Канадки мили и красиви посрещат есента щастливи - 18

• 24 280
  • 283
  •   1
Отговори
# 120
Добре дошли на новите момичета Grinning

milla_, честита ти дъщеричка Виктория! Да е жива и здрава и само радости да ви носи newsm51

И аз съм купувала Baby Soft, наистина миризмата му е много силна, но пък доста добре се справя с петната, което не мога да кажа за IVORY SNOW. Общо взето не съм доволна нито от единият нито от другият. Наскоро гледах в Costco, че правиха реклама на някакъв натурален не знам си какъв препарат който се използва за пране и много си мисля дали да не го пробвам. Някой да го е ползвал?
Иначе дрехите на Виктория отдавна ги пера с нашият прах Tide, за който също нямам нищо хубаво да кажа.... абе ако някой знае за някакъв добър прах за пране който наистина да отстранява петната от храна моля да сподели.
В момента ползвам и 3 различни вида препарати за отстраняване на петна и мога да кажа че нито един от тях не отстранява изцяло петната, което ме побърква, защото моето диване лигавници не признава а и не е от най-ящните та всичко и отива по дрехите.
Една приятелка ми рекламираше Персил, но нещо все не мога да се вдигна да търся специален магазин където ще го продават...
В България докато бяхме имаше едно Vanish, което отстраняваше всичко като магия, но тук не мога да го намеря. Crazy

# 121
  • Canada
milla, честита дъщеричка Виктория! Да е жива и здрава и много радост да ви носи!!!

Добре дошли на anna-maria gerdzhikova, AAlexa и Yildiz!
Честита бременност на anna-maria gerdzhikova и на Yildiz! Много приятни емоции ви желая!

Я кажи откъде точно в Walmart (от кой щанд) си взела комплекта за отпечатъци?
В Къркланд (а предполагам и по другите Уол-Март магазини) беше до канц. материали, в близост до пътеката, като влезеш в магазина и в ляво.

# 122
  • Canada
Здравейте мили мами! Искам да попитам има ли сред вас такива които да живеят в Монреал, Канада. Ако да, интересува ме къде тук ви следят бременността и къде сте раждали и дали сте доволни.
... Имам няколко приятелки, които родиха в St-Mary, но нито една от тях не беше напълно доволна. Имам предвид, че на две от моите приятелки поставената епидурална упойка не е действала както трябва, т.е. усещали са болката. За сравнение - след като на мен ми поставиха упойката, спрях да чувствам каквото и да било. Започнах да усещам чак най-накрая, докато ме шиеха. Едва ли има най-добра болница и най-добър лекар. Просто St-Mary вече не ми е в списъка на супер болниците. А за това къде ще ти следят бременността - май по-скоро е въпрос на късмет, т.е. къде ще намериш лекар, който да те приеме.

Когато аз си търсих лекар за следене на бременността, разбрах, че не е задължително да е OB или гинеколог. Можело и друг лекар да е, даже в една клиника без рандеву в Розмон ми предложиха някой си техен доктор, който имал много бременни - един вид човек с опит. Аз обаче си бях наумила да е специалист и продължих да търся. От болница Мезоньов-Розмон пък ми казаха, че при техен лекар мога да се запиша след около 4 (!!!) месеца. Май че най-бързият начин за намиране на някой, който да ти следи бременността, е чрез твоето CLSC. Аз не прибягнах до този вариант, тъй като вече се беше зародила идеята да се местим и щеше да ми е трудно с прегледите.
За моите доктори - започнах с д-р S. Tchervenkov, продължих при д-р K. Feochari, тъй като Червенков излезе в болнични, а раждах при който е на смяна - беше д-р R. Hemmings. Мисля, че и тримата са много добри. В болницата се запознах и с д-р Джонсън, също ми направи много добро впечатление. Ако сега съм бременна, може би бих избрала д-р Феочари за следене на бременността. Много е внимателен, отговаря на въпроси изчерпателно, и двата пъти, които ходих в неговия кабинет, чаках по малко. За другите прегледи той идваше в кабинета на д-р Червенков, а там се чака повечко.

По повод St. Mary's: според мен те по-скоро имат административни неуредици. Например след като ме преместиха от двойна в единична стая, следващите два пъти пращах мъжа ми за храната (всъщност първия път дойде поднос с храна, но за друга жена - явно предната обитателка на стаята - и аз го върнах). Почти пропуснаха да ми предоставят за попълване Declaration of Birth - дадоха ми документа буквално 5 мин. преди да си тръгнем; добре, че си бях намислила да не го изпращат те, а аз.
Друго - осъзнавам, че въпреки многото четене, не съм била напълно подготвена. Например ние с мъжа ми много се изплашихме от рефлекса на Моро, който имаше малкия. Бях чела за разните рефлекси при новородено, но беше ми се изпарило от главата. Embarassed
За епидуралната упойка - в St. Mary's се води щадяща епидурална, т.е. продължаваш да си чувстваш краката и дори да ги движиш леко. Та може и това да е причината - очакваш едно, а получаваш друго. p4eli4ka, ти можеше ли да си движиш краката и чувстваше ли ги?

Гаргамелчо, пробвала ли си Shout за петна? Според мен е добър препарат.

За бебешките прахове: в момента разполагам с Extra Gentle и Ivory Snow. Явно първия, който съм изхабила, е бил Baby Soft, защото и на мен ми направи впечатление, че мирише много силно.

milla, ще се радвам да пуснеш снимка, да се запознаем задочно с Вики  Simple Smile, а и heureuse ако реши да ни покаже Габи - супер!  Simple Smile

# 123
  • Vaudreuil Canada
milla, Честита дъщеричка Виктория! Да Ви е жива и здрава и много да Ви радва!!!
И аз съм купувала комплекта за отпечатъци точно от същия магазин - беше някъде близо до поздравителните картички.
За праха за пране също ползвам IVORY SNOW. В Монреал Персил има в магазините Адонис и Корбей. Вениш съм си донесла от БГ още при предното пътуване а и сега си взех. Много е добър като препарат.
Гаргамелчо вече се чудех къде се изгуби - между другото какво стана с детската градина записа ли малката сладурка някъде или още е в къщи при мама /извинявам се ако вече си писала и те карам да повтаряш/. Във всеки случай това, което беше писала за детските градини много ме впечатли. Успех в търсенето на работа.
Добре дошла на Yildiz - и благодаря за линковете - много полезна информация има там.

# 124
  • Canada, ON
milla, честита дъщеричка !!! Да ви е жива и здрава и много много радост да ви носи!

Здравейте мили мами! Искам да попитам има ли сред вас такива които да живеят в Монреал, Канада. Ако да, интересува ме къде тук ви следят бременността и къде сте раждали и дали сте доволни.

В Онтарио (а мисля, че и в другите провинции) вместо доктор, бременността може да се следи от акушерка. Една позната предпочете този вариант и по нейно мнение акушерките са по-добрия вариант от докторите, защото са по-малко натоварени и винаги имат време за изчерпателни отговори на всякакви въпроси. Докторите в повечето случаи бързат и си спестяват много от обясненията. Нямам лично впечатление, но от това което до момента съм чула, мисля следващия път да избера акушерка (сега ме следи доктор и то много НЕразговорлив).
По принцип следенето на бременността протича по стандартен начин - подобен на Женската Консултация в БГ. Този който следи бременността мери тегло, кръвно... и ако трябват някакви изследвания - бременната се изпраща с нещо като направление. За това тук не е задължително следящия бременността да е гинеколог. Най-добре е да е търпелив и компетентен човек с опит. Много от изследванията тук са по желание и следящият бременността може и въобще да не спомене за тях (като при мен - доктора не ми казваше дори за изследвания, които според много мнения са рутинни и задължителни, ама се оказа, че не са). Избора е твой, но аз бих предпочела разговорлива акушерка пред мълчалив доктор, макар че май най-добре е разговорлив доктор Simple Smile. Инфо за акушерките в Квебек можеш да прочетеш тук:
http://www.canadianmidwives.org/quebec.htm
Не знам дали за Квебек положението е абсолютно същото като в Онтарио, но предполагам. Късмет!

# 125
Мила, радвам се, че подаръка и балоните са ти харесали Hug Знаеш, че можеш да разчиташ на мен за всичко Peace В интерес на истината досега никога не бях подарявала балони, но за твоя повод си заслужаваше balloon Ето още малко балони от мен:
newsm67  ura  bigdance2  Party Time  4uu  party006 baloni baloni

И аз до скоро ползвах Ivory Snow. За аромата добре, ама не бях особено доволна от изпирането. То и не съм прала кой знае какви петна, ама все пак... Сега съм купила La Parisienne Ultra Delicate Biodegradable (с едно нарисувано бебе е). Аромата ми харесва, ще видим как ще се справя с петната. Вече съм го ползвала няколко пъти, но без да имам упорити петна. Иначе почти винаги когато има петна по дрешките първо ги пера на ръка с течен сапун Softsoap Aloe. Изпира перфектно. Дори не е нужно да се търка много, просто оставям течния сапун на дрешката, и след няколко минути я търкам малко, и петното е изпрано Peace Но има още нещо - ние ползваме лигавник и то найлонов, който от първото пюренце се боядиса, ама нищо, важно е да пази дрешките Flutter

За епидуралната упойка - в St. Mary's се води щадяща епидурална, т.е. продължаваш да си чувстваш краката и дори да ги движиш леко. Та може и това да е причината - очакваш едно, а получаваш друго. p4eli4ka, ти можеше ли да си движиш краката и чувстваше ли ги?
Не бих казала, че можех да си движа краката без чужда помощ. А за чувствителността - абе с една дума не ги чувствах. Пипах си краката и все едно пипах нещо чуждо, много странно ми беше Crazy Сестрата ми слагаше торба с лед на краката, усещах някакъв лек допир, но не и студеното. А от контракциите нищо не усещах почти до края. Последните контракции ги усещах като някакво леко гъделичкане в корема. Никаква болка Naughty
MrsK, мерси за инфото за комплекта за отпечатъци. Ще навестим Walmart-а тия дни, че да се приготвим за шестата месечинка на Флоранс. Леле как бързо растат тез бебета Crazy Сякаш вчера беше като нарамихме багажа за болницата и с бодра стъпка се отправихме към мястото, където щяхме да се срещнем за първи път с нашето съкровище Heart Eyes
Ето тук можете да я видите на няколко колажа:
http://debelanata69.multiply.com/photos/hi-res/20/51?xurl=%2Fpho … 2Fphoto%2F20%2F51
http://eiphnh.multiply.com/photos/hi-res/6/1?xurl=%2Fphotos%2Fphoto%2F6%2F1
http://images.annaanastasova.multiply.com/image/4/photos/21/orig … IGPnnO6EA9XDDUgRw

# 126
Честита радост на Милла_ !
Много да ви радва и да расте безгрижно и щастливо !
newsm07

# 127
Момичета от Монреал, кажете къде да намеря детски комплект чаршафи. Спуках се да търся нещо малко от малко свястно. Маги спи на бебешки матрак, за който ми предлагат комплекти с обиколници и драперии и т.н. с една дума за кошара неща. Е да, ама ние нямаме кошара, а нормално легло, само че с бебешки размери.
И друго: кога ще е отворен през октомври онзи склад на метро Cremazie, знае ли се? Мисля, че Пчеличка беше писала за него.
Мерси

# 128
  • Vaudreuil Canada
Вери провери в Зелерс - не знам дали няма да е по-лесно да намериш долен чаршаф и олекотена завивка + калъфка. Поне в Зелерса в Pointe Claire съм виждала нещо такова като комплект.

# 129
  • Pierrefonds, CA

Вери, склада ще е отворен от 4.10. Само четвъртък, петък и събота ще работи в следв. месеци.

# 130
Благодаря.   bouquet

# 131
  • Canada
Момичета от Монреал, кажете къде да намеря детски комплект чаршафи.

Вери, аз бих ти препоръчала Икеа-поне всичко е 100% памук и цените са добри.

# 132
  • Canada
Привет дами Hug
Добре дошли на всички нови мами!
Мила, честита дъщеричка! Да изпълва живота ти с много радостни моменти!
Роси, малката е страхотна! Кога ли ще ги нагушкам твоите дечица? Май чак догодина Sad Слава е влюбена в пъзела гъсеница, който й изпрати за миналата Коледа (чак сега й го дадох). Голям кеф - хем редим пъзел, хем учим цветовете и числата Grinning
Кроко, тук ли си вече? Кога ще вършеем на square one?
Msl, моята щерка е в 4-ти клас. Най-често я пращам с панталон, блуза в същия цвят или поне да е преобладаващ и жилетка. Тя предпочита да ходи с рокли, но не са най-подходящия избор за учлилище, където често седят по земята. До миналата година не им искаха специално облегло за часовете по физическо, но от тази си носи в отделна чанта бели (такива искаха) маратонки, блуза/тениска и къси панталонки. Нямат претенции за цвета на дрехите. Не знам как е в Монтеал, но в Торонто изискават всяко дете да си има специални обувки (маратонки), с които да ходи вътре в училището, като тези обувки си стоят постоянно там. За училищни помагала - искат само моливи, гумичка, острилка, цветни моливи, всички това, поставено в несесер/пенал. Всяко дете трябва да има още раница и кутя за храна. Кутията за храна е от плат и струва 5-10$, можеш да намериш в Wal mart, Zellers, дори в някои хранителни магазини. Учебници нямат в първите класове. В началото искат 20$ за адженда (това е нещо като голям, цветен тефтер, разграфен по месеци и дни), чрез която ще си комуникирате с учителката.
За зимните дрехи - по-добре купи якета и шушлякови гащи от тук. Ако имат като за зимите в БГ обаче също ги вземи. излишно е при 0 градуса да се ходи с яке за -20. За ботушите - от тук съм купила гумено-шушлякови за -20 градуса, когато е по-топло и няма сняг, щерката ходи с кожени ботуши, купени от БГ (продължавам да й купувам кожени обувки и ботуши от БГ - много са качествени и красиви на външен вид).
Титина, не помня кой адрес съм ти давала, за всеки случай ще ти изпратя сегашния за ЛС.
Вече получих парички от (по ред на получаването):
Криси мами - 10$
Роси - 20$
Писанката - 10$
MrsK - 10$
Саня - 10$
Вече имам получени общо 110$. Благодаря ви, момичета  bouquet

Хей, GTA-ки, хайде да си направим среща докато е още топло. Давайте предложения за дата и място.

# 133
  • Vaudreuil Canada
Монреалки имам нужда от помощ - ще ми се наложи да оставя малкото човече на някого за един предиобед - ако не успея да навия някой познат, ще се наложи да търся друг човек. Споделете моля опит за детегледачки - всяка препоръка или идея ще ми е от полза.

# 134
Вери, Ели вече ти е написала кога ще е отворен склада, аз само да допълня, че в четвърък и петък е от 10ч до 18ч, а в събота е от 10ч до 17ч.

Общи условия

Активация на акаунт