"ДЕКЕМВРИйчетата палави растат и неусетно зъбчета редят"

• 18 072
  • 291
  •   1
Отговори
# 150
Сори но пак без мен - имам си майстори...
Между другото - подсетиха ме в една друга тема...Днес е 11 Септември...
Да почиват в мир жертвите на отвратителното деяние - тероризма!

# 151
Ivi2000 точно както го описваш бяхме един месец и от една седмица всичко си хапва пак, така че изчакай. Беше отказал обедната манджа във всичките й разновидности, купена, домашна, пюре, каша и т.н.

По метода на педагогическото карам напоследък, но все пак не му давам всичко, което поиска де.

# 152
Пешеходке, най-после се появи, въпреки и с лоши новини! Ужасно много ми липсваш! Добре, че сте се разминали с малкия дявол! Целувки на Дивнето и пиши как са батковците!
Аз да се оплача - Венета е болна, прихвана я май от баткото, който беше с температура, хрема и кашлица. Та и Венета така, само дето педито й изписа антибиотик. Като я гледам как кашля обаче ще го давам, няма начин. Баткото се размина без, въпреки ужасната кашлица, която имаше - него сама си го лекувам. Но бебката не смея.... Пък ми е толкова мъчно, че е болничка - миличката, едни сополи, едва суче - пречи й нослето, трябва първо да го чистим здраво, което пък не е най-приятната процедура. Дано няма други болни бебоци! Praynig  И все не мога да разбера защо тия лекари веднага предписват антибиотици - чисти й били дробовете пък бам антибиотик!
Вержи, наистина, пиши как е Лорка!
Ние засега за срещата сме под въпрос, ако се пооправим ще дойдем!
Нощес Венета се намести между нас. Знам, че не бива да го допускам, баткото едва го отучихме на 3 годинки. Но през час се будеше и й давах да цоцка. Има ли още бебета с колики или е само моето?  Проплаква и пръцка, а не е яла нищо ново - менюто й е едно и също последните два месеца. Поне спа до към 8, което не се беше случвало много отдавна.
Лек ден на всички!

# 153
  • Бургас
Пешеходке на всички ни липсваш /повече Дивнето де  Laughing/, добре че сте здрави  Praynig

ivi2000 аз не съм от педагогически захранилите, но доста често го практикувам. Особено като си бяхме при майка и Петър не искаше да яде пюрета и каши, слагах го с нас на масата и хапваше с удоволствие картофчета, сиренце, ориз и всякакви неща, които аз преценях, че стават за него..... Децата ни вече са големички и разбират, че това от бурканчето дето се опитваме да им го пробутаме, не е същото като в нашите чинии. За мен по естествения начин на захранване е педагогическия, но защо избрах другия и аз незнам....

# 154
  • София
Бети моя съседка има инхалатор и го ползва дори и само да кашлят от прах- слага физиологичен разтвор и си инхалира дечицата,а кашличката отшумява.Последният път като дадох на бебка антибиотик така ми се накара,че не пробвахме с инхалации поне първия ден.....
И аз давам на Евка каквото ядем, най-вече ориз,картофче,хляб,супичка....
Интересно,че дори да е яла скоро пак си го хапва с удоволствие.
Мами споделете какви електронни термометри имате,ние бяхме с живачен,но аз го счупих и като видях процедурата по обезопасяване,реших до тук #CrazyИскам електронен,но не знам марки,цени,все пак да не е 100лв?
Още сме без зъби,но имаме чертичка на долния венец,май до края на темата ще си сменя вота Wink

# 155
А има ли някой,който да дава ЗИМАФЛУОР?Че тая последната педиатърка при която ходихме ме пита защо не давам на детето.И трябвало да почна да давам въпреки че позакъсняхме  newsm78

# 156
Аз пак за срещата да подосаждам  Mr. Green
В петък 14 септември в 14 часа пред Народния театър Иван Вазов. Изрично да подчертая, че всички са поканени /със или без макарони/   bouquet
за теб aspasia
Благодаря! Ние ще се постараем да дойдем с Поли Жекова!

# 157
А има ли някой,който да дава ЗИМАФЛУОР?Че тая последната педиатърка при която ходихме ме пита защо не давам на детето.И трябвало да почна да давам въпреки че позакъсняхме  newsm78
и аз доста сечудя дали да давам и от кога уж било полезно ама...  newsm78

# 158
На баткото давах много редовно Зимафлуор, включително пих по време на бременността. Сега с втората бременност не съм пила, а на Венета давам от дъжд на вятър. Много противоречиви мнения изчетох и съвсем се обърках. Моите зъболекари настояват да давам, пък и не е логично да е вреден тоя флуор - все пак във всяка паста го слагат  newsm78.
Забравих да се отчета - днес направихме и консултацията - 8.420 кг и 71.5 см - пораснала е с 400 г и 3 см.
Мацко, какъв е тоя инхалатор - опиши го по-точно, ако можеш!
Имаме си ново бебе в родата - днес се е родил племенник на мъжото - идея си нямам как ще се казва. Ама каква дата само си е избрал, то и за днес беше терминът де!

# 159
  • Варна
ние се прибрахме!
днес Лора я втресе и след като никой не й обърна внимание вдигна 40о t[/b]
за малко да направи гърч и да я изтърват!
е*а ми се мамата от уплаха #Crazy
веднага извиках мъжа ми и вдигнахме болницата на главата си, направихме страшен панаир и ни пуснаха да се прибираме Crossing Arms
Т-та падна, за сега и обрив няма,дано да не се появява повече  Praynig
а и на окото спадна отока Shocked сигурно от лекарствата за обрива,те нали са противовъзпалителни  Thinking

та така де, преживях един огромен ужас днес, да се надяваме да е последния  Praynig

# 160
Девойки, отпишете ме от срещата и мен  Cry
Вирусна съм , вече и аз от сутринта, тръшната ... ставам само да изпразвам стомашното си съдържание / извинете  Embarassed/ откъдето мога ..... Tired
шеметче, съжалявам , че няма да се видим преди дългия път... много здраве носи в Канада / аз ако дойда на срещата , едва ли ще мога да ти го пожелая с чиста съвест  Mr. Green/... и за Аспасийчето и Жековата-Поли се бях разтъжила... и за всички други от по-скорошните явки ... Hug .. ама : нЪЦ  Outta Joint
Така де, не е свършил света... живи здрави дЪ неХт таЙм ! Peace
Пазете се -  коварно е това нещо, при мен симптомите са доста различни от тези при мъжа ми, пък и инкубационния период уж мина ...  newsm78
Абе с две думи - умната  Peace
Vergy ,  ужас !  Shocked А дали е свързана с обрива тази температура, да не е нещо друго ?

# 161
Ау, Жержи, ужас! Оправяйте се по-сокоро и да се видим живи и здрави! Пешеходке, ти къде с кола? Grinning Да не се случва на Никого! И мен ме е страх от другите. Само вчера 2 диванета ме изпревариха отдясно. А зъболекарката не ми препоръчва Зимафлуора. Аз пих като ученичка, но от 1-та бременност се напълних с кариеси и смело продължавам. Баткото ми е вече с изкуствен зъб на 14 год. Наследство!

# 162
Привет момичета  Hug Сега чак прочетох писанията ви и ми настръхна козината. Дано всичко лошо вече да е зад гърба ви, без болници, пътни произшествия и битови инциденти  Praynig  Иначе като четох ежедневието на Маджеста се посмях и си спомних времето когато бях млада майка с моя син - и той дзверо Жижи беше. Но сега всичко ми се струва далеч по-лесно, въпреки че и Бояна ми изпива соса ежеминутно  Crazy Ей, т'ва дете хич не мисли, много е непредпазлива и съответно постоянно се удря. Постоянно се пуска от някъде и тупва я по лице, я по теме. ЗЪБИ нямаме. МНого сме криви. Памперс задължително се сменя след като баткото е извикан да прави смешки, тикнали сме й нещо нетипично и непознато, като дамски тампон например, в ръката и тогава аз съумявам да й сложа чудото на дупето  ooooh! Купих памперс гащи, за всеки случай когато шута ми го няма, да имам под ръка, ама те излизат една цифра  #Crazy
Ние с мъжа ми като се върнахме от "почивката с деца" веднага се организирахме на една "почивка без деца"  Grinning Е, т'ва беше дългоочаквана мечта. Ходихме на Троянския балкан с компания и съответно пихме, спахме и се ....  Blush от всичко по много. Да са ми живи и здрави бабите, бях им написала списък по часове и дати, какво кога да дават, как да го приготвят и те ако аз не им се обаждах изобщо не ме търсеха и ни оставиха наистина да си починем с мъжо. Желая ви го и на вас от сърце  Hug

Последна редакция: ср, 12 сеп 2007, 12:06 от mutsanka

# 163
  • Варна
Magesta температурата категорично не е от алергията,казаха.
Педи каза че е лепнала нещо в болницата  Confused
аз не спирам да умувам дали не е от това че беше заръбала пръчката на "кошарата" и цялата и муцуна беше в парченца блажна боя (някой боядисвал бебешки кошари с блажна боя).направо побелях като я видях  #Crazy

# 164
Тая нощ таткото я взе дивачката и се успокояваха известно време с шише, после преобуване и тя заспа. Гърдите ми са със зачервени зърна от дъвкане!
Добре дошла на Пешеходката! Слава на Бога, че сте се оттървали само с уплаха и сте живи и здрави! Доста неприятно е това с колата сега, но това да е...
Искам да пиша на Verginity - няма ли във Варна класически хомеопати, т.е. има със сигурност, та вземи да проучиш и започни да водиш детето там!  Пиши ми на ЛС, ако имаш въпроси?
Magesta, и аз мисля, че имаш страхотно чувство за хумор и писателски талант, време е да публикуваш нещо! Бързо се оправяй - лимонов сок по 2-3  пъти на ден и мед по няколко лъжици на ден и за 2 дни няма да ти има нищо.
За срещата - и аз ще дойда!
Аз Зимафлуор не давам и витамин Д и него спрях от лятото...май трябва да го подновя, до 1 годинка, какво мислите?  newsm78
Кой беше питал... аspasia май... и ние сме почти само на кърма, отказва да яде всяко друго нещо от няколко дни - седмица. Днес обаче изяде на обяд доамашно пюре от картофи и моркови, плюс малко масло и 3 капки лимон, явно като са повече съставките не й харесва на вкус. Следобед пък криво-ляво изяде 2 трети от малко бурканче (тя от тях яде, щото не смогва цяло) ябълка и боровинка на ХИП. Открих, че иска сама да си слага лъжичката в бурканчето и в устата, явно заради венците...да се чеше...И винаги завършваме с кърма - на малаако по-късен етап от лъжичката, което добавя също и сънчо...

Общи условия

Активация на акаунт