рецепти за сандвич-тостер

  • 37 518
  • 36
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 81
Днес си купих сандвич-тостер. Вътре е на триъгълничета.

Как да си приготвя филийките - да ги нарежа на триъгълничета или да си ги поставя цели? Rolling Eyes

Мажат ли се филийките с масло?

Вътре какъв пълнеж да сложа - може ли сирене и яйце или колбас и кашкавал?

Ще съм Ви много благодарна ако имате някакъв опит в тази насока и го споделите с мен!!!  bouquet

# 1
  • София
  • Мнения: 1 176
Ако успяваш да затвориш тостера с цели филийки, мисля че няма да е нужно да ги режеш.
Иначе между филийките може да сложиш всичко, което обичаш или имаш в наличност, аз примерно обичам с много сирене и много кашкавал, силно препечени.

# 2
  • Мнения: 393
Филийките може и цели да сложиш.Мажат се с масло аз винаги ги мажа, между две филийки намазани с масло можеш да сложиш много неща сирене, колбаси, кашкавал, аз след като извадя филийките слагам кетчуп, майонеза и домат или краставичка, стават страхотни сандвичи, а и са бързи и лесни  Peace, аз моя сандвич - тостер редовно си го ползвам. Може да направиш на него и принцеси с кайма просто филийките трябва да са 2 и да са гръб с гръб една към друга (дано си ме разбрала че не знам как точно да го обясня). Почистването след това става със салфетка след като изстине де, бяха ми казали че не е хубаво да се мие. Сирене и яйце не става много е течно, а и няма как да се изпече.

Успех със сандвичите ама внимавайте че стават много вкусни и калорични  hahaha

# 3
  • Мнения: 2 099
Хубаво е да ги намажеш с малко масло от външната страна, че иначе стават сухи. Ние много ги харесваме с пълнеш от пушено св.филе, кашкавал и сирене Ементал. Аз лично не ги реша, тъй като като се изпечат много лесно се разделят на триъгълничета.

# 4
  • Варна
  • Мнения: 1 553
За садвич-тостера купувай нарязан хляб за тостер(квадратните филии). Става по-вкусно и не ти се налага да режеш хляба. Филиите не се режат .Намазват се с масло и слагаш каквото ти харесва между тях. Слагаш на тостера и затваряш плътно.Като се препекат си стават две отделни триъгълничета. Peace

# 5
Аз ги мажа отвън с масло и използвам нарязания на филийки хляб.Не ги режа допълнително.Отвътре ги правя със всичко но мисля че със сурово яйце няма да стане.Слагам и маслинки,домати кетчуп,сосове,и естествено с каквото обичате салам,шунка,кашкавал сирене.
На нас са ни фаворити с шунка,кашкава и домат.
Успех и Бон Апети

# 6
  • Мнения: 34
Аз разбивам яйца със сирене,малко черен пипер.Наливам от сместа,колкото да се напълнят триъгълничетата и затварям.Стават вкусни и ефектни омлетчета.

# 7
  • Мнения: 928
Не се бях сетила за омлетчета
Много оригинално

# 8
  • Мнения: 5 362
Купувам от хлябът за тостер,когато ще пека такива филийки.По-вкусни стават.Вътре можеш да сложиш каквото се сетиш-кашкавал,сирене,колбас,яйце.Аз ги мажа само вътре с масло,отвън-по-рядко.Покритието на уреда е тефлоново и не залепват.
Това за омлета не се бях сещала-ще го пробвам Grinning

# 9
  • Мнения: 286
В магазините продават топено сирене за тостери,май Тост се казва.Има го в различни вкусове: натурално, с подправки, с вкус на пица и др.В опаковката са 8 на брой, всяко е в отделен целуфан и е горе-долу с големината на квадратна филийка.
Тостерите стават невероятни с тях! Grinning

# 10
  • Мнения: 81
Благодаря на всички, които писаха!

Дано само от много опити по правене на сандвичи не започна да се търкалям!  Joy

Между другото, купих си и теглилка, така че ще контролирам теглото! (поне ще се опитам)   bouquet

# 11
  • Мнения: 6 040
Лена вкъщи имаме същият сандвич- тостер, е може да не е същата марка, но също е на триъгалничета както каза че е и твоят. Та да ти кажа как правя сандвичи в него....хляба е пълнозърнест- типов от този тънкият който е нарязан и в пликче....ние такъв си ядем по принцип. Намазвам филийките- толкова колкото ще се консумира, с маргарин и ги слагам така че намазаното да е отдолу- слагам кашкавал, сирене, колбас, или каквото имам и отгоре филийката с плънката слагам другата филия хляб, пак намазана с маргарин- сложена така че намазаното да е отгоре....затварям тостера и оставам 2-3 минути.... след това консумирам... Това е, дано съм ти била от помощ!

# 12
  • Мнения: 13 220
Вкъщи тостерът е може би единственият уред в кухнята, която се ползва почти всеки ден. Сандвичите, както вече са написали, са кой с каквото иска. По принцип, ако искаш да станат по-хрупкави, ги намазваш отвън с малко масло или маргарин. Аз и отвътре не винаги ги мажа.
Половинката ми много обича яйца и понеже няма как да слагам направо сурови, първо счупвам яйцето в малка чинийка, пробивам жълтъка и го слагам за около две минути в микровълновата на програма размразяване - става си сварено яйце, само че плоско и е много удобно за сандвич (видях този номер в едно заведение за бързо хранене и бях много впечатлена). Може да се сложи и филийка сирене, който харесва комбинацията, малко сол и черен пипер също слагам върху яйцето - от топлината поема по-добре вкуса на пипера.
Луканковите салами също много ни харесват в такива сандвичи, комбинирани с кашкавал обикновено.
Спирам да пиша, че ще се покапя вече, а уж съм на диета   hahaha

# 13
  • Мнения: 81
Natka, това за яйцата е  много поучително!  Laughing

Ще опитам!   bouquet

# 14
  • София
  • Мнения: 508
Стават и чудесни бутерки - режеш тестото на квадрати с големината на тостера и принципа е същия като на сандвичите - между двете парчета тесто пъхаш каквото ти душа иска  Grinning стават страхотни

# 15
  • Мнения: 81
Стават и чудесни бутерки - режеш тестото на квадрати с големината на тостера и принципа е същия като на сандвичите - между двете парчета тесто пъхаш каквото ти душа иска  Grinning стават страхотни

Ей, това е голяма идея! Благодаря!  bouquet

# 16
  • Мнения: 5 362
Аз разбивам яйца със сирене,малко черен пипер.Наливам от сместа,колкото да се напълнят триъгълничетата и затварям.Стават вкусни и ефектни омлетчета.
Абе пробвах и аз така,но нищо не стана.
Цялата ми кухня снощи беше в яйца Sick
Направих сместта,налях я вътре-до ръбчето,затворих и зачаках.Първите бяха ок,но следващите,които сложих се пръснаха и изхвърчаха от тостера на всички страни.Страшна картинка бях Mr. Green
Кажи защо така ако имаш идея?На теб винаги ли ти се получават?Някаква тънкост има ли Wink

# 17
  • Мнения: 305
Интересни идеи ще се пробват.Аз си ги правя като ги намажа от външната страна с маргарин и вътре сложа нещо според вкуса ми-най-често кашкавал и някакъв колбас

# 18
  • Мнения: 61
Стават и чудесни бутерки - режеш тестото на квадрати с големината на тостера и принципа е същия като на сандвичите - между двете парчета тесто пъхаш каквото ти душа иска  Grinning стават страхотни

nadia, а успява ли да бухне тестото? Много ми се иска да го пробвам този вариант, но се опасявам че ще остане суровичко тестото  Confused т.е. няма достатъчно място при затворен тостер да бухнат и 2-те парчета тесто, или се лъжа?

# 19
  • София
  • Мнения: 4 294
Аз разбивам яйца със сирене,малко черен пипер.Наливам от сместа,колкото да се напълнят триъгълничетата и затварям.Стават вкусни и ефектни омлетчета.

Виж това не съм се сетила  doh
Иначе купувам от нарязания но квадратен хляб (че има нарязан но не квадратен).
Намазвам филийките задължително с маргарин, не ги режа, между тях каквото имам в къщи в момента - кашкавал, топено сирене, шунка, кренвирш и др.  eat

# 20
  • Мнения: 780
У дома ги обичаме така: мажа филийките с маргарин , слагам шунка или камчия и кашкавал . Като се изпекат слагам кетчуп , майонеза , краставица и домат  Peace

# 21
  • Габрово
  • Мнения: 1 220
Отивам да си направя филийка... Crazy

# 22
  • Мнения: 7 914
аз си мажа  филийка с песто, отгоре кашкавал и резенче домат- затварям с другата филийка и опаа в тостера- следва eat

# 23
  • Русе
  • Мнения: 2 354
аз не ги режа на триъгълничета
намазвам ги с масло, за да станат по-хрупкави.
А вътре можеш всичко да сложиш
Аз слагам колбас , кашкавал и кисела краставичка, нарязана на тънки ивички. Става супер. Минава и за закуска , и понякога за вечеря набързо  Flutter

# 24
  • София
  • Мнения: 38 772
Крок мадам:

Филийки за тостер, шунка, рулце ананас от консерва, кашкавалчета за тостер.

# 25
  • София
  • Мнения: 581
Момичета това с намазването на масло от външната страна на филийката е интересно.Само да попитам не пуши ли и не се ли разтича в тостера. newsm78

# 26
  • Мнения: 2 018
аз не ги режа на триъгълничета
намазвам ги с масло, за да станат по-хрупкави.
А вътре можеш всичко да сложиш
Аз слагам колбас , кашкавал и кисела краставичка, нарязана на тънки ивички. Става супер. Минава и за закуска , и понякога за вечеря набързо  Flutter

Сорри за спама  ама аз ако сложа филийка за вечеря...ще ме разпердушинят направо  Crazy
Ама аз съм си виновна  Thinking /по-скоро форума Mr. Green/ то не бяха торти, то не бяха лазани...
 Sick

# 27
  • Мнения: 61
Момичета това с намазването на масло от външната страна на филийката е интересно.Само да попитам не пуши ли и не се ли разтича в тостера. newsm78

Не, действай смело  Wink  Много приятни стават така.

Стават и чудесни бутерки - режеш тестото на квадрати с големината на тостера и принципа е същия като на сандвичите - между двете парчета тесто пъхаш каквото ти душа иска  Grinning стават страхотни

nadia, а успява ли да бухне тестото? Много ми се иска да го пробвам този вариант, но се опасявам че ще остане суровичко тестото  Confused т.е. няма достатъчно място при затворен тостер да бухнат и 2-те парчета тесто, или се лъжа?

Аз пак да питам, ако и някой друг е пробвал с бутер тесто, какъв е резултата?

# 28
  • София
  • Мнения: 3 713
Цитат
Стават и чудесни бутерки - режеш тестото на квадрати с големината на тостера и принципа е същия като на сандвичите - между двете парчета тесто пъхаш каквото ти душа иска  Grinning стават страхотни

nadia, а успява ли да бухне тестото? Много ми се иска да го пробвам този вариант, но се опасявам че ще остане суровичко тестото  Confused т.е. няма достатъчно място при затворен тостер да бухнат и 2-те парчета тесто, или се лъжа?

Аз пак да питам, ако и някой друг е пробвал с бутер тесто, какъв е резултата?
Аз ги направих- ето ги
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=170946&photo=20
Направих ги със салам,но ще пробвам и с кашкавал и сиренце.Изпекоха се добре и бухнаха
Благодаря за идеята  bouquet

# 29
  • Мнения: 5 362
vnd,а вътре не останаха ли сурови?Или така ми се вижда на снимката?

И аз питах за омлета в тостера,ама никой не ми отговаря Rolling Eyes

# 30
  • София
  • Мнения: 3 713
vnd,а вътре не останаха ли сурови?Или така ми се вижда на снимката?

И аз питах за омлета в тостера,ама никой не ми отговаря Rolling Eyes
Не не са сурови- просто от салама са по-мазнички.Това ми бяха първите- другите ги позапекох повечко и станаха по-добре

# 31
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Аз слагам царевица и кашкавал или грах и кашкавал или сирене и кашкавал или топено сирене, или кашкавал с маслини и всякакви комбинации. Става и с варени яйца, варени картофи т.н.
А бутерките ще ги пробвам.
  Peace

# 32
  • Мнения: 34
Нямам идея защо не ти се получават.Никога не са се пръскали.Като налея сместа, затварям уреда и ги пека до готовност.
Някой друг не ги ли е пробвал,за да каже при него как е

# 33
  • Мнения: 5 362
Ще ги пробвам и аз.

Нямам идея защо не ти се получават.Никога не са се пръскали.Като налея сместа, затварям уреда и ги пека до готовност.
Някой друг не ги ли е пробвал,за да каже при него как е
Ами и аз незнам.Хайде ако друг е правил да пише.Макар,че аз незнам дали ще повторя-след тая свинщина,която се получи Mr. Green

# 34
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Ще ги пробвам и аз.

Нямам идея защо не ти се получават.Никога не са се пръскали.Като налея сместа, затварям уреда и ги пека до готовност.
Някой друг не ги ли е пробвал,за да каже при него как е
Ами и аз незнам.Хайде ако друг е правил да пише.Макар,че аз незнам дали ще повторя-след тая свинщина,която се получи Mr. Green

Според мен се получава така защото тостера е бил горещ втория път и започват направо да врат и затова пръскат. newsm78

# 35
  • морето, сините вълни...
  • Мнения: 510
освен омлетчета, може направо "пържени" яйца.
Аз намазвам първия път леко с масло формичката - триъгълничето и във всяко чупвам по едно яйце, затварям тостера и пека до готовност.
Стават ммого добре и не са никак мазнички.

Иначе сандвичите нещо не ги долюбвам - отвън ми стават хрупкави, а вътре ..... затоплени.
Но ще пробвам това с бутер тестото.

# 36
  • София
  • Мнения: 581
Направих филийките с намазан маргарин от външната им страна станаха невероятно вкусни и хрупкави.
Благодаря за страхотната идея   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт