Има ли Господ и вярвате ли в него? - III

• 29 960
  • 879
  •   1
Отговори
# 840
Дийпсат, стиховете от Библията не се вадят от контекста и се преписват от Библията не от цитати от някоя окултна книжка!

Мразя големите шрифтове, но ти наистина прекаляваш.
Та:
"Лука 17:21
"Царството Божие вътре във вас е." Това в контекста е съвсем различно.

"20 А Исус попитан от фарисеите, кога ще дойде Божието царство, в отговор им каза: Божието царство не иде така щото да се забелязва;     
21 нито ще рекат: Ето тук е! или Там е! защото, ето Божието царство е всред вас.        
23 И като ви рекат: Ето, тук е! да не отидете, нито да тичате подире им.    
24 Защото, както светкавицата, когато блесне от единия край на хоризонта, свети до другия край на хоризонта, така ще бъде и Човешкият Син в Своя ден.    
25 Но първо Той трябва да пострада много и да бъде отхвърлен от това поколение.    
26 И както стана в Ноевите дни, така ще бъде и в дните на Човешкия Син;    
27 ядяха, пиеха, женеха се и се омъжваха до деня, когато Ное влезе в ковчега, и дойде потопът и ги погуби всички.    
28 Така също, както стана в Лотовите дни; ядяха, пиеха, купуваха, продаваха, садяха и градяха, 29 а в деня, когато Лот излезе от Содом, огън и сяра наваляха от небето и ги погубиха всички, "

Тук става дума, че Исус е Божието царство!

Микито..като 4ета сега се сещам  пак за едно нещо..че Словото е и живот и смърт. вие  ще ме разберете. Simple Smile
за едни е спасителен но за други ....които мъдруват и правят омлет от словото то4но това живо слово ги погубва.

абе мами християнки...искам да ви питам как общувате с децата си относно Бог и т.н. интересно ми е да споделите нещо.как им обяснявате нещата от живота хем на разбираем език за тях хем да е христ.ориентирано?

Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 14:33 от harriet TJB

# 841
Явно се е получило недоразумение. Embarassed Розичка знае моето виждане по отношение на Исус, а именно Бог = Исус, може би е имала друго впредвид.

Ето ви един анекдот относно кой как се е спасил.

Пред вратите на рая застанали няколко праведни инославни души и след като Господ им отворили райските двери, те Го попитали: "Господи, има ли в рая и други инославни?" Господ им казал: "Сега ще видите". Отишли до една чудно красива сграда и там спасените протестанти славели Бога със най-съвременни музикални инструменти и то много шумно". След като видели това Господ казал: "Елате сега след Мен за да ви покажа спасените католици". Стигнали до друга сграда, също така прекрасна като първата и от там се чули песнопения в съпровод на орган и от време на време на други класически и по-съвременни инструменти и се носел аромат на тамян. Праведните души помолили Господа: "Господи, молим те, покажи ни къде са православните!" Господ ги завел при трета сграда - голяма и светла. Но отвън не се чувал никакъв шум, нито се виждало нещо. Душите, изненадани че отвътре не се чува никакъв шум помолили Бога: "Господи, можем ли да влезнем вътре в сградата на православните?" Бог, отворил внимателно вратата на православната сграда така че тя да не изскърца и казал на душите: "Шт, пристъпвайте съвсем тихо за да не смутите православните защото православните си мислят, че само те са в рая"...

Нани...От  анекдота ти разбрах че....в Рая освен православни е имало и други.   Но православните са си мислели че само те са в Рая  SunglassesТова имах в предвид....та грешно са си мислели де...   Wink

Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 14:59 от roza66

# 842
Deepinside, или Роза (все едно кой ще ми отговори),
защо Исус умря на кръста?
За спасение на християните...които вярват в него Flutter Той си е техен Бог. Grinning  НО и другите народи ще са спасени....не чрез Исус,понеже не са християни...но и те ще са. Библията е САМО ЗА ХРИСТИЯНИТЕ ...и пътя за сапсението е ИСУС. Но за хората от други религии,мюсулмани,индуси,и будисти също има ПЪТ към спасение на душата....

# 843

Никъде не съм се противопоставяла на написаното в Библията. Просто знаех по нататък какво ще последва в темата и пуснах анекдота. Това, че някой го приемат като несериозност, неуважение или подигравка си е техен проблем. Факт е, че един анекдот, притча или приказка казват много повече, отколкото множество цитати. 

Във всеки анекдот има доза истина....както и в този.Така аз лично много сериозно приех анекдота,тък акато е поучителен за някои които се самозабравят в религията си и убежедениятя си....
Цитат
Бог, отворил внимателно вратата на православната сграда така че тя да не изскърца и казал на душите: "Шт, пристъпвайте съвсем тихо за да не смутите православните защото православните си мислят, че само те са в рая"...[/b]

Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 15:20 от roza66

# 844

.....това достатъчно ли е?

Лабрадор.... Peace

Но никоя от православните все още не мие отговорила на въпроса долу ....така че повече от ясно ми е че нямат отговор за това Wink

Как може мили ми православни християнки  да си мислите, че след като е умряло детето ,то душата му няма втори шанс?   Че живота на детет му е един и край! Как може да си мислите че Бог е такъв изрод....?Само се замислете колко е нелепо такова твърдение...

оствам един пост на една мама от друга тема..
.

лигла, да вярвам, показателен  е целият  ми живот, не ми се пишат мемоари още, но е така! много по- добър е 4овек ,ако намери хармонията в себе си и за себе си, ами това е май най-важното в битието!  много от пожеланията на хората  да са такива и такива, да постигнат това и това за самите тях, имам предвид само духовното , за мене са си дошли като, 4е ли с раждането, тоест са наготово!  тази тема има връзка с една друга тема за душите,прераждането и децата, които си отиват рано!(форум-родители, преживели загуба)! и целият ми живот е  някакво отърсване от материалното, от амбициите и тн. особено пък тленността на тялото е много показателно- какво става с душата, къде отива, защо не е даден живот, достатъ4но дълъг да се усъвърш?нства и прозре мъдростта? ами младите души нямат ли втори шанс?

Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 15:35 от roza66

# 845
Да Рози! И аз така тълкувам този анекдот - не е задължително да си православен за да отидеш в Рая, но след като трите християнски деноминации не могат да стигнат  до единомислие, какво остава за други религии. Затова просто е безсмислено да се говори в тази посока. За Исус, Библия, път и дума не съм казала /напоследък/ и не искам да казвам.

# 846
Да Рози! И аз така тълкувам този анекдот - не е задължително да си православен за да отидеш в Рая, но след като трите християнски деноминации не могат да стигнат  до единомислие, какво остава за други религии. Затова просто е безсмислено да се говори в тази посока. За Исус, Библия, път и дума не съм казала /напоследък/ и не искам да казвам.

Да Нани......и странното е че християнките не го тълкуват  така като теб и мен.... Това са нелепици за тях... Те са си убедени че само те ще са си  в Рая....и това е! Точка! А другие да духат супата.... Grinning.

# 847
Във връзка с дискусиите тук, а и малко с анекдота, който между другото,  е доста интересен.
Най-напред - мисля, че и по-рано беше обсъждано това - Господ Исус е едно от Трите Лица на Бога. Т.е. Той е "истински Бог от истинския Бог, роден, несътворен, единосъщ с Отца, чрез когото всичко е станало". За наше спасение Бог Отец дава на света своя единороден Син.
Църквата учи, че спасението става единствено чрез Исус Христос. Църквата не отрича възможността хората, родени и живеели в нехристиянски религии да се спасят. Но това спасение става не чрез нещо друго или чрез някой друг, а само и единствено чрез Христос, въплътеното Слово Божие.

# 848
Във връзка с дискусиите тук, а и малко с анекдота, който между другото,  е доста интересен.
Най-напред - мисля, че и по-рано беше обсъждано това - Господ Исус е едно от Трите Лица на Бога. Т.е. Той е "истински Бог .......

Да..той е истнския....НО ЗА ПРАВОСЛАВНИТЕ! НЕ за всеки ......ТОВА Е ЯСНО И ГО ЗАНЕМ..След като християнина иска да се спаси ..естественно е че пътя  за него  е Исус...
 Мъча се чрез анекдота на Мама Нана да вкарам малко разум ...и това е  че не САМО ВИЕ ПРАВОСЛАВНИТЕ ЩЕ СЕ СПАСИТЕ .... Sunglasses  Да, вие ще се спасите чрез ИСУС...НО и хора от другите религии ЩЕ СЕ СПАСЯТ също...не чрез Исус.  А вие ако щете ги приемайте или не. ... Hug

# 849
Розе, много добре го измисли,  Hug !
Цитираш Библията от тук от там, обаче като видя, че истината там е твърде далеч от твоята, започна ясно да се разграничаваш и от християнство и от Библия! Въпреки всичко аз пак ще цитирам, защото наистина там се крият отговорите на много въпроси за нас, хората. Аз сама не смея да си ги измислям както ми харесва! Спасението чрез Исус Христос е за всички! Всеки, който повярва ще бъде спасен!Прочетете внимателно, преди да отхвърлите с лека ръка думите на тази мъдра книга!  Peace

"8 Тогава Петър, изпълнен със Светия Дух, им рече: Началници народни и старейшини,
9 ако ни изпитвате днес за едно благодеяние сторено на немощен човек, чрез какво биде той изцелен,
10 да знаете всички вие и всичките Израилеви люде, че чрез името на Исуса Христа Назарянина, Когото вие разпнахте, Когото Бог възкреси от мъртвите, чрез това име тоя човек стои пред вас здрав.
11 Той е камъкът, който вие зидарите презряхте, който стана глава на ъгъла.
12 И чрез никой друг няма спасение; защото няма под небето друго име дадено между {Или: Открито на.}* човеците, чрез което трябва да се спасим."

"45 А юдеите като видяха множествата, изпълниха се със завист, опровергаваха това, което говореше Павел и хулеха.
46 Но Павел и Варнава говореха дързостно и рекоха: Нужно беше да се възвести първо на вас Божието учение; но понеже го отхвърляте и считате себе си недостойни за вечния живот, ето обръщаме се към езичниците.
47 Защото така ни заповяда Господ, казвайки:
"Поставих Те за светлина на народите,
За да бъдеш за спасение до края на земята"

"16 Защото не се срамувам от благовестието [Христово]; понеже е Божия сила за спасение на всекиго, който вярва, първо на юдеина, а после и на езичника."

# 850
Генушка,мила ...Не съм го измислила аз това. Не съм чак такъв гений. Hug 
Ама не си ми отговорила на въпроса за починалото малко дете и младата душа дето вие  не и давате втори шанс. Тък като животът бил един. Въпроса  ми е и към теб и към останалите.
Защо се "ослушвате"...  Grinning  А вашия Исус който  толкова обича децата...а пък не им дава втори шанс???Пълен парадокс... Rolling Eyes  Толкова е противоречиво.... че просто няма накъде... Wink

# 851
Роза, за какви шансове говорим?
Ние не се раждаме на тази земя, за да е самоусъвършенстваме.
Раждаме се, за да бъдем свидетелство за Христос!
Малката душа не и е необходимо усъвършенстване, защото тя цяла вечност ще е с Христос! И Исус, защото обича децата прави това което е най-добро за тях, и това което е най-добро за всеки човек прибира ги при себе си.

# 852
Роза, за какви шансове говорим?
Ние не се раждаме на тази земя, за да е самоусъвършенстваме.
Раждаме се, за да бъдем свидетелство за Христос!
Малката душа не и е необходимо усъвършенстване, защото тя цяла вечност ще е с Христос!

Сори за въпроса.....Но ако и двете ти  или колкото там имаш  деца починат сега...така ли ще мислиш??? newsm78 Много се съмнявам... Wink Или искаш да ме убедиш че ще  радваш че са умрели, тъй като ще са при Христос.... Sunglasses

# 853
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
мами християнки...искам да ви питам как общувате с децата си относно Бог и т.н. интересно ми е да споделите нещо.как им обяснявате нещата от живота хем на разбираем език за тях хем да е христ.ориентирано?

без да влизам в спор с някого тук, на въпроса на Хариет бих искала да отговоря или по-точно да споделя аз какво правя. Дъщеря ми е на три години и половина и за мен е важно да възпитам в нея вяра в Бог и да я науча да общува с него чрез молитва. Майка ми беше започнала този процес преди половин година като вечер като я слага да спи я учеше да се прекръства, както и сутрин след като и измие лицето и зъбките. Тя го правеше, но за мен не разбираше много смисъла и малко като игра го правеше. И започнах да й казвам сутрин като се прекръсти да каже "добро утро, дядо Боже!", а вечер като лягаме "лека нощ, дядо Боже!", след което тя като каже аз стоя до нея и му казвам "благодарим ти че днес се грижеше за нас и ни пазеше, молим те и утре да бъдеш с нас и с нашия татко /тъй като той в момента е далеч от нас/". Често ме питаше защо му казваме така и аз и обяснявах, че дядо Божи се грижи за всички нас да сме здрави и да ни се случват хубави неща, да не ни се случват лоши. Разбира се, не го правим постоянно, тя не иска винаги, но не я и карам, когато иска, тогава. Една вечер след като казахме "лека нощ" и благодарих на дядо Боже, тя каза, че трябва да му благодари, защото през деня искала да отвори един шкаф, но не можела и като го помолила и успяла. За мен е важно да разбира кой е Бог и защо сме му благодарни, да усеща, че може да се общува с него.
За тези, които не вярват, сигурно това са нелепости, но за вярващите това са важни неща, така че не искам да натрапвам моя опит на тези, които не го приемат.

# 854
Моя син от 7 годишен четеше детска библийка. С майка ми му я бяхме купили. Беше една от любимите му книжки.Беше много интересно илюстрирана. Не знам дали сега се продават такива книжки за деца...Беше много хубава малка библийка. Heart Eyes

Ние лично  Не  сме го учили да казва ДЯДО БОЖЕ....тъй като ще е било лъжа. И от това щяха последват въпросчета от сорта  .."ама защо е ДЯДО а не БАБА или ЧИЧО,ами той стар ли е ... защо е дядо,ами ако е Отец на всички хора..защо е ДЯДО а не ТАТКО... newsm78 "...и тем подобни..Беше много любопитен от малък ..и постоянно задаваше много  въпроси...понкога много логични.Като повечето деца разбира се.
Не исках детето ми да си представя БОГ като ДЯДО  с бяла брада седнал на облаче и ни гледа.Това моето  дете нямаше да го разбере или да повярва ..
Показвала съм на сина ми как да се моли,като държи и двете ръчички събрани,пред сърцето.  И съм казвала че Бог обича всички...и лоши и добри.

Но всеки родител си знае как най-добре да подходи към  детето  и да му разкаже за Бог. За това няма  определен етикет...Но едно дете научено че Бог е ДЯДО може да се разочарова като порасне..и да каже че родителите са го лъгали.Това аз не исках да става.

Важното е  детето да  знае за съществуването на  Бог и че знае че Бог го обича и се грижи за него точно както мама  и тате правят.И че то също да обича Бог толкова много както обича мама и тати. Так поне аз съм обяснила на едно 7 годишно дете .... Сина ми сега  е много вярващ млад човек.Говорим си  много на тази тема.Винаги с голям интерес... Казал ми е че  си има негови молитвички които винаги  си казва преди лягане ....и тогава заспива.

Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 17:06 от roza66

Общи условия

Активация на акаунт