Референтни стойности на Манту

• 123 957
  • 239
  •   1
Отговори
# 165
Важно е и друго. Ако циганин намиращ се в близост до нас кашля сериозно да бягаме далеч! Цитирам специалистите. Може би и ако не е циганин пак трябва да направим същото.  А пък да излагаме децата си  на това...... Shocked Shocked Shocked
Редовният живот също е важен. Толкова от мен.

# 166
...Редовният живот също е важен....

Редовният живот е най-важен....

# 167
...Редовният живот също е важен....

Редовният живот е най-важен....

Ами хигиената?

# 168
Напълно безвредно ли е мантуто ?Може ли второто манту да се зачерви и да е реакция от първото ?Във всяка лаборатория ли могат да правят този квантифероноф тест ?

# 169
какъв е допустимият интервал от манту до манту - разлика месец много ли е или малко ?

# 170
Напълно безвредно ли е мантуто ?Може ли второто манту да се зачерви и да е реакция от първото ?Във всяка лаборатория ли могат да правят този квантифероноф тест ?

Да.

Не, но може да е направено качествено, за разлика от първото. "Качествено" не означава, че непременно трябва да се окаже положително. Неслучайно аз написах, че в белодробните диспансери са най-добре обучени.

Май не, не зная.

# 171
какъв е допустимият интервал от манту до манту - разлика месец много ли е или малко ?

Май е добре. Мисля, че дори беше 2седмици, но за по-сигурно питай в белодробните диспансери.

# 172
Манту не е проба за да разберете доколко предишна ваксинация БЦЖ е била "ефективна".
Никога не е била.
БЦЖ ваксината НЯМА измеряем имунитет- липсата на заболяване ( особено тежки форми) е критерии за ефективността и. Що се отнася обаче до леки форми, БЦЖ ваксината е ефекетивна около 80-85% по статичстически данни.

Манту е диагностична проба.
За нищо друго не се ползва.

Безразборните Манту без нужда увеличават риска повторно Манту ( когато Ви потрябва) да е фалшиво положително.
Което тогава ( особено в Бг) води до тотално объркване, хаос и ненужни неща. Защо? защото в Бг се работи още по руски тертипи. Които не само са опасни, вредни, неадекватни. Те са и риск.
ОКОНЧАТЕЛНОТО скъсване на Бг медицина с Руските идиотии, е вече крещяща необходимост.

# 173
1 до 3 седмици.
Но това зависи... .

# 174
а как да приема това
Цитат
Състав на теста МАНТУ- ПОЛИСОРБАТ 80 . Ето малко инфо:Полисорбат 80

Полисорбат 80 подобно на натриевия деоксихолат има способността да увеличава пропускливостта на клетките, да ги уврежда и предизвиква техния разпад. След инжектиране може бързо да метаболизира в сорбитол и етиленов оксид, които са много по-токсични от оригиналния химикал. След като Полисорбат 80 се разпадне, се получават 20 мола етиленов окис на един мол сорбитол. Доказано е, че тези полисорбати предизвикват опасни, понякога фатални последици, когато бъдат инжектирани. Веднага може да настъпят промени в сърдечната функция. Кръвно-мозъчната бариера (ВВВ) може да бъде отслабена и преодоляна, последвана от гърчове и дори смърт. Освен това, полисорбатите показват синергична токсичност с широка гама химикали.

Също така е установено, че Полисорбат 80 оказва отрицателно влияние върху имунната система и може да причини тежък анафилактичен шок, завършващ със смърт. Според „Хроники на алергиите, астмата и имунологията“, том 95, брой 6 от декември 2005 г., с.. 593-599 (7), "той действа като 'скрит' причинител на анафилактични реакции", и "Полисорбат 80 е бил идентифициран като агент, причиняващ анафилактични реакции от неимунен произход. В проучването е участвала и бременна жена, която получила анафилактичен шок след 4-то вливане на мулти-витамини, съдържащи полисорбат 80.

В допълнение към това, проучвания на Хранителната и химическа токсикология показват, че Полисорбат 80 причинява безплодие. В направени опити, женски плъхове са били инжектирани с полисорбат 80 от 4 до 7 ден след раждането. Той ускорил половото съзряване на плъховете и предизвикал промени в лигавицата на вагината и матката, хормонални промени, деформация на яйчниците и дегенерация на фоликулите.

Според Световната организация за интелектуална собственост, която е част от Организацията на обединените нации, нейни учени разработват ваксини специално с цел да повлияят на размножителната функция като метод на контрацепция. Една от предложените съставки за ваксината е именно Полисорбат 80 (известен още като Tween 80). И тъй като е предпочитана съставка, учените явно са запознати с неговата способност да предизвиква безплодие
 ФЕНОЛ: Фенолът е протоплазмена отрова. Попаднал върху кожата, предизвиква изгаряне поради това, че пресича белтъчните вещества. Вредно въздействие имат не само разтворите, но и парите на фенола. Вдишан в малко количество, той причинява главоболие. Фенолът е един от най-опасните замърсители на околната среда. Особено опасно е замърсяването на водата. Например отточните води при производство на т.нар. фенолформалдехидни смоли са сериозен замърсител на водите и реките. Много опасно е и замърсяването на океаните, където фенолът попада главно като се разбият петролоносачи и танкери, превозващи суров нефт. Неблагаприятно действие има неговата токсичност, както и лесната му окисляемост, при което намалява съдържанието на кислород във водата. Затова в силно замърсените райони рибите загиват. Отровената риба мирише на фенол. За другите съставки не открих инфо. В листовката на ППД Туберкулин Мамалиан - инжекционен разтвор, която си изпросих от мед. сестрата, която ме инжектира, пише, че ТУБЕРКУЛИНОВИЯТ ТЕСТ СЕ ИЗВЪРШВА ПО ЛЕКАРСКО ПРЕДПИСАНИЕ И СЕ ОТПУСКА ПО ЛЕКАРСКО ПРЕДПИСАНИЕ. ПИТАМ: Кой от нас, вече инжектираните беше на лекар преди това и предписа ли му лекарят този туберкулинов тест и на какво основание. ПИТАМ И ВАС, ГОСПОЖО МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ! ВИЕ СТЕ ЗА СЪД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 175
Birdie ,благодаря ти че се включи и ти - да разбрах , че не е критерий мантуто и най вероятно след като това второто  се зачерви още същия ден ,а вече е колкото 5 стотинки голямо ,ще поискат да й сложат БЦЖ .... тя си има белег на рамото още от бебе -според много от вас ( тъй като само вашите мнения съм чела ) това е достатъчно ,според други пък ,пак от същия форумм да си я боцнат, за да ми е мирна главата ...но при мен както и при много други родители идва момента на двоуменето кое е по правилно !решила съм че ако искат да й сложат ваксината, за сега ще изчакам и по скоро бих направила този тест ,ако изобщо тук в сливен някой го прави - ако ли не ще търся варианта за друг град .

# 176
Birdie ,благодаря ти че се включи и ти - да разбрах , че не е критерий мантуто и най вероятно след като това второто  се зачерви още същия ден ,а вече е колкото 5 стотинки голямо ,ще поискат да й сложат БЦЖ .... тя си има белег на рамото още от бебе -според много от вас ( тъй като само вашите мнения съм чела ) това е достатъчно ,според други пък ,пак от същия форумм да си я боцнат, за да ми е мирна главата ...но при мен както и при много други родители идва момента на двоуменето кое е по правилно !решила съм че ако искат да й сложат ваксината, за сега ще изчакам и по скоро бих направила този тест ,ако изобщо тук в сливен някой го прави - ако ли не ще търся варианта за друг град .

Оценката на Манту е ясна- мери се и мм се оценяват съответно редица допълнителни фактори.
Ето тук:
http://www.cdc.gov/tb/education/corecurr/pdf/chapter3.pdf

# 177
Birdie ,благодаря ти че се включи и ти - да разбрах , че не е критерий мантуто и най вероятно след като това второто  се зачерви още същия ден ,а вече е колкото 5 стотинки голямо ,ще поискат да й сложат БЦЖ .... тя си има белег на рамото още от бебе -според много от вас ( тъй като само вашите мнения съм чела ) това е достатъчно ,според други пък ,пак от същия форумм да си я боцнат, за да ми е мирна главата ...но при мен както и при много други родители идва момента на двоуменето кое е по правилно !решила съм че ако искат да й сложат ваксината, за сега ще изчакам и по скоро бих направила този тест ,ако изобщо тук в сливен някой го прави - ако ли не ще търся варианта за друг град .

И какво ще се разбере от теста? Дали е хванала ТБ? По всичко изглежда, че не е. Парите за теста ще бъдат хвърлени на вятъра. В главата ти е настъпила пълна каша.

# 178
Цитат
В главата ти е настъпила пълна каша.
- определено !

Вероятността мед.сестра да е сложила мааалко повечко от това което трябва - до какво води ?

# 179
kikki-Rikki, не те разбирам нито какво целиш с повторно Манту, нито с квантифероновия тест... Седни и си прочети на спокойствие кое и защо правят в БГ... А кое е вредно и кое не, това не е точно правилната тема... Също и кое как ще приемеш си е твоя работа...

Общи условия

Активация на акаунт