БЯЛ СПИСЪК за майстори по всякакви ремонти

• 1 080 610
  • 4 992
  •   1
Отговори
# 4 440
Здравейте,
може ли някой да ме ориентира как вървят цените за ремонт на тоалетна. Малко помещение, метър на метър и 20?
Цената, която ми обявиха ми се струва безумна 2500 лв!!!!
Много зависи какъв ремонт визирате, то може да е малко, но ако трябва да се изкърти всичко да се поднови ВиК, ел инсталация и т.н. ще отиде там някъде. Сметнете общата площ на плочките  (под, стени), тавана с какво ще е и погледнете колко е труда за лепене на изчислената площ в сайтове на фирми, за да се ориентирате. Като страничен наблюдател мога да споделя че скоро роднина ми сподели че в северозапада за една баня с тоалетна може би 2 пъти по-голяма от вашата са му искали 4500лв. Може цените да са ок - вскичо поскъпва, но моята заплата си стои непроменена от 2 години Confounded - ако не Ви е наложително, може да поизчакате мисля че след есента ще поспаднат цените, но не съм сигурна.

# 4 441
  • София
Благодаря за бързия отговор Simple Smile
Тоалетната е с изцяло подменен вече водопровод с изводи за сруктура за вграждане. Няма да има мивка.
Трябва да се постави структурата, да се смени фаянса и да се скрият едни тръби на едната стена. Като старите плочки са изкъртени.
Разгърнатата площ на помещението по груби сметки е не повече от 9 квадрата.
Знам, че за такива малки помещения не се смята на квадратен метър, но ако се сметне, наистина цената е брутална. Като добавим и материалите, не ми се мисли колко ще ни струва...

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 15:42 от Vivi4ka

# 4 442
Такива са цените.

# 4 443
  • София
Вие сте ползвали скоро ли?  Питам, за да се ориентирам от позицията на ползвател или от предлагащ такава услуга  го споделяте Wink
Благодаря Simple Smile

# 4 444
Това е и моето мнение.

# 4 445
  • Сф
Вие сте ползвали скоро ли?  Питам, за да се ориентирам от позицията на ползвател или от предлагащ такава услуга  го споделяте Wink
Благодаря Simple Smile
Е, това е малко грубо към потребителката. Вие търсите , не тя . Все едно аз да ви
кажа да викнете 5 човека за по 30 лева оглед примерно  и ще добиете представа за цените. И може би така трябва да направите. Как някой оттук ще ви каже колко точно ще вземе някой да ви направи тоалетната??? По- добре пишете имам 1000 лева, има ли желаещи? Същата работа.
Цената не е брутална , само това ще ви кажа. Пък вие си правете сметка кой и как.
П.п. ако не бъркам , потребителката malinkap няколко страници преди вашия пост беше писала за ремонтите, които е правила.
Като потърпевш, нали това питахте? Също по Фейсбук има строителни групи, може да снимате , да пуснете запитване и ще стане нещо като търг Simple Smile Безплатно е поне. И ще се ориентирате горе долу колко. Ако стане много смешно в коментарите, значи сте далеч от цената.
На какъв ще попаднете също няма гаранция.
Вашата заплата не е вдигната, аз пък не мога да ходя , но ..на кой му пука в магазина ? Просто..нелепо е това ..

# 4 446
Майсторите си вдигат цените, защото инфлацията е страхотна и искат да си купуват същите неща в магазина, каквоито са си купували миналата година. Човек може да се позамисли дали да не се понаучи някои неща да си ги прави сам.

# 4 447
  • София
Благодаря Simple Smile
Е, това е малко грубо към потребителката. Вие търсите , не тя . Все едно аз да ви
кажа да викнете 5 човека за по 30 лева оглед примерно  и ще добиете представа за цените. И може би така трябва да направите. Как някой оттук ще ви каже колко точно ще вземе някой да ви направи тоалетната??? По- добре пишете имам 1000 лева, има ли желаещи? Същата работа.
Цената не е брутална , само това ще ви кажа. Пък вие си правете сметка кой и как.
П.п. ако не бъркам , потребителката malinkap няколко страници преди вашия пост беше писала за ремонтите, които е правила.
Като потърпевш, нали това питахте? Също по Фейсбук има строителни групи, може да снимате , да пуснете запитване и ще стане нещо като търг Simple Smile Безплатно е поне. И ще се ориентирате горе долу колко. Ако стане много смешно в коментарите, значи сте далеч от цената.
На какъв ще попаднете също няма гаранция.
Вашата заплата не е вдигната, аз пък не мога да ходя , но ..на кой му пука в магазина ? Просто..нелепо е това ..

Здравей,
Не виждам с какво обидих потребителката с питането си дали е ползвател или човек, който предлага такива услуги, защото в тези случаи и  гледната точка е различна. Не виждам какво може да ви звучи като заяждане в случая. Просто въпрос.
Точно обратното, вашето звучи като заяждане. Не съм определяла бюджет. И това, че питам и ми се струват много не означава, че имам бюджет 1000 лв!!!!

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 15:43 от Vivi4ka

# 4 448
Тоалетната е с изцяло подменен вече водопровод с изводи за сруктура за вграждане. Няма да има мивка.
Трябва да се постави структурата, да се смени фаянса и да се скрият едни тръби на едната стена. Като старите плочки са изкъртени.
Разгърнатата площ на помещението по груби сметки е не повече от 9 квадрата.
Знам, че за такива малки помещения не се смята на квадратен метър, но ако се сметне, наистина цената е брутална. Като добавим и материалите, не ми се мисли колко ще ни струва...
В този случай Ви извиват ръцете, защото работата ще е малко като обем и затова завишават цените. Ако трябваше по-мащабен ремонт да им възложите, тоалетната щеше да Ви излезе около 1000. За съжаление при строителите е така - малките ремонти са доста по-скъпи.

# 4 449
  • Сф
И аз не искам да ви обидя, съжалявам ако само това ви е направило впечатление от поста ми. Казвам  ви също, че може няколко човека да извикате, които да ви дадат цена. Мисля тогава ще се получи някаква средна цена като очакване и действителност. А и вие сама сте определили цената като " брутална". Ами...не бих използвала такива думи. Цената е такава каквато кажат в крайна сметка. Същото го играх с ремонта на колата. В крайна сметка намерих близък , препоръчан , който обстойно я огледа и каза какво да очаквам.  И после взех решение къде точно да я правя. И там е поскъпнало ужасно! Имаше списък тук на майстори , може да го прозвъните. Но лично аз не вярвам да си ви казали много по- висока цена за труд  от реалната. Защо? Той поне е видял и си е преценил труда . Викайте още хора с оферти  и си преценете.

# 4 450
  • sofia
Здравейте,
Можете ли да ме ориентирате каква е цената за монтаж на спот/луна с открит монтаж? Имам 24 бр и ми се иска да си направя сметката предварително.

# 4 451
Здравейте - и аз искам да попитам към кого да се обърна за монтаж/връзване на интернет и тв сокети (така ли се наричат). Чудя се дали електричар би се справил?

# 4 452
Здравейте - и аз искам да попитам към кого да се обърна за монтаж/връзване на интернет и тв сокети (така ли се наричат). Чудя се дали електричар би се справил?
Може и да се справи ако е запознат с това. Но принципно работата на електричаря е да докара тока до устройството, а не да му прави настройки. Защо не се обърнете към доставчика на интернет? То си е тяхно задължение да ви настроят устройствата, които ще ползват тоя нет. Безплатно, като част от услугата, която плащате.

# 4 453
Търся добра фирма или майстор за монтаж на камера на камина на дърва с топъл въздух и към нея коминно тяло от метал в изградена стара камина и комин за София. Тоест камерата я нямам, но преди да взема нещо, предпочитам да зная дали ще стане точно това, което съм харесала с минимално или никакво къртене, че ми е в хола.

# 4 454
Здравейте,

Дадоха ни оферта за довършителн ремонт на апартамент в новопостроен обект, но цените ми се струват високи и искам да се консултирам с вас. Знам, че цените се вдигнаха последните месеци, но си нямам идея какво да очаквам като средна цена. Това е офертата, която ни дадоха:

Цени само за труд:
Шпакловка до 3 ръце до латекс -24лв/м2
Гранитогрес подове с грундирване -85лв/м2
Первази-20лв/м
Баня плочки -110лв/м2
Боя стени тавани с грундирване -12лв/м2

Какво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт