Има ли Господ и вярвате ли в него? - III

• 29 957
  • 879
  •   1
Отговори
# 825
  • Galaxy 13197853088
Поствам един пост на една мама от друга тема...

лигла, да вярвам, показателен  е целият  ми живот, не ми се пишат мемоари още, но е така! много по- добър е 4овек ,ако намери хармонията в себе си и за себе си, ами това е май най-важното в битието!  много от пожеланията на хората  да са такива и такива, да постигнат това и това за самите тях, имам предвид само духовното , за мене са си дошли като, 4е ли с раждането, тоест са наготово!  тази тема има връзка с една друга тема за душите,прераждането и децата, които си отиват рано!(форум-родители, преживели загуба)! и целият ми живот е  някакво отърсване от материалното, от амбициите и тн. особено пък тленността на тялото е много показателно- какво става с душата, къде отива, защо не е даден живот, достатъ4но дълъг да се усъвърш?нства и прозре мъдростта? ами младите души нямат ли втори шанс?

И какво ще кажете за последното изречение ... Понеже според прераждането младите души имат втори шанс...и не само младите  Sunglasses А  какъв отговор ви дава библията на това...? Thinking Детето умира и край....понеже има само един живот! Crazy  Ми за какво се е раждало след като живота му е толкова кратък..понякога дори и само месец...? Тъпо и нелепо е ... 

За децата

А една жена с детенце на ръце продума :
- Кажи ни нещо за Децата .
А той и рече :
- Вашите чада не са ваши чада.
Те са синове и дъщери на копнежа на живота за живот.
Идват чрез вас , но не са из вас.
И макар да живеят с вас, не ви принадлежат.

Можете да им отдадете любовта си , но не и мислите си, защото те имат свои мисли.
Можете да дадете подслон на телата им , но не и на душите им,
Защото душите им обитават къщата на бъдното, в която не можете да влезете дори насън.
Можете да се стремите към тях , но не се мъчете да ги направите като себе си,
Защото животът не се връща назад, нито помни вчера.
Вие сте лъковете , които изстрелват чадата ви като живи стрели.
Стрелецът вижда целта си върху пътеката на безкрая и ви огъва с мощ, така че вихрените му Стрели да отлетят надалеч.
Нека огъването ви в ръката на Стрелеца е за радост;
Защото както Той обича литналата стрела ,
Тъй му е драг и якият лък в десницата Му.
Халил Джубран - ,,Пророкът “

това достатъчно ли е?

инфо за автора
http://209.85.135.104/search?q=cache:ko3M6-4nCsUJ:dilovsky.net/b … ;client=firefox-a

# 826
Поствам един пост на една мама от друга тема...

лигла, да вярвам, показателен  е целият  ми живот, не ми се пишат мемоари още, но е така! много по- добър е 4овек ,ако намери хармонията в себе си и за себе си, ами това е май най-важното в битието!  много от пожеланията на хората  да са такива и такива, да постигнат това и това за самите тях, имам предвид само духовното , за мене са си дошли като, 4е ли с раждането, тоест са наготово!  тази тема има връзка с една друга тема за душите,прераждането и децата, които си отиват рано!(форум-родители, преживели загуба)! и целият ми живот е  някакво отърсване от материалното, от амбициите и тн. особено пък тленността на тялото е много показателно- какво става с душата, къде отива, защо не е даден живот, достатъ4но дълъг да се усъвърш?нства и прозре мъдростта? ами младите души нямат ли втори шанс?

И какво ще кажете за последното изречение ... Понеже според прераждането младите души имат втори шанс...и не само младите  Sunglasses А  какъв отговор ви дава библията на това...? Thinking Детето умира и край....понеже има само един живот! Crazy  Ми за какво се е раждало след като живота му е толкова кратък..понякога дори и само месец...? Тъпо и нелепо е ... 

За децата

А една жена с детенце на ръце продума :
- Кажи ни нещо за Децата .
А той и рече :
- Вашите чада не са ваши чада.
Те са синове и дъщери на копнежа на живота за живот.
Идват чрез вас , но не са из вас.
И макар да живеят с вас, не ви принадлежат.

Можете да им отдадете любовта си , но не и мислите си, защото те имат свои мисли.
Можете да дадете подслон на телата им , но не и на душите им,
Защото душите им обитават къщата на бъдното, в която не можете да влезете дори насън.
Можете да се стремите към тях , но не се мъчете да ги направите като себе си,
Защото животът не се връща назад, нито помни вчера.
Вие сте лъковете , които изстрелват чадата ви като живи стрели.
Стрелецът вижда целта си върху пътеката на безкрая и ви огъва с мощ, така че вихрените му Стрели да отлетят надалеч.
Нека огъването ви в ръката на Стрелеца е за радост;
Защото както Той обича литналата стрела ,
Тъй му е драг и якият лък в десницата Му.
Халил Джубран - ,,Пророкът “

това достатъчно ли е?

инфо за автора http://bg.wikiquote.org/wiki/%D0%94%D0%B6%D1%83%D0%B1%D1%80%D0%B … D1%80%D0%B0%D0%BD

bouquet

# 827
Deepinside, или Роза (все едно кой ще ми отговори),
защо Исус умря на кръста?

# 828
Oт всичко изписано до тук, стигам до извода, че Роза и Дипинсайд не са чели цялата Библия, отхвърлят част от написаното в нея, което не им е удобно, а изтъкват друга част извън контекстта. Същевременно са много запознати с окултнта литература и се опитват да направят страхотен микс. Да, обаче не се получава.
Ние, християните, които сме чели Библията, вярваме в Христовите думи и именно за това се наричаме християни  - вие като какви се определяте?
Не гледам от високо, нито съдя никой! Всеки е свободен да вярва в каквото иска!Рано или късно, когато вярванията ни бъдат опитани, всеки сам за себе си стига до извода дали това в което вярва е Истината. Ние християните вярваме 100% в написаното в Библията и това е следствие от вярата ни в Христос.

Май вие сте тези, които непрекъснато ни обиждате, че сме фанатици, подхвърляте разни анекдотчета и се подигравате, докато ние ви цитираме Библията. Явно наистина за вас двамата няма смисъл, защото не Я уважавате като Божие слово!
Казах ви вече кой се опитва да предлага Словото на Бог полвинчато - самия дявол, когато изпитваше Исус в пустинята! Истината, но.....не съвсем!

# 829
Бог създава доброто и лошото...

Исая 45:6-7   
Цитат
За да познаят от изгрева на слънцето и от запад, Че освен Мене няма никой, Че Аз съм Господ, и няма друг.
 Аз създавам светлината и творя тъмнината; Правя мир, творя и зло! Аз Господ съм, Който правя всичко това.

Обърни внимание на глаголите "създавам" и "творя". Дали Бог е създал злото?

• Пети вселенски събор (Втори Цариградски; Събор на трите глави) (553 г.): свикан е в Цариград при император Юстиниан I (527–565 г.). Сто петдесет и шест делегати осъждат възгледите на Ориген (185–254 г.)

Теорията на Ориген за "прераждането" няма нищо общо с прераждането, кармата на изтока, нито с езотеричното, нито с окултното. В една друга тема го обсъждахме.

# 830

....Не е въпроса в това какво казаваш/ някой го беше писал по-горе/ , а и какво показваш , т.е. има ли връзка и взаимодействие между това което говориш и това което вършиш. Вярвам , че разбираш за какво става дума. Всеки може да говори каквота си пожелае , но ако то е изпразнено от съдържание .... ooooh!  Wink

drross...Ти   ли  ще  съдиш? И какво е съдържанието..празно или не...това зависи от интелекта. Grinning Но това не е за празни глави...в това съм сигурна... Wink
Много съдите тука всички бре  Mr. Green По-полека де,чак става смешно Sunglasses

Не знам как си ме разбрала , но това което исках да кажа е че ако говоренето ни не е подплътено със съответните действия , съответстващи на това в което вярваме то тогава нещата са сериозни.
 Относно интелекта , да така е доста е нужен за много от нещата , но за вярата в Бог/ Исус Христос/ не помага кой знае колко. От личен опит ти го казвам.

Р.С.  Нищо лично към теб , ако така си се почувствала  Wink

Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 10:12 от drross

# 831

Бих искала да попитам првославните тука ..знаят ли нещо за живота на Исус  в периода  след като се е родил и преди да почне да пророкува? Wink Къде е бил,с кого се е  срещал,какво е учил...когато е бил на 15,на 20....на 25..или на 30 години??  WinkЗнаете  ли?
Не, Роза, мен този въпрос не ме интересува. Има едно място в Свещеното писание (не мога точно да го цитирам, това е силната страна на протестантите, които са болшинството тук), където Господ Исус останал в храма да слуша, а после, когато Света Богородица и Свети Йосиф Го намерили там и Го питали защо така е направил, Той им отговаря, че принадлежи на Отца. А после отишъл с тях в Назарет и им се покорявал. И на мен това ми абсолюгтно достатъчно. Или както Той самият казва Още не е дошъл часът ми. На мен лично не ми трябва да чета окултна литература, или разни псевдохристиянски автори от типа на Рудолф Шайнер, за да достигна до някакво псевдопознание. Не знам, Роза, ти като каква определяш себе си -вярваща или атеистка като твоя съпруг, но щом влизаш тук, едва ли е само да си чешеш езика, явно търсиш своя път. И ако наистина е така, помисли си за богохулството, което лъха от твоите думи в последните ти няколко поста (предполагам, че просто не си даваш сметка за това). Преди да се нахвърляш така яростно на Свещеното писание, прочети защо някои книги са изпаднали от канона - малко по-напред в темата, писах, мисля, за това. Има си критерии, по които се определя кои библейски книги са канонични, и кои не. И това не е на принципа "това ми оттърва, това не". Така че колкото и да сме различни католици, православни и протестанти, няма да ни убедите с Deepinside  нито в прераждането, нито в това, че истината за Господ Исус се крие в някаква езотерична литература. И това не е въпрос на фанатизъм - всъщност какво е твоето определение за фанатизъм, защото усещам, че за теб всеки, който е вярващ и отстоява истините на вярата, е фанатик. Трябва ли вярата ни да бъде някаква аморфна система от прочетено оттук и там, за да не сме наричани фанатици? Ако е така, предпочитам да си остана фанатична католичка!
Евангелието според Лука 2 глава стихове 21-52
 21. Когато детето навърши осем дни, то бе обрязано и го нарекоха Исус. Това име беше дадено от ангела още преди Мария да зачене.

22. Когато дойде време за очистването им, както се изискваше от Моисеевия закон, Mария и Йосиф заведоха Исус в Ерусалим, за да го представят пред Господа,

23. понеже според Господния закон: „Всеки първороден син трябва да бъде посветен на Господа.“

24. Йосиф и Мария трябваше съгласно закона да „направят жертвоприношение от две гълъбици или два млади гълъба
живееше човек на име Симеон, който беше праведен и благочестив. Той очакваше Бог да спаси Израел и Святият Дух беше с него
 26. и му беше разкрил, че няма да умре, преди да е видял Господния Месия.

27. Подбуден от Духа, Симеон отиде в храма точно когато Мария и Йосиф доведоха малкия Исус там, за да изпълнят предписанията на Моисеевия закон

28. Симеон прегърна детето и благодари на Бога:

29. „Господи, сега слугата ти може да умре в мир,
както му обеща.
30. Защото очите ми видяха спасението ти,

31. което си приготвил пред всички народи.

32. Той е светлина, която ще просвети езичниците
и ще прослави твоя народ Израел.“

33. Бащата и майката на Исус бяха смаяни от това, което чуха за сина си.

34. Тогава Симеон ги благослови и каза на Мария: „Това дете ще бъде причина за падането и въздигането на много хора в Израел и знамение, което ще бъде отхвърлено

35. Мисли, скътани дълбоко в сърцата на хората, ще излязат наяве, а твоята душа ще бъде като пронизана с меч.“
36. Имаше една пророчица Анна, дъщеря на Фануил от рода на Асир, която беше много възрастна. Тя живя със съпруга си седем години след като се омъжи,

37. а после остана вдовица до осемдесет и четиригодишна възраст. Тя никога не напускаше храма и ден и нощ служеше на Бога с пост и молитва.

38. Точно в този миг Анна се приближи и започна да благодари на Бога и да разказва за Исус на тези, които очакваха Бог да освободи Ерусалим.

39. Когато Йосиф и Мария изпълниха всичко, което Господният закон изискваше, те се върнаха в Галилея, в родния си град Назарет.

40. Детето растеше, ставаше все по-силно и по-мъдро и Божиите благословения бяха върху него.

41. Всяка година родителите на Исус ходеха в Ерусалим за празника Пасха

42. Когато той беше на дванадесет години, те отидоха там за празника, както обикновено

43. Когато празничните дни свършиха, те си тръгнаха за вкъщи, но момчето Исус, незабелязано от родителите си, остана в Ерусалим.

44. Като си мислеха, че Исус е в групата на пътниците, Йосиф и Мария вървяха цял ден, преди да започнат да го търсят сред роднини и познати.

45. Когато не го откриха, те се върнаха да го търсят в Ерусалим.

46. След три дни го намериха в храма. Той седеше между учителите, слушаше какво говорят и им задаваше въпроси

47. Всички, които го чуха, се удивиха на начина, по който разсъждаваше и отговаряше.

48. Родителите му се смаяха, като го видяха. Майка му го попита: „Сине, защо постъпи така с нас? Баща ти и аз бяхме много разтревожени и те търсехме.“

49. Исус им отговори: „Защо трябваше да ме търсите? Нима не знаехте, че трябва да бъда там, където е работата на моя Баща?“

50. Но те не разбраха значението на отговора му.

51. Исус се върна с родителите си в Назарет и им се подчиняваше. А майка му съхраняваше в сърцето си всички тези неща.

52. Исус израстваше, ставаше все по-мъдър и печелеше одобрението на Бога и хората.

Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 11:38 от drross

# 832
Много ми е трудно да разбирам хора ,които непрекъснато цитират Библията.Направо ми затормозяват мозъка с това което искат да ми кажат цитирайки дословно.Имам един брат'чед който яко прегърна католицизма преди години.Ей така,реши че това ще го води в живота.О'кей,нищо против,но когато си говорим за тези неща като почне с тези цитати тоя човек,направо ми сецва желанието и да го слушам и да дискутирам с него.Сякаш съм длъжна да знам всеки цитат за какво се отнася,както и да познавам светците до девето коляно,кой кум,кой сват...Не може ли да се говори по-човешки?

# 833
  • вече в прегръдките на любимия, и само там

несъвместимо може да е според вас, според мен не е подходящо да твърдите "християнството такова нещо няма", това може да е като претенция че познавате христианството, а то може да не е така. Има вярващи в Бога хора, за които варианта прераждане е нещо съвсем естествено и нормално и имат за това причини и... лични опитности!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Може да е от други религии , НО Е ФАКТ, а е малко странно за мен факти да се отхвърлят само щото не ги пише в православния или католическия катехизис! ooooh!
[/quote]

не може да се опитваш да коментираш нещо, което не познаваш - ако твърдиш, че в християнската вяра има прераждане, точно това се демонстрира, вярвайте си в прераждания, никой не ви пречи, но не ги намесвайте като нещо нормално в християнството - поговорете с някой свещеник в православна църква, като толкова осъдтелно говорите за протестантите, аз съм православна християнка и точно със свещеници от наша църква съм го коментирала

# 834
никой не може да дойде при Бог Отец освен чрез Него
Да,точно така до  БОГ ....Бог е едно ...а  Исус друго...  Wink  Исус е един от пътя ...обаче за православните ...но има и други верни пътища които СЪЩО водят до БОГ!!! Я прочети на МАМА НАНА поста... Sunglasses

въпреки че уважавам поста на МАМА НАНА аз чета Библията и вярвам на словата там и там Исус казва известното "Аз съм пътят и истината, и живота" и вярвам в това, че той е единствения път до Бог, не ме интересува за моето лично решение кой колку други пътища си мисли, че съществуват

# 835
Дийпсат, стиховете от Библията не се вадят от контекста и се преписват от Библията не от цитати от някоя окултна книжка!

Мразя големите шрифтове, но ти наистина прекаляваш.
Та:
"Лука 17:21
"Царството Божие вътре във вас е." Това в контекста е съвсем различно.

"20 А Исус попитан от фарисеите, кога ще дойде Божието царство, в отговор им каза: Божието царство не иде така щото да се забелязва;     
21 нито ще рекат: Ето тук е! или Там е! защото, ето Божието царство е всред вас.        
23 И като ви рекат: Ето, тук е! да не отидете, нито да тичате подире им.    
24 Защото, както светкавицата, когато блесне от единия край на хоризонта, свети до другия край на хоризонта, така ще бъде и Човешкият Син в Своя ден.    
25 Но първо Той трябва да пострада много и да бъде отхвърлен от това поколение.    
26 И както стана в Ноевите дни, така ще бъде и в дните на Човешкия Син;    
27 ядяха, пиеха, женеха се и се омъжваха до деня, когато Ное влезе в ковчега, и дойде потопът и ги погуби всички.    
28 Така също, както стана в Лотовите дни; ядяха, пиеха, купуваха, продаваха, садяха и градяха, 29 а в деня, когато Лот излезе от Содом, огън и сяра наваляха от небето и ги погубиха всички, "

Тук става дума, че Исус е Божието царство!

# 836
А и друго се присетих, на Христос не му е било необходимо да ходи в разни секти на есеите да се посвещава и да изпълнява ритуали, за да на влиза в тайни учения, защото Той е Бил Бог в плът! Защото е имал пряка връзка с Бога, чрез Святия Дух и е можел всяко нещо от което е имал нужда да го получи директно от Бога!

# 837

Никъде не съм се противопоставяла на написаното в Библията. Просто знаех по нататък какво ще последва в темата и пуснах анекдота. Това, че някой го приемат като несериозност, неуважение или подигравка си е техен проблем. Факт е, че един анекдот, притча или приказка казват много повече, отколкото множество цитати. 

# 838
нямам нищо против анектдота, и на мен ми беше смешен, поста ми не беше да наблегна на анекдота а като отговор на това, което ме е посъветвала Роза да чета:

Цитат на: roza66 в вторник, 02 октомври 2007, 00:19
Цитат на: Mimito_bg в понеделник, 01 октомври 2007, 15:38
никой не може да дойде при Бог Отец освен чрез Него

Да,точно така до  БОГ ....Бог е едно ...а  Исус друго...    Исус е един от пътя ...обаче за православните ...но има и други верни пътища които СЪЩО водят до БОГ!!! Я прочети на МАМА НАНА поста...

# 839
Явно се е получило недоразумение. Embarassed Розичка знае моето виждане по отношение на Исус, а именно Бог = Исус, може би е имала друго впредвид.

Общи условия

Активация на акаунт