Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кое мляко е по-подходящо за хранене на бебето - Аптамил или НАН хипоалергенното?
Защо бебето ми отказва Аптамил, след като сме на смесено хранене и му давам НАН?
Как мога да разбера дали бебето ми не харесва Аптамил и защо се разтваря трудно?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кое мляко е по-подходящо за хранене на бебето - Аптамил или НАН хипоалергенното?
Изборът между Аптамил и НАН хипоалергенното мляко зависи от индивидуалните нужди на бебето. Някои педиатри препоръчват превантивно хипоалергенни млека като НАН, Аптамил, Милумил, Фризолак и други за деца с наследствена предразположеност към алергии. Въпреки това някои майки са против използването им без доказана или предполагаема наследствена алергия. Ако няма предпоставки и проблеми с алергиите, бебето може спокойно да приема Аптамил 1. НАН и Фризолак обикновено се понасят добре от повечето деца. Важно е да се консултирате с педиатър за конкретния случай на вашето бебе.
-
Защо бебето ми отказва Аптамил, след като сме на смесено хранене и му давам НАН?
Някои бебета може да реагират различно на различните видове мляко. Възможно е бебето да не приема добре смяната на млякото поради различни вкусове или текстури. Освен това някои майки съобщават, че бебетата им имат проблеми с храносмилането, когато консумират определени видове мляко, като НАН и Фризолак. Важно е да наблюдавате реакцията на бебето и да се консултирате с педиатър, ако има проблеми с храненето.
-
Как мога да разбера дали бебето ми не харесва Аптамил и защо се разтваря трудно?
Ако бебето не харесва Аптамил, то може да откаже да го приема или да има проблеми с храносмилането му. Ако е трудно за разтваряне, уверете се, че използвате вода с подходяща температура (около 30 градуса) и опитайте отново. Ако все още имате проблеми, консултирайте се с педиатър или друг специалист за съвет и насоки.
-
Как да увелича кърмата си, ако бебето ми не суче ефективно?
-
Как мога да накарам бебето си да пие вода, ако не иска след като му давам АМ?
.Нан не съм давала