Германската Нова Медицина на д-р Хамер

• 130 901
  • 884
  •   1
Отговори
# 285
За напиШкването ноЩем не сьм zабравил,но zасега това,което научих(и zнаех и преди) е от ревност.Стои като главен конфликт.
Chris,  HugИзобщо, ама изобщо не се учудвам това да е причината при моите деца. Ревността им  личи от 100 км. Crazy

# 286
За напиШкването ноЩем не сьм zабравил,но zасега това,което научих(и zнаех и преди) е от ревност.Стои като главен конфликт.

Christian, направо ме разби. От 3 години се мъча да намеря начин големият да не ревнува, а излиза, че малката и тя ревнувала (почти не го показва, в много редки случаи само) Sad 

Големият, главният (както си мислех) ревнивец, никога не се е напишквал. Откакто е без памперс, пишкаше по 2 пъти на ден, по-малко от възрастен човек. За мой ужас в последните 4 дена се напишква цели 2 пъти, докато гледа филмче. Направо не знам какво да мисля - има ли му нещо, пристъп на нерви ли е, на ревност ли е, на плуването ли е имал някакъв проблем (похвали се, че за пръв път скочил в басейна и си потопил главата)... Не съм си и помисляла, че може и с него да имам такива проблеми. Нищо чудно и да е ревност - баща му си беше дошъл за няколко дни след доста дълго отсъствие Crazy

Благодаря ти за включването и лека и успешна работа   bouquet

# 287
И да кажа кое според мен е в основата на всичко - секса. Тръгнах едно време да чета една дебела книга на ... как се казваше този "философ", който също поставя секса като основа на всички поведенчески проблеми. Според мен грешката на нашето поколение и на поколението на родителите ни е, че не приемат секса и удоволствието свързано с него за нещо естествено, или поне не могат да го обяснят на децата си. Мога на дълго и на широко да говоря по тази тема, но малко ме е срам  Embarassed  Mr. Green и ще си замълча за момента.

# 288
4етох,4е в Америка имало някакво движение "Дайънетикс",което използва метод за връ6тане в миналото,вследствие на което има редица слу4аи на успе6но излекуване.АКо се достигне до момента,в който болестта е атакувала 4овек за първи път и се осъзнаят кои психи4ески фактори са съдействали за появата и се стигало до излекуване.Това ли всъ6тснот разре6аването на конфликтите?...........

Omega, много е интересно това, което си написала. Аз лично хич не се кефя на движения, изобщо групиране по интереси и тотално отричане на едно или друго...
Относно това с успешното лекуване, доколкото разбрах от прочетеното до тук е: за да настъпи излекуване трябва да се работи на духовно и на физическо ниво...За духовното - откриване на причината (шока или конфликта предизвикал заболяването), задаване на множество от въпроси и намиране на техните отговори,а на физическо мозъка ти действа ....
С един приятел си говорихме по темата за алтернативните начини на лечение и дружно стигнахме до извода, че всички те имат  общи неща (предполагам,че и на вас не е убегнало), което според мен е доказателство,че истината е една, но има различни пътища за достигането й, което е чудесно, защото имаме право на избор за достигането й....едни са по-отверени за един начин, други за втори....важното е да търсиш и да искаш да я достигнеш, защото аз познавам хора, които имат нужда,но нямат вяра, нямат желание и това вече ги прави безнадежни, а мен това много ме нервира, нотехният избор е такъв.....

# 289
И да кажа кое според мен е в основата на всичко - секса. Тръгнах едно време да чета една дебела книга на ... как се казваше този "философ", който също поставя секса като основа на всички поведенчески проблеми. Според мен грешката на нашето поколение и на поколението на родителите ни е, че не приемат секса и удоволствието свързано с него за нещо естествено, или поне не могат да го обяснят на децата си. Мога на дълго и на широко да говоря по тази тема, но малко ме е срам  Embarassed  Mr. Green и ще си замълча за момента.

само секса да беше.....създадените от обществото табута са  Sick, мисленето масово е деформирано и ограничено, а ценности почти няма......

# 290
  • Варна, морето и сините вълни!

ПП  Искам да се иzвиня на всички,че дьлго не сьм писал.Имам много работа (все оЩе).

Много благодаря! Това е абсолютен и точен отговор на всички проблеми на моето дете!
Сега дори кашля от ревност smile3511 smile3511 smile3511 smile3511Не знам как да се справя с проблема.....В задънена улица съм...Отивам да мисля в ъгъла....

# 291
Mimito, и при теб ли по-голямото дете се напишква (не ми се рови назад сега)?

# 292
  • Варна, морето и сините вълни!
Mimito, и при теб ли по-голямото дете се напишква (не ми се рови назад сега)?
Да по - голямото ми дете(към момента на 5 и половина) страда много!  Чувства се пренебрегнато от както се появи малката.
Типа му като характер е обсебващ, той иска внимание на 100% и ако това ми беше до някъде възможно преди да се появи второто дете, сега е невъзможно. Но трябва да има решение на проблема! Говоря и обяснявам колко много ги обичам и двамата....но той вътре в себе си е убеден ча ние - аз, баща му и бабите  му обичаме по вече малката Confused Confused

# 293
При нас е същият случай с ревността и привързаността - по-големият видимо страда, мина през какви ли не периоди, кризи и проблеми, но досега не се беше напишквал никога, затова съм много уплашена от инцидентите тези дни.

А малката, която видимо почти не е показвала, че страда от липса на внимание или ревност, е тази, която се напишква редовно.

# 294
мдааа,за съжаление попадам на темата доста късно и материалите са изтрити,а аз не съм немско-говоряща...много моля,на когото му се занимава да си каже и да ми изпрати преводите на мейл.благодаря предварително!!!
сега да си задам въпроса-какъв конфликт бе трябвало да съм имала,за да получа в следствие на него плеврален излив в десният бял дроб(аз работя с дясната ръка).Като резултат от това боледуване аз станах чиста проба хипохондрик,за най-малкото нещо ходя на лекар,а пък сега с детето можете да си представите какво става,само да кихне и сме при лекаря-не искам да е така,знам че не е нормално,но не мога да се въздържа,страхът ми за него е по-силен от мислите с,с които се опитвам се самоубедя,че той е едно здраво дете,но е нормално от време на време да боледува.Притеснявам се допълнително,защото знам,че така само травмирам излишно детето и какво се казва в ГНМ по този въпрос-създавам ли му на него някакъв конфликт с това си поведение.
Още нещо-аз изживях и все още изживявам много тежко факта,че не можах да кърмя детето си,как да си разреша конфликта,ами ако и второто си дете евентуално не мога да кърмя?
много се надявам на отговор и да ме насочите в каква посока да търся проблемите си?

# 295
Камбанка според мен прекалено много се отдаваш на разума си. Опознай и допусни на воля емоциите си - лявата половина от тялото. Или бъркам нещо двата щата  Rolling Eyes кое беше за емоциите и кое разума?

Не се навивай сама, че няма да можеш да кърмиш детето си. Стига да искаш и да си спокойна ще можеш. Аз също изживях такъв конфликт, защото когато мойто беше на половин годинка претърпях тежка операция и се наложи принудително да спра да го кърмя. И чак онзи ден му се развиках, защото то горкото все повтаря "мляко, мляко" обича да яде кисело мляко и аз му се развиках "няма мляко  #Cussing out", а чак сега се замислям какво ми беше виновно то, че така до го стресирам. От както стана това обаче, гърдите ми сякаш почнаха да се пълнят, надуха се и сега карам татко да суче  Mr. Green (тва пак от на Хамер писанията ми щукна) И аз го имам този конфликт - постоянно ме е страх да не му стане нещо и то все кашля, но сега го свързвам с трудното раждане, с операциите и стреса след това и затова явно ме е страх. Просто още не успявам съвсем да се справя с този шок, който преживях

Последна редакция: чт, 08 ное 2007, 16:02 от Танина

# 296
И сега се чудя дали да му дам на детето пак да суче, ама мъжа ми вика, че той щял да го приеме вече като нещо по-различно  Rolling Eyes  Ох, незнам вече и аз какво да правя.

# 297
Камбанка според мен прекалено много се отдаваш на разума си. Опознай и допусни на воля емоциите си - лявата половина от тялото. Не се навивай сама, че няма да можеш да кърмиш детето си. Стига да искаш и да си спокойна ще можеш. Аз също изживях такъв конфликт, защото когато мойто беше на половин годинка претърпях тежка операция и се наложи принудително да спра да го кърмя. И чак онзи ден му се развиках, защото то горкото все повтаря "мляко, мляко" обича да яде кисело мляко и аз му се развиках "няма мляко  #Cussing out", а чак сега се замислям какво ми беше виновно то, че така до го стресирам. От както стана това обаче, гърдите ми сякаш почнаха да се пълнят, надуха се и сега карам татко да суче  Mr. Green (тва пак от на Хамер писанията ми щукна) И аз го имам този конфликт - постоянно ме е страх да не му стане нещо и то все кашля, но сега го свързвам с трудното раждане, с операциите и стреса след това и затова явно ме е страх. Просто още не успявам съвсем да се справя с този шок, който преживях

Значи хем таткото доволен, хем ти  Laughing, това е яко! И моя младеж е почти постоянно с кашлица. От две седмиси съм спряла всякакви сиропи и капки (антиалергични) . Ходенето на градина не му е особено любимо, но трябва да свикне, сутрин е притеснен понякога плаче,а вечер пък е много весел като се прибере, а аз се опитвам да не мисля за неговата кашлица по цял ден.....

# 298
Омега,

Попаднала си в правилна посока с Силва и теzи техники.
Хамер сьЩо е иzполzвал някои от тях zа да стигне до някои свои иzводи.
Дайьнетикс не сьм чувал,но zнам zа други техники (подобни на хипноzа),които тьрсят конфликтите и ги намират.
Да откриеШ проблема не винаги е достатьчно и не оzначава ,че автоматично се реШава от само себе си.

Техниките са 112 и към тях не може ни6то да бъде прибавяно,или да се маха.Те са на-древните и вси4ко останало е само преоткрито и му е дадено ново име.От тези техники всеки може да си хареса и изпробва това,което е за него.
Знам 4е намирането на проблема не винаги го разре6ава.Имам конкретен 15годи6ен слу4ай в семейството,за който при4ината се знае.

И да кажа кое според мен е в основата на всичко - секса. ... Мога на дълго и на широко да говоря по тази тема, но малко ме е срам  Embarassed  Mr. Green и ще си замълча за момента.

Тук уцели десетката!То4но за това исках и аз да говоря, когато зададох въпроса за 4-тата клетка.За6тото въпроса ми бе6е свързан то4но с това.И за там има техника. Grinning

# 299
Omega сподетеле моля  Grinning, че ще умрЪ от любопитство тук и сега  Laughing Peace

Общи условия

Активация на акаунт