Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Германската Нова Медицина на д-р Хамер

 • 124 494
 • 884
 •   1
Отговори
# 60
# 61
 • Мнения: 201
Следя темата с интерес  Peace
В момента чета "Ти, лечителят" на Хосе Силва и Роберт Стоун за световно известният метод Силва или Как да лекуваме себе си и другите и ... може би има нещо общо с ГНМ.
Ето част от предговора на книгата:
"Не е необходимо да прекарате живота си в страдание.
Не е необходимо да умирате от болести.
Ваше право е да живеете в отлично здраве точно до деня на естествената ви смърт.
В тази вълнуваща, сензационна книга Хосе Силва разкрива какво е научил от изследователското си проучване, започнало в 1944 год. за психосоматичните причини на заболяванията и тяхното лечение.
Тук ще прочетете много примери за хора, които с години са страдали, но когато са се научили да прилагат огромната сила на ума си, са успели да се излекуват за много кратко време.
Ще научите за действителни случаи - процедури за първа помощ, които бързо са оправяли рани, получени при злополуки.
Най-важното, ще се научите как да не допускате в живота си болести, дори нещастни случаи и така ще можете да живеете здравословно, безопасно и щастливо и ще помагате на любимите си същества да го постигнат. ..."
Ако някой се интересува, мога да му я изпратя на e-mail  Simple Smile

# 62
 • Мнения: 3 506
Amarena, мога ли да изнахалствам малко и да те помоля за нещо. Видях, че има "Различни заболявания на очите" - само да погледнеш, когато ти остане минутка, говори ли се за астигматизъм и късогледство (защото те не се водят точно заболявания, а дефекти или нещо такова). Ако има, ще търся варианти за превод.

Благодаря ти предварително  bouquet

# 63
 • Мнения: 1 753
Предлагам си услугите за превод от английски език.  Peace

Например бигрофията на Хамер? Превежда ли я някой или да я почвам?

# 64
 • Мнения: 3 506
Уж редовно следя темата, пък това съм го изпуснала за биографията  Embarassed Ал, ако искаш да си я разделим? Аз ще почна от "Dr. Hamer called his findings ”The Five Biological Laws of the New Medicine“, since his research is in full accordance with the natural laws of embryology and with evolutionary logic."

# 65
 • Мнения: 1 586
Аз отдавна се каня да преведа статията за рака на гърдата от сайта на Марколин. Ако някой я превежда, нека каже. Интересна е и статията за алергиите пак от там. Ще я преведа и нея след това, ако още  не е преведена.

# 66
 • Мнения: 4 392
Maria.St, ще погледна. Hug

И аз по тази причина влизам в темата, за да напомня да съгласувате преводите, защото и аз имам едно синтезирано преводче, което доста се припокрива с преведената от Кристиян статия.. Не че ще стане зян, пак ще го пусна, но можех да си насоча вниманието към нещо друго междувременно..

Аз съм се заела с това (по препоръка на Кристиян):
http://www.pilhar.com/Hamer/NeuMed/Kurzeinf/06Keimbl.htm

и с това:http://www.neue-medizin.de/html/handigkeit.html
Кога ще имам време да го довърша, не знам, но ще направя всичко възможно да е скоро. Peace

# 67
 • Мнения: 1 753
Уж редовно следя темата, пък това съм го изпуснала за биографията  Embarassed Ал, ако искаш да си я разделим? Аз ще почна от "Dr. Hamer called his findings ”The Five Biological Laws of the New Medicine“, since his research is in full accordance with the natural laws of embryology and with evolutionary logic."

Ок, става! Значи аз започвам от началото, нали?  Simple Smile

# 68
 • Мнения: 4 392
Аз отдавна се каня да преведа статията за рака на гърдата от сайта на Марколин. Ако някой я превежда, нека каже. Интересна е и статията за алергиите пак от там. Ще я преведа и нея след това, ако още  не е преведена.

Чудесна идея! Като знам, колко теми има за това.. ooooh! Току- виж някой надникнал, какво става тук. Peace
Предлагам да маркираме в червено, какво превеждаме в момента, за да не се получава дублиране.

# 69
 • Мнения: 4 150
Момичета,вие сте страхотни.Нямам думи.Колко сте бьрzи и органиzирани...  bouquet  bouquet
Ако някой иска да види Др.Хамер в по житейски ситуации,има снимки на полския линк.

Петя 5а,
Да,ГНМ има неЩо обЩо сьс Силва.Хосе Силва има много трудове,които не са публикувани или иzлеzлите са доста реценzирани и ськратени.Има причини zа това.Предполага се,че Хамер е черпил и от Силва информация,zа да стигне до  някои свои zаключения.Това,че откриваШ zакономерност и прилика ,zначи си схванала сьЩността на ГНМ.

# 70
 • Мнения: 201
Благодаря на всички за интересната тема и за информацията    Peace

# 71
 • Мнения: 3 506
Така, ето я и биографията на Хамер, превод от Ал и от мен от тук. Молим да ни извините, ако има малки грешки, особено с немските имена и/или медицинските термини.


КРАТКА БИОГРАФИЯ НА Д-Р РИКЕ ГЕРД ХАМЕР

Д-р Рике Герд Хамер е роден във Фризия (Германия) през 1935 г. Той изучава медицина и теология в Университета на Тюбинген. На 22 години придобива магистърска степен по теология, а 4 години по-късно получава и професионален лиценз като доктор по медицина. В следващите години той практикува в различни университетски клиники в Германия.

През 1972 г. д-р Хамер завършва специализация по вътрешна медицина и започва да работи в Университетската клиника в Тюбинген като интернист, отговорен за пациенти болни от рак. В същото време той води и частна практика със съпругата си д-р Зигрид Хамер, която среща по време на своето обучение в Тюбинген. Също така той проявява изключителен талант в изобретяването на медицински приспособления.
 
Той притежава патент за скалпел, който не нанася травми (скалпел на Хамер), който реже двадесет пъти по-остро от острието на бръснач, специален трион за кости, използван в пластичната хирургия, маса за масажи, която автоматично се наглася според формите на тялото, и други патенти.
 
Изобретенията осигуряват на д-р Хамер и неговото семейство достатъчно финансови ресурси, за да се преместят в Италия, където той осъществява своя план безплатно да лекува болните, които живеят в бедняшките квартали на Рим. На 18 август 1978 г., докато е още в Рим, Хамер получава шокиращата вест, че техния син Дирк по невнимание е застрелян от италианския Принц Виктор Емануел от рода Савой. На 7 декември 1978 г. Дирк не издържа на получените рани и умира в ръцете на баща си.
 
Малко след смъртта на Дирк, д-р Хамер получава диагнозата рак на тестисите. Тъй като никога не е боледувал сериозно, той допуска, че развитието на неговия рак може да бъде директно свързано с неочакваната загуба на сина му. В същност накрая той кръщава този неочакван шок ДХС или „Дирк Хамер Синдром”, в памет на неговия син Дирк.

Смъртта на Дирк и неговия собствен опит с рака повежда д-р Хамер на необикновено научно пътешествие. С течение на времето, като главен интернист в раковата клиника на Университета в Мюнхен, той започва да изучава историите на своите болни от рак пациенти и скоро научава, че всички те като него са преживели неочакван шок от един или друг вид. Но той провежда своите изследвания още по-задълбочено. Преследвайки хипотезата, че всичко, което се случва с нашето тяло, се контролира от мозъка, той анализира снимките от скенерите на мозъка на своите пациенти и ги сравнява със съответстващите медицински и психологически досиета. За свое удивление той успява да види ясна връзка между  шока от определени конфликти, как този шок се проявява в органите и как всички тези процеси са свързани в мозъка. До този момент нито едно изследване не е проучило произхода на заболяването в мозъка и ролята на мозъка като медиатор между психиката и болния орган.
 
Д-р Хамер открива, че всяко заболяване произхожда от шок или травма, които ни хващат напълно неподготвени. В момента, в който се случва неочакван конфликт, шокът покосява специфична област в мозъка, като причинява поражение (по-късно наречено Фокус на Хамер), което се вижда на скенер на мозъка като набор от остри концентрични окръжности. Клетките на мозъка, които получават въздействието, изпращат биохимичен сигнал на съответстващите клетки на тялото, които, в зависимост от това в кой пласт на мозъка се получава шока, причиняват растеж на тумор, стопяване на тъкан или функционална загуба. Причината, поради която специфични конфликти са неопровержимо свързани със специфични области в мозъка, е, че по време на нашата еволюция всяка област от мозъка е програмирана да отговаря моментално на конфликти, които биха могли да застрашат оцеляването ни. Докато мозъчния ствол (най-старата част от мозъка) е програмиран да се занимава с основни проблеми на оцеляването като дишане, възпроизвеждане и храна, главният мозък (най-младата част от мозъка) е повече въвлечен в социални и териториални проблеми. Д-р Хамер също така открива, че всяко заболяване прогресира в две фази: първата, активната фаза на конфликта, се характеризира с емоционален стрес, студени пикове, липса на апетит, безсъние. При положение, че успеем да се справим с конфликта идва оздравителната фаза. Това е период, в който психиката, мозъка и кореспондиращият орган преминават през фазата на възстановяването, която често е труден процес, белязан с изтощение, треска, възпаления, инфекции и болка.

Д-р Хамер нарича своите открития „Петте биологични закона на Новата медицина”, тъй като проучвания му са в пълно съгласие с естествените закони на ембриологията и с логиката на еволюцията. През годините д-р Хамер успява да потвърди откритията си, наблюдавайки над 40000 случая на пациенти. Резултатът от тази научна работа е създаването на схемата „Душа – мозък – орган”, коята очертава заболяването; съдържанието на биологичния конфликт, който го причинява; къде в мозъка може да се наблюдава съответната лезия на скенер; как болестта се представя в активната фаза на конфликта и какво може да се очаква във фазата на излекуване.

Дейността на д-р Хамер разклаща из основи много от съществуващите теории на конвенционалната медицина. Неговото обяснение на заболяването като целенасочено взаимодействие между душата, мозъка и съответния орган опровергава възгледа, че болестта възниква по случайност или в резултат на грешка на природата. Базирана на солидни научни критерии, Германската нова медицина разбива митовете за злокачествените ракови клетки и за пагубните микроби, идентифицирайки както инфекциозните, така и раковите заболявания като естествени биологични спасителни мерки, използвани в продължение на милиони години, предназначени да спасят организма, а не, както обикновено се смята, да го унищожат. Болести като рака губят страховития си образ и се разпознават като специални целенасочени биологични програми за оцеляване, с които е родено всяко човешко същество.

През октомври  1981 год., д-р Хамер представя изследванията си пред Университета в Тюбинген като пост-докторантска дисертация. Неговата цел е откритията му да бъдат проверени при подходящи случаи на пациенти, така че Новата германска медицина да бъде преподавана на всички студенти по медицина, а пациентите да могат да се възползват от откритията му възможно най-бързо. За негова голяма изненада обаче университетската комисия отрича неговата дейност и отказва да оцени дисертацията му - случай, който няма прецедент в историята на университетите. Има и друга изненада. Скоро след като представя своята дисертация, д-р Хамер получава ултиматум да се откаже от откритията си, защото в противен случай договорът му няма да бъде продължен. За него е много трудно да разбере защо е отстранен от клиниката при представянето на добре обосновани научни изводи. След уволнението, той се оттегля в частната си практика, чрез която продължава своето проучване. Няколко опита да отвори частна клиника пропадат поради съгласувани усилия срещу начинанието. Писмата, изпратени от пациенти на д-р Хамер до здравните власти, остават без отговор или се връщат с кратка анотация „Неприложимо!”.

През 1985 год., след 29 години семеен живот и след като е отгледала четири деца, Зигрид Хамер умира. Тя така и не се възстановява от мъката по загубата на сина си и от безмилостните заплахи от страна на рода Савой.

Мъчението на д-р Хамер достига своята кулминация през 1986 год., когато съдебно постановление разпорежда преустановяването на медицинската му практика. Въпреки факта, че неговата научна дейност остава неопровергана, на 51 години той загубва медицинския си лиценз поради отказ да се отрече от откритията си и да се подчини на принципите на официалната медицина. Лишен от своя медицински лиценз, д-р Хамер трябва да разчита на други доктори за достъп до резултатите от скенерите и медицинските досиета на пациентите. Въпреки това той е решен да продължи своята работа. До 1987 год. той анализира над 10000 случая и успява да разшири познанията си за Петте биологични закона така, че практически обхваща всички болести, които са известни на медицината. Междвувременно пресата и медицинските власти не се спират пред нищо в опитите си да атакуват неговата работа. Журналисти от различни таблоиди и медицински „експерти” описват д-р Хамер като шарлатанин, самопровъзгласил се чудодеен лечител, сектантски лидер или ненормален престъпник, който лишава раковоболни пациенти от „животоспасяващи” конвеционални терапии. Дори има искания да се оцени психическото му здраве от специална комисия, назначена от съда.

През 1997 год. д-р Хамер е арестуван и осъден на 19 месеца затвор за даване на свободна медицинска информация на трима души без съответния лиценз. За разлика от него, през 1991 год., 13 години след като е убил Дирк Хамер, Виктор Емануел от рода Савой получава само 6-месечна условна присъда за притежаването на нелегално оръжие. При ареста на д-р Хамер полицията претърсва досиетата на неговите пациенти. В последствие един обществен прокурор е  принуден да признае по време на процеса, че след 5 години 6000 от общо 6500 пациента, болни главно от рак в „последна фаза”, все още са живи. Така по ирония на съдбата, именно неговите опоненти предоставят действителна статистика, доказваща забележителните успехи на Новата германска медицина. Въпреки това, до ден днешен Университетът на Тюбинген отказва да провери научната работа на д-р Хамер, независимо от съдебните постановления за последното, издадени през 1986 год. и 1994 год. По същия начин официалната медицина отказва до одобри Германската нова медицина, независимо от многобройни потвърждения както от практикуващи лекари, така и от различни асоциации на професори.

На 9 септември 2004 год. д-р Хамер е арестуван в дома си в Испания.... След година и половина във френския затвор „Фльори Мерогис”, д-р Хамер накрая е освободен през февруари 2006 год.

Последна редакция: вт, 04 сеп 2007, 14:53 от Maria.St

# 72
 • Мнения: 439
Цитат
Много, много благодаря на Кристиан, на Амарена и на Мария.Ст за преводите!

СТРАХОТНИ СТЕ И МНОГО СЕ РАДВАМ, ЧЕ НА ТОЛКОВА МНОГО ХОРА ИМ СЕ ОТВОРИХА ОЧИТЕ ЗА ГНМ!!! Уви, за моя татко беше прекалено късно, но знанието и информираността относно ГНМ със сигурност ще може да помогне на други! Дано ставаме все повече и повече.

# 73
 • Мнения: 4 150
ДуШе zдравей,радвам се,че си видяла темата. Grinning
Ако имаШ време да помогнеШ с някой превод,много Ще сме благодарни. Hug

МариаСТ и ти ли си филолог...какви преводи само...мен ме е срам да сложа мой превод тук ве4е...

# 74
 • Мнения: 10 413
Amarena, прати ми моля те на ЛС какво да превеждам от немски Praynig

Общи условия

Активация на акаунт