Важно - машина за хляб.

• 216 589
  • 1 526
  •   1
Отговори
# 1 260
  • София
Аз от няколко седмици се чудя.  Покрай чуденето и бюджета за машина намаля, но се надявам до няколко дни да успея да купя. Laughing

Моята ФИФ си я взех за 45лв. Подробно откъде съм публукувала по-рано в тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=22004.980

# 1 261
  • София
Кати, благодаря ти за куража!
Козунакът си беше препечен според мен, защото не само коричките, а и навътре кафенееше. Все пак го пекох 40 мин. след програмата за сладък хляб. Само най-отгоре жълтееше. А като го сравнявам с твоя от снимките, моят бе доста по-русичък. Макар че, отгоре се бе разпукнал доста красиво, във вътрешноста е сбит, затова мисля, че брашното е множко /започнах от 480 и добавях...няколко супени лъжици/. Съдейки по следите по кошничката, при първото втасване се е понадигнал, но печенето си започна от кота "0".
Днес нямам време, но утре пак ще пробвам и вече ще има и снимки, сега нещо не стават-много са ми големи файловете.
Поздрави за вашите успехи! smile3525

# 1 262
mariyka,започни от 430гр брашно и тогава добавяй,ако има нужда! PeaceСледи тестото - да стане на топче,но да е меко и еластично!Ако тестото е много твърдо - норамлно е да не може да втаса.

# 1 263
  • София
момичета кога слагате захарта и ядките върху козунаците?

# 1 264
  • ГОре на черешата...
Преди да започне цикъл "Печене".

# 1 265
  • София
Преди да започне цикъл "Печене".

благодаря ти и аз така мислех,но реших да попитам специалистите:)във ваше лице

# 1 266
Купих си машина за хляб! ТСМ-ската. Много сложно ми се вижда нещо. Един въпрос: като пусна определена прогррама, това предполагам, че включва и месене, втасване, печене.  Как да разбера кога е свършил един цикъл и ще започва друг? Примерно за да слоа сусам, преди да зопочне печенето?

# 1 267
Зори, Зориииииии, реших да правя твоята доза.
Брашното дойде точно до горе на казанчето и ако не стане, ще меся май на ръка.
Една доза с мая вече изхвърлих. Май се пресече нещо.

Кога слагате живата мая в млякото, когато е замръзнала? Веднага или я чакате да се отпусне малко.

# 1 268
Купих си машина за хляб! ТСМ-ската. Много сложно ми се вижда нещо. Един въпрос: като пусна определена прогррама, това предполагам, че включва и месене, втасване, печене.  Как да разбера кога е свършил един цикъл и ще започва друг? Примерно за да слоа сусам, преди да зопочне печенето?

Честито и успешни произведения   chef

Да, програмата си включва всичко. За добавяне на продукти обикновено има звуков сигнал. Иначе на моя дисплей си пише какво прави в момента - меси ли, втасва ли, пече ли.

Трябва да следиш кога горе-долу ти идва печенето. Обикновено 1.30ч меси и втасва - три месения и после три втасвания.

# 1 269
  • Paris
Честито Фукла! Хич не е сложно, до 1 седмица ще си и хванала цаката. Давай смело!!Успех Peace

# 1 270
cathie,маята за хляб аз я слагам,не когато се е отпуснала малко,а когато е напълно размразена!

# 1 271
pina, май и така ще стане.

оххххх, месих на ръка. Тестото е по-голямо от мен Laughing
капнах, и сега го бухнах във фурната да втасва. Пак ли няколко пъти трябва да втасва? Колко време? Кога да плета.

Определено за моята машина дозата е непосилна (тя и за мен не  е  Laughing), повече от 500-600г брашно не побира нормално.

# 1 272
Аз пък маята си я слагам както си е замразена в топлото мляко и я размешвам с пръсти докато се размие. не съм имала издънки никога.
Ама Кати, ти на цялата доза ли се хвърли  Laughing. Трябваше да опиташ първо с половината сега ще ядеш козунак цяла седмица  Grinning. Колко ти е максималната вместимост на казанчето за готов продукт?

Фукла, честито! Нямаш ли листче с упътване някакво? Дай снимка на твоята машинка ако имаш възможност. Тук назад в темата имаше линкове към датата където някой беше качил инструкция и циклите на програмите.

А, ето намерих снимки и на двата модела :

http://i3.photobucket.com/albums/y76/sladka_hapka/DSC01116.jpg  - ползвам снимката на Сладка Хапка, дано не ми се сърди.
Ето я другата :

# 1 273
Мерси, момичета! Вече сложих една доза, след 2 часа и половина ще се похваля какво е станало (а може и да не се похваля  Mr. Green).
Зори, като на Сладка Хапка ми е машината. Има нещо като упътване към нея, което само може да те обърка и изобщо не е подробно. Аз се ориентирах в общи линии.

# 1 274
Ама Кати, ти на цялата доза ли се хвърли  Laughing. Трябваше да опиташ първо с половината сега ще ядеш козунак цяла седмица  Grinning. Колко ти е максималната вместимост на казанчето за готов продукт?

Ами ще ходим на гости и исках да изпъкна. А и имам много лакомо око. Laughing
Срам ме е да кажа колко ми е вместимостта - 900!!! Joy

Общи условия

Активация на акаунт