Има ли Господ и вярвате ли в него? - III

• 29 988
  • 879
  •   1
Отговори
# 780
несъвместимо е да се говори за вяра в Бог и в неговия син Исус и за вяра, че човешката душа се преражда

в християнството такова нещо няма
така че успокоение, че в другия живот някой може да срещне Бог, е нереално

говоря за вярващи хора, когато те вярват в Бог, за тях вариант прераждане не съществува

убеждението, че съществуват прераждания, е от други религии, не от християнството и не могат да се смесват

несъвместимо може да е според вас, според мен не е подходящо да твърдите "християнството такова нещо няма", това може да е като претенция че познавате христианството, а то може да не е така. Има вярващи в Бога хора, за които варианта прераждане е нещо съвсем естествено и нормално и имат за това причини и... лични опитности!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Може да е от други религии , НО Е ФАКТ, а е малко странно за мен факти да се отхвърлят само щото не ги пише в православния или католическия катехизис! ooooh!

# 781

....Не е въпроса в това какво казаваш/ някой го беше писал по-горе/ , а и какво показваш , т.е. има ли връзка и взаимодействие между това което говориш и това което вършиш. Вярвам , че разбираш за какво става дума. Всеки може да говори каквота си пожелае , но ако то е изпразнено от съдържание .... ooooh!  Wink

drross...Ти   ли  ще  съдиш? И какво е съдържанието..празно или не...това зависи от интелекта. Grinning Но това не е за празни глави...в това съм сигурна... Wink
Много съдите тука всички бре  Mr. Green По-полека де,чак става смешно Sunglasses

# 782

грешиш, ако си мислиш, че можеш да обобщиш, че ние българите сме вярващи - напротив не сме

ти сама цитира Исус "по делата им ще ги познаете" - да, и по делата личи, че българите в голяма част, не са вярващи, те са набожни, казват, че са християни, но не вярват, защото не са позволили да се променят така че да правят добро и да обичат ближния
.....

newsm10 Mimito....ето тук си много права  Peace

# 783
  Вси4ки опитности които имате като преживявания относно прераждането са сатанински и демони4ни .това е.преживявайте каквото искате,сънувайте съвпадения на улици,имена,книжарници и каквото там......дявола не е в4ерашен той е от доста дълго на около за да знае във времената преди вас каквото и да е.той следи и дебне къде няма вяра за да дойде и да копира.
И понеже сатана НЕ МОЖЕ  да даде живот ,лъжата му е 4е има прераждане.т.е.много животи.което е копиране на дара който имаме -живота сега.прераждането обезсмисля кръста и жертвата на Христос и дори това е ГАВРА с кръвта на Исус.
 Няма такава опитност или урок който да не може да се нау4и в рамките на един живот....за това има Бог в края на краищата,4рез Него можеш вси4ко,там /библията /пише-.''ДНЕС ако чуете гласа Ми'',приемате сега ,не след 3 живота.....
това е дяволско заблуждение за избягване на ПОКАЯНИЕ и съответно на спасение.
мога много да пиша още ,но целта ми не е да тикам в носа на някой нещо в което той самия не е решил да вярва.

# 784

Вси4ки опитности които имате като преживявания относно прераждането са сатанински и демони4ни .....

Миличка....моля те посприии малко... че  се  задавих  от смях ..... ooooh!.... Joy

Не се сърдете на Роза, тя просто иска, струва ми се да оправдае съпруга си и приятелите си, които, както самата тя каза са атеисти!
.....

Генушке..и да ми се сърдите и да не ми се ....живота ми няма да се промени... Grinning Вашето мнение го прочитам... но изводите си правя сама.... Heart Eyes 

Последна редакция: пн, 01 окт 2007, 23:57 от roza66

# 785

Вси4ки опитности които имате като преживявания относно прераждането са сатанински и демони4ни .....

Миличка....моля те посприии малко... че  се  задавих  от смях ..... ooooh!.... Joy

сори ,Рози...това е моето мнение на базата на това което виждам в библията.нищо лично  Peace

# 786

....Не е въпроса в това какво казаваш/ някой го беше писал по-горе/ , а и какво показваш , т.е. има ли връзка и взаимодействие между това което говориш и това което вършиш. Вярвам , че разбираш за какво става дума. Всеки може да говори каквота си пожелае , но ако то е изпразнено от съдържание .... ooooh!  Wink

drross...Ти ПАК  ли  ще  съдиш? И какво е съдържанието..празно или не...това зависи от интелекта. Grinning Но това не е за празни глави...в това съм сигурна... Wink
Много съдите тука всички бе  Mr. Green По-полека де,чак става смешно Sunglasses

Цитат
Матей ГЛАВА 7.
1. Не съдете, да не бъдете съдени; 2. Защото с каквато съдба съдите, с такваз ще ви съдят, и с каквато мярка мерите, ще ви се възмери. 3. И защо виждаш съчицата в окото на брата си, а гредата която е в твоето око не усещаш? 4. Или как ще речеш на брата си: Остави да извадя съчицата из окото ти, а ето гредата в твоето око? 5. Лицемере, извади първом гредата из своето око, и тогава щеш чисто виде да извадиш съчицата из братовото си око.

# 787

сори ,Рози...това е моето мнение на базата на това което виждам в библията.нищо лично  Peace

Според мен това е мнение усвоено в някоя църква(вероятно протестантска), засилено със специализирани АНТИОКУЛТНИ проповеди, така че ...не ми говори  #2gunfire

или ако перифразираме приказката, "не само че гроздето е кисело, ами "Минздрав предупреждает, употребление винограда вредно для вашего здоровья""  #Crazy ooooh! newsm78

# 788
Ако не делата определят колко сме близо до Бог...то кое  тогава оределя според тебе? Колко много четеш библиятя ли..или кокло много говориш и проповядваш за нея ли... newsm78

"Защото по благодат (милост) сте спасени, чрез вяра, и то не от сами вас; това е дар от Бога; не чрез дела, за да не се похвали никой" (Ефесяни 2:8-9).

Ауууу...Силвееей....не става въпрос за дела бе душа, за които  човек сам се хвали. Някои тук   съфорумки казват че гонели зли духове и  с това помагали на хората...Да,ама когато правиш добро,да не  не очакваш в замяна нищо! От сърце да го правиш и ДАРОМ.... Rolling Eyes А много малко са хората които правят добро ей така даром. Някои гонят зли духове...  ама взимат  пари за това.... Whistling А не би трябвало...   Naughty Е това не го разбирам!  Христос взимал ли е пари като е лекувал....Sunglasses  

Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 00:38 от roza66

# 789

Според мен това е мнение усвоено в някоя църква(вероятно протестантска), засилено със специализирани АНТИОКУЛТНИ проповеди, така че ...не ми говори  #2gunfire

или ако перифразираме приказката, "не само че гроздето е кисело, ами "Минздрав предупреждает, употребление винограда вредно для вашего здоровья""  #Crazy ooooh! newsm78

ами там където е усвоено явно не си се вясвал... Simple Smileвярно не е на полето с бели одежди и пеейки стих4ета на Дънов.
ааа това с калашников  ти къде го усвои Wink

споко бе..кво се шашкате толкова..4ак ме у4удвате ...сякаш не знаете 4е християнството не си пие 4ая с прераждането...знаете го...тъй 4е какво въртите толкова о4ите. newsm78

# 790
Ето ви един анекдот относно кой как се е спасил.

Пред вратите на рая застанали няколко праведни инославни души и след като Господ им отворили райските двери, те Го попитали: "Господи, има ли в рая и други инославни?" Господ им казал: "Сега ще видите". Отишли до една чудно красива сграда и там спасените протестанти славели Бога със най-съвременни музикални инструменти и то много шумно". След като видели това Господ казал: "Елате сега след Мен за да ви покажа спасените католици". Стигнали до друга сграда, също така прекрасна като първата и от там се чули песнопения в съпровод на орган и от време на време на други класически и по-съвременни инструменти и се носел аромат на тамян. Праведните души помолили Господа: "Господи, молим те, покажи ни къде са православните!" Господ ги завел при трета сграда - голяма и светла. Но отвън не се чувал никакъв шум, нито се виждало нещо. Душите, изненадани че отвътре не се чува никакъв шум помолили Бога: "Господи, можем ли да влезнем вътре в сградата на православните?" Бог, отворил внимателно вратата на православната сграда така че тя да не изскърца и казал на душите: "Шт, пристъпвайте съвсем тихо за да не смутите православните защото православните си мислят, че само те са в рая"...

Mama_Nana ...това беше многоооо поучително! Благодаря ти! Hug Дано и другите са го причели и  разбрали.... Rolling Eyes

# 791
Ако не делата определят колко сме близо до Бог...то кое  тогава оределя според тебе? Колко много четеш библиятя ли..или кокло много говориш и проповядваш за нея ли... newsm78

"Защото по благодат (милост) сте спасени, чрез вяра, и то не от сами вас; това е дар от Бога; не чрез дела, за да не се похвали никой" (Ефесяни 2:8-9).

Ауууу...Силвееей....не става въпрос за дела бе душа, за които  човек сам се хвали. Някои тук  казват че гонели зли духове и  ес това помагали на хората ...Да,ама когато правиш добро,да не  не очакваш в замяна нищо! От сърце да го правиш и ДАРОМ....А много малко са хората които правят добро ей така даром. Някои гонят зли духове  ама взимат  пари за това.... Whistling А не би трябвало...   Naughty Е това не го разбирам!  Христос взимал ли е пари като е лекувал....Sunglasses   

ако се има предвид как ги гонят в педесятни църкви - "БЕЖ, ДОКАТО СИ ОЩЕ ЕЖ" (от трън та на ...  #Crazy)

# 792

когато все повече и повече хора има ЛИЧНАТА опитност да ВИЖДАТ, номера че "било от дявола" просто няма да минава!!!!
То е предсказано кога ше е последната христианска меса(тоест култово-религиозен обряд на външната църква) - просто няма да има нужда от това...

ами там където е усвоено явно не си се вясвал... Simple Smileвярно не е на полето с бели одежди и пеейки стих4ета на Дънов.
ааа това с калашников  ти къде го усвои Wink

споко бе..кво се шашкате толкова..4ак ме у4удвате ...сякаш не знаете 4е християнството не си пие 4ая с прераждането...знаете го...тъй 4е какво въртите толкова о4ите. newsm78

не си го пият съвременни пастори, патери и свещенници, ама не е било винаги така и ще се промени, щото когато "фактите говорят, и мъдреците мълчат"

# 793
А тези, чийто кости гният от преди 2100 г какво ги правим? Всичките в казана, защото не са се родили след тази дата ? и какво правим с онези за които Исус е непознат? И тях ги даваме на курбан, а? а тези които са деца? Примери бол ...
Да не би да мислиш, че Новия завет има по-голяма тежест от стария завет?

Исус може да е път, но не е единствен ...

Labrador.... Peace

Бих искала да попитам првославните тука ..знаят ли нещо за живота на Исус  в периода  след като се е родил и преди да почне да пророкува? Wink Къде е бил,с кого се е  срещал,какво е учил...когато е бил на 15,на 20....на 25..или на 30 години??  WinkЗнаете  ли?

# 794

Ауууу...Силвееей....не става въпрос за дела бе душа, за които  човек сам се хвали. Някои тук  казват че гонели зли духове и  ес това помагали на хората ...Да,ама когато правиш добро,да не  не очакваш в замяна нищо! От сърце да го правиш и ДАРОМ....А много малко са хората които правят добро ей така даром. Някои гонят зли духове  ама взимат  пари за това.... Whistling А не би трябвало...   Naughty Е това не го разбирам!  Христос взимал ли е пари като е лекувал....Sunglasses   

ако се има предвид как ги гонят в педесятни църкви - "БЕЖ, ДОКАТО СИ ОЩЕ ЕЖ" (от трън та на ...  #Crazy)

Deepinside ....  Peace От трън та на глог аслъ.... Joy

Общи условия

Активация на акаунт