ЛЮБИМИ руски песни, филми, вицове...

• 235 421
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 270
Днес може да ви досадих, но ще ме изтърпите. Ако пускам отделни отговори то е, защото музиката в тях е много различна. Пожелавам приятна вечер с тези невероятни руски валсове.

Димитрий Шостакович

Chaikovsky - The Waltz Of Flores

# 271
Последните два епизода от поредицата за котарака Леополд. Озвучени на български (включително песничките).

Телевизора на котарака Леополд
Леополд и златната рибка

# 272
LidiS,Большущее спасибо за Д.Шостаковича,а "нещо таково" направо ми мяза на български фолклор в испълнении на Азиз.... Mr. Green

# 273
Разказвай, Лео, бих те чела с удоволствие. И аз с умиление си спомням руските вечери, които си правихме.

Какви са били тези вечери? Simple Smile Няма ли ги вече? Rolling Eyes Осмелявам се да питам,понеже пишете тук,пред мойте любопитни очи.... Laughing

# 274
  • Варна
Присъединявам се към вас с голям кеф. newsm44
Първо да ви попитам за две неща, които искам да си припомня отдавна - "Веселите трубадури", имахме ги на плоча и с брат ми ги знаехме наизуст, сега помня само началната песен донякъде.
А другото е един анимационен дългометражен филм по Кир Буличов, който ме беше впечатлил ужасно като малка. Гледах го на Фестивала на анимационните филми и след това само си мечтая пак да го видя. Ако някой ми даде линк много ще го обичам.  love001
Сега отивам да ви изчета.

# 275
Присъединявам се към вас с голям кеф. newsm44Първо да ви попитам за две неща, които искам да си припомня отдавна - "Веселите трубадури", имахме ги на плоча и с брат ми ги знаехме наизуст, сега помня само началната песен донякъде.

Ничего на свте лучше не-е-ту,чем бродить друзьям по белу све-е-ту! Laughing

А другото е един анимационен дългометражен филм по Кир Буличов, който ме беше впечатлил ужасно като малка.
      Как ли се казваше? Thinking Книгата беше "Девочка с Земли",а филмчето........

# 276
  • Варна
Даааа! newsm10

Ничего на свете лучше не-е-ту,чем бродить друзьям по белу све-е-ту! Laughing
"...Тем, кто дружен, не страшни тревоги, нам любие дороги дороги..."

Все ще питам как пишете на руски  ЬI?

Как ли се казваше? Thinking Книгата беше "Девочка с Земли",а филмчето........

А де! Дано някой ми помогне!
Аз от толкова години си го спомням  с възторг, че сега може и да се разочаровам. Tired Но да не забравяме невръстната ми възраст и постничкото, откъм хубава анимация, соцвреме. hahaha

# 277
Да не би да е Тайна Третьей Планеты (1981)
Тук може да се гледа онлайн Simple Smile

http://russianremote.com/465.html

# 278
  • Варна
sage,ТОВА Е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ОБИЧАМ ТА!!!!!!!! Hug  bouquet Peace  love001 newsm51 newsm10 newsm44

# 279
LidiS,Большущее спасибо за Д.Шостаковича,а "нещо таково" направо ми мяза на български фолклор в испълнении на Азиз.... Mr. Green

За нищо  bouquet

Какви са били тези вечери? Simple Smile Няма ли ги вече? Rolling Eyes Осмелявам се да питам,понеже пишете тук,пред мойте любопитни очи.... Laughing

Селмма, руските вечери ги организирахме като студенти. Имахме една рускиня в курса, пардон- украинка, тя винаги дебело подчертаваше това, та тя беше опасен елемент.Събирахме се у тях, тя готвече червена супа (борш, блинчики и едни други много вкусни работи, на които забравих името), мъжът й много добре се справяше с имитирането на Висоцки, слушахме болотные песни, ревяхме заедно с певците и дрънкахме на китари. Пиеше се водка, мезеше се селедка и най-важното- говорихме само на руски език. Беше запомняща се емоция. Всичко започна импровизирано около един осми декември и докато завършим вече бяхме се ошлайфали и правихме тематични вечери. И днес си спомняме на срещите за тях. Шумно веселие, което един единствен път завърши със среща с полицаите. Embarassed

# 280
  • Варна
Искам да ви помоля за заглавията на руски филми от соц времето, които са ви харесали. Имаше много такива, но не помня заглавия.
Запомнила съм само този:
http://www.kinoexpert.ru/index.asp?comm=4&num=6883
Вече си го свалих и за два дни го гледах три пъти.

# 281
Искам да ви помоля за заглавията на руски филми от соц времето, които са ви харесали. Имаше много такива, но не помня заглавия.
Запомнила съм само този:

Веднага препоръчвам " Мимино", грузински филм, много приятен и точно от и за соцвремето. Малее, как мъкнеха едни автомобилни гуми...

# 282

Селмма, руските вечери ги организирахме като студенти. Имахме една рускиня в курса, пардон- украинка, тя винаги дебело подчертаваше това, та тя беше опасен елемент.Събирахме се у тях, тя готвече червена супа (борш, блинчики и едни други много вкусни работи, на които забравих името), мъжът й много добре се справяше с имитирането на Висоцки, слушахме болотные песни, ревяхме заедно с певците и дрънкахме на китари. Пиеше се водка, мезеше се селедка и най-важното- говорихме само на руски език. Беше запомняща се емоция. Всичко започна импровизирано около един осми декември и докато завършим вече бяхме се ошлайфали и правихме тематични вечери. И днес си спомняме на срещите за тях. Шумно веселие, което един единствен път завърши със среща с полицаите. Embarassed
      newsm81 newsm81 newsm81
       Това,което описа,изглежда е било страхотно!Направо,човек да ви завиди!
       Ще  добавя още нещо,ама после,че сега бързам.....

# 283
  • Варна
Запомнила съм само този:

Препоръчвам филма "Самая обаятельная и и привлекательная", комедия е. Даже миналата неделя го даваха по русата ТВ  Первый канал.

Също така "Джентельмены удачи" - пак комедия.

В момента за тези се сетих, но определено не са един и два.  Simple Smile

# 284
Ще  добавя още нещо,ама после,че сега бързам.....

Чакам с нетерпением.

Общи условия

Активация на акаунт