Кафе " Мами в Италия" - 66

• 16 789
  • 274
  •   1
Отговори
# 120
Ов4ева + 4 скрити + 15 гости преглеждат темата Rolling Eyes #Crazy Май бихме всякакви рекорди Laughing

между другото сега по канал 2 дискутират по въпроса кой уби Киара Поджи? Вие какво мислите по въпроса, смятате ли 4е може наистина да е бил приятелят й?Тази история доста се прото4и....

Е нЕма кой друг да е, пък и т'ва мом4е има малко вид на маниак Confused

# 121
А О.К.Миликс.От2001 съм в Италия,но чак сега забелязах,че съм неграмотна.Е чак весело сем. не сме винаги но бутаме.Е аз на твоята свекърва не бих и здрасти казала,не само ,ами директно без да се замислям и вкарвам 3 шута в задника,ако реши да използва такава терминология  по мой адрес.Веднъж един синъорчо в квартала ми каза"страниера ди мерда"така го натресох,че ако не бяха ни разтървали оня щеще да ме пребие.
Линдита как да ти кажа за Гарласко.Незнам.А пък и дали скоро ще разберем пак незнам.Аз мисля,че не е младежчето ама знаеш ли

# 122
Ами на мен не ми харесва физиономията му,но и улики никакви няма,о4аквам 4е не6то друго 6те излезе...

# 123
Снощи не гледах за Генуа, но си спомням от преди,че карабинерът нещо се импресионирал,та затова реагирал така като самозащита .

# 124
Aaaaaaa....колко много сте изписали.

И аз докато изчета вече никой няма....само един и той се крие. Покажи сеееее

Аз досега качвах филмчета на Маттео в онзи сайт за който ви говорих.

Линдита,

две скилитки чесън разрезани на половина се слагат в тиган с масло. След 1 мин. слагаш съомгата, която предварително си накъсала на малки парченца. Недей да прекаляваш, защото ще стане прекалено силен вкус и аромат на риба. пак 1 - 2 мин и слагаш сметана. Когато започне леко да се сгъстява, махаш от котлона. На мен ми харесват спагети с този сос.
Важно: Когато объркваш спагетите със соса, поръсвай с пармиджано и бъркай пиленцето ми, бъъъркаййй.... Laughing
И да не забравиш да отделиш чесъна накрая, да не го лапнете.. Laughing

Добър апетит

Да споделиш дали е било вкусно когато решиш да правиш.

# 125
milix, сигурно мен имаш предвид под 'даване на акъл '. жалко, ако така си приела нещата, не съм имала такава цел.
твоята свекърва не знам какво животно е, виждам само едната страна ( твоята) и съм склонна да й вярвам.
ти си интелигентна жена, личи си по изказванията ти, и нямам причина да се съмнявам в твоя подход.
след като казваш , че е невъзможна, значи е. няма нужда да се чувстваш обвинена.
просто този спор снаха-свекърва е изключително досаден в хилядолетното му неразрешаване и наистина понякога ми се иска някой да каже добра дума за свекърва си, ма кат не става - не става  Laughing

гледахте ли Fracture с Хопкинс - страшен филм, жалко че съм леко глуха покрай проблемите с ухото и трябваше да си изяснявам финала сто пъти  Confused

Анджи, кой е сайта? ние риба не ядем в къщи, заради мъжа ми, който не обича. Аз обожавам риба. Мисля да си правя по-често само за мен.

Маркрит,
аз тази салвия, както казах я слагам почти във всичко. Готвя големи импровизации и не спазвам особени правила и рецепти. Тази вечер ще правя пиле с билки и бяло вино, ще видим какво ще стане.

# 126
Както винаги мен като ме няма се заформя як лаф. Laughing

Линдита, в темата за италианската кухня има рецептата за тестото

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=192732.0

Аз подканях наскоро - пишете там! Hug

AnGiAr ,кой е този сайт?

За автоматика - ще ми се,но няма финанси за момента за такива екстри,така че си свиквам на колата със скорости. Tired

Да си отговоря и аз на въпроса - харчим около 100 еуро на седмица.Основно пазарувам в Джиганте,а през седмицата наблизо имам Еуроспин и Лидл. Peace

newsm78 Мацки аз съм била тук от 1993 до 1998 и сега от 2003.Но когато ме е нямало тук съм следила обстановката. Wink
Та за убийците за мен и Гарласко ,и Киара Поджи май ще са фиданцатите. newsm78
 Ще гледаме сеира. Wink

Сонче,къде се скри ...пиши повече и чакаме снимчици на Сами! Heart Eyes Hug

До утре ,заминавам да готвя...  chef
Лека вечер на всички!  bouquet

# 127
Гери, аз италиански рецепти повече от тези, които дадох в началото не знам. Готвя каквото ми падне, добре, че мъжа ми не е претенциозен.

мога да ви кажа коцце едни..

та, внимавате от къде ги купувате, като номер едно. т.е къде са брани. коцце се купуват брани от чиста вода.
в тенжера с малко зехтин се слага малко сплескан чесън.
после режете доста магданоз и целина на ситно.
слагате мидите и заливате леко с бяло вино. покривате с капака. 
като почнат да се отварят спирате котлона, те ще се доотворят сами.

# 128
video.google.com

Трябва първо да се регистрирате в gmail. като влезете после в сайта изтегляте жидео ъплоудър или нещо такова беше...то си пише и е показано. Недейте да качвате през нета, защото има ограничение за големината на филмчетата. Качвайте чрез видео ъплоудъра.

Аз вече съм качила почти всички филми на Маттео, да гледат и да се кефят баби и дядовци.  Laughing

И аз риба не ям, само от време на време или със затворени очи, че е полезна за Маттео, или съомга, тон...
А миди, и разни други гадост...не искам и да чуя....и миришат и са гнусни...тръпки ме побиват.. Sick

В Италия има ли закон да се пази тишина в следобедните часове и ако някой е наясно от колко до колко??? 10х

До после    #Crazy

# 129
Здравейте момичета!

От отдавна се каня да се включа във вашата темичка, и понеже честичко ви чета и сега отворихте приказка кои са тези гости дето преглеждат - е, един съм аз  Blush
Какво да ви кажа за мен, женена съм за италианец вече от 10 години и в момента живеем в Холандия, но май са ми по-близки италианските клюки, още повече че тук общуваме предимно с италианци и други чужденци, а не с холандци... Както виждате от летичката ми съвсем наскоро отбелязахме по подобаващ начин годишнината от сватбата  Heart Eyes - на 15 август се родиха дъщеричките ни Джордана и Мария-Луиза и сега се гледаме, кърмим и спим, а понякога и време за форумите ни остава  Simple Smile Дано продължаваме да сме така послушни  Praynig
Иначе със Сончето и Тсугуми се знаем от форума за бременни и използвам случая да им изпратя поздрави и оттук  Hug

Тсугуми, много ме трогна твоя разказ за раждането. Между другото и споменът за моето е като един прекрасен сън и бих го повторила още утре!!! Само може би без 36-те часа чакане до великия момент.
За свекървата, според мен не трябва да се притесняваш. Сарди-те са малко особени понякога и малко инат (позволявам си да изказвам подобно мнение, без разбира се да обобщавам, но тук има доста италианци от Сардиния и познаваме немалко от тях). Иначе са и много сърдечни хора, но моментът около раждането явно е изпълнен с огромен стрес за всички. При мен се получи доста гадна ситуация със собствената ми майка, която се обиди и си тръгна на третия ден, след като ме изписаха от болницата  и още ми е обидена и не се обажда Sad Чак ме е срам да го пиша. Така че се радвай само на тези прекрасни моменти с малката Елеонора и с твоя съпруг - поне за нас това са вълшебни мигове!  Hug

А за рецептите не мога да се включа много активно - вкъщи готви мъжът ми, така и не се довери на моите кулинарни възможности, пък и аз не се бутам, мия чиниите и си похапвам с апетит, защото е много добър готвач  Simple Smile
Това е засега, до скоро!

# 130
Добре дошла! Фата Моргана, какъв ник!
аз съм горда леля на близнаци и близнаците ми са от особена симпатия   Hug
а момичета... каква благословия. мечтая  си за близначки, да не чуе мъжът ми.  Laughing

# 131
Здравей Фата Моргана !!!

Хубаво ни изненада. Радвам се, че ставаме повече. Интересен ник наистина, откъде идва?

Лени, тебе докога ще те чакаме? Само Даниелка крепи положението засега.

Стягайте се, Линдита и тя да не се услушва, а да действа.

bouquet 

# 132
ще чакате , кат стане- стане  Laughing верно, че в момента май само даниелка е бременна!
фата моргана е мираж, но не помня дали в пустинята или в морето. май в пустинята.
копнежът на жадния. нещо такова)))

# 133
Здравейте , ядосах се !
Писах , писах и на края малката ми изтри всичко , а освен това ми изключи и компютъра .
Ходих на лекар , нямало ми нищо сериозно , било от дебелото черво .
Само дето не виждам какво общо има то с това , както и да е де даде ми напътствие да съм пиела по 2 пъти на ден бускопан и спазмалгон . Така , че само лечението ми не е било баш само лечение , а чисто лечение .
Лекарката , беше една надута гъска с един ужасен акцент прегледа беше по-кратък от писаниците и по компютъра .
Фата Моргана , добре дошла при нас !
И с мен се познаваш задочно от бременелките .

Пък за бременеене не ми говорете !!!!!!!!!! #Crazy
Писна ми да съм бременна !
Майка ми / мир на духа и / казваше :
- Моята дъщеря е все бременна !
Моите момичета заспаха , много ги обичам когато спят  Heart Eyes !

# 134

Ха, вси4ки имаме приятели, които са с "особено ниво" в живота:?

Какво имаш предвид под "особено ниво"?Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт