БЯЛ СПИСЪК за майстори по всякакви ремонти

• 1 081 806
  • 4 992
  •   2
Отговори
# 3 435
petiaivanov, не е възможно нито душ в тоалетната, нито тоалетна в банята. Ако мястото позволяваше, щяхме. Атова и сега се чудим, дали да избиваме стената между двете.  Тоалетната е малка и тоалетната чиния е сложена така,че няма място за мивка. За да й сменим мястото е още по-голяма хамалогия и разбиване. Иначе благодаря за идеите.
Щом ще правите цялостен ремонт на апартамента и помещенията /баня и тоалетна/ са едно до друго, моето мнение е да избиете стената и да ги обедините. Още повече щом казвате, че в тоалетната няма мивка и няма сифон на пода. Последното може и да го прежали човек, ама без мивка в тоалетната в 21 век е абсурдно. По принцип има много малки мивчици, точно колкото да си измиете ръцете - правоъгълни, ъглови, с отвор за смесител на тях или за стенен смесител; хигиенните душове също са разнообразни; има и тоалетни чинии с мивка над самото казанче - водата от измитите ръце се излива в казанчето и така пестите и вода, и място. А защо не е възможно слагането на тоалетна в банята? Няма място ли? Къде е отходния канал? Така или иначе ще къртите, проучете възможностите на канализацията. Във форума има много хубава тема за баните.

# 3 436
petiaivanov, не е възможно нито душ в тоалетната, нито тоалетна в банята. Ако мястото позволяваше, щяхме. Атова и сега се чудим, дали да избиваме стената между двете.  Тоалетната е малка и тоалетната чиния е сложена така,че няма място за мивка. За да й сменим мястото е още по-голяма хамалогия и разбиване. Иначе благодаря за идеите.

Нашите са отделно банята и тоалетната и е супер. Тоалетната не е мокро помещение - на пода имаме плочки, на стените тапети, имам хигиенен душ и толкова. За миене на ръцете - банята в съседство.

Последна редакция: пн, 20 май 2019, 12:42 от DeltaAzimut

# 3 437
Препоръчвам едно слабичко, пъргаво момче от Цалапица - Стоян, за покриви, улуци, измаза ни комините също.

Видях да прави покрива на съседи и ми хареса как работи. Те го видели да прави покрива на друг съсед от другата страна - всички сме доволни от него. Върви леко и не троши керемидите, за разлика от други, с които сме работили преди години.
Доколкото знам - работи из Пазарджишко, Пловдивско, Асеновградско - където го повикат там ходи.

Ако някой се интересува да ми пише - ще ви дам телефон за връзка, за да не звучи като реклама.

# 3 438
  • на правилното място, в точното време
 В четвъртък сме уговорили трима майстори да дойдат на оглед и да дадат оферти. Двама са от тук. Благодаря на споделите! Flowers Tulip След като приключи и нашата сага ще споделя отзиви.
Ще видим те какво ще кажат за обединяване на двете помещения

# 3 439
В четвъртък сме уговорили трима майстори да дойдат на оглед и да дадат оферти. Двама са от тук. Благодаря на споделите! Flowers Tulip След като приключи и нашата сага ще споделя отзиви.
Ще видим те какво ще кажат за обединяване на двете помещения

Майсторите ще ти кажат, това, което тях ги устройва и както на тях им е по-удобно. Помисли, кое ще е по доброто решение за теб и семейството ти, реши какво ще правиш, а на майсторите кажи какво точно искаш да се направи, да ти дадат оферта въз основа на това, което искате, без да им позволяваш да те разубеждават. Все пак ти и хората с които живееш ще ползвате помещенията, не те. И ще се повторя, но от опит го знам, майсторите казват това, което на тях им изнася! 
Ние преди десетина години бутнахме стената между тоалетната и банята и зазидахме едната врата и това беше най доброто решение за нас, много съм доволна от избора, който направих тогава, защото имаше много съветници, които ме разубеждаваха, добре че не ги послушах, но не сме и много хора у нас, предполагам при многочленно семейство би било проблем, не знам... Аз дори смених местата на душа и тоалетната, което беше трудно за изпълнение, заради мръсния канал, но не и невъзможно. Е, аз не им исках мнението на майсторите по този въпрос, но непрекъснато ме питаха "защо?", не могло ли да не се местят, ми... не, не може, така съм си направила проекта, така ми харесва и така го искам, който може да го направи, може, който не може да си ходи! И за миг не съжалявам за всяко решение, което взех за това помещение, сега е така както аз си го измислих, както на мен ми харесва и си ползвам всичко с кеф. Близките ми в началото, не бяха много убедени, че съм на прав път, но, когато всичко стана готово, се съгласиха, че това е било най-доброто и рационално решение, та така, сега всички сме доволни.
Пожелавам ти и на теб, да избереш най-правилният за вас вариант и да си доволна от резултата!

Последна редакция: вт, 21 май 2019, 02:41 от VDNA

# 3 440
  • София
Оставете си тоалетната отделно.Продават тоалетни чинии с мивка върху тях.А в банята можете да сложите втора тоалетна

# 3 441
Цитат
Майсторите ще ти кажат, това, което тях ги устройва и както на тях им е по-удобно.

Това е една много голяма истина.
Повечето майстори като им кажеш какво искаш и се почва, ама защо, ама така е по - добре, ама не ти трябва.
Дори съм бил потърпевш от такава игра на псевдо майстор. Накрая се усетих, че всъщност на него му е по лесно да стане по начина, по който ми го препоръчва.

# 3 442
добър ден  обръщам се за малко помощ, търся човек за боядисване на тавани, искам да ми монтира нови осветителни тела след това и корниз(стария)
за лепене на тапети съм звъняла къде ли не и все и ми откават, затова може би ще ги лепя сама..
ако може да ми пишете на лични с препоръки за град Пловдив става въпрос

# 3 443
Преди 3 години в Карпет макс предлагаха услуга лепене на тапети.

# 3 444
Преди 3 години в Карпет макс предлагаха услуга лепене на тапети.

Все още предлагат. Информацията  е от преди 3-4 месеца, но говоря за София. Една от служителките предложи, но не я разбрах тя на личен принцип ли щеше да дойде или е услуга на магазина. Не стигнахме до там, защото решихме да пре-шпакловаме и минахме на латекс.

# 3 445
да благодаря утре ще ида до карпет макс и ще питам на място Simple Smile
искам да попитам нормално ли е да се поставя новия паркет върху стария ?

Последна редакция: пн, 27 май 2019, 14:13 от peppermint

# 3 446
  • София
Peppermint@  Ако редите ламинат отгоре, може да оставите паркета, но ако слагате паркет върху паркета, тогава ще вдигнете много нивото и ще трябва да режете врати. А пък ако височината на дома ви е 2,20, може и мебелите да се налага да режете Simple Smile)) Работя като тонрежисьор и  в студиото сложихме ламинат върху звукоизолационния под Simple Smile Хем, мерихме и търсихме най-тънкият, сега трябва вратите да режем Simple Smile Колкото до тапетите- аз също сам се научих да ги лепя Simple Smile Ама ще съжалите, че не сте ги свалила и не сте праснала един латекс Simple Smile Гледайте поне да бъдат без шарка Simple SmileЧе напасването е зверска и изнервяща играчка Simple Smile

# 3 447
благодаря за насоките Simple Smile исках да кажа ламинат....все се бъркам Simple Smile

# 3 448
Здравейте! Имаме апартамент във Варна, център, удобен за спиране, разтоварване и всякаква строително-ремонтна дейност. Етажът е първи. Искаме да направим добър ремонт. Това включва: остъкляване на тераса, основен ремонт на баня+тоалетна, шпакловане и боядисване на стаите /3 броя/, поставяне на нова дограма.

Търся препоръки за фирма, бригада или отделни майстори, работещи към момента /2019 година/

Благодаря предварително!

# 3 449
  • Тра-ла-ла
Пловдив - моля за координати на добър майстор-алпинист за външна изолация на усвоена тераса.

Да е много на ТИ с технологии и материали, защото казусът е малко заплетен.

Общи условия

Активация на акаунт