Има ли Господ и вярвате ли в него? - III

• 29 971
  • 879
  •   1
Отговори
# 810
  ви незнам за кой исус питате разни въпрос4ета..питайте си де ...то няма лошо, ама вие знаете ли този Рудолф щайнер изобщо имал ли е ли4но общение с този за който говори и изобщо дали се е покаял преди да си затвори о4ите....някъв си рудолф ще ми прави художествена характеристика  на АЗ СЪМ ПЪТЯ ИСТИНАТА И ЖИВОТА... hahaha

И  като гледам библията нещо на криминале я оприли4ихте Joyсамо за секунда....ви наистина ли мислите 4е Живия и всемогъщ на него някой може да му извие ръцете и да му сложи кърпа на о4ите и да си прави каквото му душа иска с Неговото слово и Неговата воля...наистина не знаете за КОЙ Бог пишете....наистина ли мислите 4е ,Бог би допуснал да му се отнеме от словото..4е ще има нещо което трябва да знаем ама видиш ли пра дядо ми разбойника скрил половината от криминалето ... Winkтова е възможно при вси4ки други богове но не и при'' АЗ СЪМ КОЙТО СЪМ'' АЛФАТА И ОМЕГАТА....

Ина4е хора вярвайте си в каквото ви душа си е харесала...4е аз ли да ви кажа в кво да вярвате или пък вие на мен...тъй 4е аз не се престаравам и не се стягам..като войник на парад,все ми е тая какви са ви вярванията ...аз /ние/излагаме нашата гледна то4ка вие си вашата -това е ..... Simple Smile

# 811

Едно време са се казвали пророци,днес са политици.

Истинските пророци и и Учители са се различавали съществено от повечето сегашни политици - имали са истинска връска с Духовните светове. Това че религии са били използвани за политически цели (след това) е друг въпрос...

Не желая по никакъв начин да засегна чувствата на вярващите в религиите,но за мен всичките тези са остро ала-бала.
И най-убедените ,сигурна съм в това, от време на време хранят дълбоки съмнения дали наистина всичко е така както изглежда.

Преди време бях чул от един индиец нещо в смисъл: "Бог не е въпрос на вяра, а въпрос на опит"
Някои неща могат да бъдат преживени пряко - усилване на енергията, връската с ангели или светли същества, вече познаването на Създателя е много високо ниво (постижимо)
(от малкото към голямото, постепенно) - но това вече надхвърля парадигмата на официалните религии!

# 812
...........На вас оставям изводите за автентичноста.Същото е с Библията,кой какво казал,ама дали било така или докато мине през 100 човека до 101-я не се получава като с разваления телефон,кой знае?!

Albertine...точно так е! Peace Аз лично  не възприемам  фанатизъма и  ограничаващи неща и промиване на мозъци от   който казва "това е вярно....а това не! "...доста ограничено е да се вярва че библията не е променяна и че неща не са изтривани или добавяно към нея. Peace

# 813
 ви незнам за кой исус питате разни въпрос4ета..питайте си де ...то няма лошо,....... [/size]

harriet...как за кой Исус  питаме  бе мила...за вшиия питаме Grinning ....Че те колко  Исусовци са според тебе..?Rolling Eyes

# 814
  ви незнам за кой исус питате разни въпрос4ета..питайте си де ...то няма лошо, ама вие знаете ли този Рудолф щайнер изобщо имал ли е ли4но общение с този за който говори и изобщо дали се е покаял преди да си затвори о4ите....някъв си рудолф ще ми прави художествена характеристика  на АЗ СЪМ ПЪТЯ ИСТИНАТА И ЖИВОТА... hahaha

И  като гледам библията нещо на криминале я оприли4ихте Joyсамо за секунда....ви наистина ли мислите 4е Живия и всемогъщ на него някой може да му извие ръцете и да му сложи кърпа на о4ите и да си прави каквото му душа иска с Неговото слово и Неговата воля...наистина не знаете за КОЙ Бог пишете....наистина ли мислите 4е ,Бог би допуснал да му се отнеме от словото..4е ще има нещо което трябва да знаем ама видиш ли пра дядо ми разбойника скрил половината от криминалето ... Winkтова е възможно при вси4ки други богове но не и при'' АЗ СЪМ КОЙТО СЪМ'' АЛФАТА И ОМЕГАТА....

Ина4е хора вярвайте си в каквото ви душа си е харесала...4е аз ли да ви кажа в кво да вярвате или пък вие на мен...тъй 4е аз не се престаравам и не се стягам..като войник на парад,все ми е тая какви са ви вярванията ...аз /ние/излагаме нашата гледна то4ка вие си вашата -това е ..... Simple Smile

замисляла ли си се по каква причина Бог Отец, който е Всемогъщ не е дал ЯСНО и НЕОСПОРИМО доказателство, така че да няма място за коментар?...
Явно не трябва да е така!
Както  има причина и за "Много още имам да ви река, но сега не можете да носите. "
Йоан ГЛАВА 16:12.
и за " а твърдата храна е за съвършените, които по навикновение имат чувствата си обучени да разпознават доброто и злото.
Посл. към Евреите, ГЛАВА 5 :14
"!!!!

А що се отнася до Рудолф Щайнер, той е посветен и Учител и е можел да ЧЕТЕ в Акошовите записи, където се записва ИСТОРИЯТА НА СВЕТА. тоест той не предполага просто а разкрива какво е видял със способност, която за сега не всички хора имат (която и не всички християни имат!) така че хайде да говорим само за неща, които сме проверили. Ако нещо не е написано в Библията, не значи че не съществува, това, мисля, няма нужда да го доказвам!
Покажете ми един Християнин който може да говори конкретно и ясно за миналото на всеки човек и какво в ставало по време на живота на Исус и тогава коментирайте кой е покаян и кой не!
Няма нищо срамно в това един християнин да признае че има нещо, което му е неизвестно, вече папата не е непогрешим, а пасторите ги обучават във висши учебни заведения по програма.
НО Бог е Дух, и които му се кланят, в Дух и Истина да му се кланят!

Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 01:45 от Deepinside

# 815
 ви незнам за кой исус питате разни въпрос4ета..питайте си де ...то няма лошо,....... [/size]

harriet...как за кой Исус  питаме  бе мила...за вшиия питаме Grinning ....Че те колко  Исусовци са според тебе..?Rolling Eyes

тцъ....не.вие имате ваш исус от вашите книжки,   нашия е друг !

хайде бе Розе...няма ли да си лягаш ве4е..щото аз натам съм ве4е.
айде,лека нощ.

# 816
Ами в религиите има нещо много приказно и детинско.Все някой ни виновен на нас хората(Дявола),все чакаме някой да ни отърве и да помогне на онеправданите(Бог)
Аз мисля обаче че Бог е единственото съхтество което движи всичко останало.Бог създава доброто и лошото в човека.Човека отъждествява доброто с Ангелите и лошото с Дявола.Нали всички обаче са творение на Бог.З мен наистина най-важното нещо в живота на човек е избора който прави.Не съм склонна да вярвам в това че човека е марионетка,движена от добри и лоши сили и влияния.Човек е това което си надроби.Има мозък за да мисли и решава.Иначе нямаше да има глава а празна кратуна.Затова човека има учението.За да гледа,наблюдава и да си прави изводи след това.В това число и прераждането.

# 817
  ви незнам за кой исус питате разни въпрос4ета..питайте си де ...то няма лошо, ама вие знаете ли този Рудолф щайнер изобщо имал ли е ли4но общение с този за който говори и изобщо дали се е покаял преди да си затвори о4ите....някъв си рудолф ще ми прави художествена характеристика  на АЗ СЪМ ПЪТЯ ИСТИНАТА И ЖИВОТА... hahaha.........

Както  има причина и за "Йоан ГЛАВА 16 12. Много още имам да ви река, но сега не можете да носите. "
.[/color][/b]

Е  дори само това е напълно достатъчно за да се разбере ....че ние всъщност   много неща НЕ ЗНАЕМ ....!  Peace

# 818
.....Не съм склонна да вярвам в това че човека е марионетка,движена от добри и лоши сили и влияния.Човек е това което си надроби.Има мозък за да мисли и решава.Иначе нямаше да има глава а празна кратуна.Затова човека има учението.За да гледа,наблюдава и да си прави изводи след това.В това число и прераждането.

Wink..... Peace

# 819
Не, Роза, мен този въпрос не ме интересува. Има едно място в Свещеното писание (не мога точно да го цитирам, това е силната страна на протестантите, които са болшинството тук), където Господ Исус останал в храма да слуша, а после, когато Света Богородица и Свети Йосиф Го намерили там и Го питали защо така е направил, Той им отговаря, че принадлежи на Отца. А после отишъл с тях в Назарет и им се покорявал. И на мен това ми абсолюгтно достатъчно. Или както Той самият казва Още не е дошъл часът ми. На мен лично не ми трябва да чета окултна литература, или разни псевдохристиянски автори от типа на Рудолф Шайнер, за да достигна до някакво псевдопознание. Не знам, Роза, ти като каква определяш себе си -вярваща или атеистка като твоя съпруг, но щом влизаш тук, едва ли е само да си чешеш езика, явно търсиш своя път. И ако наистина е така, помисли си за богохулството, което лъха от твоите думи в последните ти няколко поста (предполагам, че просто не си даваш сметка за това). Преди да се нахвърляш така яростно на Свещеното писание, прочети защо някои книги са изпаднали от канона - малко по-напред в темата, писах, мисля, за това. Има си критерии, по които се определя кои библейски книги са канонични, и кои не. И това не е на принципа "това ми оттърва, това не". Така че колкото и да сме различни католици, православни и протестанти, няма да ни убедите с Deepinside  нито в прераждането, нито в това, че истината за Господ Исус се крие в някаква езотерична литература. И това не е въпрос на фанатизъм - всъщност какво е твоето определение за фанатизъм, защото усещам, че за теб всеки, който е вярващ и отстоява истините на вярата, е фанатик. Трябва ли вярата ни да бъде някаква аморфна система от прочетено оттук и там, за да не сме наричани фанатици? Ако е така, предпочитам да си остана фанатична католичка!

# 820
Бог създава доброто и лошото...

Исая 45:6-7   
Цитат
За да познаят от изгрева на слънцето и от запад, Че освен Мене няма никой, Че Аз съм Господ, и няма друг.
 Аз създавам светлината и творя тъмнината; Правя мир, творя и зло! Аз Господ съм, Който правя всичко това.

Относно това, кое е псевдо и кое не - някои хора нямат сетива да го определят, някои ИМАТ. Това е факт, абсурд е да се отричат фактите, понеже не съвпадат с това, в което някой вярва.
След повече от 300 години католическата църква ПРИЗНА че земята се върти - има апарати, методи с които това бе ДОКАЗАНО. Могат да се докажат и неща, които са известни в езотериката и са отхвърлени от църквата, това ще стане не като всички четат само Библията и следват църкви, а когато духовното виждане стане достъпно за повечето хора. Тогава няма да има нужда от пастори и свещенници да са посредник.

Лука 17:21
"Царството Божие вътре във вас е." - казал го е на фарисеите, щом и във тях е Това Царство, то смятам за необосновани твърдения че само християни могат да се спасят!
Аз примерно не признавам правото на някой вселенски събор да определя някой вместо мене има ли прераждане или не. Ако вие вярвате повече на епископи решаващи това тогава, аз вярвам повече на един ПОСВЕТЕН УЧИТЕЛ, доказал със живота си и делата си ...много неща!

• Пети вселенски събор (Втори Цариградски; Събор на трите глави) (553 г.): свикан е в Цариград при император Юстиниан I (527–565 г.). Сто петдесет и шест делегати осъждат възгледите на Ориген (185–254 г.)

От какъв зор? щото да са по ревностни християните и да не отлагат за друг живот ли?
 Naughty

Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 02:48 от Deepinside

# 821

mamaG...появи ли се...дълго те нямаше...Hug Еето сега как ще ти отговоря ....За фанатизъма! Да за мен някои изказвания са доста фанатични....защото са много КРАЙНИ! А всичко което е крайно и не се приема нищо друго освен едно...е фанатизъм.Не съм го казала или измислила аз... Grinning 

И  ДА...има постинги които  вместо да ме убедят, ме отблъскват,поради начина  по който ме атакуват.... с нравоучения... като че ли съм в детската градина..а аз си  имам мозък и не желая нравоучения...  Rolling Eyes

Но  пък обичам да дискутирам....но явно е невъзможно да се дискутира  ТУК на ниво....понеже много се нервят някои хора тук....Събирали сме се и сме дискутирали на много места   с други хора от различни религии,нации ис различни  вярвания и убеждения....Много интересно е да се дискутира тази тема.....но не с фанатици.... Naughty

А Deepinside..какъв го наричаха тука няко...просто нямам думи.Позорно и жалко е да се съди....Много сте "толерантни" иначе... Tired

На никого нищо не налагаме с Deepinside  просто ви даваме/споделяме  информация...за всеки случай,може пък и да ви е от полза ...кой знае?  Sunglasses

А ти не се връзвай де... Hug Мен ако знаеш каква са ме наричали тука в тази тема преди.... Whistling  Ако бях тънкообидна до сега да  съм се застреляла от мъка...  Mr. Green
Ама нали прочете на Мама Нана поста .Много е поучителен. Wink Ама що така не го коментирате... newsm78 Не ви е удобно....понеже е истина... Wink

Та не си мислете де , че само вие с вашата вяра сте в рая...много е смешно че сте толкова сигурни в това....ама не го решавате вие това... Wink

Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 02:48 от roza66

# 822
Цитат
Лесно би могло да се повярва - нещо, което по-късно се превърна в един ортодоксален, доста едностранчив възглед -, че хората от преди идването на Христос са били коренно различни от тези, които са живели и живеят след Неговото идване. Че този възглед е действително едностранчив, Вие ще се убедите и от думите на самия Августин . „Това, което
днес се нарича християнска религия, е съществувало и у древните, а не е липсвало и в началото на човешкия род; едва когато Христос се яви в плът, истинската религия, която е съществувала и по-рано, получи името християнска."
Следователно, по времето на Августин хора та все още са имали ясното съзнание, че не съществува едно толкова рязко различие между предхристиянските и следхристиянските времена, както твърдят православието и фанатизмът. Мъченикът Юстин отбелязва в своите съчинения нещо много показателно. Юстин е признат от Църквата за мъченик и църковен отец, и като такъв, той разглежда отношението на Сократ и на Хераклит към Христос. Юстин действително вижда - и то в значителна чистота - този елемент в Христос, който вчера описахме като съотношение между Христос и Исус от Назарет и с оглед на последното, той извежда своята идея за Христовото Същество. В смисъла на своето време, той казва това, което ние и днес можем да повторим със същите думи: Христос или Логосът беше въплътен в човека Исус от Назарет. И той се пита: Добре, но нима Логосът не се е намирал в забележителните личности на предхристиянското време? Нима човекът от предхристиянското време е бил напълно чужд на Логоса? На този въпрос мъченикът Юстин отговаря с „не". Това в никакъв случай не е така, смята той; Сократ и Хераклит също са били хора, в които е живял Логосът. Само че те не го притежаваха изцяло; едва след Христовото Събитие стана възможно човекът да изживее Логоса изцяло в себе си, в неговата първична, съвършена форма.
От подобно изказване на една личност, призната за отец на Църквата, ние най-напред виждаме, че първите християни са били добре запознати с това, което „винаги е съществувало", както казва Августин и което чрез Мистерията на Голгота само се издига до една по-висша форма в Земното развитие.

# 823
Поствам един пост на една мама от друга тема...

лигла, да вярвам, показателен  е целият  ми живот, не ми се пишат мемоари още, но е така! много по- добър е 4овек ,ако намери хармонията в себе си и за себе си, ами това е май най-важното в битието!  много от пожеланията на хората  да са такива и такива, да постигнат това и това за самите тях, имам предвид само духовното , за мене са си дошли като, 4е ли с раждането, тоест са наготово!  тази тема има връзка с една друга тема за душите,прераждането и децата, които си отиват рано!(форум-родители, преживели загуба)! и целият ми живот е  някакво отърсване от материалното, от амбициите и тн. особено пък тленността на тялото е много показателно- какво става с душата, къде отива, защо не е даден живот, достатъ4но дълъг да се усъвърш?нства и прозре мъдростта? ами младите души нямат ли втори шанс?

И какво ще кажете за последното изречение ... Понеже според прераждането младите души имат втори шанс...и не само младите  Sunglasses А  какъв отговор ви дава библията на това...? Thinking Детето умира и край....понеже има само един живот! Crazy  Ми за какво се е раждало след като живота му е толкова кратък..понякога дори и само месец...? Тъпо и нелепо е ...  

Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 03:35 от roza66

# 824
Цитат
Добро е да не ядеш месо, нито да пиеш вино...
Послание на апостол Павел към Римляните 14:21

Колко от християните тук са вегетарианци и не пият алкохол?

Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 03:43 от Deepinside

Общи условия

Активация на акаунт