осъзнаят как трябва и какво трябва??? Как мислиш? Е те са обречени....тъй като това за което пишеш  е невъзможно...при тях

# 729

Точно така... Peace

# 730
Един път писах че.... ако живота ни е само един, както християните твърдят,то значи има обречени хора,които за един свой живот не могат да се променят. Има такива! Те ще си крадат,прелюбодействат и т. н. Те са си просто такава нация, била са такива и  винаги ще си останат такива...

Еми какъв е смисъла да се родят тогава  след като нямат шанс да отидат в Рая?  Нали уж всеки човек на земята има шанса за спасенеи...А Те са обречени на гибел още от самото си раждане...Това ли е справедливия Бог според вас? newsm78

Както Mimito_bg е писала по-нагоре ВСЕКИ има шанс да се спаси независимо към коя нация принадлежи и какъв му е манталитета. Така е - има хора , които продължават да крадат , убиват , лъжат и т.н. до края на живота си. Но уникалното при Христос е това , че дори и най-заклетите престъпници ако се покаят за греховете си и приемат Христос за Спасител дори и в последния миг от живота си тук на земята ще им бъде простено и ще бъдат завинаги с Него във вечността.
     Ето какво е написано в ев според Лука 23 глава , стихове 39-43.Когато разпъват Исус Христос заедно с Него са разпънати и двама злодеи
     "И един от увисналите на кръста злодейци Го хулеше , казвайки: Нали си Ти Помазаникът? Избави Себе Си и нас!
      А другият в отговор го смъмри ,като каза: И от Бога ли не се боиш ти , който си под същото осъждение?
      А ние справедливо сме осъдени , защото получаваме заслуженото за това , което сме сторили: А Този не е сторил нищо лошо.
     И каза : Исусе , спомни Си за мене , когато дойдеш в царството Си
      А Исус му рече: Истина ти казвам, днес ще бъдеш с Мене в рая."

Не е необходимо много както се вижда и от примера. Този злодей беше разбрал , че е грешник в последния миг и също така беше разбрал , че Христос е Бог и че му прощава и му казва че ще бъде с Него в рая.

Изборът наистина е наш.

# 731

...Изборът наистина е наш.
А той че е наш наш е избора...съгласна съм, ама иди да го кажеш на циганчето.И му говори за Христос цял ден...пък дано те разбере... Peace

# 732
но има много цигани, които са вярващи - харесва ли ти или не кажи нещо и за тях; както има и много българи, които не вярват

всеки сам избира пътят, който ще следва - просто някои хора избират Исус, защото той е "пътят и истината, и животът", т.е. приемат, че вярата в него е истината, която търсят, и вярвайки в него ще имат вечен живот

разбирам твоята гледна точка, защото е нормално така да говори човек, който не вярва в Бог - на мен това не ми пречи, че някой не е повярвал, хора всякакви и характери всякакви

но разбирам и гледната точка и на вярващите, и това е нещо, което ми дава вярата - да приемам и двете страни, нещо, което на думи не се забелязва в хората, които не вярват в Бог

това е мое убеждение и не го налагам на никого, но когато искате да изразите мнение, помислете за гледната точка и на другата страна и уважавайте избора й

# 733

О, то цунамито със сигурност е подбирало - праведниците наляво, грешниците надясно. А бог е надзиравал с огромния списък и сигурно нито едно детенце не е загинало, инвалиди и безпомощни (праведни) старци също.

Не правите реклама на бога си с тези приказки и с душевната си грубост.

Обаче на чужд гръб и сто тояги са малко.

а кой е казал, че тези 250 хиляди души не са праведни

а и бедствия праща не само Бог

# 734

...Изборът наистина е наш.
А той че е наш наш е избора...съгласна съм, ама иди да го кажеш на циганчето.И му говори за Христос цял ден...пък дано те разбере... Peace

Познавам лично цигани , които вярват в Христос. Освен това великите апостоли без Павел са били рибари. Т.е. предполага се , че не е необходимо високо интелектуално ниво за да бъде човек вярващ в Христос

Общи условия

Активация на акаунт