Кафе " Мами в Италия" - 66

• 16 797
  • 274
  •   1
Отговори
# 105
Салвия си е салвия Лени.Поне аз така знам .

# 106
ние сме фамилия панди също)) Laughing
аз, на брата на мъжа ми жена му ( каква ми се пада) и тя си взе, но светло синя
и нейната сестра също.... трите се движим пакет  Laughing
а мъжа ми както много знаеше все пандата взима, а неговата почти не я кара.
включително в швейцария ще ходим май с пандата, затова трябва да й сложим спешно този изход за зареждане.
а искам да ви кажа, че снобарията е голяма  и хич не ме учудва, че някой контактува с друг на база кой каква кола кара.
мои приятели ги бяха канили да се включват в строеж на кооперация, която ще бъде населена само от хора на 'тяхното ниво'. то няма лошо де, стига да не са само парите обединяващия фактор. но така става.

# 107

на мен в бг не ми беше позната тази подправка, а тук я слагам на почти всичко....
купувам и един букет одори ( като вещица съм  Laughing), в който има салвия, магданоз, босилек, целина и друго сигурно, и направо го режа така, както е в букет , бутам го в  манджата и казвам заклинанията. хаха
върви много на гювечо-мусаката, която измислих и правя често.

# 108
  • Torino,IT
Цитат
ние сме фамилия панди също)) Laughing
аз, на брата на мъжа ми жена му ( каква ми се пада) и тя си взе,

Мислих мислих и май трябва да ти е етърва..... newsm78...въпреки 4е на италиански как е едва ли знаят и те... Joy

Мацки, не мислите ли 4е е ве4е време малко рецепти да обменим?Спомням си 4е когато по4вах да ви 4ета, в моята прощъпул4еска така да се каже форумска кариера, много си обменяхте рецепти, в това 4исло и прословутото тесто за пица на Деси, което за мое съжаление ве4е не мога да изровя....ние тази ве4ер сме на пица... Crazy Party Crazy

А, между другото сега по канал 2 дискутират по въпроса кой уби Киара Поджи? Вие какво мислите по въпроса, смятате ли 4е може наистина да е бил приятелят й?Тази история доста се прото4и....

Последна редакция: пн, 10 сеп 2007, 16:00 от Lindita

# 109
Дами добър ден.
Лени доло-горе и аз така я мисля по свекървенският въпрос.Незнам колко зависи от образованието или от средата или от възпитанието.Моята свек. е бивша преподавателка по изкуство и впоследствие се е занимавала с сценичните декори по театрите и т.н.и от може би по различното възп. на 3 си деца на които винаги е давала пълна свобода на избор как и с кого да живеят. Мен първите седмици се опитваше да строява (а може и на мен така да ми се е струвало бях малко предубеденна),но аз веднага си изясних отношението с нея.Направо и казах,че ако има някаква профес.деформация добре е да е знае,че аз не съм някои от нейните ученици.Оставиха ме да говоря 30 мин.през които им казах,че първо-предпочитам да си казваме нещата направо в очите за да не се получават недоразумения кои какво е искал да каже,ама то какво имал друго впредви и т.н.и 50то-че ако има някакви предрасъдаци към българките да види,че имам 2 крака,2 ръце,голяма уста,уши,очи и ако все още не е убедена можем да отидем на ренгенови сн да се убеди окончателно.1 год живяхме при нея в Наполи и се разбирахме идеално.Винаги гледам да се поставя на мястото на другия за да си изесня и неговият поглед над нещата и тогава се убедих,че както на мен не би ми било приятно някои да плюе по майка ми така,че не си го позволявам и аз.Със сигурност майка ми не е такава,ама има други дефекти така,че по добре да ни си търсим кусурите както казваше баба ми.За мене най добре е винаги да си изеснявам с нея или които и било нещата веднага,направо и директно така,че да достигнем до някакво разбирателство в краина сметко.Не вярвам на никои син или дъщеря да е приятно да плюят по майка му...било то и това да е жена му.

# 110
Деска те вси4ки автоматици са лесни за каране,но пък автоматика на Фиата хептен..... Mr. Green
Супер Бимб,  Сузуки суифта, който тормозех лятото е на съЩия принцип: не подадеШ ли газ, не мърда, за такива като мен Laughing

Зна4и Ще надделее ценовото предимство при избора между Панде и Суифт Peace

Ха, вси4ки имаме приятели, които са с "особено ниво" в живота:?

# 111

на мен в бг не ми беше позната тази подправка, а тук я слагам на почти всичко....
купувам и един букет одори ( като вещица съм  Laughing), в който има салвия, магданоз, босилек, целина и друго сигурно, и направо го режа така, както е в букет , бутам го в  манджата и казвам заклинанията. хаха
върви много на гювечо-мусаката, която измислих и правя често.
Ами то в Бг освен магданоз , целина, лющян и чубрица ....кво друго им е познато на хората.От пресните подправки де .Като им кажа че имам на терасата съндъче с босилек , ме гледат ето така  ShockedИ ми викат ...  Хмъ ти пък къде го слагаш тоя босилек , а аз им викам ами освен в яденето къде ли би могло  ooooh! Wink Rolling Eyes newsm78Кво чудно има , не разбирам .И лавандула имам  ей тъй на за аромат .Я ми кажи Лени салвията в кои итал. гозби я слагаш ? newsm78

# 112
Първото нещо което ще си купя ат България е ГРАМАТИКА за 3 клас.Чак аз не си разбирам какво съм писала.Изгубила съм всякаква представа ъде се слага запетайка,къде точка,къде и или й да не говоря пък за двоините съгласни,покрай този ит. ги бутам навсякъде.
За пазаруването-Месо купувам само от месарницата,плодове от пл.и зеленчуци,риба от рибарницата останалото от Карефур,че ми е наблизо.Всичкото това ми е в квартала,но предварително проучено.Вече 5 години пазарувам от същите места(ди фидуча)  и съм доволна.
Аз имам Опел Мерива-подарена ми преди 3 години от свекървата и съм контента .
Относно шофирането първите месеци в Наполи се бях шашнала.Изпреварват те от ляво,дясно,отгоре,отдоло,минават на червено(било неузряло зелено).....Моя кукла сигурно знае за какво говоря.Накрая ми писна и взех да се набутвам и аз.Сега не съм сигурна ако отида в някои "цивилизован "край как ще се справя.
Незнам колко точно пари харчим за ядене на миналата седмича викам на Паоло,че и аз като Проди Мортаделов ще вкарвам нова финанциариа в къщи,че ми писна от неговите спреки.

# 113
  • Italia, Palermo
Здравейте и от мен! Гледам пак манджи, пак свекита хихихи ама свекитата са различни, бе хора и всеки знае с какво животно има работа и то с години без промяна включително и със супруга на своя страна- да живеят обективните мъже! Та сега сме от месеци на здравей и здрасти за малко у вещицата веднъж седмично( и това и' е много имайки впредвид, че бе казано навремето, че децата извън брака са бастардини, ние сме конвивенти!, че тя искала една мома за сина си, де била най-доброто за него- казано ми сто пъти от първите ми дни тук, без да ме познава, а бях току-що травмирана от сепарационе от бившия съпруг, с проблеми....), не ме безпокои сега и си трае до изживяване на старините, на 80 е за вседение. Та, пак казвам, всеки си знае дережето и едва ли е много приятно да ти дават акъли и примери за интелигентни съжителства, та да започваш да се чувстваш като груба и неспособна да поддържаш приятелски отношения с невменяеми родителски тела. Дотук, аз също говорех, казвах, обяснявах, но това е.
Гледам долу-горе седмичните ни разходи на повечето от нас са в рамките на стоте евро и още нещо за други неща като цигарки и излизания. Днес мъжо си купи една машинка за цигари и пакет филтри с хартията за цигаретата, само пълниш( в нашия случай с тютюн Стивенсън) и пушиш. Това като инфо за пушачите, идвало евтино, после ще дръпнем калема.

# 114
Здравейте,девойки Hug
В4ера бяхме на вилата,а днес до комунето за да запи6ем сина ми в анаграфето,определиха ни 4ас преди 3 месеца... Rolling EyesСъответно не стана,макар,4е си носехме вси4ки документи,за6тото междувременно сменили закона и на може да се разпи6е мъжът ми,4 е сме на негова издръжка,а майката трябва да има сама средства.Или трябва да работя,с буста пага естествено,или да имам сметка с 5хил. евро годи6но...Луда работа пак Shocked Rolling EyesДобре 4е, направихме преди месеци фирма и е на мое име,та документа от камера ди комер4о им стига.Естествено,нова сре6та имаме пак за след 3 месеца,декември....
Ние за храна хар4им около 100-120,предимно ходя в Тодис или Инс,4е са с по народни цениПримерно там 200гр. фета е около 1.60,докато в Конад 2.60 ,а 1 евро при на6ата консумация на сирене е доста не6то...Но и при другите не6та разликата е подобна.Не робувам на марки,пробвам много продукти,и се спирам на онова,от което съм доволна. Peace
Мен/а и вси4ки в къ6ти/ ни 4акат поне 2 напрегнати дни,от днес скрих бибероните на Киара,да видим как 6те изкараме Confused

# 115
[quote author=milix link=topic=221404.msg4917525#msg4917525 date=11894308Та, пак казвам, всеки си знае дережето и едва ли е много приятно да ти дават акъли и примери за интелигентни съжителства, та да започваш да се чувстваш като груба и неспособна да поддържаш приятелски отношения с невменяеми родителски тела. Дотук, аз също говорех, казвах, обяснявах, но това е.]
МИЛИКСАко имаш впред вид написаното от мен....чак пък да давам акъли(и то гратис) .Просто изказвам мое лично персонално мнение по въпроса.И чак пък да започнеш да се чувстваш така и та от два лафа.

# 116
Охооо, Италинка, пак си тук Hug Ей итал. административни глупости край нямат, само нервите на хората да тровят Close
Успех с отказванетоот бибите ви пожелавам Peace

Тъй мацки: малко ОФФ: Незнам коя от вас е живеела ве4е в итпрез 2001 год....и кои от нас за 4ували за G otto Genova и събитията от тогава... за убиййството на онова младо мом4е от карабинерите и за масовите побоиЩа "по погреШка"...СноЩи гледах едно предаване по слу4ая по раи тре: пове4е от два 4аса...ОтЩя ми се да живея тук и да взимам ит. гражданство... Sick

http://www.blunotte.rai.it/category/0,1067207,1067065-1074331,00.html

http://it.wikipedia.org/wiki/Fatti_del_G8_di_Genova

Последна редакция: пн, 10 сеп 2007, 16:53 от dune

# 117
  • Italia, Palermo
Овчева, недей така, бе, който помни разказите ми де периодично се повтаряха знае за какво говоря. Блазе ви на вас, де сте попаднали до хора де малко от малко имат сърца и акъли. Не при всички е така. А за трафика в НАполи, хихихи, ела да видиш ПАлермо, не случайно казват "който се научи да кара в Палермо ще може да кара навсякъде кола". А за граматиката, много си самокритична, тук всички цъкаме бързо-бързо по комповете и често е друга грешката. Айде сега, не знам от колко години си в Италия, но аз за десет не съм забравила граматиката и правописа, не се притеснявай, аз знам, че тук всички си правим понякога грешки от бързописането

# 118
Миленка,6то не каза да ти пратм,бе жена,и ние имаме такваз ма6инка,но по-евтино не излиза да ти кажа,мъъъни4ко,да,но не 4ак толкова,4е да си заслужава игра4ката...пробвахме го и ние Wink
По повод на свекървите,моята в момента е направо в депресия,не и стига сърде4ното заболяване....Поводът е....единствената италианска снаха дето има.Да се каже ,4е я мрази,малко 6те е NaughtyТа малкия брат за н-ти път се прибира при жена си разместели преди това апартамента на свеки,уж 4е подреждали....Те са луди за връзване,хем знаят 4е не я понася,хем о6те пове4е я дразни онази сврака....Та слу4аи разни де,моята свеки най- се разбира и е много доволна от зета ирак4анин и снахата българка,онази ако може 6те я подпали/не е майтап,хва6тала я е за косата,ама са я измъкнали/ Mr. Green Mr. Green Mr. Green
За Дженоа,знам и много предавания съм гледала,но си мисля,4е тук важи поговорката "Да би мирно седяло не би 4удо видяло"На мен но-глобул и изоб6то всякакви буйства6ти не ми харесват Naughty

# 119
  • Torino,IT
Цитат
Тъй мацки: малко ОФФ: Незнам коя от вас е живеела ве4е в итпрез 2001 год....и кои от нас за 4ували за G otto Genova и събитията от тогава... за убиййството на онова младо мом4е от карабинерите и за масовите побоиЩа "по погреШка"...СноЩи гледах едно предаване по слу4ая по раи тре: пове4е от два 4аса...ОтЩя ми се да живея тук и да взимам ит. гражданство... Sick

Да, гледахме го в4ера...всяка неделя то4но по тази програма дават за нерешими слу4аи, но пък то4но в същото време дават по медиа4 вите страординарие, та с Паоло само щракахме 5 мин аз, 5 той.... #Crazy

Преди малко вмъкнах една редакция, но тъй като бяхме много маймуни на клона, пак да се повторя....ще се цитирам сама.....

Цитат
А, между другото сега по канал 2 дискутират по въпроса кой уби Киара Поджи? Вие какво мислите по въпроса, смятате ли 4е може наистина да е бил приятелят й?Тази история доста се прото4и....

Общи условия

Активация на акаунт