Ела при нас с кълбо и кука - плетаческият клуб е тука!

• 256 545
  • 303
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря, vanyia Simple Smile

# 106
идва по-хладното време и в плетаческия форум кипи усърдна работа... Party

много хубави неща показвате,наистина...и понеже аз имам мерак да изплета терлици,обаче с двете куки още не се справям добре,та да питам - някой плете ли терлиците на 1 кука от турския сайт?

# 107
Някой показваше тази шапка и май влакчето беше вплетено.........  newsm78

За периферията на такава шапка, ще наддаваш по-малко и може не на всеки ред и няма да се къдри. Къдренето се получава от много наддаване.

Аз плетох такава шапка с влакче за Симеон миналата зима. Много си я харесва и много я носи. Плетох влака отделно, не стана много напластено. Можеш да го вмъкнеш и вътре, особено ако вече си плела шапка и знаеш по колко трябва да наддаваш. При мен проблема беше, че плетох на око и често разплитах.
Не знам обаче колелетата как ще направиш без да останат дупки  newsm78

# 108

Преместих схемата в data.bg, че много бавно зарежда от пикаса. Ако някой от чужбина не я вижда - ето тук

Последна редакция: сб, 15 сеп 2007, 09:15 от Летящата крава

# 109

много хубави неща показвате,наистина...и понеже аз имам мерак да изплета терлици,обаче с двете куки още не се справям добре,та да питам - някой плете ли терлиците на 1 кука от турския сайт?

аз почнах да видя става ли готино. Оказа се, че тези терлици са добре известни на майка ми Simple Smile та, хубави терлички, могат да бъдат семпли, а може и да се фантазира по тях  Peace

# 110
  • София
Летяща, това с цветенцата е много шик, какво ще е?

St_St75, в началото на темата има много линкове и в повечето има мотиви с различни плетки. Със сигурност ще си избереш нещо.  Grinning

# 111
Здравейте,

има ли някъде обяснено на български...като за идиоти, как се плетат...шушони (не ми се смейте  Blush ). Видях някакво обяснение на английски, но нищо не вдянах  Blush

# 112

аз почнах да видя става ли готино. Оказа се, че тези терлици са добре известни на майка ми Simple Smile та, хубави терлички, могат да бъдат семпли, а може и да се фантазира по тях  Peace

Къде е линка към терлиците, моля ви се? а инструкциите на какъв език са? newsm78

# 113
Летяща, това с цветенцата е много шик, какво ще е?

То вече е великолепна наметка. Имам много готови неща, но не мога да се снимам сама.  Confused А провиснати на закачалка, не се вижда красотата им.

# 114
Марче, аз плета едни много лесни шушони, от по-дебела или пухкава прежда на обръч 5 номер, за крак 37-38 номер. Нанизват се 18 бримки.плете се жартиерена плетка /иди-ела/ 10 ръбчета /20 реда/. Наддават се 18 бримки. Плетат се 10 реда, свиват се 5 бримки от по-широката страна и на следващия ред се наддават/получава се цепка, за по-лесно обуване/. Плетат се още 10 реда,свиват се 18 бримки и се плетат още 20 реда /10 ръбчета/. Получава се нещо като буквата  Т. Нанизваш около 70 бримки /10 под чертичката на буквата, 19 от едната страна на стълбчето, 10 в основата на стълбчето, после пак 19бр и 10бр. Изплиташ 18-20 реда за стъпало и завършваш. Зашиваш и започваш етапа на късането. Удобно е, защото може да се преплита само стъпалото. /Може и последния ред да изплетеш до средата, свиваш средните 2 или 3 бримки, прехвърляш от дясната кука на лявата получената от свиването + още една бримка и така докато свършат. Остава за зашиване само кончова зад петата.

# 115
  • в баира
Аз имам голямо питане  newsm78  Laughing -

Как се плете качулка, без значение дали е на жилетка или пуловерче. Трябва ми за детска дреха.

# 116
Летящата крава снимай се в огледалото.

# 117

Летящата крава снимай се в огледалото.

Ще пробвам, но голямото огледало е на тъмно място и със светкавицата ще станат потресающи снимки  ooooh!

# 118
[Къде е линка към терлиците, моля ви се? а инструкциите на какъв език са? newsm78
http://orguormek.blogcu.com/2210282/
на една кука се плете започва се от 5 синджира затварят се в кръг, след това върху тези се правят 8 ниски пълнежа на вторият ред върху тези 8 се правят 10 ниски пълнежа и на всеки ред се учеличава с толкова колкото е нужно зада пасне на крака за който плетем
и така.. аз другата снимка нищо не пиши но като гледам начина е подобен

на 2 стр. на темата е,обяснено от Айля

# 119
Летящата крава заплитам по схемата,но сякаш се получава различно от твоето.Чудя се къде греша?

Общи условия

Активация на акаунт