Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 3 735
 • Мнения: 1 231
Аз съм много доволна от Румен Янков! Дойде спешно, когато имахме ВиК проблем и го отстрани. Отделно дойде в новият ни апартамент и ни консултира много практично.

# 3 736
 • Мнения: 9 863
Аз също съм изключително доволна от Румен Янков, правил е и малки и големи ремонти. Викали сме го на празник аварийно. Без да е бил длъжен, идвал е и ни е помагал. Не мога да повярвам, че написаното против него е вярно, съжалявам.

# 3 737
 • Сф
 • Мнения: 4 935
Р.Янков работи съвсем прилично , а и доколкото знам със съвсем нормални цени, да не кажа ниски.Но..клиенти всякакви.
Ето пример, изхвърлянето на боклук се плаща.Или за контейнер или на римлянин с каруца , или наоколо ако се строи се договаряш с тях с техния контейнер или припкаш всяка нощ до боклука с по 1 чувал.Глобите са големи .Разбира се винаги може да го струпаш пред входа или до кофата, което е характерна черта на селяните!

# 3 738
 • Мнения: 419
Скрит текст:
Препоръчвам за:

бани - от - до

ел. услуги

вик

аварии с парното

дърводелски услуги


Румен Янков, тел. 0887 73 72 70

Работи качествено и бързо. Информиран е и дава полезни съвети. Не на последно място - не взема скъпо.

Препоръката е за София.
Въпросният Румен Янков, който извикахме от списъка - ни създаде много проблеми прекъсна 2 жици, като цена не беше изобщо евтина,  нищо не си изхвърли  и остави всички боклуци на нас- Отделно че не се държеше добре, дори малко нахално, нищо не замаза остави всички на другите след него. Аз го слагам във черния списък. По добре си намерете някой друг. Като цена за едно продължение на тръба от кухнята до банята цена 350 лв.+ 71 лв. за материали, изписани много неща, който въобще не са необходими, авно мисли че всички са глупаци. След като прекъсна 2 кабела- въпреки, че го предупредихме да внимава - работи грубо и изпърти тухлите почти до съседите, за да постави тръбите, направи огромни дупки, който след него ги запълваха други като се чудеха защо е работел със къртач, като тухлите са крехки и може да се изреже със ъглошлайф и секач. Не рекламирайте хора, само от някакъв дребен ремонт. За репене на плочки иска 2 хиляди лева- при реална цена 750.
За работата на Румен Янков нищо не мога да кажа. Срещала съм отрицателни отзиви за него в темата за банята, но на мен лично ми прави впечетление, че прави доста коментари и то адекватни.
И само да кажа, не в негова защита - 750 лв за баня - обикновено са само и единствено плочки и то на права баня- без чупки... т.е преди това трябва да ств изкъртили банята, да сте почистили, да има изводи за ВиК и електро и да разчитате, че сами ще си слагате санитарията....., ако искате да ви се прави всичко цените са за дейности ...
просто не смятайте, че ако някой ви е казал 25 лв на кв за плочки и общо те са 30 кв трябва да платите 750..

# 3 739
 • София
 • Мнения: 1 446
То и тези 71 лв за материали били излишни,които са вложени в банята и има подробна бележка ,която е остана при тях.По спомени
1 компенсатор ф 110. Утка ф110 на ф50  1 брой.няколко дъги на ф50 и колена.полиуретаново лепило.1 укб ф 20 чешко .колена ф 20 .муфи ф20 .прави преходи за филтъра.тръба ф 20 за топла вода 6м.коляно стенно 1 бр.тръба ф50 2м това е по памет.Тези материали са сложени в банята.Даже материалите не достигнаха и хората ходиха до Ангро за материали нищо ,че до тях беше Вилаз и още един строителен склад.Може би без тези излишни материали трябваше да стане вик.Всичко се правеше без проект.Защо да се дават 30лв за проект ,който ще ти го приспаднат от магазина като си купиш плочките от тях.Когато им казах да си направят хидроизолация на банята,която на Мапей ще им излезе около 200лв.това им било скъпо и бързали.Но здраве да е.

# 3 740
 • София
 • Мнения: 4 610
И аз съм доволна от Румен Янков, свърза ми пералнята на сложно място, където освен друго предишният "ел" майстор беше направил мазало. Съвсем нормална цена, дори и сам пазарува.
Е да ви изхвърли и боклуците, ставате малко нахални.... Закуска в леглото не искахте ли...

# 3 741
 • Мнения: 430
Препоръчайте моля техник за съдомиялна

# 3 742
 • Мнения: 4
Здравейте,

Търся майстор за поставяне на гранитогрес в София.
Прочетох последните 50 страници и се ориентирах към:
- Владимир Симеонов
- Емилиан Бориков
- Иван 0888966504, който е зает следващите три месеца

Използвах търсачката, но за Владимир Симеонов не можах да намеря телефон, моля, ако някой го има, да ми го изпрати.
За Емилиан Бориков намерих в един пост "Емо - 0886 624 911", това същият Емилиан ли е? И той поставя ли плочки или се занимава с шпакловка?
Благодаря предварително!

# 3 743
 • софия
 • Мнения: 10 051
Емо (Емилиан Бориков) вече не се занимава с редене на плочки.

# 3 744
 • Мнения: 4
zvаnchе, благодаря за информацията. Виждам, че 2014 г. си препоръчвала Диан за други дейности, той поставя ли плочки?
Въобще, ще съм благодарна за препоръки за изпитани майстори. Банята е изкъртена и са сложени ВиК тръбите, трябва ми прецизен човек да измаже три от стените, да сложи гипсокартон на четвъртата, да нареди плочки 60х60 см и да постави окачен таван.

# 3 745
 • софия
 • Мнения: 10 051
Да, Диан работи много добре, но, за съжаление, когато ми трябваше майстор преди 3 месеца не успях да се свържа с него. Към някакъв момент бях чела, че е заминал в чужбина.

# 3 746
 • Мнения: 4 602
Скрит текст:
За баня в София е Харито от Дружба. Ще взема от мъжа ми номер и ще редактирам поста утре. Бонус е, че обича да слуша рок и да пее, много е добър и като човек. Работи чисто и бързо, с отношение към детайла. Пуши докато работи,  ако някой го притеснява, да се знае.
Хари - 0988675823
Аз имам резерви към Хари. Ако става въпрос за апартамент, в който ще живея и очаквам качество, не бих работила с него, няма отношение към детайла. Силно компромисен е и не е за този списък. Жалко, че не видя възможността да има нови и доволни клиенти, защото знае от къде съм намерила името му и че е имало добра препоръка за него, която той не успя да защити с работата си.
В тази тема съм намирала 90 процента от майсторите, с които сме работили и Хари е първият, за когото не мога да препотвърдя препоръката. Работи с материали, които той сам избра и не сме го проверявали за това. Не съм коментирала, проверявала, възразявала, всичко му е плащано в срок. Беше оставен в пълна свобода, веднага сме откликвали на негови терзания. Единственото, което очаквах беше да бъде направено относително качествено само и единствено това, за което е поел ангажимент, че ще направи. Хари може да е добър единствено и само в редене на плочки. Има проблем с това да изпълни лесни изисквания, които се разминават с това, което и както той смята, че трябва да бъде направено, но няма проблем преди това да обещае, след което да започне да се оправдава и мрънка. Не съм пъдар, не съм конфликтен човек, приемам, че веднъж като сме се разбрали нещо не е нужно да се повтаря, изисква изрично отново и отново. Предполага се, че сме големи и отговорни хора.

След Хари остават доста неща за оправяне, не работи чисто, вкл. съседите се оплакаха от него.

След майсторите, собствениците остават и винаги ще бъдат лице на имота. Пиша като човек, който се съобразява с тези около него, но не мога да отговарям за действията на възрастни хора, които са предупредени за елементарни норми за поведение. Винаги подходът ни към майсторите е бил пълно доверие, не сме претенциозни и изискващи, нямаме техните знания и умения, не се пазарим и оспорваме предложените от тях цени.

Моля, моето впечатление да не бъде приемано като обвинение или поставяне под съмнение на препоръката на Амфибия. При нас той не успя да отговори на добрите думи за него. Решението да избера определен майстор е мое.

Благодарна съм за всяко мнение споделено тук и в тази тема намерих майстори.

Слагам в скрит текст някои от нещата, които не приемам, че държащ на работата си майстор си позволява да допуска и прави:
Скрит текст:
Хари не пише и не иска да дава оферта. Идва оглежда и казва обща цена за материали и труд. Това е доста подвеждащо, защото след това се оказва, че има неща, които може да си мислиш, че са част от крайния продукт, но се заплащат допълнително.  Пример - когато на вилата сменяхме покрив и обсъждахме там с майстора колко ще струва той каза цена, която включваше И смяна на улуци и всичко останало, което нямам идея какво е. И това беше наистина. Да, ама при Харито това не е така. Говорим за слагане на ламинат и подови первази навсякъде, не само в помещението с ламината. След това се оказа, че цената - 150 лв за помещение 3,60 м/5 м, е само за стаята с ламината и не включва слагането на первази в един малък коридор и бокс, нищо че изрично сме обсъдили, че и там ще се слагат. Да не говорим, че предаде обекта без да са сложени первази навсякъде, където трябваше, а това беше обсъдено многократно.
Тъй като сме правили достатъчно ремонти, а и понеже държа да съм сигурна какво е говорено, бях написала съвсем основен списък с нещата, които следва да бъдат направени без да съм описвала детайлно отделните дейности, защото не съм запозната какво седи зад всеки резултат, който списък беше обсъден и Хари подписа. Питайки го защо не е направил нещо от списъка, той каза "Аз такива неща не правя, не мога да правя." Казвам му, че сме го обсъдили и той не е имал проблем, подписал се е. "Това в моя списък не го е пишело." WTF?! Списъците бяха абсолютно еднакви - за него и за нас. "Къде ти е списъкът? Дай да видим как това го няма там?" "Не го знам къде е." Ами, не се прави така. Не съм аз тази, която трябва да знае къде е твоят документ, но ти да си позволяваш да ме обвиняваш в некоректност, когато ти самият си такъв. Грозно е. Не съм измекярка, която ще пише различни неща на един и същи документ.
Хари не обича да му се възразява и да се изисква повече от това, което той си знае и си може. Започва да говори сърдито и леко агресивно.
Хари не прави стенни плочки до тавана. Опитах да обсъдим, но добре, мир да има, не ми е върло важно. Нищо, че като собственик предпочитам плочките да са до тавана. Предаде банята с оклепана от него нова тоалетна.
При ремонта на банята и къртенето на старите плочки е отворил входната врата в резултат, на което целият етаж е бил поръсен с прах. Не си мислете, че е изчистил. Последните дни съседка му е обърнала внимание да изчисти, защото разнася мръсотия, а той ѝ е казал, че няма кофа и парцал и не можел да чисти.
Стените бяха боядисани около съществуващи контакти, нищо че около 100 пъти беше помолен да ги свали. Познайте дали не останаха контакти.
Таванът е боядисан около налични осветителни тела. От началото се знаеше, че ще се боядисват таваните и не знам за нормален майстор, който боядисва около. Вчера го питам защо е така и какво правя като сваля да сменям лампите. Той, облечен в цивилни дрехи започва да обяснява как той (кой е този той не ме интересува) искал допълнително пари за свалянето и Хари, ей сегичка щял да ги свали и да боядиса около тях. Това в деня, в който трябва да предаде ключа, защото е свършил всички уж.
След слагане на ламината е сложил вратата на стаята, която се отворя само до някъде и дере пода, защото нивото се е повдигнало, но той не я е отрязал.
Нито една от съществуващите мебели не беше завита. Точно обратното. Скрин се ползваше за подложка за кофи и строителни материали, а столове с плат - за качване върху тях и слагане на материали. Общо взето нямам идея как и дали подлежат на почистване. Столовете ще трябва да се претапицират.
Не смятам и че цените са ниски. За таван 3,60*5 м, по негови думи направена 3 пъти шпакловка и боядисване - 560 лв.
Повече не искам да пиша, има още доста неща. Слагам няколко снимки на предаден от "майстор" Хари обект.


Това монтиране на абсорбатор с по този начин висящ кабел, който беше обсъждан и правена бележка, струва 50 лв.

Така боядисва. Определено "има отношение към детайла":


Ужас! За това от мен един съвет - на майстор се виси на главата! Взима се отпуска и се виси ЕЖЕДНЕВНО!

# 3 747
 • софия
 • Мнения: 10 051
Ами не, с майстор не му се виси на главата. За това е майстор и си върши качествено и с отношение работата. Другите са мърлячи. Не съм висяла на главата на Емилиан Бориков.

# 3 748
 • Мнения: 419
Аз лично не стоя с майстори и не ги вардя, не взимам отпуска, не ги храня, не правя кафета. Обсъждаме какво искам, като съм склонна към диалог и го оставям Да работи. Давам пари само за материали преди да е почнал. Всичко друго след като си го е изработил

Общи условия

Активация на акаунт