Как се прави КАВЪРМА ?

  • 27 559
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 5 362
никакви фиксове не ползвам!Много лук,месо на късчета,пипер,ако има и зелен и червен,подправки - черен пипер,чубрица,малко вино,а ако нямам вино,една капачка ракия.Много вкусно става...
И аз съм така-не харесвам фиксовете Whistling
Правя я по същият начин като pina.Със свинско или с пилешко месо.

# 16
# 17
  • София
  • Мнения: 2 671
никакви фиксове не ползвам!Много лук,месо на късчета,пипер,ако има и зелен и червен,подправки - черен пипер,чубрица,малко вино,
За моята рецепта на 1/2 кг месо от бут трябва да се добави и 1/2 кг. гъби и червен пипер. Иначе общо взето е същото Peace
"Цаката" на кавърмата е да се готви в глинен съд на бавен огън Peace

# 18
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Свинската кавърма правя така - запържвам месото нарязано на кубчета, с много лук нарязан на едро. Като поомекне слагам червен пипер, черен пипер и сол и чаша вода. Като поври малко добавям червени печени чушки нарязани ситно и едно бурканче гъби. Накрая слагам и малко червено вино за аромат. Пробвайте става вкусно

Така я правя и аз, но без виното. И след заптъжката я разпределям в гювечета и я пека във фурната за кратко.

# 19
  • в ябълковата градина
  • Мнения: 1 706
Аз също съм за пилешка кавърма с фикса на Маги.
Много добре се получава.

# 20
  • Мнения: 157

Да, и аз съм правила - като за начинаещи е супер.

Общи условия

Активация на акаунт