Германската Нова Медицина на д-р Хамер

• 131 025
  • 884
  •   1
Отговори
# 525
Тези състояния да не са вследствие на ваксини? #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 526
Омега,напьлно вьzможно. Peace

Ето пример  zа Шиzофреничната констелация/синдром,когато човек има два конфликта едновременно или последователно,преди пьрвият да е бил реШен.
Темата е от zдравния.

параноидна Шизофрения
« сряда, 05 декември 2007, 21:47 » 

Здравеите.  Зарознах се с едно момче. 
Sajalqvam 4e pi6a po tozi na4in, no taka se spravqm po barzo.
  ot edna sedmica izlizam s edno mom4e koeto zapo4vam da haresvam, toi mi razkaza za tragediqta v negovoto semeistvo, koqto e slednata:   predi okolo 10 god. ot Rak po4iva maika mu, nqkolko meseca sled tova ba6tamu polo4ava sriv na nervnite kledki i po4iva.  Po golqmata mu sestra, koqto po tova vreme e okolo  22-23 god. zapo4va da se zatvara v sebe si i sled oklo godina dve(neznam kolko) se razbolqva ot   параноидна Шизофрения.   az se strahuvam, tozi vid bolest dali se predav po nasledtstvo, toi dali e nasledtstveno.  Molq ako nqkoi se e sblaskval s takav proble, neka mi pi6e. ostavqm sii adresa.   Za men va6eto mnenie e mnogo vajno. Blagodarq za obarnatoto vnimanie.

Проблемьт е,че при реШение на единият конфликт,веднага Ще zапочне да се раzвива рак.Затова Хамер при такива ситуации винаги препорьчва специалиzирано наблюдение,zаЩото при епилептоидната криzа може да настьпи и смьрт.

# 527
  • Виена
Кристиян, последният пример ме подсеща за един принцип в хомеопатията. Хомеопатичното лекуване на шизофрения като проблем на ментално ниво задължително преминава през много остро физическо страдание, което се смята, че трудно може да се понесе от човека(говори се за рак). Затова, особено в подобни ситуации, само много добре подготвени специалисти трябва да се занимават с разстройство на личността, иначе нещата "излизат" от контрол. Направо съм втрещена как различни методи, отнасящи се до холистичния подход при лечението, в крайна сметка по същество си приличат толкова много. Да, има различия, но принципите на възстановяване на здравето са много подобни.

# 528
Какво е тва чудо параноидна шизофрения, че мен май нещо параноята ме гони, ама за шизофрения чак ....  Rolling Eyes, тва не са ли хора дето сами си говорят или пък чуват гласове ли някви такива?

# 529
Виж тук: http://www.puls.bg/issue/shizofreniq_issue_297.html

Може ли да попитам нещо: мислех си, как хората имат страх от болести, някои се страхуват от конкретни болести, най-често рак. Когато човек си втълпи или се съмнява че е болен от дадена болест, но в един момент го преодолее и забрави за страховете си (например дава си сметка с разума си, че е здрав и че всичко е  внушение и страх, които трябва да забрави) какво се случва с организма му? Докарал ли си е заболяване, като е решил конфликта?

Правя аналогия и със себе си. Известно време, около година, имах страхове, свързани с неоткриване на диагноза, страхувах се че съм болна от нещо сериозно, същевременно си давах сметка, че всичко е внушение, прекалено ровене из интернет, прекалено вглеждане във себе си и т.н. В момента в който спрях да мисля за това като ангажирах ума си с нещо смислено, започнах и работа, спряха болежките ми, успокоих се и станах нов човек. Но сега се чудя дали онзи страх няма да ми се отрази...

# 530
Искам да запитам:
1. Как се процедира при неконтролируемо увеличаване на отока в Огнището на Хамер в последната фаза на оздравяването, и то толкова неконтролируемо, че застрашава живота на човека?
2. Възможен ли е рак на сърцето? Предполагаемия за мен отговор е "не", но ако е възможен какъв конфликт го поражда.
Кристиян, много съм досаден, нали? Embarassed

# 531
SafeHeaven
ЗаЩо пьк да си досаден Thinking

1.КаzваШ "неконтролируемо"...т.е.? Обикновено високи доzи кортиzон помагат.Ако конфликта е бил тежьк,много е вероятно да има подобен иzход и е нужен специалист и клиника да се следи сьстоянието на пациента.При открит конфликт на баzа огниЩе (скенер) може да се предскаже почти точно кога Ще има криzа и да се противодейства или да се помогне.
2.Досега няма в историята на медицината рак на сьрцето.
Сьрдечните "ракчета" по артериите са конфликти на постоянни ядове...zа работа,zа територия,zа пари и моти.Така наре4ената артериосклероzа.

# 532
Кристиян, виждам че си на линия вече, може ли да коментираш и моето питане? Благодаря ти много Hug

Имам и още един въпрос - според новата медицина как се разглеждат проблемите със зъбите и венците или не се споменава такова нещо (явно е, че трябва стоматологията да разглежда зъбите, но все пак Blush)? Аз не си спомням да съм срещала такова нещо в източниците, но може и да е мой пропуск Thinking

# 533
Иzвинявай,пропуснал сьм. Peace

Страховете ти са били по скоро последствие от конфликт,отколкото самите те да са конфликт.
Параноични страхове са активен конфликт или Шина.Но ти си ги реШила сьс смяна на работата,автогенен трейнинг и си си наложила zдрава психика,която не ти е иzневерила.
Не мисля,4е може да имаШ епилептоидна криzа или пьк някакво zаболяване вследствие на теzи страхове.Но да zнаеШ,че ако попаднеШ на Шина или в ситуация,която да ти ги припомни,Ще ти се появят пак.Хубавото е,че когато ве4е zнаем коя може да е причината и zнаем,че рак не се хваЩа от страх по него и тн...много по лесно Ще се оттьрвеШ от страховете си при рецидив.

За zьбите си права.Няма писано ниЩо,но Хамер в момента готви голяма таблица zа zакономерностите при zьбите.Открил е и zа тях всичко,но не го е синтеzирал в книгите си досега.Новото "ЗавеЩание" Ще има много и zа zьбите.
Някои неЩа zнам,ако искаШ питай конкретно. Peace

Последна редакция: вт, 11 дек 2007, 17:32 от Christian

# 534
Крис, благодаря ти за пореден път  bouquet

За венците ме интересува конкретно...получавам нещо като зачервяване над определни зъбчета - самият венец става червен, сърби и боли едновременно. От стоматологична гледна точка нищо ми няма - нямам кариеси и други такива проблеми, които могат да влияят на венците. Но това нещо ми се появява в стресови периоди - когато съм притеснена, напрегнато ми е, имам ядове, както и преди менструация. Чувала съм, че отслабен имунитет може да го предизвика, както е например при гениталния херпес - активизира се / създава дискомфорт точно преди менструация Thinking не знам дали е същото обаче.

# 535
  • у дома
И аз имам питанка свързана със зъби.  Praynig

Проблем с непораснал мъдрец, не може да пробие венеца. Периодично ми се появява, тази година за 2ри път и винаги ми цепят венеца. Тази седмица е много голямо възпалението, обхванало е костта - не мога да спя. Обяснението на зъболекарката - нямало достатъчно място в устата, мъдреците били много слаби зъби, трябвало да се вади, а само мисълта за подобна манипулация допълнително ме хвърля в страх и ужас, но започвам да се настройвам на тази вълна. 

Следствие на зъбобола - 2 дни  не можех да понасям детето си (същевременно ме яде чувство на вина от това, тежи ми много) и почти никого около мен - исках само да спя, за да се оттърва от болката!  Sick

Иначе имам и хроничен проблем с венците като напоследък чести афти, но зъбите ми са здрави.

# 536
Аз преди време рових из сайта на пилхар и с един автоматичен преводач на английски се опитах да си преведа статията за проблемите със зъбите. Накратко това, което си псомням, е следното:

Невидимите отвън кариеси (може би се казват пулпити, не съм сигурна), т.е. тези, които не "избиват" отвън на зъба, се причиняват от същия конфликт, който причинява и остеопорозата - липса на себеуважение, ниска оценка на собствената стойност и пр. В директен смисъл конфликтът звучеше като "искам да ухапя някого, но немога, защото съм по-слаб". В животинския свят беше даден пример с куче, което е по-малко и е малтретирано от по-големите кучета - то развива такъв кариес вътре в зъбите. В активната фаза се наблюдава разпадане на костта отвътре, респективно на зъбите отвътре. При разрешен конфликт започва процес на изграждане на разрушената материя на костта/зъба, който е съпроводен със силна болка. Това съответно се диагностицира като рак на костите или пулпит(?) в двата случая. В края зъбите или костите стават по-здрави дори от преди. Само да издържиш болката Simple Smile. Отидеш ли на зъболекар, вече разстройваш процеса на естествено излекуване...

Имаше описание на истински такъв случай: Майка и дъщеря с години са малтретирани от бащата в семейството. Когато дъщерята става на 18 години, тя се осмелява да се противопостави явно на бащата, казва му какво мисли за него и напуска дома. След това започват силни болки в цялата й челюст. Тя не отива на лекар и след известно време болките изчезват и всичко е тип-топ. Т.е. разрешила си е конфликта и е преживяла и фазата на излекуването на зъбите.

Имаше описание и на познатите ни кариеси по повърхността на зъбите, но там май вече имах сериозни проблеми с автоматичния превод и нещата никак не ми се изясниха. Но идеята пак е същата -  при разрешенконфликт, зъбите сами се възстановяват. Съответно кариесите сами се затварят. Което не го срещам за пръв път Simple Smile.

# 537
........................

Но идеята пак е същата -  при разрешенконфликт, зъбите сами се възстановяват. Съответно кариесите сами се затварят. Което не го срещам за пръв път Simple Smile.

Това ще да е върха! Имам 2 кариеса единият, от които е между предните горни резци (отзад). Не искам да стъпя на зъболекар!!!!Знам,че ще ме "разкраси". Мястото е особено и почти винаги личи, дори да сложат бяла пломба..... Sad
 Според мен е много важно и каква паста и четка се използват за миене на зъбите. В това отношение мога да кажа,че съм доволна от Хималая, от нея спряха да ми кървят венците (кървяха само на едно място /предни резци-долни/) и сега при опит да сменя пастата пак се почва.......?!?!?

# 538
  • София
Кристиян,
може ли и от мен няколко въпроса?
Преди 7 години почина сестрата на съпругът ми при пункция за ин-витро. В края на деня седяхме и се надявахме на чудо, въпреки че той знаеше, че няма надежда. Няколко месеца по-късно двамата преживяхме катастрофа – тир навлезе в нашето платно и ни удари челно, аз карах, оцеляхме без наранявания. Почти веднага след това аз съм забременяла. Казвам го така, защото по принцип искахме още идно дете, но от дълго време преди това не ставаше, даже аз си бях решила, че няма да стане, защото нямаше проблеми.  Два месеца след като се роди дъщеря ни, той получи остра бъбречна криза – заседнал камък в уретера и го оперираха. Почти пет години след смъртта на сестра му и малка по-малко от катастрофата съпругът ми получи спукване на аневризма на сънната артерия “ аневризмално разширение под бифуркацията и над каротидния сифон”. Беше му направена операция, съсирека изчистен и се възстанови напълно. Дали тези му здравословни проблеми са решение на тези два сериозни стреса/конфликта/. След втората операция имаше и “анемия” – нисък хемоглобин, но така и не пожела да отиде на повече лекари/и май за добро/. Отпадналостта премина след време. При мен дали бременността не е включила се “програма за оцеляване”, защото аз не съм имала сериозни физически проблеми. Или още не съм си решила тези конфликти. На прав път ли съм с тези си разсъждения?

И още нещо
По-нагоре питах за баща ми. Моля и за коментар за неговите проблеми: 

“Баща ми е бил вчера на изследване и са му казали, че има "херния на стомаха" - каквото и да значи това. Също така и "киста в черния дроб". Кистата са я видели на скенер, а стомаха със сонда през устата. Епикриза с точните медеценски наименования ще имам слес 15-тина дни.
Са стомаха са му казали евентуална операция, а за черния дроб нищо. Дали са му само хапчета за киселини, защото това е което най-много го мъчи.”

Благодаря за прекрасната тема, както и за информацията в тази за ваксините  bouquet  bouquet  bouquet

# 539
Стеф,
Както каzах и преди,всеки от нас има поне 5 програми,които вьрвят едновременно.Проблемите с венците са много,твоят точно не го виждам да е zначителен Щом ти се появява при стрес както си zабеляzала."Имунна система" е фантаzия на официалната медицина.
Ако zьболекарите правеха микробиологични проби на такива венци,Щяха да намират беzброй бактерии.Но не правят zаЩото е иzлиШно.Просто го zнаят.
Зачервен,подут и сьрбяЩ венец е в фаzа на иzлекуване.Преди да ти се случи си била в конфликт свьрzан сьс zьбите.
Например "Не мога да "сдьвча" дадена ситуация,да раzбера zа какво става дума или не искам да го прегльтна"конфликт.

Андреа$ е дала много хубав "превод".МОга само да подкрепя. Peace
Знам zа себе си,от опит при суровоядството как ми се zатвори един zьб,който имаШе голям кариес.Тогава мислех,че храната играе най важната роля и така си го обясних.Явно сьм тьрпял болката и сьм бил убеден,че от храната Ще ми мине,а просто сьм предоставил вьzмжност на органиzма да се справи сам.
ЛоШото при пулпита (при него вече границата до нерва е премината) е силната болка.Аz лично не мога да тьрпя zьбна болка и след седмица аналгетици отивам на zьболекар,който го "умьртвява" zа сьжаление.
Лично сьм zле сьс zьбите от мальк.Не ми се тьрсят конфликти,вече е кьсно така или иначе. Tired

Мадмама,
Не zнам какво да ти кажа.Аz бих си направил предните zьби zаЩото след време може да станат само zа коронки...
Хубаво е zьбите да се чистят и с конци,както и еzика да се стьрже с льжичка.

Фьстьче,
Нормално нагоре ли иzбива тоzи мьдрец?Понякога поради фиzиологична "малформация"(преувеличено каzано) в действително не може да иzбие и не е конфликт,ако това си мислиШ.Може би не ти е цепнала венеца добре...Но и това носи риск от инфекции...
Мое мнение..ако мьдреци правят проблеми,ги вадя.И не са слаби zьби,напротив,много zдрави zьби са,ако са пораснали zдрави беz проблеми и нямат кариеси.

Бисе,
Иzвинявай,пропуснал сьм те. Peace
Цитат
Преди 7 години почина сестрата на съпругът ми при пункция за ин-витро
Моите сьболеzнования zа таzи трагедия. Cry
Да искаШ да дариШ живот и да ти го отнемат в сьЩото време. Cry

За катастрофата...Не каzваШ как си я преживяла...
При настьпила бременност веднага спират всички програми.Приоритет има само бремеността и живота на бебето.Дори да си имала неЩо в zародиШ е било елиминирано.След раждането обикновено програмата трьгва отново или сьс самото раждане се реШава конфликта.Една майка с бебе най малко мисли да ходи ТЯ на лекар,zатова и при родилки рядко се откриват тежки zаболявания.
Цитат
При мен дали бременността не е включила се “програма за оцеляване”, защото аз не съм имала сериозни физически проблеми
.
Да,на много прав пьт си. Peace

Остра бьбречна криzа...До таzи криzа е имал активен конфликт.С раждането е бил реШен,може би го е било страх zа живота ти по време на раждането.Криzата е била епилептоидната криzа,но в случая интервенцията е била необходима zа да се спаси живота му.
За аневриzмата сьЩо.При такива криzи са нужни медицински интервенции,zатова и Хамер иска да има болница и не иzключва напьлно официалната медицина.
В отговор на вьпроса ти конкретно.Да,това са били епилептоидните криzи след реШен конфликт.Такива криzи обаче покаzват тежестта на конфликта,който е бил с години явно.

Херния на стомаха...хм...навьтре,навьн? Пак може да е от фиzиологично иzсипване например.
Кистата в черния дроб е реШен конфликт zа неЩо като "дялба на имот,място zа работа,ядове с роднини".Говорете с него.
Кистите на дроба минават сами.При спукване обаче може да се наложи операция.
Да не яде маzно и да не пие алкохол никакьв. Peace

Киселини? Явно някой много го ядосва zа неЩо....

Общи условия

Активация на акаунт