За заплатите на учителите и стачката

• 40 598
  • 1 062
  •   1
Отговори
# 840
  • Варна
Подкрепям учителите в исканията им за увеличение на заплатата,но кажете ми, ще се промени ли нещо в българското училище.
 Попадна ми стар брой на вестник "Труд"-там пише,годишно се отделяли 800 милиона за частни уроци(може и да бъркам с нулите,за което ме извинете),но това ми е мисълта,като им увеличат заплатите,ще намалее ли тази сума,защото аз като бях ученичка не помня в моя клас някой да е ходил на части уроци,а повечето имахме високи успехи,а тези който получаваха слаби оценки,ходеха при същия учител(без заплащане)за допълнителни упражнения.
 Пак повтарям ПОДКРЕПЯМ българските учители,а и българските,лекари,шофьори и всички други трудещи си,защото ние работим съвестно и би трябвало възнагражденията ни да такива,че да не се лишаваме от нормални и напълно естествени неща за европейска страна,в каквото живеем

# 841

С учудване признавам, че оценките в moetodaskalo са адекватни.
Познавам голяма част от учителите в града и виждам учители с успех 6.00.
При това единият преподава по математика, другият - по физика и астрономия.

# 842
В нашето училище директорката първо не разреши да проведем общо събрание за да си гласуваме за стачката, а след това, когато въпреки нея се събрахме, тя го провали и обяви, че стачка при нас няма да има и събрание не е имало. Точка. Такива работи стават някъде....

А тази директорка не е ли член на профсъюз?  Или е назначена лично от министъра?newsm78
Когато е държала конкурс, не са ли били представители на синдикатите в комисията?  Wink
А вие защо не се оплачете от нея? Да видим Янка Такева дали ще й резне екстрите.  Mr. Green

Последна редакция: вт, 18 сеп 2007, 14:03 от Как`Сийка

# 843
Спекула е твърдението, че Такева е фактор и още по- малко, че тя самата може да решава чии заплати и с колко да се увеличат.
Право на всеки отделен учител е сам да реши дали да подкрепи дадено искане и по какъв начин да изрази неудовлетворението си.
Не можеш и не е морално, нито законно, със заплахи да задължаваш хората да правят нещо, което е въпрос на лично желание и убеждения.

# 844
  • Ямбол
Как`Сийка, много сложни въпроси задаваш.
Не знам дали е член, но май не може да членува в нашите синдикати, както и не може да гласува на общи събрания. Но тя назначава и тя уволнява, нали?
На конкурсите не мисля, че има синдикати.
Оплакахме се и синдикатите ни чуха, но какво от това?
На Янка пък изобщо не мисля да се оплаквам, противна ми е.
Включваме се във всички протестни действия иначе, само няма да стачкуваме ефективно.
А нашата директорка явно изпълнява нечии нареждания, защото на предишните протести мислеше съвсем различно, дори ни караше да се включваме по-активно, а сега... нали знаеш как се върти лопатата във фурната...

# 845
  • София
Има големи шансове за успех на стачката и то преди още да е започнала. Много повече учители повярваха в себе си и в подкрепата на родителите. И чувам, че все повече родители гласно изразяват подкрепата си към учителите на децата си.
И доказателство за това са новите политически твърдения - "исканията на учителите не са исканията на синдикатите".
Е, това ако не е "разделяй и владей", здраве му кажи.

# 846
Доколкото знам, директорите се назначават от министъра. Дали за всички се отнася, не знам, но съм виждала писменото нареждане или както там се нарича.

Цитат
А нашата директорка явно изпълнява нечии нареждания, защото на предишните протести мислеше съвсем различно, дори ни караше да се включваме по-активно, а сега... нали знаеш как се върти лопатата във фурната...
Нормално. Миналата седмица директорите (поне тукашните) имаха семинар на Албена. Там сигурно са ги обработили, какво да приказват, как да действат. ooooh!

# 847
  • Ямбол
RadostinaHZ, аз също не желая тези ми искания да се приписват на синдикатите. От няколко години не членувам вече. Няма смисъл от тях, поне в такъв вид, в какъвто са в момента. И не за да ме владеят, а защото полза от тях няма, освен 6-7 дни отпуск, който почти се плаща с членския внос.

# 848
Много съм благодарна на госпожата на голямата ми дъщеря(4-ти клас) , че е решила да не стачкува ефективно...Защото в противен случай ще се преподават по три урока на учебен час... Confused По всеки предмет...
Та въпроса ми е - а тези деца, чиито преподаватели стачкуват?

# 849
  • София
.

Последна редакция: вт, 18 сеп 2007, 21:28 от RadostinaHZ

# 850

Стига с това наваксване на учебния материал. Дървена ваканция не сте ли виждали.
Как наваксваха тогава децата. Тук видях и деца с 50 неизвинени, това са си 10 дена,
те как са наваксали. Колкото повече хора стачкуват, или подкрепят стачката, толкова
по-бързо ще свърши. Вече се чуват гласове просветния да си ходи.

# 851
  • дълбоко,дълбоко в прованса
Тая Такева учителите вече няма ли да я махнат,да си иде в Щатите при щерката и на нейно място да изберат друг човек, който по-адекватно ще изглежда и действа като събирателен образ на българския учител.

# 852
# 853
  • Ямбол
Не знам защо, но Такева много ми прилича на Масларова. И двете са ми еднакво мазни Sick

# 854

И на Емел Етем.
Покрай темата прочетох досто жития ва много и малко известни даскали.
От съвременните най ми хареса даскал Нено Юруков. Голям образ. Дай боже всекиму такъв даскал.

Общи условия

Активация на акаунт