Германската Нова Медицина на д-р Хамер

• 130 813
  • 884
  •   1
Отговори
# 255
Сега ще прегледам английския източник и ще се опитам да събера инфо Hug

Едно общо твърдение намерих бързичко: While the brain stem (the oldest part of the brain) is programmed with basic survival issues like breathing, reproduction and food, the cerebrum (the youngest part of the brain) is concerned with more advanced themes such as territorial conflicts, separation conflicts or self-devaluation conflicts.

как си с английския?

Последна редакция: пт, 26 окт 2007, 12:07 от .:.Stef.:.

# 256
  • София
Здравейте, изключително интересна тема Simple Smile
Мен ме интересува също кръвоносната система, сърце, повишен пулс и високо кръвно налягане. Има ли преведени статии за това?

# 257
здравейте,
много ме заинтригува темата, започнах да я чета от известно време, но покрай малкия, не мога да смогна да стигна до края. Е днес и това стана. Немския не знам, но с английския се справям. Искам и аз да благодаря за положения труд за преводите, и за дадените линкове. Попрегледах английските. Но търсех специално за кожните проблеми, защото това в момента ме вълнува много.
Ако можете, по-запознатите, да дадете някакво мнение - Синът ми е на 6 месеца, и има ужасно изразена детска екзема (АД), днес казаха, че било себореен дерматит, и предписаха хидрокортизонов крем. Започна когато беше на 2 месеца, с много малки петънца, едно на бузката и две симетрични на двата глезена. Но минаха, само с увлажняващи кремове. Когато беше на 4 м. и половина, се появиха пак, и полека лека се влошиха, а сега доста големи, с мехурчеста повърхност и на доста места. И се питам, какъв конфликт може да има това детенце? Не сме се разделяли за повече от 2 часа, тогава е бил с татко си, не с чужд човек, кърмено е изключително до 5 1/2 м. Заедно сме от първата му минута на бял свят. как бих могла да му помогна?
Май стана много обяснително  Blush . БЛагодаря ви пак, продължавам да следя темата с голям интерес Simple Smile

# 258
Кронки
Невродермита не е наследствен (макар,4е се твьрди официално определен процент).
Петното крьгло ли е с силно zачервен рьб,сьрби понякога,леко е грапава кожата?
Може и трите да сте имали един и сьЩи конфликт...Може да сте се сдьрпали zа неЩо...предмет например.Според периода на реШаване на конфликта иzбиват петната.При всеки е раzлично.

Появата на внеzапен страх говори най ве4е zа попадане на "ШИНА".Обьрни внимание какво се случва точно по време или преди страха ти...Някаква муzика,мирис,действие,което да напомнят zа минало иzживяване...Те те "качват" на Шина автоматично.

SafeHeaven
Има таблица,но нямаме право да я сложим тук,Ще ни хванат....Работим по вьпроса да стане достьпна след време на друго място в нета,достьп с парола.
Проблеми с крьвта...е много обЩо каzано...ВЕните,раzШирени ако са,са обикновено наследствени или от механична/фиzиологична недостатьчност.
Иначе крьвта спада кьм конфликтите на самочувствието.Както и костите,които я проиzвеждат.

Алекси,
Сьстоянието може да е след ваксини...  Flutter

# 259
Появата на внеzапен страх говори най ве4е zа попадане на "ШИНА".Обьрни внимание какво се случва точно по време или преди страха ти...Някаква муzика,мирис,действие,което да напомнят zа минало иzживяване...Те те "качват" на Шина автоматично.
може ли малко повече за тази ШИНА, макар че май схванах за какво става дума...
на мен ми се появява подобен страх и ужасни мисли, когато ще пътуваме или когато мой близък пътува с кола...зная, че е в следствие на 2 леки катастрофи и по-специално на първата, която беше съвсем незначителна, но пък при втората бях бременна...и какво мога да направя по въпроса?

# 260
Кронки,
мога ли и аз да поразсъждавам върху твоите проблеми със страха или да с4итам,4е си приклю4ила?

# 261

А проблемите с кръвоносната система за какъв конфликт говорят? Проблеми с вените най-вече.

Разширените вени май се породяват от конфликт "Всичко аз правя, всичко на мой гръб лежи, поемам цялата тежест за нещо"

Здравейте, изключително интересна тема Simple Smile
Мен ме интересува също кръвоносната система, сърце, повишен пулс и високо кръвно налягане. Има ли преведени статии за това?
Значи в статиите имаше даден пример с един елен май беше, който остарял и един по-млад елен започнал да ухажва женската му и ... го прогонил от територията му. В случая зависи за кое човек приема своя територия и къде има проблем - работата, дома, съпруга или нещо друго. След като е прогонен този елен лежал болен там известно време и ако намери сили да продължи да се "бори" или с други думи да се себедоказва се връща от там където са го изгонили. Ако не - умира от инфаркт май беше.
Според мен, когато говорим за хората, учестен пулс се получава от прекалено безпокойство, а високо кръвно от несподеляне и неговорене по проблемите, от затваряне в себе си и водене на битките сам, човек който не търси помощ от други хора, а същевременно само се ядосва на грешките си, човек който иска да е по-силен, защото чувства слабост и враждебност в обкръжаващата го среда. Но според мен с един разговор, такива хора могат да се убедят, че не бива да бъдат толкова черногледи и трябва да започнат да взимат решения за своя живот, да бъдат по смели и оптимисти.

# 262
чета темата от самото и начало и бях озадачена, че е ясна причината за заболяванията, но няма даден метод за лечение. наскоро се срещнах с лекар, практикуващ  холотропно дишане.чрез него се достига в състояние на отключване на конфликти, за които дори не подзираме. например стрес изживян дори и в минали прераждания(за тези които вярват); стрес преживян като дете, бебе ,когато още не си чул за психология и за начините да "се предпазваш от негативни емоции". дали това е някакъв метод от ГНМ. Според този лекар когато човек се заинтересува от алтернативна медицина, започва да вижда как всичко е едно и също: дали тибетска, народна или индианска всички лекуват душата(с изключение на класическата медицина).

# 263
Алекси,
Сьстоянието може да е след ваксини...  Flutter

Мерси за отговора ! Мисля, че не е, защото досега са му слагани само хеп.Б поради незнание, тук не са в календара, и първи прием, на 3 месеца, на петвалентна ДТКП и хиб. Т.е. началните обриви се появиха преди ваксините, а сега 3 месеца и половина не у еслагано нищо ваксиниран, поради претърпяна операция, а после заради обривите, по наше желание ( а лекарите ни съветват да го ваксинираме)Та, сега търся отговора ГНМ. Другото ми съмнение е, че може да е алергия. Това ще бъде провено след 2 седмици.

Според този лекар когато човек се заинтересува от алтернативна медицина, започва да вижда как всичко е едно и също: дали тибетска, народна или индианска всички лекуват душата(с изключение на класическата медицина).
  yes
  май найстина е така, също и енергиите протичащи в тялото, който се отразяват в душата.

# 264
Имам въпрос.
Има една статия за зароди6ните листи.
Това доколкото разбирам става дума за деленето на зиготата.Първо се дели на 2,после на 4.След това от  трите клетки се образват 3-те зароди6ни листа-ендо,екто и мезодерма.
Какво става с 4етвъртата клетка?
Аз ли не я виждам(не е изклю4ено),или не6то липсва?

И о6те не6то интересно?
Даоистите са открили,4е лявата и дясната ноздра на носа функционират в тясна връзка с двете половини на мозъка.На около всеки 2 4аса следва едно запу6ване на една от ноздрите,което се свързва с действието на л. и д. половина на мозъка.
Това е съвсем естествено.Ако оба4е носа се запу6и пове4е от 6-7- 4аса трябва да се вземат незабавно мерки,за6тото е по4ти сигурно,4е това 6те доведе ако не поява на болести,то със сигурност до умора и депресия.Възпрепятства се приемането на прана или 4и.
Има ли не6то об6то с НГМ?
Ре6ението-не бива да се допуска запу6ване на носа.

# 265
Не знам има ли нещо общо с ГНМ, но едно от нещата, които наистина не понасям, е да ми е запушен носа. Въпреки привързаността ми към всякакви "алтернативни" методи, в такива случаи съм първа на опашка в аптеката за едно шишенце ксилометазолин. Може и да са прави даоистите Simple Smile

пп Не мен много често ми е запушена едната ноздра (без да имам хрема) - имат ли даоистите версия за това?

# 266
Да-мръсен въздух,токси4ни химикали,дим и др..Обясняват го надълго и на 6ироко с наситеността на въздуха с положителни йони в големите градове.Отрицателните йони силно намаляват съ6то от климати4ни инсталации ,затворени пространства,пластмасови мебели,синтети4ни материи по тялото и т.н. и т.н.Ре6ението-генератор на отрицателни йони под формата на йонизатори и озонатори за въздух,промивки на носа по йогииската система нети и др.

# 267
Хамер казва в интервю, че ГНМ е напълно достатъчна и при правилно използване  има 98% успех, ако не се смесват методите.
С други думи, Омега: никакви машинки за глава, никакви глобули, никакви хипнози..! Само ГНМ.
Ако искаш да ползваш друго, ползвай само него, самостоятелно или в комбинация с други алтернативни методи, но ГНМ е достатъчна сама по себе си. .В определени случаи се допуска инжектиране на кортизон, но това д-р Хамер го  е описал като изключение.

# 268
аз нещо май не разбрах...ето какво ми беше отговорил Christian по повод на едно мое питане:

Техниките zа обеzболяване се баzират на старите ни поzнати "Йога,диШане,медитации,упражнения".В много тежки случаи Хамер допуска аналгетици.Но не и на морфинова основа. Naughty

как да разбирам това "не-смесване на методите"? основното лечение става по ГНМ, а другите техники се използват за преодоляване на кризата, един вид...или не?

# 269
аз нещо май не разбрах...ето какво ми беше отговорил Christian по повод на едно мое питане:

Техниките zа обеzболяване се баzират на старите ни поzнати "Йога,диШане,медитации,упражнения".В много тежки случаи Хамер допуска аналгетици.Но не и на морфинова основа. Naughty

как да разбирам това "не-смесване на методите"? основното лечение става по ГНМ, а другите техники се използват за преодоляване на кризата, един вид...или не?

Представи си го като класическа хомеопатия. В много редки случаи и най-добрите хомеопати предписват повече от едно лекарство. Могат да ти предпишат две или пък да ти назначат хомеопатия + есенции на Бах, но това НЕ ги прави боаронци. Wink
Същото е и с ГНМ.

Общи условия

Активация на акаунт