Слушахте ли за агентите на държавна сигур

• 3 731
  • 84
  •   1
Отговори
# 45
  • Сливен
нали не искате да кажете, че всички в тая държава са били доносници ...
Да. Поне на 70% /30 ги давам за малолетни и непълнолетни  Twisted Evil/
Всеки е топил всекиго. Дори и без да иска. Просто е оцелявал  Laughing
и да - доносите са били ежедневие
И без ДС - няма кариера  Twisted Evil
Все едно сега да си без обръч от фирми  Mr. Green

# 46
Аз открих в списъка един агент, който е едновременно адвокат Simple Smile Батилов се казва.
В списъкът има и конституционен съдия, ти се хващаш за адвоката, дребна риба.

Понеже стана въпрос за адвокати, та затова Simple Smile То и президент има.

# 47
И как ще се промени животът
на споменатите в списъка, а?

Няма да се промени. Най-много агент Алберт от телевизионния екран ще им обясни, че трябва да се гордеят.

# 48
 Съжалявам, но е обидно да се твърди, че всеки е топил всекиго,  може с тази мантра да се успокояват по езуитски нечии съвести, но просто не е вярно.
   Само ако си бил от страната на тези, за които беше удачно да се доносничи и си си носил кръста на отказа да влезеш в системата, знаеш за какво става дума всъщност, голяма част от детството ми е минало под тази сянка и знам за какво говоря.
 Всеки трябва да носи отговорността си за собствените си действие дори и късно да му е поискана и не е без значение и целта не оправдава средствата.

# 49
Съжалявам, но е обидно да се твърди, че всеки е топил всекиго,  може с тази мантра да се успокояват по езуитски нечии съвести, но просто не е вярно.
   Само ако си бил от страната на тези, за които беше удачно да се доносничи и си си носил кръста на отказа да влезеш в системата, знаеш за какво става дума всъщност, голяма част от детството ми е минало под тази сянка и знам за какво говоря.
 Всеки трябва да носи отговорността си за собствените си действие дори и късно да му е поискана и не е без значение и целта не оправдава средствата.
Абсолютно подкрепям, имала съм същите проблеми. И да попита човек за какво, като "капиталистите" се оказаха точно тези, дето топяха, и после намазаха и с реституции, и с реститутки.....абе не ми се говори, че тая тема няма да ми стигне. Stop

# 50
абе не ми се говори, че тая тема няма да ми стигне. Stop
Моля те, не почвай дори.  Joy

# 51
# 52

аБСОЛЮТНО И АЗ ПОДКРЕПЯМ.

# 53
Мисля че ако бяха изкарали от архивите тези имена преди 15 години реакцията на обществото щеше да е доста по бурна и хората , кото мислят , че няма нищо лошо в това щяха да са много по малко . Затова изчакаха толкова . На кой му пука вече ? На мен ми е все едно , което не пречи да се отвращавам от тези имена и от тези хора . Не заради това какво са правели навремето в системата  , а заради това , че продължават да го правят и след това , та чак досега . Как пък нямаха доблестат да се изправят толкова години , да се обявят , да се откажат от властта ? Наистина се оказва , че оцелява най приспособимият . Мижитурки .

# 54
  • София
Не съм съгласна със сравнението между агент и адвокат. Чрез работата на адвоката /извън "агентстването", разбира се/ гражданинът, който и какъвто и да е, упражнява конституционно гарантираното си право на защита в процеса. С активната си "работа" агентът накърнява конституционно гарантираната неприкосновеност на личния живот и още куп прокламирани от цивилизованите законодателства права и свободи на гражданите.

# 55
  • София
Ами сори, но лично за мен семейството е на първо място
и ако от мен зависи дали ще пратят всички в Белене или
трябва да стана агент на ДС, не ще стана, ами и 2 агента в
едно ще стана  Naughty и ми дреме за съседите и кой ли
не.  Много ми е интересно ако на вас се случи подобно
нещо дали ще сте такива патриоти и неотстъпчиви персони  newsm78
С едно съм съгласна - тези хора трябваше да се опомнят овреме и да
се оттеглят, а не да заемат важни постове във властта, а на всичкото
отгоре и всячески да драпат да останат в нея.

# 56
Не съм съгласна със сравнението между агент и адвокат. Чрез работата на адвоката /извън "агентстването", разбира се/ гражданинът, който и какъвто и да е, упражнява конституционно гарантираното си право на защита в процеса. С активната си "работа" агентът накърнява конституционно гарантираната неприкосновеност на личния живот и още куп прокламирани от цивилизованите законодателства права и свободи на гражданите.
Да, абсурдно е да се сравняват. Правото на защита има всеки един човек, доколко основателна е тази защита решава съда, той е крайна инстанция, не адвоката и пак няма нищо общо с чистото доносничество.
  Съгласието да представяш едностранна информация, която ще накърни нечии права или интереси, без обвинената страна да може да се защити по някакъв начин е съвсем друго нещо и за тази практика говорим, аз лично не мога да оправдая човек съгласил се с това и не мога да му имам доверие в последствие, ако знам,че го е направил, дори и със закъснение от 17 години, вероятно съм отмъстително търпелива.

# 57
Сериозно ли мислиш, че отказалия да даде донос е пращан в Белене, въобще не знаеш за какво говориш, ти писа за адвокатите, но в моменнта адвокатстваш без да си запозната реално с нещата. Отказът е можело (всичко това е в минало време, все пак)  да повлече множество затруднения относно закупуване на жилища или други комунални услуги, ставаш човекът на края на опашката. В Беляне отиват само тези, които са донеси от някъде или по други неудобни причини, отказът от донос не е смърт за семейството, не е удобен за реализация, дори те праща в 9-та глуха. Айде да не придаваме героичен отенък на легализираната клевета и интрига.

# 58
  • София
Дано никога не ни се налага да правим "избор" от типа "Белене или агент"...
Когато човек е притиснат, не се знае как точно ще реагира...
Чудя се обаче, ако си бил супер пасивен, нископродуктивен агент, какво се е случвало...или пък ако не приемеш....
Познавам хора, които са отказали да станат партийни членове и нищо особено не са им направили. Пък то ако се дърпаш за агент, защо да те притискат, нямаш добър психологически портрет и талант за ефективен доносник....

# 59
  • България-Швейцария
Не толкова за общественото зло, а за долното доносничество, в основата на цялата дейност на агент.
Мдам, ето пак съзнателна информационна заблуда smile3502
Наред с доносниците забелязах имената и на колеги разузнавачи, що така всички в един кюп newsm78
Но защо се чудя всъщност...

Темата за Коритаров отдавна е в небитието, нали?
Жалко, защото там бях написала един ферман, който хич нямам сили и време да измъдря отново.
Само да питам все пак, че ми се бунтува душата, правите ли разлика между информатор и агент (разузнавач)? Не е нужно и да ми отговаряте, достатъчно е да се замислите.

Общи условия

Активация на акаунт