Да кажем дружно "Добър час" на нашите деца във първи клас /5/

• 31 309
  • 282
  •   1
Отговори
# 180
Момичета,дайте ми акъл,моля ви.
Ако е хладно в събота какво да метна на малкия? Приготвили сме му един костюм в светло бежово,бяла копринена риза, папАйонка, кафяви обувки. Но за отгоре се чудя ако е хладно дали ще върви някоя плетена трикотажна жилетка?Не ми се ще да е яке,че някак по-безлично ми седи.

# 181
  • Варна
Имаш ли подобаваща жиУетка? И що детето ши тормозиш с папАйонка? Hug

# 182
Имаш ли подобаваща жиУетка? И що детето ши тормозиш с папАйонка? Hug
Нямам-на първия въпрос.Ще потърся утре,вдругиден.
А на втория въпрос-костюма е обличан за края в градината и много се харесва в него.

# 183
  • Варна
Така може. Щом детето се харесва  Peace.

# 184
  • Sofia
А тетрадките задължително ли е да се подвързват?
Че тя по картинка си ги избира и посмъртно няма да ми даде да и слагам някаква едноцветна хартия отгоре. Етикети нямам никакви, а май ще ми трябват дори и на неподвързани тетрадки.
За едни пантофки четох по-напред в темата и се сетих как едно време се водех към 6 годишните и си носехме в понеделник пижами в училище и имахме специална стая в училище с легла на 2 етажа и от 2 до 4 лягахме да спим  Laughing

# 185
  • Варна
А тетрадките задължително ли е да се подвързват?

Различни учители, различни изисквания. Води се по вашата учителка, но повечето не изискват подвързване с хартия, а само с подвързия.

# 186
ехо,да се запишем и ние. Давид ще учи в 1кл на 134СОУ София.НА него не му пука,ама аз,момичета,как се треса-не е истина!!!!!

# 187
Днес се видяхме с нашата госпожа на първата родителска среща, 2часа минаха много приятно и неусетно, поговори си с нас и поизяснихме нещата, беше много мило отново да седна на ученически чин, само че сега от другата страна като родител  Flutter

Ние ще сме облечени с ризка и тениска отдолу и панталон, с обувки тип маратонки  Crazy, т.е. ще сме по-скоро с модерно звучене отколкото официални, за връхна дрешка ще взема жилетка въпреки, че дават времето да е като за къс ръкав, а нашата ризка е с дълъг та едва ли ще прибегна до горна дрешка.

На 15 ще се раздават учебниците, госпожата щяла да им ги подготви и опакова като подаръци с някаква изненадка от нея - страрае се жената явно, което на мен ми допада. Днес на родителската ни раздаде по един плик - списък с нещата за купуване, списък с въпроси и прпоръки и едно писмо в което да напишем какво мислим ние за нашите си деца, за силните и слабите им страни, за притесненията им и радостите, за мечтите им и желанията, за стремежите им - стори ми се много модерен подхода и ми стана приятно, че попаднахме точно при тази госпожа, а отначало имах доста резерви, защото тя е нова за у-щето и никой не я познаваше.
 На 17ти ще е ден за опознаване на училището - ще ги разходят, за да им го покажат, после разходка навън и ще си ги вземем по-рано.

При нас ще се пише с молив поне първия срок, а тетрадките всеки ще ги подвърже както иска, но задължително с етикет и цветно кръгче за лесно разпознаване на тетрадката по различните предмети. Имаме 2 часа англ. в задължителната програма и възможност за допълнително изучаване в занималнята.

Ще си носят закуски за през голямото междучасие и вода. Джисемите  Mr. Green са допустими, но без звук и да не си играят с тях, пари казаха на първо време да не носят. Физическото в отделна торба...........

Засега май е това Crazy

А това което забравих да попитам е ще си носятли децата раниците в събота  newsm78

# 188

А това което забравих да попитам е ще си носятли децата раниците в събота  newsm78

Sunnily* ,  при нас не.Предполагам ,че навсякъде ще е  така.Макар, че моята Сонка -бонбонка много се разочарова от това.
Подходът на госпожата ви много ми допадна.
Нашата ме впечатли с думите ,че първият срок ще работи за изграждане на колектив, освен усвояването на учебния материал.Каза още, че  много държи да ги изведе от училище няколко пъти ,за да ги види извън училищната среда как ще се държат и да си изгради представа с кое дете как да работи.

# 189
И нашата родителска среща мина вчера (май вече онзи ден Simple Smile), нищо много по-различно от вашите. Таткото ходи, но не се върна безхаберен като един друг татко по-горе, а даже добре информиран и с дълъг списък. За мамите нищо не каза, а че двама татковци са го подразнили. Simple Smile

Само по 25 лв. са им събрали - за помагала, украса и каквото остане - касетофон. Днес се прибра и с тетрадки, боички и т.н. по списъка. Искат им и сметало, на други май не съм чула да е в списъка newsm78

Така че младежът е оборудван с дребните неща, но остават двата големи проблема - обувки и раница ooooh!. Преди вечеря отидоха с баща си в МОЛа да купуват раница, час и половина ги нямаше и какво мислите? Прибраха се с празни ръце. Каквото искал единият другият не го искал и обратно, обикаляли различните магазини и нищо. Че и ревове и сополи имало. #Crazy  Драмата продължава.

Последна редакция: чт, 13 сеп 2007, 01:49 от Котка

# 190
Мдаа, и на нас ни събраха по 25лв. и каквото остане за касетофон със СД. Имаме и ние в списъка сметало или пръчици, но е пожелателно не е задължително, може би ще купя, защото моето диване обича такива дреболийки и му увеличават желанието за у-ще.  Апропо раници в Мола и аз не харесах  Thinking виж по книжарниците из центъра имаше чуднички неща, особено за мацките  Crossing Arms не знам защо ама младежите са доста ощетени откъм въображение по раници, дрехи и изобщо аксесуари за разлика от момичетата - това си е жива дискриминация, пък после се жалваме как са лишени мъжете от фантазия  и чуственост :xarms .

Е моя младеж с гордост си носи цяло лято една малко женска чантичка, ама като си я хареса детето няма да го ограничавам я Mr. Green

# 191
  • гр. София

Хах, тя с нов ник, а и с тези очила не можах да я позная. Grinning

Да бе щото чукнах 40-така и вече не мязам на себе си. Mr. Green  Оня ден  на род.среща ме погледна за миг и  се обърна да изследваш списъците на вратата. Laughing Но и мен ме поеха познати майки от градината,  та на 15-ти в тарапаната може да се видим случайно. Wink  Йоанна е в 1 "а"при Василева.
Стрелче,ходили в книжарничката до Декор центъра за бани на нашето кръстовище?Преди месец жената каза,че ще заредят специално за учениците.Аз снощи по нощите ходих до Глобуса за кайма и си тръгнах с тетрадки ,блокче за рисуване,гланцово също и много други джунджурии.

# 192
  • гр. София
Мъжът ми снощи ми даде ценна идея за не разливната чашка по рисуване:да използваме бебешката с винтовото капаче.Цяло чудо ,че съм я запазила,пък и лесно я намерих.
Йоанна в неделя ще я водя за мантуто,а другата ваксина по нататък.За синът ми който е 6 кл. също имало някава ваксина,та ще бъде рев и вайкане до небесата. ooooh!
Намират ли се лесно здравно-профилактични карти,които ни искат всяка година?

# 193
нашият татко пък вчера купил тетрадки и помагалата по БЕЛ и математика Heart Eyes

# 194
Мъжът ми снощи ми даде ценна идея за не разливната чашка по рисуване:да използваме бебешката с винтовото капаче.Цяло чудо ,че съм я запазила,пък и лесно я намерих.
Йоанна в неделя ще я водя за мантуто,а другата ваксина по нататък.За синът ми който е 6 кл. също имало някава ваксина,та ще бъде рев и вайкане до небесата. ooooh!
Намират ли се лесно здравно-профилактични карти,които ни искат всяка година?
ЗПК аз си намерих в двора на поликлиниката. Има РП и оттам редовно си зареждат. Ако не се лъжа,беше 50 ст.
А каква ваксина ще правят на големия? Моя ще е 5 кл. и само му направиха Манту,което се оказа положително,та не сме слагали ваксина. Мислех,че евентуална следваща ваксина ще е към 9-10 кл.

Общи условия

Активация на акаунт