Референтни стойности на Манту

• 123 987
  • 239
  •   1
Отговори
# 150
Цитирате ме частично и пак частично отговаряте на моите въпроси. Ако обичате, отговорете и на останалите.
Унизително било търсенето на акъл....Може би за някои всезнаещи грандомани е така.
Едно е да повикаш консултант, или да се събере консилиум.
Друго е да разпращаш с хвърчащи правителствени самолети "консултатнти" насам-натам.
В свестните държави БОЛНИЯТ се транспортира, не консултантите, освен ако не се касае за специални военни случаи, или за много, много особени случаи, или да се вика консултант като експертно лице при гафове от всякакво естество.
Ако болният е в тежко състояние? приема се изначално там, където може да се направи за него максималното. А не после в паника да се търсят решения "на крак".

Всяка добра и свястна болница в свестните държави е профилирана. Със специалисти можещи, знаещи. И е въпрос на реноме да се справят с работата си, а не държавата да им разпраща хвърчащи "консултанти" с правителствени самолети. Което от само себе си, и  като факт, е унизително за реномето на всяка болнична институция с име.

Да но там не само един "знае". Много "знаят". И са разпределени равномерно.
И никой с ферман "не е назначен" да знае "повече".

Нямате си представа какви първобитни неща са тези като практики... .

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 02:19 от Birdie

# 151
Този спор можем да го продължим поне до Нова година. Въпросът е какъв е смисълът. Ето Ви тема за четене и размисъл:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=587318.0
Тя добре показва какво е нивото на някои от английските лекари. Може би и те като Вас смятат за унизително търсенето на акъл от други, по-способни от тях колеги.

"В различните страни е различно.
Общо взето имат добра Педиатрия.
В големите им градове са центровете им, които наистина са на световно ниво. Непостижимо за Бг беден ум, израснал в мизерия, "режим на тока". Израснал с просташкият език на хора като Г-н Борисов, Овчаров, Луканов ( Бог Да го Прости!), Лилов, Пирински."-цитат на Бърди

А помните ли, че известния наш кардиолог Чудомир Начев го умориха в Англия и то по елементарен начин? Не си спомням подробностите, но мога да питам. От Вашите приказки излиза, че цялата Бг медицина е под всякаква критика. Руската-също. А в напредналите страни всичко е на ниво. Е, както виждате и там се срещат провали и невежество! Не е само в Бг и Русия.
Кога в Бг са изпращани консултанти с правителствени самолети? Най-важните хора не ги ли лекуваха в правителствена болница? Зная, че там са викали за консултации Атанас Малеев.

Тук не познахте. Нашето поколение израстна с просташкия език на Т.Живков! Останалите от групичката "блеснаха" след неговото сваляне.
И какво да правим? Да се срамуваме и да се упрекваме, докато сме живи за това, че сме израстнали в такава страна с държавник като Т.Живков??? Някои успяха да избягат и да се спасят от тази с-ма. Но можеха ли всички недоволни от Т.Живков и неговия режим да избягат?
Вие ме смайвате все повече и повече с Вашите умозаключения.
"Изначално" не беше ли руска дума? Виждам, че я използвате. Май тя навлезе в езика ни през последните години. Забелязвам, че на Вас манталитетът Ви е типично български! Отхвърляте всякакви авторитети. Вие сте най. Нищо, че не сте защитили дисертация. Слагате всички доценти и професори в малкото си джобче. Ако имахте руски или европейски манталитет, нямаше да се държите по този начин.

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 03:57 от vl

# 152
Този спор можем да го продължим поне до Нова година. Въпросът е какъв е смисълът. Ето Ви тема за четене и размисъл:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=587318.0
Тя добре показва какво е нивото на някои от английските лекари. Може би и те като Вас смятат за унизително търсенето на акъл от други, по-способни от тях колеги.

"В различните страни е различно.
Общо взето имат добра Педиатрия.
В големите им градове са центровете им, които наистина са на световно ниво. Непостижимо за Бг беден ум, израснал в мизерия, "режим на тока". Израснал с просташкият език на хора като Г-н Борисов, Овчаров, Луканов ( Бог Да го Прости!), Лилов, Пирински."-цитат на Бърди

А помните ли, че известния наш кардиолог Чудомир Начев го умориха в Англия и то по елементарен начин? Не си спомням подробностите, но мога да питам. От Вашите приказки излиза, че цялата Бг медицина е под всякаква критика. Руската-също. А в напредналите страни всичко е на ниво. Е, както виждате и там се срещат провали и невежество! Не е само в Бг и Русия.
Кога в Бг са изпращани консултанти с правителствени самолети? Най-важните хора не ги ли лекуваха в правителствена болница? Зная, че там са викали за консултации Атанас Малеев.

Тук не познахте. Нашето поколение израстна с просташкия език на Т.Живков! Останалите от групичката "блеснаха" след неговото сваляне.
И какво да правим? Да се срамуваме и да се упрекваме, докато сме живи за това, че сме израстнали в такава страна с държавник като Т.Живков??? Някои успяха да избягат и да се спасят от тази с-ма. Но можеха ли всички недоволни от Т.Живков и неговия режим да избягат?
Вие ме смайвате все повече и повече с Вашите умозаключения.
"Изначално" не беше ли руска дума? Виждам, че я използвате. Май тя навлезе в езика ни през последните години. Забелязвам, че на Вас манталитетът Ви е типично български! Отхвърляте всякакви авторитети. Вие сте най. Нищо, че не сте защитили дисертация. Слагате всички доценти и професори в малкото си джобче. Ако имахте руски или европейски манталитет, нямаше да се държите по този начин.

Това не е спор. Това си е обмяна на мисли.. .

http://rechnik.chitanka.info  << "изначален". Не си забравяйте добрият Бг език...  Mr. Green
("...изнача̀лна, изнача̀лно, мн. изнача̀лни, прил. Който е от самото начало, изконен, първичен")

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=587318.0

Ами, прави са. Това е постваксинална реакция. Често срещано е. Направили са и всички нужни изследвания. Какво още искате? да танцуват по Ваша поръчка? не го правят. Това не е Бг. Ако Вие не сте съгласни, може да си платите консулт на друго място и на частно. Никой не Ви спира. Но да скандалничите? това там не минава.

"...Това е вътрешна инфекция което на мен ми е ясно че е"
Ами, Бг работи... "вътрешна", "външна", скандали и т.н. Това е постваксинална реакция по всяка вероятност. Ако има друго развитие, или други  данни - ще стане ясно. Направили са всичко необходимо за момента.

НЕ знам кого и как са "уморили" в Англия, но ми е много съмнително дали някого са "уморили".

Мога да Ви отговоря в няколко аспекта:

* Вие съдите за Европа/ тяхната Педиатрия и Медицина, с Вашият "аршин". Не забравяйте- ние в Бг НИКОГА не сме живели спокоен, осигурен живот, в нормална държава. Ние просто не знаем какво значи това. Ние сме истерични, подозрителни, мнителни. На всяка крачка. В плен на всякакви предразсъдъци. 70-80% от сегашното Бг население е загубило всякаква връзка с реалния свят. Когато отидете да живеете в нормална държава, Вие просто не ги разбирате в първите години. И мислите че всичко, каквото правят е грешно. Но не е така. Не съдете за другите по нашите извратени представи и виртуална реалност!
* Във всяка Европейска държава масовата Педиатрия е с недостатъци. По-малки, или по-големи. Така е навсякъде, защото никой, който знае и може, не иска да работи без пари. И отива да работи в места, където би могъл да живее по-добре. Но дори и така, това не идва в никакво сравнение с трагичната и ужасяваща картинка на масовата Бг Педиатрия, която не само е порочна, неефективна, и без верни основи, но и направо опасна.
* През дългите години на живот в Бг медицинско общество, съм работил на всяко звено в Бг Медицинска реалност. От санитар до квалифициран лекар. Спомените и картините от този опит, осмислени в светлината на живота ми в едно отворено и демократично общество ( вече 14 години) са ужасяващи със своята жестокост, мизерия, пропадналост. Мога да пиша много по този въпрос, и то от "първо лице". За хората, които умряха пред очите ми, за болничните "стаи"- конюшни, с по 15 човека вътре, за абсолютно ниската и ужасяваща "квалификация", за безразличието, за абсолютно погрешните подходи и Медицина. Но ще Ви го спестя, за да не Ви дойде много.

Писах Ви, че за мен титлите не значат много.
Писах Ви също, че човекът, стоящ зад тях, за мен значи нещо.
Не отхвърлям никакви "авторитети"- отхвърлям Бг и Руски псевдо-авторитети, защото от опит и мъдрост съм видял колко струват. И вече съм престанал да вярвам "на сляпо".
Останалите неща, които пишете, са си Ваши умозаключения.

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 10:41 от Birdie

# 153
Живейте си спокойния живот, щом можете там където сте. Ние, които оставаме тук в блатото ще я караме някак си. Все пак успяваме да се ориентираме кой лекар е компетентен и старателен и кой не чак толкова. Понякога търсим по-дълго способните, но все пак ги намираме. Ако слушаме Вас, въобще не трябва да ги търсим в Бг. Защото цялата медицина в Бг е като руската-под всякаква критика и способни лекари просто няма! Нали така???

# 154
здравейте!
изчетох доста от темата,но не цялата. не ми станаха ясни някои неща :ooooh
моят случай е следният: детето ми е на 18м,на 7м я провериха за БЦЖ белег, но не намериха.на 10 месеца не й направиха проба манту, но и аз не повдигнах въпроса за това. днес нарпавиха въпросната проба и в петък прябва да се отчете резултата. ако е (-), казаха че ще направят нова БЦЖ( която от вас научих,че не е редно да се прави),но след извесно време, не точно в петък( защото преди няколко дни детето болдува и не съм мн съгласна с тази ваксина). ако мантуто е (-) и не направя тази БЦЖ ваксина какво ще се случи? Thinking
не знам дали ясно се изразих, но дано да ме разберете Heart Eyes

# 155
здравейте!
изчетох доста от темата,но не цялата. не ми станаха ясни някои неща :ooooh
моят случай е следният: детето ми е на 18м,на 7м я провериха за БЦЖ белег, но не намериха.на 10 месеца не й направиха проба манту, но и аз не повдигнах въпроса за това. днес нарпавиха въпросната проба и в петък прябва да се отчете резултата. ако е (-), казаха че ще направят нова БЦЖ( която от вас научих,че не е редно да се прави),но след извесно време, не точно в петък( защото преди няколко дни детето болдува и не съм мн съгласна с тази ваксина). ако мантуто е (-) и не направя тази БЦЖ ваксина какво ще се случи? Thinking
не знам дали ясно се изразих, но дано да ме разберете Heart Eyes

Само една направена и документирано направена доза е достатъчна.
Всичко останало са типично Бг погрешни практики.

Ако имате документирано направена една доза БЦЖ, не е нужно да правите нещо повече.

МАНТУ НЕ Е, и никога не е било, проба за резултатност от предишна БЦЖ доза.

# 156
Здравейте ,дъщеря ми е на 11 години и като бебе са й правени всички ваксини,имам спомен че и когато почваше първи клас правихме манту ,но не са я боли с ваксината .Тази година е 5 клас и се прави задължително проба манту - нашето явно " не се хвана " ли ,незнам но веднага след инжекциявта си остана само белега от иглата и нищо друго - сега този месец трябва да й направя втора проба манту ( още първия път искаха да и сложат направо ваксината, но отказах и предложих да изчакаме с втора броба ) Искам да ви попитам - може ли за два месеца да се направят две проби манту  и има ли някакви странични реакции от това ,тъй като личната лекарка ме увери че мантуто си е безвредно и изчистено ! ако и този път "не се хване " каакво да правя - ваксина или квантиферонов тест ?
Благодаря ви предварително и се извинявам ако има подобен въпрос преди мен !

# 157
Здравейте ,дъщеря ми е на 11 години и като бебе са й правени всички ваксини,имам спомен че и когато почваше първи клас правихме манту ,но не са я боли с ваксината .Тази година е 5 клас и се прави задължително проба манту - нашето явно " не се хвана " ли ,незнам но веднага след инжекциявта си остана само белега от иглата и нищо друго - сега този месец трябва да й направя втора проба манту ( още първия път искаха да и сложат направо ваксината, но отказах и предложих да изчакаме с втора броба ) Искам да ви попитам - може ли за два месеца да се направят две проби манту  и има ли някакви странични реакции от това ,тъй като личната лекарка ме увери че мантуто си е безвредно и изчистено ! ако и този път "не се хване " каакво да правя - ваксина или квантиферонов тест ?
Благодаря ви предварително и се извинявам ако има подобен въпрос преди мен !

Най-добре не прави нищо... Квантифероновият тест не ти върши работа в случая, защото нашите умници с Манту търсят имунитет срещу туберкулоза, а не заразени с нея... Квантифероновият тест би бил удачен, ако детето имаше свръхреакция към Манту и го бяха набедили за болно от туберкулоза...
Откажи Манту и всякакви манипулации, свързани с него и БЦЖ...

# 158
stelt77 , за сега и аз мисля да направя същото ,но все пак искам да чуя и някое и друго мнение.Ако питам лекар така или иначе ще ми каже ,че това си е задължително -то си е тяхна практика ,така са го учили и така процедират.Никой не ми каза нищо повече - нито нормално ли е да се прави манту през такъв кратък период от време ( септември един път и сега октомври - трябва още един път ) ,може ли заради това че е била хремава и на хоеопатия да даде различен резултат,може ли да не е направена както трябва и т.н. Видяха - "хм ,ми то не се е хванало - трябва да я бодем с ваксината !"

# 159
http://wiki.rusmedserv.com/index.php/%D0%92%D0%B0%D0%BA%D1%86%D0 … D0%BD%D1%82%D1%83

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%A6%D0%96

http://forummedicus.com/archives/all-publications/664

Разстоянието между едно и друго Манту трябваше да бъде поне две седмици, доколкото си спомням.

Но е по-разумно да отидете в някой белодробен диспансер да го направят. Те са най-квалифицирани в тази област. Личните невинаги го правят както трябва и невинаги го отчитат както трябва. Ако се получи така, после ваксината може да даде локални усложнения. Детето трябва да бъде здраво. Съветът, който получавате в тази тема е от персона, която по принцип отхвърля всички ваксини!

Тук можете да прочетете, че реваксинацията не създава по-добър имунитет. Обаче нашите лекари не са на това мнение. Зададох въпроса как процедират в останалите страни от източния блок, но не се намери кой да отговори. Само показват някакви писания от САЩ и другаде. Но в тези напреднали страни ТБ почти няма! Докато ние сме на едно ниво с другите страни от източния блок като Румъния е по-зле от нас!

Последна редакция: пн, 21 окт 2013, 14:12 от vl

# 160
Коментирай съвета, не персоната...  Laughing

Нашите лекари на какво мнение са едва ли има особено значение... Факт е, че в повечето държави от ЕС не се правят изобщо реимунизации с БЦЖ, а упражнението с многократните Манту-та в случая е точно за да преценят да реимунизират ли или не... Да не говорим изобщо за смисъла на Манту в България, как, кога и защо го използват... Гадаят по него имаме ли имунитет срещу туберкулоза... Карти хвърлят със същата точност...  Laughing

kikki-Rikki, още един съвет от персоната, която по принцип отхвърля всички ваксини - прочети цялата тема и на база информацията в нея, сама вземи решение какво да правиш... Детето е твое, отговорността е твоя, последствията от всяко решение също...  Peace

# 161
В някои страни от ЕС вече не се прави БЦЖ, защото там почти няма ТБ. Може би по-нататък и в БГ ще се случи същото. Но кога точно, нека специалистката Стелт77 да гледа на карти и да ни го предскаже.

Както сме коментирали и друг път ТБ е СОЦИАЛНА БОЛЕСТ  и БЦЖ НЕ Е ЕДИНСТВЕНОТО СРЕДСТВО ЗА СПРАВЯНЕ С НЕЯ.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=225381

Последна редакция: пн, 21 окт 2013, 15:32 от vl

# 162
В някои страни от ЕС вече не се прави БЦЖ, защото там почти няма ТБ. Може би по-нататък и в БГ ще се случи същото. Но кога точно, нека специалистката Стелт77 да гледа на карти и да ни го предскаже.

Както сме коментирали и друг път ТБ е СОЦИАЛНА БОЛЕСТ  и БЦЖ НЕ Е ЕДИНСТВЕНОТО СРЕДСТВО ЗА СПРАВЯНЕ С НЕЯ.
БЦЖ ваксината в Бг е необходима.

Но не за това е думата тук. А става дума за следните Бг "работи":

* Манту никога не е било проба за доказване ефективността на предшестващи дози БЦЖ.Това ще Ви го каже всеки образован и знаещ лекар. БЦЖ няма пряко измеряем имунитет. Следователно, да правите безкрайни Манту-та на децата, в търсене на Годо, е смешно, наивно, и само доказва първобитното ни медицинско ниво.
* В епохата когато редица страни правеха БЦЖ, никой и никъде не е правил повече от една доза. НИКЪДЕ И НИКОГА! Следователно, въз основа на Манту ( Манту не е проба за това предназначена) да правите "изводи" за минал БЦЖ имунитет и да правите повторни дози БЦЖ е глупаво, наивно, и пак показва, какво ни е нивото на Медицината в Бг.

САМО ЕДНА направена, документирана доза БЦЖ е достатъчна!!

Моля да не давате руски "източници"- не са актуални, верни, достоверни. Грешни са!

Следователно -време да променим становищата си вместо непрекъснато да се правим на "бодри, недоволни" и да се излагаме.

Последна редакция: пн, 21 окт 2013, 15:50 от Birdie

# 163
stelt77   точно това ми е дилемата - ако беше за мен решението може би щеше да е много по- лесно ,но що се отнася до детенце - въпроси и кръстопътища в главата ми винаги много ... и въпреки всичко , мисля, че за сега мога да изчакам ....

# 164
http://wiki.rusmedserv.com/index.php/%D0%92%D0%B0%D0%BA%D1%86%D0 … D0%BD%D1%82%D1%83

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%A6%D0%96

http://forummedicus.com/archives/all-publications/664

Разстоянието между едно и друго Манту трябваше да бъде поне две седмици, доколкото си спомням.

Но е по-разумно да отидете в някой белодробен диспансер да го направят. Те са най-квалифицирани в тази област. Личните невинаги го правят както трябва и невинаги го отчитат както трябва. Ако се получи така, после ваксината може да даде локални усложнения. Детето трябва да бъде здраво. Съветът, който получавате в тази тема е от персона, която по принцип отхвърля всички ваксини!

Тук можете да прочетете, че реваксинацията не създава по-добър имунитет. Обаче нашите лекари не са на това мнение. Зададох въпроса как процедират в останалите страни от източния блок, но не се намери кой да отговори. Само показват някакви писания от САЩ и другаде. Но в тези напреднали страни ТБ почти няма! Докато ние сме на едно ниво с другите страни от източния блок като Румъния е по-зле от нас!

Не ни интересува "нашите" на какво мнение са. Този "подход" го оставяме на руснаците, където всеки местен мед феодал си има "мнение". И където още не могат да назовават кръвните групи както цял свят ги именува.
Нас ни интересува:

* да не се показваме колко прости, необразовани и неадекватни сме в Медицинската си наука. Следвайки още по-прости, неадкевтани и тъпи школи като Руската например. Ние като Бг имаме тази гадна "традиция", все с губещите и изостаналите да се "равняваме". Та затова сме и на този хал все... .
* да синхронизираме практиките и подходите си с най-добрите световни Европейски и Американски стандарти. Защото тези школи са със светлинни години по-добри от нас, по-напреднали, и по-знаещи. И опита да си правим собствена наука, само може да ни направи смешни, и да се излагаме навън. Освен че вреди на децата НИ.

Последна редакция: пн, 21 окт 2013, 15:51 от Birdie

Общи условия

Активация на акаунт