Има ли Господ и вярвате ли в него? - III

• 30 033
  • 879
  •   1
Отговори
# 750

Не съм съгласна с тази формулировка на вселенския закон.
По-достоверно ми звучи, че хората си определят ("заслужават") съдбата и държавата (това, в случай, че не вменяваме на държавата личностни качества, де).

Силви..точно така е. Peace Всъщност съм го формулирала грешно...това точно исках да кажа.  Simple Smile Хората си заслужават/определят  държавата в която живеят.Избрали са да се родят по някакви причини точно в тази държава....за този период.За  едни е за добро,за друго не е...

Пишеш нелепици, Розе.

.......... не делата са определящи кой, колко точно е близо.

А това  горе не са ли  нелепици.. Grinning.
Ако не делата определят колко сме близо до Бог...то кое  тогава оределя според тебе? Колко много четеш библиятя ли..или кокло много говориш и проповядваш за нея ли... newsm78
Аз пък не вярвам на тебе а на това което е казал Исус  Grinning

Ако  си спомняш Исус да е казал ..."По  делата им  ще ги позная.."нямам време да ровя ся за точния цитат...ама ти се сещаш де... Sunglasses

Последна редакция: пн, 01 окт 2007, 13:51 от roza66

# 751
  • Galaxy 13197853088
Розе, моля те не влагай толкова много емоция. Wink
Това, че имам различно мнение от теб, не ме прави не толерантна, нали.
Скандинавия я споменах просто, защото се сетих точно за този приятел, не съм имала цел да те засегна, по същия начин можех да спомена и много други страни.
От дългата полемика схванах няколко неща:
1.Имаме различно разбиране от това да си близо до Бога.
2.Различно разбиране добрите дела, могат ли да спасят човека или не?
3.Различно разбиране за това каква е целта на Бога.

За мен добрите дела не са израз на това колко си близо до Бога. Много хора правят добри неща, за да се покажат пред хората, за да се говори добро за тях, за да успокоят съвестта си и още куп неща, които в Божите очи не са добро. Моят скромен опит с хора занимаващи е с благотворителност от богатите държави много рядко е бил просто да помогнат, това е било начин да се чувстват значими. Бившия ми пастор говори с един такъв господин, който беше дошъл да "ни помага" и му обясняваше, че хората на които постоянно им се раздават помощи се научават да лентяйстват, да чакат всичко на готово. Когато отидеш при тях те не ти се радват, а те гледат в ръцете какво им носиш. Това не ги изгражда тези хора, но ги прави още по-алчни. И тези хора на които толкова години им се раздаваха помощи, когато им намериш работа, започват да мърморят, колко им е тежко, намират си хиляда причини, за да не останат... Какво е следствието. Отглеждаш си едни лентяи, които не искат да работят. Целта обаче е на хората да им се помогне да си стъпят на краката и да се научат да дават и те да е грижат за други хора.
Не говоря против благотворителността, говоря, за това как добрите дела, може на пръв поглед да са добри, но щом следствието е лошо, значи нищо добро не си направил

Какво означава да си близо до Бога?
До Бог не те доближават многото неща които правиш, защото ти Него с дела не можеш да го впечатлиш. Нашите добри дела трябва да са следствие от близостта ни с Бога. Близостта с Бога идва от нашите покаяни сърца, от любовта към ближния и към враговете ни, от това всеки ден "да умираме" за нашето его и да позволим Христос да живее в нас.             

Не можем да говорим за нации близо до Бога и такива които не са. Бог гледа отделния човек и сърцето му. Когато гледа от горе църквата си, той не вижда "Александър Невски", или заличката в която се събират протестантите, Той вижда обществото от хора, Той гледа в сърцата на тези които търсят Него.

Защо мислиш, че източните нации са духовни? Защото стоят по цял ден и се молят, или защото имат "красиви" философии, или може би, защото погледнати от вън всичко което правят изглежда добро, но това което интересува Бог е какви са мотивите с които правят нещата. Може да се замислиш, защо ли в Тибет има една от най-силните диктатури на земята. Там убиват само гък да кажеш различно от догмата. Защо тези нации имат цели школи  за бойни изкуства където се учат да хармонизират доброто и лошото в себе си. (енергиите Ин и Ян) Нали са добри?

Няма добри и лоши нации, те са съставени от индивиди носещи индивидуално отговорност за действията си. Всеки си има нещо в което е лош, един краде, друг лъже, друг убива, блудства... Независимо след това колко добри неща ще направи, дали добрите неща ще покрият лошите които е направил преди това... Хората не могат да се променят от само себе си. В своето същество ние сме лоши, за това имаме нужда от чудо, от свръхестествена намеса, за промяна!  Не може д изключим Бог от цялата картинка, Той не стои безучастно от страни и само да ни праща изпитания,  Той е този който идва и ни подава ръка и ни спасява, но от нас зависи дали ще отворим сърцето си за Него

Не съм съгласен с теб. Имаш изкривена представа за добро/лошо ... и за човешката същност по принцип.

# 752
Лабрадор, кажи каква е твоята представа. Не само да кажеш, че моята е изкривена. Нали дискутираме?

# 753
и атеистите могат да водят добър живот, толерантен към останалите хора, които ги заобикалят

аз не мисля, че ако един човек не е вярващ, той задължително трябва да прави злини, напротив, това е в голяма степен въпрос на възпитание и на жизнен опит

....но вярата може да култивира такова поведение и толерантен и добър начин на живот

Как вярващия ще култивира толерантност, като  в живота се случва точно обратното.Ние вярващите българи се самоизяждаме взаимно...и няма култивиране  на толерантност..А обратното, потъваме отвсякъде.
 А те  тук не са вярващи...но са култивирани и делата им са такива за каквито е писал  Исус.Ето тук е парадокса...И колкото да си мислят тук някои хора че атеистите са далеч от Бога ...  накрая когато дойде видов ден ще има големи изненадки   Grinning  

Силви...атеист не значи Сатанист... Grinning Те не са нито далече нито близо до Бога... най-малкото не хулят Бога...та  май са в златната среда.  Това че са атесити  обаче не намаля шансовете им...  както повечето вярващи  по света си мислят.... Wink

# 754

. Много хора правят добри неща, за да се покажат пред хората, за да се говори добро за тях, за да успокоят съвестта си и още куп неща, които в Божите очи не са добро. [/b].  

мигито...тези много хора сигурно са в България...ти там имаш опитност, и затова съм съгласна с теб и  не споря с теб.
Но за тука...ти не знаеш. Stop  Не слушай какво ти казал тоя или ония твой приятел за шведите...ами ела да поживееш малко сред тези хора...Тогава ще добиеш лична представа, а не да се влияеш  от   другите.

Нищо че ти е приятел...не може да вярваш 100% на нещо ,  без сам да си го изпитал на гърба си...

И друго,тук такива хора  дето искат ДА СЕ ПОКАЗВАТ  пред другите... НЯМА. Повярвай ми... Wink Манталитета не им е такъв...

Последна редакция: пн, 01 окт 2007, 13:55 от roza66

# 755
  • Galaxy 13197853088
Лабрадор, кажи каква е твоята представа. Не само да кажеш, че моята е изкривена. Нали дискутираме?

Смяташ, че няма "любов към ближния" ако не си вярващ ...
Изключваш човешката промяната ако си неверник, както и добрите дела, за които ще те пратят в рая/ада след време
Грешиш за ето това "Той вижда обществото от хора" - той гледа персонално теб и мен. Това да не ти е исляма, че покрай един вярващ да спасиш и друг.
"Защо тези нации имат цели школи  за бойни изкуства" - намесваш несъпоставими неща ...
"но това което интересува Бог е какви са мотивите с които правят нещата" - човешките неща се правят от хората, молитвите са за бог и тук си права , че той чува всеки, независимо дали признава Исус или не. Или искаш да кажеш, че будистите се молят за "лоши" неща ...

"Целта обаче е на хората да им се помогне да си стъпят на краката и да се научат да дават и те да е грижат за други хора. " - би ли посочила къде е записано това в библията ?

# 756

Изключваш човешката промяната ако си неверник, както и добрите дела, за които ще те пратят в рая/ада след време
Грешиш за ето това "Той вижда обществото от хора" - той гледа персонално теб и мен. Това да не ти е исляма, че покрай един вярващ да спасиш и друг.
"Защо тези нации имат цели школи  за бойни изкуства" - намесваш несъпоставими неща ...
"но това което интересува Бог е какви са мотивите с които правят нещата" - човешките неща се правят от хората, молитвите са за бог и тук си права , че той чува всеки, независимо дали признава Исус или не. Или искаш да кажеш, че будистите се молят за "лоши" неща ...

"Целта обаче е на хората да им се помогне да си стъпят на краката и да се научат да дават и те да е грижат за други хора. " - би ли посочила къде е записано това в библията ?

Labrador.... Peace

# 757
Роза, спри с тези шведи, казах ти, че ги използвах не целенасочено!
Познавам, доста хора от тези и други нации. Това което съм го написала е опита ми от пет години с такива хора. Живях с група шведи и норвежци два месеца и са си хора като всички останали, също си имат кусурите.
Това което исках да кажа е, че хората са си хора, имат си лошите качества, имат неща в които са слаби, грехове които правят, ако ние правим едни, те правят други. Идеални хора няма.

Пак стигаме до дилемата само с добри дела може ли човек да е спаси? Не не може, защото никога няма да успее да бъде съвършен и да няма нито един грях. За това имаме нужда от спасение, за това атеистите няма да могат само с добри дела да бъдат спасени.

# 758
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
и атеистите могат да водят добър живот, толерантен към останалите хора, които ги заобикалят

аз не мисля, че ако един човек не е вярващ, той задължително трябва да прави злини, напротив, това е в голяма степен въпрос на възпитание и на жизнен опит

....но вярата може да култивира такова поведение и толерантен и добър начин на живот

Как вярващия ще култивира толерантност, като  в живота се случва точно обратното.Ние вярващите българи се самоизяждаме взаимно...и няма култивиране  на толерантност..А обратното, потъваме отвсякъде.

грешиш, ако си мислиш, че можеш да обобщиш, че ние българите сме вярващи - напротив не сме

ти сама цитира Исус "по делата им ще ги познаете" - да, и по делата личи, че българите в голяма част, не са вярващи, те са набожни, казват, че са християни, но не вярват, защото не са позволили да се променят така че да правят добро и да обичат ближния

разбира се има много хора в България, които носят истинска вяра в душите си, но, уви, изпъква винаги отрицателното в нацията

# 759
холограма...това да за отваряне на нови теми...го оставям на теб,аз си пиша тук от доста време и така ми е добре. Peace
  относно расистките ти коментари....запо4на да зву4иш идиотско ве4е...ако видиш мъжа ми и децата  ми ще разбереш
колко си объркала човека....
 аз вярвам в Бог,алфата и омегата и затова съм тук от време на време
а ти ся разбрали има ли  бог или няма  Simple Smile?твоя холограмски разсъдък как прецени?все пак минаха доста теми по този въпрос ...

# 760

...Изборът наистина е наш.
А той че е наш наш е избора...съгласна съм, ама иди да го кажеш на циганчето.И му говори за Христос цял ден...пък дано те разбере... Peace

Познавам лично цигани , които вярват в Христос. Освен това великите апостоли без Павел са били рибари. Т.е. предполага се , че не е необходимо високо интелектуално ниво за да бъде човек вярващ в Христос
Не е до интелектиално високо ниво разбира се ,може би не съм се изразила правилно. Не случайно поведох темата към тази посока..точно поради причината че и аз съм срещала цигани които казват че са християни и че вярват в Христос...ходят на църква,и спазват праздниците и бълграските църковни традиции...но ги видях че продължават да крадат.... newsm78 Еми...?

Не е въпроса в това какво казаваш/ някой го беше писал по-горе/ , а и какво показваш , т.е. има ли връзка и взаимодействие между това което говориш и това което вършиш. Вярвам , че разбираш за какво става дума. Всеки може да говори каквота си пожелае , но ако то е изпразнено от съдържание .... ooooh!  Wink

# 761
Ако не делата определят колко сме близо до Бог...то кое  тогава оределя според тебе? Колко много четеш библиятя ли..или кокло много говориш и проповядваш за нея ли... newsm78

"Защото по благодат (милост) сте спасени, чрез вяра, и то не от сами вас; това е дар от Бога; не чрез дела, за да не се похвали никой" (Ефесяни 2:8-9).

# 762
Ето ви един анекдот относно кой как се е спасил.

Пред вратите на рая застанали няколко праведни инославни души и след като Господ им отворили райските двери, те Го попитали: "Господи, има ли в рая и други инославни?" Господ им казал: "Сега ще видите". Отишли до една чудно красива сграда и там спасените протестанти славели Бога със най-съвременни музикални инструменти и то много шумно". След като видели това Господ казал: "Елате сега след Мен за да ви покажа спасените католици". Стигнали до друга сграда, също така прекрасна като първата и от там се чули песнопения в съпровод на орган и от време на време на други класически и по-съвременни инструменти и се носел аромат на тамян. Праведните души помолили Господа: "Господи, молим те, покажи ни къде са православните!" Господ ги завел при трета сграда - голяма и светла. Но отвън не се чувал никакъв шум, нито се виждало нещо. Душите, изненадани че отвътре не се чува никакъв шум помолили Бога: "Господи, можем ли да влезнем вътре в сградата на православните?" Бог, отворил внимателно вратата на православната сграда така че тя да не изскърца и казал на душите: "Шт, пристъпвайте съвсем тихо за да не смутите православните защото православните си мислят, че само те са в рая"...

Последна редакция: пн, 01 окт 2007, 15:10 от Mama_Nana

# 763

Лабрадор, не си ме разбрал правилно.
Под любов към ближния разбирам определението което е дадено в Коринтяни 13 глава. Не вярвам, че човек който не познава Бога може да обича по този начин.Необходима е свръхестествена сила. Не вярвам, че един атеист, може да пренебрегне егото си и да обича въпреки всичко, да прости когато са му отнели най-скъпото. За това е необходима свръхестествена намеса.

"Грешиш за ето това "Той вижда обществото от хора" - той гледа персонално теб и мен. Това да не ти е исляма, че покрай един вярващ да спасиш и друг." - Под това имам предвид, че Бог когато гледа на църквата, вижда обществото от вярващи, а не отделните деноминации. Това няма нищо общо със спасението. Всеки сам си отговорен както за вярата си, така и за делата си!

# 764
Ако  си спомняш Исус да е казал ..."По  делата им  ще ги позная.."нямам време да ровя ся за точния цитат...ама ти се сещаш де... Sunglasses[/b]
По плодовете, Розе, плодовете!
Хубаво е да вярваш на думите на Исус, но и чети по-внимателно.

Какво означава да си близо до Бога?
................
Peace

ПП. Хариет и Холограмата за какво се дрънкат, не разбирам

Последна редакция: пн, 01 окт 2007, 15:15 от Silvy A

Общи условия

Активация на акаунт