Хайде ЮЛСКИ мами,сваляйте килограми!

• 11 066
  • 285
  •   1
Отговори
# 210
Честито на всички празнуващи  bouquet
На мен днес ми е крив ден, сутринта научих че от работа ми били платили по голяма заплата за юни (много чудно как, като от май съм в болнични) и ми дигнаха нервите по телефона. Не ми е за парите, ама как пък са ги събрали все отбор умници, само проблеми имам покрай болничните ми- или ги губят , объркват, или нещо в заплатата ми ще оплескат. Днес или утре ще ида да ги разпердушиня както си знам Mr. Green
Навън е голяма жега и ние с малкия сме се кротнали у дома и си клатим краката- е, аз си ги клатя, той спи. Да не му е уроки, голям кротушко е.
А..и свекър ми има имен ден днеска, ама да видим каква ще е програмата за довечера.

# 211
  • София
Dazzle и аз се замисля много за това плуване на бебетата, сега почвам да чета и да се поинформирам къде, какво, как и колко но може и да ти подосадя с някои и друг въпрос Wink

няма проблем  Hug

Има ли някакъв начин да се осъществи туй при липса на вана?.. Много ми се иска, но пък хич не мога да се сетя като как може да стане...

# 212
  • София
Честито на празнуващите, да са живи и здрави и много да слушкат!  bouquet

# 213
И ние с нашия Александър черпим виртуално  Grinning Grinning Grinning bouquet cheers и честито на всички останали мами и бебчета с това хубаво име (леле, ам верно сме много  Shocked)
А на месечинките честито и да слушкат много!   bouquet

Ние тая нощ не спахме  Confused Май взехме да редуваме спокойна нощ с нервна нощ. Явно му беше тежко на стомахчето щото се буди пак 2 пъти за по 1 час и пъшка и сумтя.  Crazy И въобще колкото вчера и миналата вечер беше бонбонче кротушко и не усетих,че имам бебе, толкова тая нощ и днес само мрънкоти и взе да показва характер  Mr. Green (нема на кого да се метне при такива родители проклети  hahaha hahaha) Явно тепърва ще си показва инатлъка  и рогата  Twisted Evil
Обаче пък успях да отида на фризьор  Mr. Green А за тъпите еднократни помощи на мен ми разгониха фамилията, понеже постоянният ми адрес е в Сф и трябваше да пращам лична карта и акт за раждане на майка ми в Сф и когато вчера тя трябваше да си ми прибере акта за раждане, не са и го дали гадовете, щото "Трябвало лична карта на майката"  #Cussing outА иначе имаха сливи в устата да предупредят по-рано за това. Не стига, че помощта смешна, ами и максимално трудно ти я дава тъпата държава  Rage

# 214
Dazzle и аз се замисля много за това плуване на бебетата, сега почвам да чета и да се поинформирам къде, какво, как и колко но може и да ти подосадя с някои и друг въпрос Wink

няма проблем  Hug

Има ли някакъв начин да се осъществи туй при липса на вана?.. Много ми се иска, но пък хич не мога да се сетя като как може да стане...

Ние също нямаме вана. Докато е малко бебето става в по-голямо корито - по-голямо от тези, които са по бебешките магазини. Нашето е от магазин за домашни потреби (но се оказа не достатъчно дълбоко, та ще потърсим модела, който ни препоръча учителката).

# 215
  • София
А какъв е той? И какво се прави? Аз май само бебешки съм виждала...

# 216
Dazzle, каква е тази учителка и въобще какво представлява плуването за бебета - дай инфо, моля те, ако не те затруднява  Grinning
Честито на именниците ни!Да са живи и здрави!   bouquet
Честити два месеца на Макси и Макси на Деси и Никка!
Яна, честита първа месечинка на Никола! Много е хубав - пу,пу! Hug
Рени, и аз хвърлих око точно на тези две лекции (е те другите на са особено актуални) - като наближи ще се организираме Grinning Ще ми пратиш ли линк към сайта за аватари  Hug
Моят чочончо през нощта се разпъшка бая силно, пробвах да го галя по коремчето, но като видях, че не помага, станах да давам чайче на хип за храносмилане. Само че като светнах лампата видях, че той си спинка и си пъшка спейки...днес цял ден му е тежко на коремчето, та след ядене гледам да го уригна по няколко пъти. Понеже съм си въобразила, че по лесно се оригва, като се разхождаме из апартамента, навъртях 1 км от сутринта и сега усещам някакво напрежение в коленните стави (то по принцип са ми проблемни де)...мънчката ми гиричка май е станала гюленце...

# 217

Коритото било овално, по-дълбоко от педя и на дъното пишело, че събира 50 или 60 литра.

А за самото плуване - учителката (или треньорката, знам ли  Laughing) държи бебето през цялото време и го движи по най-различни начини из водата. На няколко пъти му потопи главата - "гмуркането"  - и бебето нистина само си задържа дъха, за да не нагълта вода. След това има и по-спокойни движения и бебето се отпуска - би могло и само да остане на повърхността, но за всеки случай тя го държеше.
Това най-общо беше първото занятие. Следващия път ще ни учи ние с таткото да се справяме.  Shocked

Някъде имаше тема за плуване за бебета - там има доста подробна информация (в първата част на темата).

# 218
Ето я и темата за плуването:
  Uraaa! Плуване за бебета!!!!!

А тук има малко обяснения за това какво представлява и какви са ползите:
Плуване за бебета - инфо

# 219
Честити месечинки на всички които са ги достигнали да много здрави и послушни.
При нас в Силистра има специален център в които се провежда плуване за бебета но  чак като станем на три месеца ще отидем да питаме дали ще ни запишат.

# 220
Честито на имениците  Hug И честити месечинки на бебоците    bouquet  Желая на всички да са здрави и мноого щастливи  Hug

# 221
Здравейте отново!Мерси за пожеланията!ЧЕСТИТО НА ИМЕННИЦИТЕ И МАКСОВЦИТЕ!!!   bouquet Мина първата консултация-5.000 кл. сме без малко и 56см.-екстра е момчето.Ама неможах да ида по магазините,че майка откак брат ми си дойде от Испания вече е ангажирана и с неговете дела,но не това ме притеснява,а че мисли пак да заминава за Гърция.И не ми се мисли как ще се оправям-в смисъл аз ще се оправям като няма начин то е ясно,но край на помощта и на малкото свободно време,което имах благодарение на майка.Пак ще съм като сираче.  CryАми като ни е скапана държавата така ще е.Незнам има ли семейство,което да няма роднина в чужбина.
ТУЙТИ,пиши какво става с твоичкия?ВИКИ,познавам разведени майки и всички ми казват,че тва дето мъжо ще си вземе децата-не става.Всички заплашват,но единици го правят.Аз съм дете на разведени родители и честно неискам и моите да са-така че съм решила да стискам и без това за мен мъжете са затворена страница,стига ми един за авторитет.ГЕРИ,честита годишнина на патерица!   bouquet Добре е,че при вас така се е получило,че таткото е по-адекватен и мил,но при нас не е така.Още докато бях бременна не получих никакво специално отношение,стори ми се и че не се радва така както първия път когато родих.Сега откак малкия се роди го е къпал само веднъж.Единствено Никола най-обича да ака в татко си и сутрин редовно го използва за кенеф.Обеснявам си го с това,че знае че се справям,спокоен е че има кой да се грижи добре за децата му.

# 222
Марти, още не е пуснат мейла за активация на акаунтите, а и мъж ми от снощи почна с претенциите как да се правят рамките точно, та сега готовите са за поправка  Mr. Green До няколко дни обаче ще има вече сайт, дори и беден, но ще го има в нет-я Simple Smile
Яна, много си права за това с бащата и децата. Май само се силят, ама като им ревне детето не мислят вече, че ще са прекрасните родители и не се натискат да са те с права върху децата. Освен ако не са хептен проклети и да разчитат на майките си.
Честито и на останалите Алексчовци Simple Smile
Dazzle, искаш ли да те включим в началото на темата. Ако да, напиши кога е родено бебчето ти, как се казва, кг и см Simple Smile

Последна редакция: чт, 30 авг 2007, 16:56 от Renie78

# 223
  • София
Здравейте, момичета,

аз не пиша много, повече чета, но днес не мога да се стърпя да не се похваля  Simple Smile Сутринта сина ми (на два месеца) преживя първото си занятие по плуване за бебета.
Отначало гледаше доста учудено, тип: какво пак са намислили тия, преживя няколко "гмуркания" съвсем геройски и накрая се отпусна, даже заспа във водата. Още спи - като къпан  Grinning - вече час и половина, което си е рекорд по това време на деня.
Peace  И ние плуваме. Вече минахме два урока, от следващия път инструкторката почва да обучава мен и мъжа ми. Ние понеже нямахме вана , първите два пъти ползвахме най-обикновена ваничка, която всички най-вероятно имат за бебета, дори не е анатомична. Инструкторката каза, че можем да купим голям леген 80л. продават го в метро и щял да стигне за повечето упражнения до 5-6 месец. Но ние купихме направо вана  Wink таткото е по-запален от мен  Hug. Цялото обучение на нас ни струва 80 лв., общо 5 посещения са, като пак подчертавам майката и бащата се обучават да могат да правят всичко сами после.
 Иначе найстина бебчетата са спокойни и после спят дълго  Party Hug. На нас ни казаха, че е най-добре да се започне преди 3 месец защото до тогава бебето пази инстинкта си от утробата, да не гълта вода после го губи, ако не се поддържа.

# 224
  • София

Коритото било овално, по-дълбоко от педя и на дъното пишело, че събира 50 или 60 литра.

А за самото плуване - учителката (или треньорката, знам ли  Laughing) държи бебето през цялото време и го движи по най-различни начини из водата. На няколко пъти му потопи главата - "гмуркането"  - и бебето нистина само си задържа дъха, за да не нагълта вода. След това има и по-спокойни движения и бебето се отпуска - би могло и само да остане на повърхността, но за всеки случай тя го държеше.
Това най-общо беше първото занятие. Следващия път ще ни учи ние с таткото да се справяме.  Shocked

Някъде имаше тема за плуване за бебета - там има доста подробна информация (в първата част на темата).

Повторих почти същите неща без да искам не бях стигнала до последната страничка, само дето на нас ни казаха че има 80л. не 50-60, явно има различни  Embarassed
Но найстина това плуване си заслужава на 100%за мен,най-малкото после бебчо е супер спокоен за доста време Peace

Последна редакция: чт, 30 авг 2007, 17:07 от nellyani

Общи условия

Активация на акаунт