Кафе " Мами в Италия" - 66

• 16 826
  • 274
  •   1
Отговори
# 75
Тсугуми, съжалявам за случката....кофти момент за свади, наистина. Confused
На мен моята Мирела ми липсва много. Животът ни не е същия вече, щастието ни не е същото.
Липсва ни много, тъжим и да си призная трудно се радваме истински без нея.
Не знам, най-важно е семейството, направо недоумявам как може да не се намира баланс, добро отношение, компромис, толеранс... Какви са тия баби, какво е това чудо!
Умни сте, млади сте - намерете начин, щото и без това сте далеч от бг, а и ако не сте приети както трябва сигурно е голяма драма.  Sad

morgause , много яка шапка.  ние тази седмица (дано) ще ходим в Швейцария и мисля, че ще ми е звезден миг за есенни покупки  Laughing 

# 76
Моргъс, много е сладурска тази снимка. Шапката е върхаааааа...

Лени, абсолютно си права, но на някои свекърви им е необходимо време да опознаят момичето, да разберат, че сина им не им е отнет. После идва и проблема с двете различни култури, при мен може би това изигра роля при влошаване на отношенията. Не с всичко може да се прави компромис, особено когато се правят винаги от едната страна. Въпреки,че това е моята гледна точка...може би за себе си, тя има право. Както и да е, аз се убедих, че е нужно време при по особените свекърви, по недрожелюбните.

# 77
  • Torino,IT
Здравейте и от мен  Hug

ТСУГУМИ, знай 4е тук винаги можеш да споделиш какво те мъ4и, дано само този момент отмине бързо и да се успокоите вси4ки.... Praynig Hug

Ох,не ми говорете за есенни премяни, защото в4ера дори и на сватба не съм ходила 4е нямаше какво да облека.... ooooh!

За рекламите исках да кажа , 4е аз имам то4но две реклами които ме побъркват всеки път като ги дават..Едната е една луда която се хили като побъркана защото яде бисквити без захар...егати лудостта,  #Crazy newsm78, а другата е едно моми4енце, което пее сплендо сплендентееее с найфалшивият глас, с неаполско произношение...ей, излиза ми ортикария и на двете просто #2gunfire #2gunfire

Ина4е, много ми харесва играта Соити Иньоти по рай уно от 20.30, не го пропускаме.....по канал 2 следобедните програми са интересни, рикомин4амо да куи , и програмата за модели поведение преди нея....сега не мога да се сетя то4но как се казва.....може да се види отношението и мисленето на италианците по доста въпроси. Всеки ден дават по 3 примера......

На вси4ки успешна седмица   bouquet
Дани, оправяй се  Hug

# 78
Деска, подкрепям мнението на останалите момичета, важно е да се даде време и да се правят компромиси. Свеки при всички случаи е баба на детето ти, за никой не е хубаво да сте в лоши отношения. Дано скоро всичко се оправи!
Ани, ти давай поканата, ние идваме! Както ни е тръгнало, две сватби, три кръщенета, може и нашата сватба да се осъществи до края на годината, кой знае..... Тогава аз ще те каня! За съжаление тази година не мина без погребения......
Лени, и аз не знам свестен речник бг-ита. По едно време се бях разтърсила, ама няма и няма!
Моргъс, много е сладка малката с тая шапка!
Дани, пази се и върви на лекар, с тия работи шега няма!

# 79
Дани,отивай на лекар, че самолечението не е добро в твоето положение. Hug

Rolling Eyes Тсугуми, кофти работа.
Гледай си мъжа и детето и се старай да не обръщаш внимание. Peace

Лени ,права си ,но не е лесно. Confused
Подкрепям думите на Анджи,особено за различните култури и едностранните компромиси. Peace
 newsm78  Зависи много и от характер, възпитание, навици, че дори и образование... Twisted Evil
Да речем моята се държи добре , но й трябваше  време докато схване ,че не може да ме командери. Naughty
 Sunglasses Като видя,че съм остър камък,взе да се опитва да ме вербува за съдружник срещу другите. Wink
 ooooh!  А с 4 клас образование - какъв широк поглед върху живота да има, на нея елементарни неща не са й ясни, че отгоре на всичко и спори. Twisted Evil

Юли,много сладка малката! Heart Eyes Hug
Я, да задам един офф въпрос - свикнахте ли с колата? Wink

Аз да се похваля, че най -сетне почнах пак да карам, но тези скорости здравето ми вземат. Tired
Понякога забравям да сменям на по-ниска скорост... Laughing
За съжаление засега няма да сменяме колата ,така че се наложи аз да привиквам наново. Mr. Green
Вчера дори карах близо 40 км, но предпочитам да съм сама .  Peace
Мъж ми взе едни коментари да прави - бързо съм карала,не съм намалявала достатъчно (според него) на ротондите,близо съм била до дясната черта...аман значи #Crazy

Lindita,ние пък гледаме Уно контро ченто,докато вечеряме. Wink
А за реклами- дразни ме тази с пръднята на катеричката,кочто гаси горските пожари...много просташка.. Tired

# 80
 Да подметна тема за разговор и бягам,че имам задачки на другия край на Милано... Crazy

newsm78  Колко харчите за храна на седмица и в коя верига магазини пазарувате? Peace

Wink Хайде ,до после! Hug

# 81
Гери, и моята не беше особено образована, думата й винаги беше закон за синовете й, но аз ги схванах тези неща още в началото, не съм търсила промени у нея, не съм търсила промени в отношението на сина й към нея. В никакъв случай не мога да кажа, че съм била посрещната с отворени обятия и широка усмивка.
Свекърва ми беше ( според мен) типична италианка, обожествявана във всяко нещо - лазанята й е най-хубава, мнението й е най-меродавно, парите й най-добре похарчени. На всичко отгоре къщата ни е долепена до тяхната, ежедневния контакт неизбежен. Мисля, че в началото ме гледаше страшно, но тя не беше някаква лигава бабка, мекушава, а жена с огромна ръка и непоклатимо мнение. Това, което е може би разликата ( не зная) с вас е, че беше добронамерена в строгостта си и много, много щедра.  Тоест, пак си гледаше страшно, но оценяваше какво сме ние двамата, влияеше от разстояние, не с преки интервенции ( хаха). Аз и др. път съм ви казвала - никога не съм спирала мъжа ми да ходи там няколко пъти дневно, да си говорят. Не съм вижала никакви заплахи от това, напротив, поощрявах го,  въпреки, че понякога се е връщал с нещо ' в устата', което не е от него излязло. Аз съм по-умна от тия хора и знам отлично кога да млъкна, на кое да тегля една и на кое да реагирам. Тая жена беше футболна и формула1 енциклопедия и мъжът ми я намираше за супер-събеседник. Аз имах шансове да печеля точки пред нея ежедневно в нещата, които правех за нас и за тях - така съм възпитана, за мен възастните хора са за почитание и респект, помощта ми е безусловна и пожелана. Изобщо не се поколебах да си спра собственото развитие в тази година, за да съм от полза на сем. ми. Лека полека част от тежестта на заболяванията й  мина в/у мен, аз я водех, взимах, стоях, чаках и пр. и тя оцени това с времето. Колко километри съм навъртяла през рехабилитации, радиотерапии, прегледи , операции и пр. само аз си знам. Тя много рядко  ме е хвалила директно, но беше пропищяла ушите на персонал, съседки и приятелки какви снахи има. Разговорите ни ставаха все по-сърдечни и дълги. Та, исках да кажа  ( пак се отплеснах), че по всяка вероятност вие сте доста по-умни от хората, които ви заобикалят и можете перфектно да оцените положението си и да прецените какво да направите според конкретното положение. Разберете, че културните бариери не са особено високи, все пак тези хора едва ли са с поведение на аборигени ( както и вие) и едва ли ( след като има и внуци налице вече) искат конфронтация.
А влиянието им не може да се елиминира - може да се ограничи в някакви разумни граници.
Разбира се, не държа мнението ми да е меродавно и моля да не се обиждате, ако се обиждате.   bouquet

# 82
 Че кой и за какво да се обижда.
 Rolling Eyes
Права си , при мен намерихме нужния баланс и засега нещата вървят нормално. Peace
Дано и другите момичета го постигнат. Hug

Бягам... Wink

# 83

Да подметна тема за разговор и бягам,че имам задачки на другия край на Милано... Crazy

newsm78  Колко харчите за храна на седмица и в коя верига магазини пазарувате? Peace

Wink Хайде ,до после! Hug

Май само аз съм тук в момената и ще ти отговоря.
Стремя се да влизам в рамките на 100 -120 еуро седмично за храна и бензин за нас двамата.
Тази сума е с цената на готвене  и това, че ние не пием алкохол.
Понякога не влизам в рамките, понякога спестявам. Но от нищо не се лишаваме.
Мен по принцип много ме е яд да давам пари за храна и бензин, та правя някаква предварителна сметка
какво искам да готвя,  дамиано не яде манджа повече от 2 пъти и тн.
Пазаруваме в A&O. Веднъж -два пъти месечно ходя в ЛИДЛ, от където купувам само определени неща - сиренца, саламчета, зеленчуци. Понякога ходя в Бенет , от там пазарувам месо.
ЛИДЛ и Бенет са опшънал. Обикновено не ми се занимава с обиколки и пазарувам от А&О.
Знам , че е по-скъпа верига, но е най-близо.

# 84
Гери , ние пазаруваме предимно в Дико .
От време на време в Лидл и 1-2 в месеца се глезим в Аушан .
Като цяло за пазар без да включвам месото на седмица за мен и децата отиват към 60 еуро , за месо и риба още към 30 еуро .
За дизел отиват бая повече пари някъде към 40-50 еуро на седмица това при положение , че мъж ми ходи само на работа и от там директно се прибира у дома , а за цигари са само 130 еуро месечно .
Аз имам друг въпрос към вас !!!
Колко куб. метри вода консумирате  за 2 месеца ???
На нас водомера за предния един месец отчете 30 куб. метри  и аз съм в шок !
До колкото зная на година едно тричленно семейство консумира около 80-90 куб.м. .

# 85
Лени. и аз това разправях одеве...нужно е време за да свикнем една с друга...ето че го постигнахме. В името на мъжа ми и детето...и тя също го е разбрала. и така е най добре за всички. може би аз разчупих камъка, колкото и болно и унизително да ми е било от някои нейни думи, й се обадих когато беше зле, предложих си услугите ако има нужда и така...

Ние пазаруваме от Била. Зеленчуци и плодове от пазара. Правиме всяка събота голяма спеза в Била, където оставяме около 100 евро. През седмицата аз сама си купувам зеленчуците и плодовете от пазара....и разни дребни покупки от които имам нужда в дадения момент. Общо на седмица около 150 200 евро. Не е малко, ама е така. Но пък не сме се лишили от нищо, от никоя храна. Аз пък, противно на Лени, предпочитам да си позволя по скъп хранителен продукт, да има ядене на масата както се казва. Не сме чревоугордници, но държим на подобни неща.

И ние не пием алкохол...ха ха

# 86
Буонджорно от мен и Самуел  Heart Eyes

# 87
О , Сонита бонди !
Много се радвам , че сте отново сред нас ! Hug

Ние се лишаваме от някои екстри на масата , но ако тръгна да си угаждам само на д-то не зная до къде ще я докараме при наличието само на една пага у дома .

# 88
Буонджорно от мен и Самуел  Heart Eyes

Олеее, да те гушна  Hug

# 89
  • Torino,IT
Бонжур,

Вклю4вам се с молба към Анджи да ми даде рецептата си за паста със сьомга, защото онзи ден се похвали 4е й е станала страхотна..В къщи Паоло не я прави добре тази рецепта и май трябва да взема ве4е в мои ръце положението Naughty

Така 4е Ани, когато имаш време, ще о4аквам...благодаря ти  Hug

Ние пазаруваме предимно в Аушан, закъдето имаме карта и Кооп, от ЛИДЛ вземаме само бонбонките за които ви разправях одеве и фетата. На седмица отиват по 120 евро за храна и бензин, освен това сега този месец ще платим последната вноска за разходи за входа и се по4ва парното от октомви по 200 евро на 2 месеца...
Ина4е сметките ни за газ и вода са по 60 и 70 евро съответно също за по 2 -3 месеца.
Сонитка, наминавай по - 4есто когато имаш възможност...прегръдки за теб и мал4о.. Hug

Последна редакция: пн, 10 сеп 2007, 14:34 от Lindita

Общи условия

Активация на акаунт