Да кажем дружно "Добър час" на нашите деца във първи клас /4/

• 27 517
  • 305
  •   1
Отговори
# 165
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Аз лично си оставих 1 от двете седмици , които мога да ползвам през лятото за седмицата преди 1 учебен ден.И за него де. Морето го минахме набързо , но си знаех , че ще ми трябва малко време за да оборудвам вече двама ученици и да уважа първокласника , естествено.
А за раниците- важно е да е удобна , но дали ще е здрава май не зависи много от цената и марката. Първата раница на дъщеря ми я взех за 15 лв и беше най- обикновена- китайска, но с много джобчета и функционална. Изкара с нея 3 години и накрая я махнах , защото и омръзна.Иначе си беше здрава. Взех в 4 клас на Габол- уж маркова , изглеждаше много масивна, но и тежичка и... трудно изкара с нея две години. Накрая се разпадна. Така че не се хвърляйте на раници за по сто лева, които ще се търкалят по земята и ще ви е жал да ги гледате. Марковите- за по- късен етап- като посвикнат да си ги пазят.Поне такова е моето мнение.
Момчешки мами, кажете откъде хубави и горе-долу официални обувки за 1 учебен ден???
Аз нещо не мога да си харесам. newsm78

# 166
Аз съм в майчинство, така че денят не ми е проблем. Мъжът ми работи всяка събота, но ще вземе отпуска.

# 167
  • София
Слава богу и двамата с мъжът ми имаме разбрани шефове, та дори няма да ни се налага да си вземаме дни  - просто ни пускат.

Да, ще давам имуностимуланти - Ад Ликуидс. Миналата година бях много доволна. Дано и тази да имам здрави деца, ходещи на училище и градина.

# 168
  • При хората, които обичам
Аз няма да ходя на работа на 15, защото на 07 съм си все още в отпуск, т.е. - ще имат да ми връщат ден.
А първата седмица от училище ще си я посрещам аз. После ще я поеме гледачка.

# 169
  • Варна
И аз съм в майчинство, пък и работа нямам!  Mr. Green Мъжът ми ще може да позакъснее, на линия ще сме и тримата (с малкия).

Да, ще давам имуностимуланти - Ад Ликуидс. Миналата година бях много доволна. Дано и тази да имам здрави деца, ходещи на училище и градина.

Четох много вчера за него. Замислям се сериозно...

# 170
 Crazy Взех си 20 дни отпуска, че от две години не съм излизала.

А за раницата: И аз бях полетяла да купувам от по 100 лева, ама като сложихме една такава на раменете и хлапето като се огледа в огледалото - не се хареса. Раницата една голяма - широка и висока, като на свинче звънче стоеше. Е, има разни спайдермени батмани и прочие, ама според мен не стават за дребни първокласници.
Продължаваме да търсим.......

# 171
  • Пловдив
И аз ще си взема ден отпуск за 15.09. Винаги си взимам за първия учебен ден и след тържествената част с приятели водим децата някъде за обяд и на забавление някакво. Превърнахме го в традиция. Баща им не идва, прекалено е натоварен, а и аз не виждам смисъл чак толкова. Иначе, мислех да си взема и още няколко дни, но ще стане прекалено, едва ли ще има нужда и полза най-вече.

# 172
  • sofia
Здравейте! Включвам се и аз в темата. Дъщеря ми, Калина, ще е в първи "а" клас в 125 СОУ "Проф. Боян Пенев" - София.

Калина си хареса раница и я купихме. Тетрадките ги купих от Метро. Останалите пособия, книжки, сборници, боички ще ги купим след родителската среща, която трябва да се състои в началото на септември. Не бързам изобщо с пазара. Вече има всичко и навсякъде. Изобщо не съм притеснена дали ще набавим всичко навреме, защото в първата книжарница има всичко. Ама явно съм претръпнала, защото тоя урок го минавам за 3-ти път. Макар че това беше толкова отдавна, та все едно ми е за първи път. Пък и си починах малко от училищни проблеми, защото баткото беше абитуриент миналата година.

# 173
Мислех да взема една седмица отпуск, за 15.09 и няколко дни след това. Шефът ми не е на същото мнение Confused, така че само на 15 ще почивам.
Не мисля да давам имуностимуланти, не боледува често, спортува, така че нямам притеснения.
От днес вече има и телефон, подариха и го баба и и дядо и, аз още не съм го виждала, обадиха ми се  Laughing, личеше си, че всички са доволни  Laughing

# 174
Де ВАня, ще вземате гледачка за първокласничката ли? За цялата година ли?

# 175
  • Балчик
Аз не мога да ползвам платен- учителка съм и не ни разрешават през учебната година да ползваме платен. Досега бях в отпуска цяло лято. А за 15 -ти няма да ме пусне със сигурност,макар че тази година няма да съм класна и присъствието ми в училище няма да е от особена важност. Ще трябва да жертвам единд ен за неплатен, но поводът си заслужава.

# 176
  • Пловдив
Като стана въпрос за детегледачки за първокласници...Една приятелка, начален учител с 10г. стаж, е решила тази година да организира нещо като "частна индивидуална занималня за първокласници". Ще бъдат група от 5 или 6 деца, от първи клас, от едно училище, ще ги взема след часовете от учителката им /на обед/, ще ги води в стола на училището да обядват /ако родителите им желаят/, след това - в дома си, живее близо до училището, там ще им помага с домашните, ще играят, при хубаво време ще са и на разходка, ще ги развежда по домовете им след 18.00ч. Таксата ще е на ден на дете - 5 лв.
Това го пиша не с цел реклама - тъй като мисля, че тя си е намерила вече деца, а като идея за родителите, които имат нужда или за безработни учителки.... Peace

# 177
Точно такова нещо търся и аз, да не е занималня, а 2-3 деца в дом, може и в нас и някой да ги занимава, но все още не съм намерила, а 15.09. наближава, имам и резервен вариант, но при крайна нужда ще го ползвам.

# 178
  • София
Ние така или иначе БГ празници не отработваме Wink, така че на 15.09. ще съм си свободна да отида и да си заведа синчето до школото. Hug
Ама такива официални костюми и пр. -не, не смятам да инвестирам в тях Stop. По добре една книжка да му купя хубава по случай Първият учебен ден. Laughing bowuu

# 179
  • София
Моя първолак е Кристиян и ще е в 19 ОУ.
Раница не сме купували,но си има нова от Росиньол която си я спечели от едно състезание на ски и с нея ще ходи.
Все още нищо не съм купувала за у-ще.Имам списък но ще чакам и последната родителска среща другата седмица и тогава.
Дрешки имаме за първия учебен ден,но нямам да ги носи защото ще го пропуснем-ще сме на почивка все още. Peace

Общи условия

Активация на акаунт