Германската Нова Медицина на д-р Хамер

• 130 990
  • 884
  •   1
Отговори
# 720
Буби,
Едно едночасово бебе сьЩо има чувства и раzбира много повече отколкото си представяме и са ни внуШавали.
ЗнаеШ ли,че и до ден днеШен има таzи жестока практика,едно новородено да се интубира (да се вкарва трьба zа обдиШване) БЕЗ УПОЙКА,zаЩото е погреШното мислене,че детето не усеЩа оЩе болка и не раzбира.
Отдавна е докаzано,че това напьлно погреШно схваЩане,което баzира всьЩност на желанието да се улеснява персонала,а не zа доброто на детето.Както и да е.
Едно двумесечно бебе много добре може да УСЕТИ раzдяла и да си "доведе" Невродермит.(Невро/дермит)
За Щастие минава с годините.От само себе си.
Много често Невродермита се появява след ваксиниране.

Камбанка,

Как искаШ да й помогнеШ? Такьв тумор е реШен конфликт и Ще се раzгради след време от само себе си.А и е толкова мальк,ако не притиска неЩо,няма нужда да се пипа.
Конфликта е "страх ме е да не умра от глад,как Ще се иzдьржаме с една zаплата,детето няма какво да яде,как Ще врьЩаме кредита zа жилиЩето,колета и тн".т.е. страх zа ексистенцията.

# 721
Christian, запореден път се убеждавам колко е точна ГНМ-наистина съпругът на моята приятелка педи два месеца си загуби работата,а те имат много кредити,сега вече отново е на работа и явно тя се е успокоила и резултата е на лице...

# 722
Най-после успях да си отговоря за6то Хамер отри4а хипнозата,за6то трябва да 4Екаме да ни мине,за6то се отри4ат "ма6инките за глава",за6то се правят семинари и ле4ението се състои от разговори.Ако първопри4ината на всяка болест е психологи4еска,то ле4ението определено е взаимствано от някъде.
Само дето има не6то,което липсва в цялата история...

# 723
  • у дома
 Омега, сега ме заинтригува.. според теб какво липсва?

Според нашия татко, тази теория би работила винаги т.е. с нея можело да се обясни абсолютно всяко заболяване. А той много се пазел от подобни все-обхватни, необорими теории.  newsm78

Аз обаче си признавам, че чувствам ГНМ като коз в ръцете си, опитвам се да не съм вече примирена като теле в месокомбинат, когато се налага да ходя на лекар.
Съзнанието ми се е променило някак - чувствам се все по-отговорна към себе си и внимавам с какво се лекувам. И най-вече вярата ми че организмът ми може сам да се справи взе доста да расте.

Не съм все още супер уверена, но се надявам с времето и това да се случи. 

Последна редакция: пт, 25 яну 2008, 15:30 от fastuche

# 724
  • София
Почвам да се страхувам да не си разреша някой конфликт вече, не искам да му удари някъде, където няма оправяне... Confused

# 725
Буби,
Едно едночасово бебе сьЩо има чувства и раzбира много повече отколкото си представяме и са ни внуШавали.
ЗнаеШ ли,че и до ден днеШен има таzи жестока практика,едно новородено да се интубира (да се вкарва трьба zа обдиШване) БЕЗ УПОЙКА,zаЩото е погреШното мислене,че детето не усеЩа оЩе болка и не раzбира.
Отдавна е докаzано,че това напьлно погреШно схваЩане,което баzира всьЩност на желанието да се улеснява персонала,а не zа доброто на детето.Както и да е.
Едно двумесечно бебе много добре може да УСЕТИ раzдяла и да си "доведе" Невродермит.(Невро/дермит)
За Щастие минава с годините.От само себе си.
Много често Невродермита се появява след ваксиниране.

малката също е обдишвана,защото раждането беше тежко и не изплака,защото се беше нагълтала с вече станали зелени околоплодни води.но все пак Невродермитът се появи чак във втория месец.тогава е нямаше каква раздяла да усети.нещата обаче значително се влошиха след като мъжът ми замина в командировка за повече от месец ,а след като се върнахме в България стана още по-зле.при нас причината не бяха ваксините,защото се появи преди първата ваксинация.дали всичко се получи от нашия стрес,който предадохме на детето,не знам.

четох вече какви ли не статии по въпроса,дори че прекаленото гледане на видеозон по време на бремеността може да отключи Невродермит.сега нещата са по-добре,но не се знае дали не е само временно затишие.затова продължавам да търся начини за лекуване и причината за кризата в България.
а и все си мисля,че ако не се излекува причината дори и да го израсте сега,може да се появи пак в пубертета.познавам такава жена.и ако сега бебето не осъзнава,един тийнейджър ще го понесе много тежко.
наистина много неща са в главите ни.тази жена беше пазила 5 години много строги диети и накрая си беше казала край.беше започнала да гледа на себе си като на здрав и нормален човек,да се храни балансирано и без ограничения и наистина вече от години няма обриви.

# 726
   Темата е изключително интересна и полезна!За съжаление се включих чак сега.Искам да ви помоля да ми изпратите преведени материали на toony66@start.bg

# 727
  • Пловдив
случайно попаднах на тези тема от линк в друга тема.не съм изчела все още всичко,защото нямам време.прочетох,че често Невродермитът и други кожни болести били въз основа на нещо преживяно или загуба на някой.кажете ми тогава как едно 2 месечно бебе може да има Невродермит.как според НГМ то ще се освободи от проблема?става въпрос за дъщеря ми,която вече е по-голяма и по-добре,но все още се страхувам,че ще се повтори ужасът от преди няколко месеца.
И за нас важи...само че, при нас започна на втория ден след раждането, още в родилното, децата са били при мен...не са отделяни... не са гледани много на видеозон...

# 728
  • София
Атопичен дерматит и невродермит едно и също ли е?

И дъщеря ми е с АД. Появи се на 5 месеца, след втория Пентаксим. Забелязах, че обрива не се повлиява от храна и реших, че е следствие на ваксината.
Но сега като прочетох темата, се замислих дали принудителното раждане /в моя случай планово секцио 7 дни преди термин/ може да доведе до такъв проблем?

# 729
  • Пловдив
Атопичен дерматит и невродермит едно и също ли е?

Да! Различни имена на едно и също заболяване. А и аз мисля, че има връзка с ваксините, при нас тия в родилното, определено след тяхното слагане се появи и винаги след ваксина са се засилвали...

# 730
Замислих се за нещо, може би греша, та ако може да ми разясните...
Преживях загубата на котката си много тежко Cry и още не мога да я прежаля въпреки всички алтернативни методи, които съм използвала. Проблемът ми е в това, че мъжа ми изобщо не ще повече котки в къщи... Сега, аз както разбирам ГНМ, това е продължаващ конфликт. Ако, някой слънчев ден, си взема ново коте, това значи ли, че конфликта ми се е разрешил? И, ако е така, ще се разболея ли от рак Thinking Нещо хич не ми се връзва - хем най-накрая ще бъда щастлива с котка, хем ще си имам рак??? Тогава има ли смисъл изобщо да решавам този конфликт по този начин или е по-добре да си ходя нещастна, но и неразболяна newsm78

Christian, може ли да ми отговориш и на предишните въпроси, моля Praynig

Christian, Andrea$, там е работата - че не съм се притеснявала от водата и дали няма да се удави. Страховете ми най-вече бяха покрай самото пътуване (с влак и автобус) - дали няма да стане някоя катастрофа или нещо такова, дали няма да й се доповръща и другото е, че не знаех как ще се държат учителките с нея. Ей такива неща, дреболии за повечето хора, но за мен си беше истински тормоз Cry

Честно казано, нямам никакво желание за секс точно по това време - така силно ме боли...

Още един въпрос ме човърка - какво обяснение дава ГНМ за колита? Мъжът ми през ден- през два прави ужасни кризи, но след това се случва с месеци изобщо да не го боли. В повечето случаи става, когато се притесни или ядоса, но не винаги. Боли го от лявата страна, но от същата страна има и доста голям камък в бъбрека.

# 731
honey13,малко не по темата,но колитът може да бъде изцяло на нервна почва,кое9то пак има връзка с конфликт де.

# 732
honey13
Поради zаетост  не сьм ти отговорил.Иzвини ме.

Колит...zависи какво раzбираШ под "Колит".
Колитни спаzми са активен конфликт на неЩо,което "не мога да прегльтна,да обработя,да сдьвча".Примерите са беzброй,zависи от личността и неговото вьzприятие.
Например
Ако видя,че сьм спечелил от лотото,но сьм zагубил бележката си ,zа да вzема печалбата,zа един човек се получава колитен спаzьм,zа друг,който не му пука и Ще пусне пак да опита,няма да има симптоми.
Индивидуално е как се вьzприема дадена ситуация.
Забележете какво го ядосва в такива моменти и премахнете драzнителя.Най малкото го осьzнайте,zа да не го вьzприемате дьлбоко следваЩият пьт.

За котката.
Какво не можеШ да я прежалиШ котката?
Постоянно мислиШ zа нея ли,сьнуваШ я,плачеШ постоянно,нямаШ апетит,отслабваШ???
Или просто тьгуваШ zа нея от дьлго?
Ако си преживяла конфликта (което предполагам е станало беz да усеЩаШ) то симптоматика е имало,която е минала.Предполагам само, zаЩото не каzваШ кога точно е станало всичко и тн.
Ако си в активен конфликт по zагубата на котката си,трябва да си иzясниШ какво е била zа теб котката...като дете или като предмет,който си обичала.И как е била смьртта й,внеzапно или е била тежко болна и си очаквала да умре...
Има три критерия zа рака.Ако не се иzпьлняват,не може да се раzвие.Погледни ги.

Цитат
Тогава има ли смисъл изобщо да решавам този конфликт по този начин или е по-добре да си ходя нещастна, но и неразболяна

Не че теб точно zасяга това,което си написала,но в ГНМ има случаи,когато е добре конфликта да не бьде раzреШван,zаЩото епилептоидната му криzа би била смьрт.Но това са много тежки и дьлбоки,с години траеЩи активни конфликти.

Ето на англ.zа дебелто черво по принцип.Не само zа рак.Раzвитието на рак zависи от трите критерия,но е покаzано какви конфликти са свьрzани с "проблеми с червото"
http://germannewmedicine.ca/documents/sbs-intestinalcancer.html

Последна редакция: сб, 02 фев 2008, 13:37 от Christian

# 733
       Някой би ли ми изпратил преведените материали на личния и-мейл?Благодаря!: toony66@start.bg 

# 734
  • София
Препоръчвам ви филма Тайната, от 2006 г. Peace Може да го изтеглите от Замунда. Гледах го миналата вечер и още не мога да го осмисля. Освен всичко друго, и там се споменава за НГМ.

Общи условия

Активация на акаунт