Кафе " Мами в Италия" - 66

• 16 828
  • 274
  •   1
Отговори
# 60
макрит, ти задаваш въпроси, сякаш италианките са извънземни  Laughing
нямам представа с какво се занимават, честно казано, като хобита. възможно ли е да познавам всички) хеле на средна възраст))) моите хобита са им по-интересни  Joy  имам приятелка, която е художник в извънработното си време на мед. сестра.  прави изложби, октомври сме на нейна изложба в болоня.  една друга позната участва в театър, в който се говори само на романьоло - гледахме нейно участие лятото ( аз разбира се почти нищо не разбрах) -  самодеен театър.
това, което ми прави впечатление е, че модерни хобита като скрапбукинг изобщо не е разпространен.
точно онзи ден търсех в книжарници комплекти за това, но никъде не намерих, както и книжки и пр.
та, не знам. в общи линии не знам. търсеха наскоро в църковния хор певици, моя мъж ме навиваше, защото съм пяла в хор 23  години, но нещо не ми се пее , а и се съмнявам в нивото.   

друго по запитването ти не мога да кажа  Laughing

# 61
Ех Лени , остава и да са извънземни.......... hahaha hahaha Joy Joy

# 62
Здравейте!
Честито дългоочаквано бебче на Соня! Да расте здраво и спокойно за радост на мама и папа`
Деска сардинска, много хубаво си го разказала раждането, трогна ме!
Моргъс, много сте сладки и ти, и бебка, пу-пу!
Миликс, голяма красавица Маргаретка!
Ани от Киоджа, много ми хареса снимката на Маттео със компютъра! Да не стане колега като порасне  Joy - моя вече разправя че "като стана голям, ще работя компютри като мама и папа`"  Joy
Кала, какво подготвяте за рожденния ден, издай тайната! И прати някоя снимка на Марко, кой знае колко е пораснал....
Аз вчера бях на едно кръщене, много приятно беше, бебката изобщо не се чу, спинкаше като ангелче. Бобо се държа отвратително в църквата, ама карай......
В края на месеца пък сме на сватба в Испания, Аликанте. Единствения директен и евтин полет, който успях да намеря, е от Пиза. Та и Пиза ще видим между другото  Rolling Eyes
До края на годината пък имаме още едно кръщене (на племенника) и една сватба (на един братовчед)..... Та малко отъняване на портофейлите ни се очертава  newsm78
Хайде до скоро!

# 63
Здравейте!
И тук е доста топло, макар и следобед да излиза хладен ветрец.
Гледахте ли двубоя Италия-България от европейското по волейбол, в Санктпетербург? Аз не го догледан, кой знае как е завършил?!
Моргъс, а не даваш ли както пише като идея на кутията на оризената каша по 2-3ч.л. в биберона с млеко?
В петък ходихме на педиатър, тежим 7,800кг и сме 69 см. КАза ни да и даваме ако исаме прясно мляко каквото пием ние, но не лунга консервационе, и при това имайки впредвид алергията и #Crazy Момичета, вие ЗА това ли сте от толкова рано? Аз си мисля, че прясното млеко е за телетата, а не е лесносмилаемо от човешкия организъм. А какво мислите по повод вареното цяло яйце? Аз давах като по книгите само половин жълтък на хранене и през ден.
Ох,...каква емоция, таман гледаме сефте видеозаписите от изписването на беба от родилното и по-нататък, смъкваме филмчето за обработка на компа

Миликс, ами целта ми сега е да внедря тия пусти зеленчуци, иначе ще пробвам за разнообразие и така, както пише, да.
Аз за прясното мляко съм напълно несъгласна от сега. Даже съм чувала за след годинка и половина, ако не и по-нататък. Нали има адаптирани млека за след годинка, не знам защо трябва да се избързва...но не съм педиатър, не знам...за жълтъка също смятам да изчакам, някъде след годинката, нямам толкова бърза работа. И без това си набавя толкова витамини отвсякъде с тия адаптета и така нататък. Аз затова съм се хванала и готвя сама всичко, поне докато не почна работа, че тия готовите пюрета все ми се струват обогатени прекалено много с витамини, де да знам, вие какво мислите?

За Лондон - прекрасен, прекрасен, прекрасен!!! Отивайте и живейте глада! Велико е:)

# 64
Здравейте мацки !!!

Следобеда бяхме навън и откарахме до 21ч. Разходихме се, купих си две блузки, че за есента нямам достатъчно. Срещнахме се с приятели, пийнахме по една вода и така. Маттео първоначално се опитваше да се надига от количката и да си подава любопитния нос, после заспа..с две думи послушно беше детето. Като се прибрахме се събуди и реши,че кучето ни е симпатично и като започна един хилеж.....докопа я и яко скубане на брадата....милата кануча скимтеше от болка, но не се дърпаше...много ми дожаля  Confused

Абе Деске, много рядко се мяркаш...не ми харесва тая работа. Чета на кръщенета ще ходиш, нашето ще е октомври в Неапол...мисли му.  Whistling  Бобо как така се е държал безобразно...все го хвалиш. Нали е дете, няма да му се сърдиш. Как е Валтер? Този път нямаш ли някой от БГ у вас?? Помирих се със свекървата...държа се великолепно този път, мила, добра, услужлива...и аз отвърнах с добро...дано да продължава все така.

Миликс, уж ме имаше, пък забегнах и те оставих сама, видя ли.. Crazy   Молих те оня ден да пуснеш снимка на Марги, да й се порадваме, ама явно си чела през редовете...или те мързи сега. Аз почти всеки ден си гледам две филмчета от родилното, след като се събуждам от упойката и ми носят Маттео. Толкова зле, бледа и грозна никога не се бях виждала.. Mr. Green...и моя мъж вместо да заснема повече детето, той мене. Мъжка му работа. Но са ми много мили филмчета, първата ни среща на живо...майка и син. Всички го определят като изживяване, което няма аналог, но аз за съжаление не успях да се насладя на този момент...едвам си държах очите отворени, за да го гледам...прекрасния Маттео.

Маркрит, аз нямам много наблюдения над италианките, но малкото които познавам обичат да спортуват в свободното си време. Но пък сестрите на моя мъж обикалят по кафенетата...нямат си те друга работа.  Laughing

# 65

На всички малки и големи бебенца

Heart Eyes

# 66

Хайде поспаланки ставайтееееееее  Crazy Crazy Crazy

Успешна седмичка   bouquet

Връщам се да попрочета  Grinning

# 67
Бонжур! Hug

Мерси за капучото! Heart Eyes Hug

Аз съм на крак от 6,30,но нямаше време за компа. Rolling Eyes
При нас беше лудница този уикенд,покрай Формула едно. Crazy
Ходихме събота вечер и до вилата на свеки.
 Wink
Тсугуми ,много вълнуващ разказ.  Heart Eyes Hug

Чакаме да се включи и Сончето с новинки и снимки на Самуел. Heart Eyes  bouquet

AnGiAr ,да нацункаш този сладък computer geek, Маттео! Heart Eyes Hug

Маркрит, от мои наблюдения над италианките - мои колежки от университета, съученички на дъщеря ми, роднини и приятелки, мога да кажа, че както и навсякъде - хора всякакви. Peace
 Има и много интелектуални ,има и ...задръстени патки. Tired
 Хобитата , ако ги имат, също са еднакви, както и в БГ  . Wink

На всички успешна седмица!   bouquet

# 68
Здравейте!
Момичета, хубава седмица на всички  bouquet

Включвам се с един въпрос - кой електронен речник ит-бг-ит препоръчвате?
Искам да инсталирам ( безплатно) , но този, който избрах не превежда 70% от думите, които  му задавам.
EuroDictXP се казва.  Препоръчайте ми друг.

# 69
Ленка и аз го имам този,но е с много малко думи. Confused

newsm78 Май друг българо-италиански електронен няма. Rolling Eyes
Ние ползваме англо-италиански ,но не е електронен ,а ... тухла. Wink

# 70
Момичета и аз много ви обичам  Hug
За съжаление, разказът ми не може да пресъздаде и минимум от това, което минаваме, но знаете, как е  Wink
Бременността ми много ме измъчи, но раждането не си го давам за нищо на света, дори и да беше тежко. Виждам го като някакъв освете път и съкровището, което ни донесе е безценно  Peace Преобърна света ми (по цитат на Ники  Wink ).
Забравих да добавя, че четвъртата доза епидурална ми я биха в 4.30, преди да вляза в залата и петата - по някое време на самото раждане към края.
Елеонора има жълтеница от втория ден, но вместо да я държат и да я излекуват до края, останахме само един ден повече от другите майки и през ден трябва да я водим в болницата да я контролират. Сега стои много на слънце в количката и е паднала жълтеницата.
Аз влязох във фрма още на 3 ден и сякаш не съм раждала, дори колани не съм носила (не мога да си намеря моя размер).
Има обаче и лоша новина, със свекърва ми и брата на Давиде се скарахме много сериозно и мисля да си ходя в България при първа възможност, като остана там, докато къщата ни бъде готова (ако и когато стане), защото не издържам тук. Вместо да се радваме на раждането, за съжаление, тук всичко стана едно мазало... За първи път им се опънах и пропищяха, но нямам намерение да им отсъпвам.
Снимки ще ви сложа още днес, ако успея, аз я снимам всеки ден  Wink
Лека седмица и целувки  Heart Eyes

# 71
Добро утро и от мен !
Тсугуми , много се радвам , че всичко е минало добре във връзка с раждането .
Съжалявам , че така се е получило проблем във фамилията , гледайте си се с бебето и таткото пък на другите много им здраве .
Аз не съм много добре вече три дни подред имам болки в бъбреците и корема , и контракции имам .
За сега се лекувам сама с такипирин и бускопан , но след обед като си дойде мъж ми от работа ще отида и до болницата за една консултация .
Четох ви , но не много подробно , нещо нямам никакво желание за нищо така , че ще ме прощавате .
Лек ден и успешна седмица на всички ви !

# 72
Тсугуми, прекрасен разказ наистина. Надявам се с Елеонора да се наслаждавате на незабравими мигове. И най-вече това, че я кърмиш е толкова хубаво:)

# 73
Здравейте и от мен !!!

Деси, и аз ако си спомняш се бях скарала със свекърва ми след прибирането от болницата, много ми беше тежко и се чувствах самотна. Сега нещата стоят по различен начин и съм доволна. Не се тревожи и измъчвай излишно, защото всичко ще се подреди. Надявам се знаеш, колко е важно да си спокойна, за да бъде спокойна и Елеонора, най вече след като кърмиш. Прегръщам те.   bouquet

Дани, отивай обезателно да видиш какво става, и гледай да не се претоварваш.  Peace

Лени, следобед ще ти препоръчам някой речник. Баща ми ги знае по добре, ще се допитам до него.

Герчо, точно за теб щях да питам днес, но ти пък се появи. Маттеучо си получи целувките от теб.  Heart Eyes

Аййййде до после..

Ааааа...да ви споделя...намерих един сайт където си качвам филмчето с неограничен размер. Много  съм доволна, отдавна търсех подобно нещо, само дето навсякъде позволяват до 100 КВ. Ако някой се интересува, ще дам името на сайта.

# 74
Забравих чак да кажа Добро Утро:)

И аз вчера не се сдържах от няколко есенни покупки, но за малкото, за себе си почнах да забравям и това не е никак хубаво, трябва да вляза в час, че...
Купих й от Бенетон едно кафяво поло и едни бежеви джинси, просто нямам думи колко стана шик. От H&M й взех една шапка, която й е леко голяма, но за този сезон е връх. Ето и една снимка с нея:

Хайде, до после:)

Общи условия

Активация на акаунт