Да кажем дружно "Добър час" на нашите деца във първи клас /5/

• 31 282
  • 282
  •   1
Отговори
# 195
Намират ли се лесно здравно-профилактични карти,които ни искат всяка година?
Ами мисля, че се намират лесно из компютрите на джипитата. Поне на нас ни разпечатаха на място с нанесени всички необходими данни.  Peace Предните години пак от там ми даваха - не съм търсила да купувам Thinking

Ще бъде ли студено на 15? Някой да е чувал?
А албумче ще се прави ли?

# 196
  • гр. София

А каква ваксина ще правят на големия? Моя ще е 5 кл. и само му направиха Манту,което се оказа положително,та не сме слагали ваксина. Мислех,че евентуална следваща ваксина ще е към 9-10 кл.

Така и не разбрах.Нашето GP ми е приятелка и ми се обади вчера да ги заведа в неделя и двамата,че е дежурна да отметне и тази задача.Ще пиша допълнително.

# 197
  • Варна
Манту,което се оказа положително,та не сме слагали ваксина.

Утре ще замерват нашето, ама хич много не ми се вижда зачервено, как ви го отчитаха... newsm78

Нашите ЗПК джипито ги осигурява. Нали тез, в които пише мерки и теглилки, както беше в ДГ?

А за раниците в събота - ние отиваме С РАНИЦА! Нали трябва да се почувстват ученици,макари  с празни раници-ще ги напълним там с учебниците. То иначе малко като на гости... Ама всъщност както ви е казала класната. Peace

ТЦ. Дават го топло. Предвидила съм само риза с дълъг ръкав, без връхна дреха.

Албумче? За тук ли? Нека да нащракаме дечурлигата...  Wink

# 198
  • някъде ... тук ...
По календара за ваксините в здравната книжка пише:
на 11г. - манту и БЦЖ
на 12г. - МР (морбили, рубеола), ТД (тетанус, дифтерия)
после вече чак на 17г има.
Не знам дали има някаква промяна.

И Радо ще ходи с раница - да сложи учебниците вътре Sunglasses

# 199
а моята щерка ще й дадат само буквар. и за тва няма да носим раница.

# 200
Като правиха на малката ваксината ми казаха, че каката (сега 4-ти) подлежи на туй изпитание 6-ти клас. Или седми ли беше newsm78...Уф, забравих - Козичката ще каже.

Уж бях намислила с какво ще е накипрено момето на 15, но сега почвам да се чудя дали е подходящо....Та по принцип съм замислила една поличка тип балон в блеееедо розово и към нещя има ризка с дълъг ръкав от тея дето са без копчета..малко тип туника се пада ... И съответно патъци тип пантофка... Дали пък няма да е много.... фйешън? newsm78

Раници - на гръб. Там ще ги пълнят с учебници, които пък после ще имам удоволствието да обличам надписвам и т.н. цяаааала неделя. Tired

# 201
Манту,което се оказа положително,та не сме слагали ваксина.

Утре ще замерват нашето, ама хич много не ми се вижда зачервено, как ви го отчитаха... newsm78
Ами имаше зачервено кръгче на мястото на убождането,голямо колкото монета от 5 стотинки някъде. Беше дошла една докторка от РИОКОЗ,която го отчете с някаква линийка.Но това се отнася за големия.Първолака нямаше този късмет.И го бодоха и за това.
Цитат
Нашите ЗПК джипито ги осигурява. Нали тез, в които пише мерки и теглилки, както беше в ДГ?

А за раниците в събота - ние отиваме С РАНИЦА! Нали трябва да се почувстват ученици,макари  с празни раници-ще ги напълним там с учебниците. То иначе малко като на гости... Ама всъщност както ви е казала класната. Peace

ТЦ. Дават го топло. Предвидила съм само риза с дълъг ръкав, без връхна дреха.

Албумче? За тук ли? Нека да нащракаме дечурлигата...  Wink
Съгласна съм за албумче. Много ще се радвам да видя албум с първолаците на Бг - мамма.
А за раниците. Хм. Хвърлихте ме в размисъл. Може би е добра идея да я сложа на детето. Хем ще има къде да носим учебниците,хем да се почувства ученик вече.

# 202
Уж бях намислила с какво ще е накипрено момето на 15, но сега почвам да се чудя дали е подходящо....Та по принцип съм замислила една поличка тип балон в блеееедо розово и към нея има ризка с дълъг ръкав от тея дето са без копчета..малко тип туника се пада ... И съответно патъци тип пантофка... Дали пък няма да е много.... фйешън? newsm78
Няма лошо,Магар. Нека е накипрено детето. Какво лошо има? Нали й е празник.

# 203
  • София
Вчера мина и нашата родителска. Класната се оказа г-жа, която миналата година й е преподавала по два предмета, детето я харесва и е спокойно. Има нови деца, които не бяха в предучилищният клас и г-жата каза, че освен да учат 1 срок, ще наблегнат на изграждането на колектива, за което очаква и родителите, да помогнат. На 15 ще има комплекти за всяко дете с необходимите учебници, тетрадки, моливи, гумички, сметало и другите помагала.
Нямало нужда нищо да се купува, а само да се подвържат. На 17 е ден на София, който по програма бил присъствен, но не учебен и ще ги водят на разходка из града а после на пикник на Бистрица или Драгалевци. Дано да е хубаво времето. По английски, физическо, музика и рисуване сме с отделни преподаватели,  които ще ни представят на 15.
Ние също отиваме с раница на първият учебен ден, вече повече от седмица я е подредила и няма начин да не я вземе.  

# 204
Абе само при нас ли правят мантутата в училище? newsm78 И с каката е така и с малката. През октомври ще я вършат таз работа....

Няма лошо,Магар. Нека е накипрено детето. Какво лошо има? Нали й е празник.

То така де, ама ...да не стане много пък ....Уф откачам вече Crazy Crazy Crazy
А си бях обещала да не се шашкам. Нали уж съм старо куче Tired

# 205
О, да, аз забравих най-приятната изненада да спомена - на 17-ти ще има спортен празник в училището, но понеже първокласниците не участват - имаме един ден отсрочка. newsm44

# 206
  • гр. София
Намират ли се лесно здравно-профилактични карти,които ни искат всяка година?
Ами мисля, че се намират лесно из компютрите на джипитата. Поне на нас ни разпечатаха на място с нанесени всички необходими данни.  Peace Предните години пак от там ми даваха - не съм търсила да купувам Thinking

А албумче ще се прави ли?

Благодаря за отговорите.
Дават го слънчево, но при всички случаи в 9ч. сутринта вече е студено така че ще си трябва връхна дрешка.Моята кокона плануваше да ходи с рокля с гол гръб Crazy,но купихме нови дрешки- пола и блуза.Това пък какъв проблем ми беше.
В тази връзка да ви попитам от къде пазарувате на вашите деца,момичета в частност?Ние ходихме първо по скъпите магазини(Мола,по Витошка),но си дадох сметка,че не мога да си облека и двете деца оттам.После ходихме в Бокал,където е пълна скръб.И накрая в кварталното магазинче откъдето скалъпихме една комбинация пола спортна ,но не дънкова(Такива има в изобилие) и блузка нищо особено.

# 207
за зелено училище да ви споменаха нещо?

# 208
  • гр. София
Блазе ви за 17-ти.Моята нали е балерина и ще участва в концерта по случай празника в читалището,където ще водят по-големите ученици.Ох пак се започна кокове,лакове грим ,брокати ooooh! ,ама изкуството изисквало жертви. Wink

# 209
В тази връзка да ви попитам от къде пазарувате на вашите деца,момичета в частност?Ние ходихме първо по скъпите магазини(Мола,по Витошка),но си дадох сметка,че не мога да си облека и двете деца оттам.После ходихме в Бокал,където е пълна скръб.И накрая в кварталното магазинче откъдето скалъпихме една комбинация пола спортна ,но не дънкова(Такива има в изобилие) и блузка нищо особено.
Не знам за София, но и тук е трудна задача това. Най-малкото защото трудно ми се покрива критерия за хубаво с предлаганите стоки Tired Или ми е прекалено чалгаджийско или пък нещо друго. Особено обувките за по-голямата...Че и за дребната - ужасТ ooooh!

за зелено училище да ви споменаха нещо?

Мне. Може би чак във втори клас.... newsm78

Общи условия

Активация на акаунт