Скоро АВГУСТ ще отмине, нека всяка мама гушне свойто пиле!

• 12 705
  • 293
  •   1
Отговори
# 180
  • вкъщи
само да питам някой ползва ли инфакол или лефакс.имат ли ефект?4е един приятел заминава за германия ,утре,ако трябва да поръ4вам.и колко струват в германия?

# 181
Здравейте! Честито на всички нови мами! Здрави и щастливи бебета им желая!

Вчера дойде педиатърката вкъщи (тя замества нашия педиатър, тъй като той е в отпуск) и ми каза, че от 21 ден на детето се дават капки Вигантол, който се давали на всички бебета и са против рахит. Тъй като сега бебетата растат мн бързо. В аптеката казаха, че са витамин, но аз и вас да питам. Каза ми да давам сутрин преди храна по 2 капки. Вие давате ли на вашите?
Питам ви понеже не и вярвам мн на тази лекарка,а моя док ще се върне другата седмица и днес трябваше да му дам капките, но аз не ги дадох.

Ставам, че бебо се пробуди и трябва да го мия.   bouquet

П.С. Момичета съвсем забравих - Днес имам рожден ден! Чувствайте се почерпени. За жалост не мога да кача картинки на вкусотийки понеже нз как, а и нямам време да търся, но все пак...
 cook Wine Glass  party023

Последна редакция: чт, 30 авг 2007, 10:17 от teddy_

# 182
    Добро утро на всички, искам да почерпя, днес имам имен ден(но, не знам как се слагат, тези приятни и вкусни картиники, ама нали сме кърмачки на диета, нека всяка хапне какво прецени) честит празник и на всички мои невръстни адашчета, нека разтат здрави и будни деца, истински закрилници като своя покровител.

# 183
teddy, Честит Рожден Ден!!!
mary jane, да ти е жива и здрава малката мацка!!!
Vigantol = витамин D. На нас педито ни каза да не даваме, че фонтанелката на Камен е мъничка и няма нужда, а и доколкото знам на летните бебета по не се дава, че нали са на слънце по цял ден.
Крокодил, засега по всичко изглежда че в рамките на Фестивала няма да се класираме във Варна, поне не физически. Филмът "Размени" (български филм с бг актьори и с чужди пари), по който работихме и двамата с Тони ще има прожекция мисля на 3ти (там имам и роля), така че това ще ми е посещението. До моренцето ще дойдем със сигурност, но първо да минат снимките, че и парички трябват.  Пък за разходка с Кроки и Лъчко винаги ще има време.
Ребека, да ти е живо и здраво името!!! Честит Александров ден на всички!!!!

# 184
Теди-Честит Рожден Ден! Много здраве и късмет! Послушно бебче и много усмивки!    bouquet

Ребека-Честит имен ден на теб! Да ти е живо и здраво името, и ти покрай него!
Теди-за Вигантол-аз също ще га давам на детето след 20-ия ден! Говорих и с други лекари! Препоръчително е!

# 185
Привет мами!

Май само аз не съм родила!!!!!!!!!!!!!!!  Ще ме чакат поне до другия петък, ако бебе не реши да излезе преди това! Сега ходя през ден в болницата на тонове и води!

Честито и на последните 2 обебили се мами   bouquet

# 186
  • Пазарджик
Честита малка принцеска на МериДжейн. Да расте здрава, усмихната и весела, най-голямата радост на мама и тати да бъде    bouquet
Теди, честит ти рожден ден. Много да си здрава, усмихната и да се радваш на най-спокойното и весело бебе  Hug
Ребека, да ти е зраво името и много радост да ти носи.   bouquet
Честит първи имен ден и на малките сладурски именниците на Иррра, Лулумба, ева_, Силвърлейди, Манчева, Венера, Щипалчица и Арвен  Hug Лелеее колко Александровци имаме  Crazy

За витамин Д2 - дава се от навършване на 1 месец до навършване на 1 година. Дори и при летни бебета, защото реално не можем да ги изложим директно на слънчева светлина, защото кожата им е много нежна. Но пък се дава по 1 капка. Поне аз така знам от една наша леля педиатърка, на която имам пълно доверие. Та от 3-ти и ние почваме.
За подсичането - може да стане като рани и да кърви даже. Важното е да се пресече веднага щом се забележи. Червено дупе -> яко мазане с Бочко, Бейби Тан. Ако положението стане лошо - на Мустела STELACTIV - чудно кремче. Струва 18 и нещо, но тубата е доста голяма и стига за мноооого време. То е с лечебно действие, не само с предпазно.

Катерина нещо от снощи е неспокойна и заспива трудно. Обаче и открих цаката - свалила съм един ТОН детски песнички и ги пускам на компа след като съм и пяла и съм я приспала, за да може като се пробуди да се унесе пак, че иначе се ококорва след 15-20 мин. и почва да мрънка. Не са колики, защото не си присвива краченцата. Може и да е, защото вчера оставих баба и и баща и да я изведат, те  съответно закъсняха с излизането и тя беше крива и ги побъркала вън, докато ми я донесат да я успокоя милата, лудна ли. А днес сутринта не можахме да излезнем, че с таткото решихме да си обърнем малко внимание   Blush , че нали миля заминава за Гърция, пък и тия хормони  Crazy Обаче планирам да и направя една хубава дълга разходка следобед, та да видим как ще и се отрази. Иначе през ноща беше спокойна.

# 187
Здравейте мами  Hug
Черпя по случай първия имен ден на синчето!

Честито на МериДжейн!Да е жива и здрава щерката  Heart Eyes

# 188
Мери Джейн честито момиченце! Да расте умно, послушно и засмяно!
Честит Рожден Ден Теди! Бъди жива и здрава!
Честит Имен Ден на Ребека! Честито и на всички Алексчета!

Сонитка с теб сме и стискаме палци  Hug

Вигантола е витамин Д, но лятото по принцип няма нужда набавя се от директна слънчева светлина. Пак спорна тема има много педиатри, които смятат, че няма нужда от него. Аз на Елито и давах за кратко, докато се информирах по-подробно и после спрях. Абсолютно ненужен е. Детето така или иначе се извежда поне за 30 минути навън, което е напълно достатъчно.

за подсичането, ако е леко зачервено Мимсат е писала. Ако е много зачервено и почти на рана Мустелата не помага...поне на Боби не помогна. Него го подсякоха в родилния. Мазахме с Низорал кремче. Но той е в наистина краен случай, когато положението е много зле.

При нас купона е пълен Елито с Т никнат пак зъби, Боби с колики реве  ooooh! А аз се опитвам и РД да организирам  Tired

# 189
  • Варна
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА РЕБУС И МЕРИ ДЖЕЙН! ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ТЕДИ!
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА РЕБЕКА И НА ВСИЧКИ БЕБОЦИ ИМЕНИЦИ! ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!

За витамин Д, аз няма да давам! Педиатъра каза че фонтанелата е почти затворена и в никакъв случай да не му давам!
Франи много е сладък малкия ти мъж!
marianamama  за лефакса, аз имам давах му известно време и спрях, според мен няма ефект! Но аз не съм критерии, много майки казват че лефакса веднага е пресякъл коликите! Сега му давам само чая на хип!
За козметиката и кремчетата, всичко ни е на мустела и съм много доволна!

# 190
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте!

ЧЕСТИТА ДЕВОЙКА НА МЕРИ ДЖЕЙН!!!

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС!!!

Момичета, харесала съм си ето ТАЗИ раница на Чико, но не ми се дават толкова пари. Дали има някаква по-евтина?

# 191
  • вкъщи
здравейте отново!
4естито на именниците!
пак имам въпрос.лохиите ми от една седмица спряха.нормално ли е на 20-22 ден да спрат.и се кефя ,4е сега нямам бяло те4ение.дано не е временно.за подси4ане най ни помага тетра,махам памперса за няколко минути и мажа с отварата.след баня го обливам.
иви и аз организирам рожден ден,тази година ще е в детски клуб,ама още тортите не сме избрали,подаръци също,от нас и вси4ки баби и дядовци,а и по4ерпка за клуба и градината.отделно постоянно 4ерпя всеки за бебето,само в градината не сме.та се 4удя какво  да е,торта или някакви слади4ки работи и сок4е.ще видим.теди от 3 е на градина,дано няма драми.
и ние днес ,та и снощи сме много неспокойни,а ми се спи....ама няма да ме огрее явно.дове4ера пак съм на зъболекар,ама поне ми остана само 1 зъб за оправяне.

# 192
  • Видин
Честито на новите мами. Много да ви радват малките бебоци. МериДжейн видя ли че и твоя ред дойде. Аз от другата седмица обещавам да съм по активна. Просто днес ми махнаха конците и още не ми дават да седя. И не мога да ви следя.

# 193
  • София
Simple Smile)))))) забравих какво щях да пиша! newsm78

Честито на всички които имат повод да празнуват!!!  bouquet  bouquet  bouquet

За Вигантола
- аз на малката и давам от една седмица по една капка на ден на гладно сутрин. Това е по предписание на докторката и. Доколкото знам всички го предписват като превантивна мярка срещу рахит и по-бързо затваряне на главичката, без значение дали са летни или зимни бебета.
 За подсичането  - няма ли сме такъв проблем ,но преди всяко хранене  сменяме памперса и се мием с вода и мажем колкото може с дай пер крем / или на Себа мед или на Чико/.
За помагането на татито - добре, че е той и чувството му за хумор иначе ще лудна. Понякога имам чувството,че е с по развит майчински инстинкт от мен.
Ирра много ме израдва снимката ви с малкия много сте сладки. Искам и аз такава светкаща снимка newsm45

# 194
Здравейте и от нас Hug
Нас ,защото на 24.08. се роди и нашият бебок -Константин -3450 гр. и 51 см.
От 3 дена сме си в къщи и се опитвам да изградя що годе някакъв режим на бебо и мен .
За сега е послушен и по-отпуснат от жълтеницата-аз упорито кърмя и малко дохранвам .
Таткото е около нас и много помага.
Междувременно ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ОБЕБИЛИ СЕ ДОКАТО ЛИПСВАХМЕ!!!!    bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
После ще ви чета и пусна снимки ,чао и целувки Grinning

Общи условия

Активация на акаунт