Защо бебето ми прави така?

• 12 888
  • 307
  •   1
Отговори
# 195
Говорим за текста, не за вашата интерпретация на текста.
"Сигналите" за Вас може да значат едно, но да са друго.
За друг, "сигналите" може да са със съвсем друга интерпретация.
Храненето на под два часа във възрастта над седмица, две, когато кърменето е регулирано, е груба грешка с многозначна интерпретация и куп последващи проблеми и главоболия.

Всяко кърмено дете, което поставите в близост до гърдата, проявява интерес за сукане. Дори и деца над годинка.
Тежко ни ако това интерпретираме като "глад" безкритично и безусловно.

Това е положението Червена Кралица. Другото са общи приказки... Wink

# 196
...не че няма разлика, но не и така, и по този начин.

По кой начин - не? По кой - да?
Пак общи и неясни приказки, бърди. Просто ей тъй да сме контра.  Sunglasses
Манията ви с тези "предни" и "задни" млека е въпрос, който Ви води до невероятни "отклонения". Това са естествени разлики, които вие фетишизирате непростимо. И от това вадите "заключения", давате тотално грешни препоръки. Не ви ли прави впечатление, че всичките ви препоръки са за "повече кърмене", "по-често кърмене", "непрекъснато кърмене". Защо никога не говорите за "разумен подход", "хранене според нуждите на детето"? И как така всяко недоволство или отклонение в поведението на детето във връзка с кърменето, се интерпретира от Вас като сигнал за "повече кърмене". Що за подход е този изобщо?? Откога психологичните или физиологични проблеми на първото детство се решават само с хранене? с повече хранене? Всичките ваши решения са около "гърдата". Нищо извън нея. Това, че детето може да е подсечено или особено раздразнително по ред други поводи, защо непременно трябва с повече хранене да се разрешава? Що за подход е това изобщо, за бога?

Не ми се говори за това, просто.
Друга тема.

# 197
  • на пистата
добре де аз се старая да го храня под час,но за един месец сме наддали 1400 и то само на кърма,и той ли ще затлъстее макар,че не го храня на поискване newsm78

# 198
"...аз се старая да го храня под час... ."

Под час, колко хранения дневно стават?
Разликата с 8 хранения дневно колко на брой хранения са?
От тази разлика Ви идват в повече калориите...

Не хранете при всяко изплакване, и се стараем всяко кърмене да е максимално пълно.

# 199
  • на пистата
"...аз се старая да го храня под час... ."

Под час, колко хранения дневно стават?

7 храненета имаме и го храня на 2.5-3ч това разбирам под час а не на всяко мрънване,но пак наддаваме повечко.

# 200
Чудесно.
Щом се спазва това, и не храните "за успокоение", нещата вероятно не са проблем.
Би трябвало на това измерване ръста и теглото да са пропорционални.

Не е необходимо "под час", ако са минали минимум два часа. Оставете за ден, два детето свободно след минималния интервал- може би детето да иска по-малко на брой хранения, може би едно хранене да е на 2.5 часа, друго на 4.
Ако детето с нищо не се успокоява, и иска хранене под два часа, мислим кое не е наред с предишното хранене, и работим за да се храни възможно най-добре в рамките на едно хранене.

# 201
  • на пистата
ами родихме се 3480г и 50см,изписани 3410г даже док не вярваше,че сме били само на кърма мислеше,че сме дохранвани а ние е сме,на първия месец 4800г и 55см,може кърмата да ми е по-хранителна Joyникога не огладнява на 2 часа повече след 2.5 започва да мрънка и да си яде ръцете,ние не ползваме нито шише с вода нито залъгалка.

# 202
Щом като са налице тези минимални изисквания за храненето, нещата не може да се интерпретират като проблемни.
На кривите, детето е прескочило по тегло само около 3/4 крива нагоре- 3480гр е почти 50 персентил, а 4800 гр за 1 месец е малко над 50 перцентил.

# 203
  • До хладилника, който обичам
Да оставим на страна че отдавна е известно че към 3 месец има много често снижено количество кърма в болшинството майки. И това отдавна е известно.

Ето това не ми стана ясно, ама никак. Никога не съм забелязала такова нещо - нито в болшинство, нито в малцинство майки, въпреки че ежедневно контактувам с много майки с малки и големи бебета.
На кого е известно това, откога? Къде е описано и документирано? Ще се радвам на всякакви линкове от специалисти, включително (особено) на чужд език. Благодаря.

# 204
От много отдавна е известно това и се описва.
Четете ли историческите четива в "Archives of Disease of Childhood"? това списание е свободно за Бг...
Има интересни четива за историята на акушерките и акушерството. Към тях бяха в миналото грижите за децата и кърменето... .

Кърменето е голяма мистерия. И не влиза в "калъп".
Затова именно около тази възраст Вие говорите за "стачки". Нали и затова предлагате "повече" кърмене? за да се увеличи млякото... (макар че едва ли това е така за всички кърмачки валидно).
Освен за минималният интервал за хранене, няма нищо друго универсално прилагаемо за всяка кърмачка. Толкова са индивидуални нещата. Едно бебе може да се храни на два часа, да има колики от това, и по никакъв начин да не издържа повече от два, независимо какво правите или не правите. Друго бебе хапва на 3 часа, само, като по часовник, и повръща непрестанно- кърмата е толкова рядка, че никакви "задни" млека не "идват"- повръща и мирише на кисело за ужас на майка му цял ден. Да го храните на по-малки "порции", по-често? Нищо- плаче цял ден и от аерофагия изобщо не яде количества, повръща още повече и повече се влошава.Нищо от Вашите препоръки на такова дете не може да помогне.

Затова ви пиша тук с такъв хъс- разберете, нещата не са до "колене"... .

Затова и средно статистически около тази възраст започват проблемите- нещо като "опасна граница" за възможно прекъсване на кърменето е.
Много често в аргументите си срещу мен пишете че само връзки давам, че съм бил "факир" в това.
Не може цялото знание на един човек във "връзки" да го смествате...

Сега няма да дам и просто защото тези теми се обсъждат само в специализирани "книжки"- "Педиатрия" на Проф. Пфаундлер, "Терапията" на Айхенвалд, Шрьодер, гореспоменатата книга на Проф. Илингуърт.
Няма да ги намерите никъде другаде... никой от тези неща не се интересува. Трябва да знаете, че много от хората, които пишат вашите "препоръки" са хора с много повърхности познания в детайлите. Затова и ако Ви прави впечатление, всичките им грешки са тиражирани 1:1 към разните "клонове" на разните организации- защото всеки преписва от другия, вместо да мисли.

Много често съм се убеждавал от опит също в този факт- за кризата на 3 месец.
Това е Вашата "стачка", но интерпретирана от Вас по друг начин.

Последна редакция: нд, 26 авг 2007, 20:52 от Birdie

# 205
Добре, ето - аз съвсем конкретно искам линкове. Преписано от книгите или - ако е трудоемко това - поне сканирано, също ще ми свърши работа. Благодаря.

# 206
  • Кори Селести
 Joy Joy Joy
Сърце юнашко не трае да стои в една тема, не.
То трябва да разпростре светлината на знаенията си навред, защото в мрак тънат майчиците в този подфорум.

Ваййй.

Тъкмо ми се иска да си купя гофретник.
Дали не мога да разчитам на някой компетентен съвет в тази тема?
Чудя се просто. newsm78

# 207
Друго бебе хапва на 3 само като по часовник и повръща непрестанно- кърмата е толкова рядка, че никакви "задни" млека не "идват"- повръща и мирише на кисело за ужас на майка му. Нищо от Вашите препоръки на такова дете не може да помогне. Затова ви пиша тук с такъв хъс- разберете, нещата не са до "колене"...

Кои "мои" препоръки? Бъдете така добър да посочите линк.
Все така очаквам линкове или сканирани страници по горния въпрос.
Рядка кърма? Въх. Тази прекрасна култова реплика не очаквах да я чуя от човек, претендиращ за знания в тази област. Нелепо някак.
Аз впрочем забелязвам, че които майки имат нужда, включително по въпросите за храненето на детето, ви питат в темата ви, където отговаряте вие - не ние.

# 208
Препоръките Ви "как майките да преодоляват проблемите в кърменето". Във вашата библиотека са четивата...

Няма рядка кърма? Ок, всичко е розово...
Всички майки еднаква кърма имат... Wink

За съжаление не мога да бъда на висотата на вашите очаквания... практиката ме интересува повече.

# 209
Друго бебе хапва на 3 часа, само, като по часовник, и повръща непрестанно- кърмата е толкова рядка, че никакви "задни" млека не "идват"- повръща и мирише на кисело за ужас на майка му цял ден.

Доста майки решиха този проблем с повръщането на фонтан тук във форума.

Решения сме давали - по-често оригване, нехаотично сменяне на гърдите точно за достигане на задно мляко, има да, НЕПРЕХРАНВАНЕ при лакомо сукане, има си сигнали, ГЕР и съответните начини на сукане и други за подпомагане на детето, проучване за алергии в рода и предлагане на изключване на определени храни, КОНСУЛТАЦИЯ СЪС СПЕЦИАЛИСТИ.

Резултатите са налице - информирани майки, правилни стъпки, спокойни бебета след това, спокойни майки, ЗАПАЗВАНЕ НА КЪРМЕНЕТО.

Имаме си feedback - майките докладват дори месеци след това положителни резултати.

Има и случаи, когато съветваме за правилно дохранване, така че максимално да се запази кърменето.

Тук е форум за КЪРМЕНЕ, подсечените дупета не са ни чести теми  Mr. Green, майките питат тук точно за кърмене, даваме и координати на специалисти по ЛАКТАЦИЯ и много литература.

И тук се борим майките да имат повече вяра в способностите си. Статистиките показват, че от началото на форума до момента, броя на кърмещите майки значително се е увеличил, заради наистина добрата информация. Дори лекари започнаха да черпят информация оттук все по-често, разбирам, поне тук във Варна.

Общи условия

Активация на акаунт