Болничен по време на бременност

• 110 550
  • 825
  •   1
Отговори
# 765
  • Пловдив
sisindora ,поправила си предния си пост след като вече съм ти отговорила-не е коректно така.излиза,че не мога да смятам Crossing Arms

# 766
 Embarassed извинявай,не се сърди,нова съм в форума и все още незнам кое как го правя-извиняавй  bouquet

# 767
Благодаря и за отговора на въпроса ми  Simple Smile

# 768
  • Пловдив
при новите данни-обикновения болничен 400 лв месечно
болничния за бр и раждане и през 410 те дни-390-400 лв

# 769
  • София
Здравейте,
искам да помоля за съвет, ситуацията е малко объркана.
Преди няколко дни изкървих, отидох до Шейново, назначиха ми лечение, но за болничен трябваше да стоя в болницата и се отказах.
Оказа се обаче , че лекарката , която ми води ЖК е отпуск до 22.08. вкл.
Отидох при личната, тя ми издаде болничен за 12 дни, до 19.08. вкл, като 20 и 21 са събота и неделя.
Сега не знам кой може да ми удължи болничния.
Гинеколожката ми би могла да ме прати на ЛКК, но чак на 23.08., като се върне на работа, а оттам не знам дали може да издадат продължението с няколко дни назад.
Има ли някъде платена лекарска комисия или нещо подобно, където да ида, да си платя и да ми оправят болничния, пък за следващото продължение вече ще си ме прати лекарката по ЖК?
Другият вариант е да се върна за 1 ден на работа и на 23.08 да ми издадат нов болничен, но предусещам, че работодателят ще изпищи на умряло, щото нов болничен значи, че трябва да плаща още 3 дни от него си.
Ще съм благодарна за всеки един съвет bouquet

# 770
  • Пловдив
Marleen,не е трябвало да се отказваш от престоя в болницата при това затегното положение с болничите.не е толкова страшно да си в болница,а и щом си изкървила
сега чакаш твоята лекарка да се върне и да те предложи на ЛКК-ще ти го издадат от 20 ти .не е проблем,че ще е за няколко дни назад

# 771
  • София
Elfita ♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥ , благодаря ти за бързия отговор Hug

# 772
Каква точно е процедурата за болничен? На прегледа гинеколога ми го издава или дава предписание за такъв и отивам на ЛКК? Че на 20-ти съм на преглед и ако мога ще си пусна тогава още болничен.

# 773
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз попитах мога ли да си взема болничен и тя ми каза да.При мен тя лично ми го даваше не съм ходила на комисия.

# 774
  • Пловдив
Каква точно е процедурата за болничен? На прегледа гинеколога ми го издава или дава предписание за такъв и отивам на ЛКК? Че на 20-ти съм на преглед и ако мога ще си пусна тогава още болничен.

първо ще ти издаде един еднолично и после на комисия.болничен от ЛКК не се издава веднага-чака се.казват ти дата и чак,на която да се явиш.гинекологът ще ти обясни

Аз попитах мога ли да си взема болничен и тя ми каза да.При мен тя лично ми го даваше не съм ходила на комисия.

за колко дни ти е издавала сама болничен.не повече от 14,нали

# 775
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
От края на април до 31.07.

# 776
  • Пловдив
От края на април до 31.07.

болничните за повече от 14 дни са с комисия.не може еднолично само от нея.загледай се,че имаш подпис на повече от един лекар.т.е освен нея още един или двама
ако е член на ЛКК,може и сама да си подписва колегите-бях свидетел на издаването на такъв болничен уж от ЛКК

# 777
  • София
Здравейте,
имам още веднъж нужда от вашата помощ.
ВЪпросът ми е следния- при положение, че гинеколожката, която ми води ЖК, си удължава отпуската (няма и заместник), може ли личния лекар да ме прати на ЛКК с талон за удължаване на болничния. Проблем ли би било и дали от ЛКК могат да ме върнат? Първичният болничен също е издаден от личния лекар.
Благодаря ви!

# 778
  • Пловдив
Здравейте,
имам още веднъж нужда от вашата помощ.
ВЪпросът ми е следния- при положение, че гинеколожката, която ми води ЖК, си удължава отпуската (няма и заместник), може ли личния лекар да ме прати на ЛКК с талон за удължаване на болничния. Проблем ли би било и дали от ЛКК могат да ме върнат? Първичният болничен също е издаден от личния лекар.
Благодаря ви!

може,да

# 779
  • София
Благодаря, Елфита, така ще направим с личната.
Дано тия от ЛКК не се запънат нещо.
Много са дръпнати в нашата поликлиника.

Общи условия

Активация на акаунт