Германската Нова Медицина на д-р Хамер

• 130 927
  • 884
  •   1
Отговори
# 735
Искам да предупредя zа преводите и zа иzпраЩането на лични емайли.

ПОявяват се доста новорегистрирани потребители,които под друго име пиШат отдавна вьв форума.
Плюят ГНМ на едно място,а тук искат преводите.Знам от модератор.
Отделно анонимно или потребители с по един постинг в форума (след него месеци не пиШат) ме питат вьпроси на лс,които иzдават естеството на zадните им мисли.Често ми се случва.Ако не отговоря,ме нападат с "Така си и zнаех,Шарлатанин и тн"

Моля,само Амарена и аz да преценяваме кой да ги получава по емайл. Peace
Ако не сте сьгласни,дайте предложения.

# 736
Трябва да ти кажа,4е в мрежата е пълно с преводите из всякакви форуми...Тъй 4е не виждам за6то се забраняват,след като после някой си ги пуска където му падне...

# 737
Омега, аз не съм срещала материали за ГНМ на много места на български, а на английски - основно в 2 сайта. Често пускам сърч-ове по темата, защото имам текущи въпроси, които много ме интересуват (най-вече за очите), и още не съм се наканила да ги дам за превод от немски. По-назад в темата дискутирахме за авторските права.

Нямам нищо напротив само Christian и Amarena да разпространяват материалите. Всъщност не знам дали изобщо някой праща нещо на тези новорегистрирани потребители. Аз лично не бих си и помислила, то си е ясно отвсякъде, че е малко вероятно случайно някой да попадне на темата, без дори да пише във форума. Дори и да се случи, нормално е като се регистрира, да пусне 3-4 реда постинг поне, а не само "моля и аз материали"  Whistling

Christian, не се ядосвай. Както сам каза преди време, не може да помогнеш на някого, ако той самият няма желание за това.

# 738
Ами аз намерих доста..При това са пускани о6те преди няколко месеца...На места се споменава,4е има тема в бг мамма и т.н..Което донякъде може да обясни,4е може да идват хора от други форуми,които се регистрират и искат информация.Но съ6тo не изклю4вам и вероятността да има повторно регистрирани.

# 739
На мен ми е все едно.
Злоупотребява се,zатова.
Когато отворихме темата zнаехме,че Ще има интересни коментари от хората.Готови сме били на това.

Всеки може да раzдава на рька преведените и копирани материали.Махнахме ги от тук zаради авторските права.

Искам да zнам кой ги е слагал и в какви други форуми ги има.Омега,може ли на лични да ми пиШеШ?

# 740
Моля,ако някой си поzнае почерка да ми пиШе на лични.

Нели Стефанова на 25.01.2008. 18:16
За ГНМ има много коментирано тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=217782.0
но основните материали, които са публикувани в последствие се е наложило да ги изтрият заради авторски права. Аз писах на няколко момичета с молба да ми ги пратят, но уви... до сега нищо.

# 741
На мен не ми се нрави тоя ограничен достъп до материалите. Нали точно за да има достъп до информация за НГМ се юрнахме толкова народ доброволно да превежда текстове? Какви авторски права са нарушени? Нали на всеки материал пише от къде е преведен с отдаване дължимото на автора? Нали именно за популяризирането на медицината на Хамер го правим?

Какво стана с идеята всички преводи да се съберат на един уебсайт, на който изрично да са упоменати авторски права, копи райт и пр? Това ми се вижда, че ще е най-доброто решение на тоя казус. Съмнявам се Хамер да има против да се появи български сайт за НГМ с негово позволение и със запазване на авторските му права. Можем да го питаме директно.

# 742
Andrea$, всъщност и аз това предложих преди време, но мисля, че Christian имаше някакви съображения против, не помня вече  Thinking

Но по принцип посочването на източника по никой начин не е достатъчно и не означава, че спазваме авторските права - мисля, че за целта трябва да имаме изрично разрешение по въпроса от държателя на правата (или както там се казва).

А иначе матераилите наистина са достатъчно за сайт, и отсега се записвам в екипа по реализацията, ако се окаже, че този вариант е приемлив.

# 743
а  може ли само да дадете на едно място въпросните линкове към материалите без преводите .

# 744
# 745
Аz мисля,че идеята zа сайт с материалите е чудесна,само трябва да питам.

Няма ограничения zа даването на материалите,но някои хора zлопотребяват (zлоупотребиха).ПиШат ми на лични,после ме нападат с най груби обиди и zаплахи.Свикнах вече.
Иначе,който има материалите копирани може да ги дава на който прецени да си ги копирва.Това е най хубавия и лесен начин zа раzпространение.

# 746
Christian,
аз лично миналото лято пуснах във форума на Дир-а, в Клуб на раковоболните, където пишех доста време заради майка ми, препратка към тази тема, и даже мисля, че цитирах точно твой превод на основните закони на ГНМ.
Странно, но там темата не предизвика никакъв интерес или дискусия. Все пак вярвам, че някои хора четат вече тук, тъй като дадох линк към тази тема.

# 747
Няма проблеми.Аz нямам време да пиШа вьв всеки форум и да информирам.
За пуснати материали отговарям само аz zа себе си.Всеки,който пуска някьде материали отговаря zа себе си.Това имах предвид.

Понеже Хамер и всички около него са доста наЩрек(не zнам така ли се пиШе таzо дума) zа плагиатство на трудовете му,адвоката му и др.хора следят постоянно в нета и по медиите какво се пуска.Затова и ме е страх малко или много.

# 748
Понеже Хамер и всички около него са доста наЩрек(не zнам така ли се пиШе таzо дума) zа плагиатство на трудовете му...

Е все пак превод на статия с посочен автор и изричен линк към оригинала не може да се нарече плагиатство. Хамер се притеснява от кражба на идеите му - някой да си ги присвои и да ги издава като свои. Мисля, че сме много далече от такова прегрешение. А с излишна  предпазливост спираме достъпа на много хора до ценна информация. Знам ли, аз така го усещам.  Thinking

Питай за сайта и да се хващаме да го правим.  Peace

# 749
Здравейте и от мен,

много интересна тема.Днес я открих, цял ден чета и съм направо като замаяна...още повече,че доста от описаните симптоми съвпадат с изживяването на една моя близка.

Съвсем на кратко:беше бременна в четвъртия месец,когато (точно сутринта след сватбата си) разбра,че плода е мъртъв  Confused Ествествено,това беше голям шок за нея,както и за всички нас.Моята близка поддържа Т 37,5 близо 7,8 месеца след това;непрекъснато и откриваха разни необясними възпаления и инфекции.Тя самата  се оплакваше,че я  болят ту костите на краката,ту лимфните възли и т.н.(това ако не е класически топъл период!)
След като забременя забелязаха,че има миома,която с течение на бременността доста нарасна,толкова,че по време на раждането (с операция) лекарят е казал,че не би могъл да я отсрани,тъй като е толкова голяма,че трябва да отстрани и матката.

Точно днес,6 месеца след като тя си гледа щастливо сладкото бебче ми се обади,че е ходила на лекар и от миомата няма и спомен  Grinning

Нямам идея защо я прескачах до сега тая тема,сигурно за да ми се насъбере всичко за един ден и да ми се стори като чудо  Grinning

Моля ви изпратете ми и на мен материалите

katerina.koleva@gmail.com

Общи условия

Активация на акаунт