Канадки мили и красиви посрещат есента щастливи - 18

• 24 271
  • 283
  •   1
Отговори
# 150
Yanadark, честит рожден ден на Дани!   newsm59 newsm67
 smile3510Да расте здрав и силен и много да ви радва! Весел Празник с много усмивки!   costumed034  Party Time  party023  Gift

# 151
  • Торонто/Сливен
Момичета, под какво име е бакпулверът тук - baking powder или нещо друго?

# 152
 Nadi_n  да  baking powder е бакпулвер.

# 153
  • Торонто/Сливен
Мерси. Hug

# 154
Здравейте мамчета!  След дълги терзания, неспокойни нощи аз и моето семейство решихме да имигрираме в Канада! Явно тук няма оправия! Писна ми да се боря с вятърни мелници! Писна ми да виждам, че ако останем тук ще пропилея детето си! Та сега се лутам из разни сайтове - много информация. Ще се радвам на подкрепа от ваша страна! Незнам откъде да започна! Оле толкова много въпроси имам! Приемам всякакви съвети! Благодаря!
Лек ден!   bouquet

# 155
Здравейте мили канадски мами, пиша ви и аз да се похваля най- после, вчера бяхме на 3д видеозон и видяхме бебо, всичко за сега е наред  Praynig и ще бъде момче , мъжо направо се разрева от вълнение, и точно когато лекарката реши да снима краченцето му , нашият човек се ядоса и удари един шут към апарата, май ще си е с харктер.Иначе прегледа беше в Сент Мери, добри са лекарите, ама наистина има административни неуредици (доста ми сменяха срещите) ама свикнах
Казвайте сега къде има магазини за бебета да почваме със синята гама. Лек ден на всички. newsm53 newsm53

# 156
Здравей eli_nikol ,
Като начало влез в сайта на бг канада www.bgcanada.com -поне аз от там черпех информация, докато траеше процедурата, а и преди нея, когато се зароди желанието да емигрираме. Има 2 процедури-трябва да изберете коя ще следвате...Ако имаш въпроси можеш да ме питаш  Simple Smile

# 157
Здравейте отново, мили мами!

Бих искала да ви попитам която от вас е ползвала помпа за изтискване на кърма, моля споделете:

1. Ръчна или електрическа сте ползвали?
2. На коя марка помпа сте ползвали?
3. Доволни ли сте от тази помпа или не и защо?
4. За колко време (каква продължителност) сте"изтисквали" и колко милилитра?
5. До каква възраст на вашето бебе сте ползвали тази помпа?

Моля за вашите бързи отговори. Благодаря предварително!

# 158
psichokuk, честито ви синьо щтъркелче. Много навреме си се сетила да пазаруваш, защото сега излиза новата колекция на The Children's Place и всичко от старите колекции е на адишънал 50% оф, тоест по 3-4 долара. Whistling

milla_, аз ползвах електрическа Pump in Style на Medela и съм много доволна.. имах и Авент с която не можах да се справя честно казано. Аз постоянно се препълвах, още от началото.. не защото съм цедила кой знае колко много, винаги съм цедила само до колкото да не си чувствам гърдите като камъни.. и все пак изцеждах около 100тина мл. понякога съм стигала и до 300... това не е нещо което искаш да правиш с ръчна помпа посред нощите когато умираш за сън и те боли та ти идва да виеш.
Използвах помпата до към 5тия месец, после нещата се регулираха и ми се е налагало още 2 или 3 пъти да я вадя по спешност след това.

За помпата на Медела искам да споделя, че стъклените бурканчета от сокчета на Хеинц се завъртат перфектно на помпата! това вчера го установих и много се зарадвах защото винаги съм се притеснявала да съхранявам кърма в пластмасовите които идват с помпата... да не ми се налага да я ползвам де Crazy, ама реших че това инфо може да е полезно за майчетата които ползват тази помпа.

# 159
  • Canada
eli_nikol, както вече ти е казала Лили, чети статиите в bgcanada, там има безценна информация, а когато имаш въпроси питай там или тук, винаги някой ще има отговор.
psichokuk, много хубави бебпки дрешки има в Сиърс. Препоръчвам ти гащеризончета, които се закопчават/разкопчават изцяло от еиния до другия крак - много са удобни. По магазините съм срещала със закопчаване само на едното краче - пълно безумие, много неудобно и за бебето и за майката.
На The Children's Place бебшките неща също са много сладки, а ако са и с 50% намаление Crazy
В Old Navy също провери. Изобщо обикаляй магазините, дори и само за проучване, все някъде ще си харесаш нещо. Да не говорим какъв кеф е да пазаруваш първите неща за малкия очакван сладур. Ех спомени...
Мила, аз ползвах помпа на Гербер, електрическа. Поне 3 дни в седмицата се изцеждах след кърмене, за да стимулирам лактацията (по около 50-60 мл.). Когато започнах захранването, правех кашите и пюретата с кърма, защото иначе малката ги отказваше категорично. Слава беше на 6 месеца, когато ми се запушиха каналите (кърмех по 8 пъти на ден тогава). Добре, че имах помпа - нагрявах гърдата с почти гореща вода за  3-4 мин., после изцеждах с помпата, пак нагрявах и пак изцеждах. За мен помпата се оказа доста полезна вещ. Използвах я до последно, значи общо 11 месеца, като последните 4, само при нужда.

Коя мама ми е изпратила пари, без да си напише ника или поне адреса, за да мога да я разконспирирам, бързо да си признава!
Вчера получих и 10$ от Каролина.
Благодаря ви момичета Hug
Някоя от мамите, живееща в GTA ще си пътува ли до България в близките 2,5 месеца? Би ли занесла малък пакет (около килограм) за ДБМ?

# 160
Незнам откъде да започна!

Както ти е писала lili има вариант да кандидатствате за провинция Квебек, за Онтарио или някоя друга провинция. През Квебек процедурата минава най-бързо. Като начало можеш да започнеш с този тест: http://206.162.174.213/dpi/index.jsp?languageCode=en за да видиш какви са ви шансовете за Квебек. По-добре е да попълните формуляра на френски. Всичката останала информация можеш да намериш тук: www.bgcanada.com . Ако нещо конкретно те интересува ни питай, но едва ли някоя от нас ще се наеме да описва цялата процедура отначало при положение, че инфото го има в горния сайт.

psichokuk, честита ви "синя" радост. Едни от най-хубавите ми моменти по време на бременността бяха когато избирах дрешки за бебето, така че ако не робуваш на суеверия давай смело с покупките.  Peace

milla_, ето ти едни бързи отговори от мен:
1. Елекрическа, но работи и с батерии, което е много ценно, защото в началото редовно я използвах под душа в банята.
2. Gerber
3. Да, доволна съм за съотношението цена/качество.
4. Продължителност - около 10-15 мин., количество - около 100 мл
5. Ползвах я до към 6-я месец:
    - през 1-я месец много редовно за да намаля напрежението в гърдите.
    - през останалото време само когато се е налагало да излизам за по-дълго и е трябвало да оставям мляко.
    - когато започнах захранването изцеждах мляко, с което правих пюрета.  

Калида, как сте с Дана? Отдавна не си писала и се надявам се, че сте добре. Личи си отцъствието ти в темичката, защото няма кой да ни стимулира да пишем ...  Heart Eyes

# 161
milla, ето и моя опит:

1. Ръчна или електрическа сте ползвали?  - Ръчна. Имах идеята само да кърмя и да доизпомпвам. Закупих я по принуда, тъйкато имах мастит. В последствие съжалих че е ръчна и ми се искаше електрическа - такива болки при кърмене имах, че само изпомпвах и давах от шише.

2. На коя марка помпа сте ползвали? - Медела - тукя препоръчваха в болницата

3. Доволни ли сте от тази помпа или не и защо? - да, определено съм доволна. Не ми се е налагало дълго да съхранявам кърмата в пластмасовата бутилка.

4. За колко време (каква продължителност) сте"изтисквали" и колко милилитра? - около 10 мин/ 100 мл

5. До каква възраст на вашето бебе сте ползвали тази помпа? - На 2рия месец ми спря кърмата

# 162
milla_, при мен беше обратния случай - нямах достатъчно кърма и изцеждах с помпата, за да стимулирам лактацията. Ползавам ръчна помпа на НУК от най-обикновените /2 цилиндъра един в друг/, но с нея успявам да изцедя и последните капки  Simple Smile
За честотата - след всяко кърмене по около 5-10 мин.
psichokuk, честито! за дрешки може да погледнеш и в уинърса - аз съм купувала много красиви бебешки неща на добри цени.

# 163
Здравейте, канадски мами!

Ето още един новак за групата в Торонто! Отдавна поглеждам темичките, и ето че дойде време и ние да се регистрираме - т.е. още съм само аз, но след около 5 седмици (термина е 15 ноември) живот и здраве ще станем двенки  Simple Smile

Много полезна информация има тук и много мами(!) (чак ми е трудно да следя кой кой е  Simple Smile, но с практиката сигурно ще задобреем. Надявам се и ние да се включваме успешно!

Струва ми се, че се познаваме с Pisanka и Sneji, ама сега с всички ще се "запознаем"! Wink

И много нови бебета пристигат постоянно, така че честито на всички мъници! Успях да запомня за малката Виктория на Мама Милла ако не се лъжа, но сигурно има и други!

Ние с коремчо се чувстваме много добре, дай Боже все така. Ще се раждаме в Women's College при д-р Zaltz, голяма скица.

Сърдечни поздрави в тези първи истински есенни дни, да се пазите от настинки! Heart Eyes

# 164
Pate Jakiwelcome в канадския отбор и честита ти бременност, макар и да си почти на финала. Много интересно съвпадение имаме с теб.  Thinking Раждах в същата болница и същия лекар ми следя бременността.

Общи условия

Активация на акаунт